• 9.374.037 stemmen

Geregisseerd door: Christopher Smith

Met onder meer: Franka Potente, Vas Blackwood en Sean Harris

Releasedatum: 4 augustus 2005

Plot Creep

"Your journey terminates here"

Kate (Franka Potente) wacht op de trein om naar huis te gaan. Terwijl ze wacht valt ze in slaap. Als ze wakker wordt, is het hele station verlaten. Gelukkig komt er nog een trein, maar ze blijkt de enige passagier te zijn. Halverwege een tunnel stopt de trein en de lichten gaan uit...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Rene1971

Rene1971

Aardige film wel. Had echter wel veel spannender gekund. Wel wat voorspelbaar allemaal. Toch leuke film voor tussendoor.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

gekke soip schreef:

is deze film al inde bios of wanneer komt hij in de bios

Hij is in de bios geweest, zal binnenkort wel in de videotheek liggen.

avatar van simonman

simonman

Meest domme film ooit!! Wordt verder helemaal niet ingegaan op de toestand van craig!! Echt een pure tijd verspilling!!!

avatar van master_denhaag

master_denhaag

Voor de moeite krijgt hij 1,5 * wat een baggah film.

Creep is donker, spannend en disturbing. 3,5*

simonman schreef:

Wordt verder helemaal niet ingegaan op de toestand van craig!!

Dat is juist het meest goede aan deze film. Craig is een duister figuur: een minimum aan tekst en een maximum aan suggestie.

avatar van patrick17

patrick17

leuke filmpie om 1 malig te kijken niet meer niet minder!!!

2 **

avatar van Waku

Waku

Toch uiteindelijk een teleurstelling deze "creep."
Had er veel meer van verwacht.
De eerste 40 minuten beginnen dan ook veel belovend.
Goed camerawerk.Het lijkt of Kate vanaf het begin dat ze opgesloten zit in het metrostation aan alle kanten wordt
begluurd door haar psychopaat.
Het gangenstelsel met alle hoeken en gaten doen je
huiveren en ongemakkelijk voelen net als het slachtoffer in de film.Er zijn goed getimde schrikmomenten en je vraagt je gespannen af wie of wat de moordenaar is.Maar dan komt na zo'n drie kwartier de Creep volledig in beeld en wordt het allemaal een beetje treurig.Lachwekkend zelfs.Het piep zei de muis geluidje wat de Creep produceert maakt de film nu niet echt afschrikwekkender.
Een smerige operatiescene in een van de ruimtes van de catacombes kan de film ook al niet redden.
Het stomzinnige einde geeft helemaal een nare bijsmaak.
2,5* Meer kan ik er echt niet van maken.

Waku schreef:

smerige operatiescene

Smerig en effectief.

avatar van Linn

Linn

Spannende beklemmende film..alleen zoals de meesten hier zeggen de laatste 20 minuten waren wat minder...3.5*

avatar van Patat

Patat

Hoewel door velen neergesabeld, vond ik deze film best aangenaam om een klein anderhalf uur mee te vullen.

De film is eigenlijk opgebouwd uit twee luiken: het eerste gedeelte is vooral mysterieus. Je vraagt je constant af wie/wat er op de loer ligt. In de tweede helft van de film weten we om wie het gaat en wordt het vooral zoeken naar een uitweg, weg van de "Creep".

Jammergenoeg is de "Creep" in de meeste scenes gewoon lachwekkend, soms meelijwekkend (al was dit duidelijk de bedoeling van de regisseur). Maar af en toe weet hij toch erg doeltreffend uit de hoek te komen, vooral in de scenes waarin hij spreekt - en geloof me: die zijn zeldzaam. Alhoewel Franka Potente hier een weinig sympathiek karakter neerzet, is het een plezier om'r bezig te zien.

Een aanrader voor genre-fans.

Mijn oordeel: een zeer goede 4/5.

avatar van Edie

Edie

leuk film, niet zien.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Onderhoudende, maar slap uitgewerkte horrorfilm met een originele setting en een aantal bijzonder gore scènes. Wel jammer dat de acteerprestaties nogal middelmatig waren, ook van Franka Potente (in een afschuwelijke soepjurk). De enige aanvaardbare acteerprestatie komt ironisch genoeg van de Creep zelf, al wordt ook zijn rol niet bijster goed uitgewerkt.

Wat natuurlijk niet wegneemt dat Creep op zich uitstekend genre-voer is voor de liefhebbers. En de allerlaatste scène is net subversief genoeg om het publiek toch nog met een rotgevoel de zaal uit te sturen.

2.5 sterren.

avatar van V

V

Onderhoudend is idd het juiste woord. Het begon veelbelovend moet ik zeggen. Die steriele, kille omgevind van een verlaten metrostation was toch wel effectief. Evenals een bepaald figuur die de hoofdpersoon schijnbaar nauwlettend in de gaten houdt.

Tenminste, dat was mijn gevoel. Helaas komt die totaal niet afschrikwekkende loser opeens echt in beeld en dan is de lol er toch echt gauw af. Niet eng, geen lekkere schrikeffecten, enkel een lekker sfeertje (met name in het eerste gedeelte). Toch jammer. 2*

avatar van movielauxje

movielauxje

Deze film is helemaal niet zoals ik het had verwacht. 2,5*

avatar van Safri

Safri

Ik vond Potente echt heel slecht acteren. Ze was zo leuk in Lola rennt...

avatar van cohnuh69

cohnuh69

Dit is geen b-film maar een z-film! Echt waar! 0,5*

avatar van goldberg

goldberg

weer zo een ouderwetse film een goede horror is tegenwoordig zo moeilijk aan te komen.dit verhaal is al zovaak geweest en ik vond er totaal geen spaning in zitten.

ik vind dit 1*

avatar van Scully

Scully

Snap niet echt waarom jullie die film zo afkraken, heb hem in m'n eentje gezien, vond het best wel enge film, er waren regelmatig momenten, waarvan ik dacht wat zou er nu gaan gebeuren. dus ik vind het wel enge film.

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

ik ben het met je eens scully

deze film vedient meer

ik geef m 3 sterren!

avatar van Isabel81

Isabel81

Sorry ik vond hem gewoon ronduit goor, als vrouw zijnde toen ik scene met de zaag zag in die stoel kreeg ik toch echt effe flink pijn in mijn buik haha, maar goed, verder vond ik hem gewoon goor....

avatar van expert

expert

Slechte film. In het begin als die gozer uit de metro wordt gesleurd, lijkt dat wel alsof daar een woest duivels wezen achter schuilt, wat blijkt, een misvormt mensje. camera werk goedkoop, special effects ho maar, inhoud van het verhaal : welke inhoud?, acteerwerk : ook niet super te noemen, kortom niet kijken, zonde van je tijd. ik twijfel tussen 1,5 en 2 *

avatar van Martinvdm

Martinvdm

Dat mensen dit vermakelijk vinden, wat slecht zeg.

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

wat is er mis met misvormt mensje is dat voor jouw een anti klimax, of ga je op het uiterlijk af

kijk bv naar naar yoda in starwars.

avatar van davy_p

davy_p

al bij al belange niet zo slecht als sommigen beweren. vond het een vd betere horrorfilms vd laatste 2 jaat

avatar van pimp-juice

pimp-juice

Edie schreef:

leuk film, niet zien.

en hoe bedoel je dat

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik heb m net gekeken en ik vond het beetje tegenvallen allemaal, begin was wel spannend, maar ten eerste slaap je niet door als er een trein aankomt lijkt mij maar jah je moet toch wat verzinnen en ten tweede toen je de Creep zag moest ik lachen het werd gewoon grappig was totaal niet meer eng ofzo, en ik moest gelijk aan The Descent denken die Creeps leken veel op mekaar.

IK werd soms ook gek van de camerashots zo rommelig.

en nou jah laat ik over het einde men mond maar houden want dat was pure bagger.

krijgt een 2,5 van mij en dat alleen omdat het nog wel vermakkelijk was om naar te kijken.

avatar van s1moon

s1moon

Ik vond het einde wel geweldig. Het filmen was erg mooi vooral door het kleurgebruik.. zo'n knal gele jurk met lang blond haar in zo'n best hip metrostation met zwervers.

Het is wel iets wat iedereen mee kan maken, in slaap vallen in de metro/trein/bus.. in dit geval op het station en er dan gewoon niet meer uit kunnen.

Ik vond het wel een vrij makkelijk verhaal, maar toch nog best spannend!

avatar van statix

statix

slechste film ooit al gemaakt vind ik

ik heb mijn ogen moeten openhouden om het einde nog te kunnen meemaken

dan vond ik skeleton key 10 keer beter zeker na deze te hebben gezien

avatar van Cinzano

Cinzano

Vond het wel een geinig filmpje.... zat wel steeds in spanning van "hoe nu verder" al had dat zogenaamde monster wel iets beter gekund, maar je kan niet alles hebben.