Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Christopher Smith
Met onder meer: Franka Potente, Vas Blackwood en Sean Harris
Releasedatum: 4 augustus 2005
Plot Creep
"Your journey terminates here"
Kate (Franka Potente) wacht op de trein om naar huis te gaan. Terwijl ze wacht valt ze in slaap. Als ze wakker wordt, is het hele station verlaten. Gelukkig komt er nog een trein, maar ze blijkt de enige passagier te zijn. Halverwege een tunnel stopt de trein en de lichten gaan uit...
dutchtuga
Franka Potente die wordt achternagezeten door een evil John Merrick
. Leuk voor de genrefans denk ik dit. Ik ben er zelf een en heb best kunnen genieten van dit tussendoortje. Uitgangspunt is goed. Gewoon een lekker kat en muis spel in een claustrofobische setting zonder al te veel in te gaan op uitleg of historie van de moordenaar. Hou wel van die suggestie en laat wat ruimte over voor het horrorgedeelte van de film.
Creep doet zeker zijn best maar faalt op een aantal puntjes. Zo vond ik de film er niet al te best uit zien, goedkoop. Wat meer kunde op dit vlak had de film goed gedaan.
Daarnaast vond ik Potente eigenlijk best irritant. Een niet al te beste actrice in mijn ogen.
Het script rommelt op veel punten en sommig dialoog doet gewoon pijn aan je oren maar deze dingen kan ik nog makkelijk door de vingers zien bij horrorfilms.
De Creep zelf vond ik wel geslaagd. Niet teveel gelul en de make up zag er goed uit. Snap niet dat er zoveel kritiek wordt gelost op het wezen. Vond m niet echt belachelijk ofzo. Heb ze in ieder geval stukken belachelijker meegemaakt.
De moorden waren leuk (hier draait het dan uiteindelijk om in dit soort films) en de gore geslaagd, alhoewel ik op momenten het gevoel had dat er wat werd uitgeknipt. Is er hier een unrated versie van?
Over het algemeen dus een leuk tussendoortje, helemaal voor horrorfans.
Twijfel tussen 3 en 3,5*. Voorlopig 3* dan.
Bloem
Ik vond de film een beetje tegenvallen.. Juist omdat er vage dngen te zien waren over een eventueel verleden van de creep, verwachtte ik ook een uitwerking daarvan en die bleef uit. Je moet het doen met een paar foto's die je te zien krijgt en een blik in een operatiekamer enz.. Nee erg jammer, laat het dan weg, denk ik dan
Mobilemel
Het spannendste moment van de film zit m eigenlijk voor mij in de eerste 20 minuten. Het moment dat zij wakker wordt en alleen op het station aanwezig is. Ik zou r niet aan moeten denken. Vreselijk. Op dat punt moest ik even terug denken aan The Descent die ik onlangs heb gezien. Het claustrofibische gehalte, het angstige is in beide films zwaar aanwezig. Ik vond de Descent echter stukken beter maar misschien mag ik dat niet met elkaar vergelijken. Sommige stukken in creep vond ik onaf. Zoals de reden waarom de situatie zo was. Hoe komt dat medische hok met al die spullenboel onder de grond terecht? Waar komen die foto's vandaan en wat is de diepere betekenis waarom is hij zo?
Ook vond ik sommige dingen te onsmakelijk maar ook zinloos en echt geen toegevoegde waarde hebben zoals die scene in de medical room dat hij een instrument pakt om die Debbie (?) te bewerken. Afijn, leuk om gezien te hebben maar geen wereldfilm. Als je van horror houdt en vermaak wil hebben is ie wel leuk. Ik geef een 2,5 en dan vooral voor het idee dat er in de station meer aanwezig is dan je denkt. brrrrrrrrr
De GeuS
Een zwakke horrorfilm Het idee achter het verhaal zou best garant kunnen staan voor een goede film, maar dit was superslecht uitgewerkt. Inspiratieloos gemaakt, slecht geacteert en debiele 'Gollum' als moordenaar; kleine 2*
sanna03
Ik vidn het toch een hele goede film
heel savends laat gezien samen met vriend en we zaten echt op randje van ons bed
super spannende film
shaquille
was niet slecht. Het is precies de periode van de films in holle ruimtes. The Cave, The Descent, Creep... Allemaal gelijkaardige films. Vond deze niet zo heel slecht
een 2.5 gaat wel
Bone*Thugs
Vond deze film wel aardig..had hem al een gezien maar heb hem gister ook in de horror night gezien!
Net wat " Bloem" zegt je verwacht meer uitwerking op het verleden van de Creep wat dus niet kwam ze hadden daar wel iets meer aandacht aan mogen besteden...
Verder vond ik dat zeehond achtige geluid wat die Creep maakte wel erg iri!
Maar hij was wel vermakelijk voor een avondje!
danny61
Toch wel een tegenvaller in mijn opzicht.
Horror dit zeer zeker.
De eerste 45 minuten spannend, naar mate de film vordert neemt de spanning wat af .
Ik vind vanaf het moment als die killer in beeld komt begint de film te verzwakken.
Het word allemaal zo voorspelbaar.
Pasop de film had gerust een kwartier korter kunnen zijn want ze hadden hem al 2 maal kunnen doden.
Het einde met het fatale moment voor het monster, daar is niks maar dan ook niks spannends aan.
Conclusie mooi om eens te zien,voor de rest ja wat zal ik zeggen.
Geef toch nog 3
geef mij maar de saw 1+2,binnenkort 3
feyezuid
Nou, heb 2 films achter elkaar gezien, eerst Land of the dead, en toen deze. Land of the dead gaf ik 1.5*, maar dat had 1 moeten zijn, en deze vond ik niet eens slecht. De creep speelde erg goed, beetje vunzig-en ranzigheid erbij. 3*

Sutherland
Het begin vond ik inderdaad het engste, zoals velen hier ook hebben aangegeven. Helemaal alleen in die stationshal...brrrr!!!
Ik heb me wel vermaakt, al vond ik sommige stukken echt ranzig! Dat vond ik totaal geen waarde brengen aan de film, bah!
Maar goed, ik geef hem 3 *
dit is wat horror moet zijn ranzige stukken en veel spanning.
die moordenaar is echt goed en ik denk dat hij zo is geworden door expirimenten.
dat was niet in de film aan bod maar ja.
4 sterren voor de echte horror momenten.
Kisje
Dit vond ik echt geen goede film.. De dvd-hoes lijkt eng en de omschrijving van de film ook, maar de film op zich? Nee hoor!
ChemicalxNoise
Ik dacht dat deze film echt spannend ging worden er ware wel leuke scenes in en ook gruwelijke maar het was goedkoop en alles wordt afgespeeld in een treinstation
3,5+
Mescaline
deze film is gewoon saai als er goede acteurs inzaten was deze film nog redelijk. maar deze film komt nu helemaal niet overtuigend over een 1,5 voor de moeite meer is deze echt niet waard
LOTR-lover
Weer een film waar het gore-element er weer vrij dik bovenop ligt. Toch denk ik dat ze hier wel wat meer mee hadden kunnen doen want als je eenmaal met gore begint, moet je het wel doorzetten...
Vanaf het moment dat de killer in beeld is, zwakt dat de spanning ook een beetje af. Je hebt vanaf dat moment geen eigen fantasie meer nodig... helaas!
stan
Het is een aardig geslaagde film..
Hier en daar een beetje te voorspelbaar en niet super geacteerd.. Al was één stukje geniaal dat Guy haar wilt verkrachten en uit de tram wordt gesleept, een paar minuten later strompelt hij het prron op zonder lul kortom geniaal
al wil ik dat liever niet overkomen als je begrijpt wat ik bedoel
Film was creepy genoeg en het was allemaal mooi gedaan
Kom op 3* uit
brechtje
Ik vond er niéts aan..
Dodelijk saai, niet overtuigend.. Ik zie nu dat deze film maar 85 minuten heeft geduurd, maar het leek wel een eeuwigheid tot ie eindelijk over was.
1,5
Achilles
Wat hebben ze hier veel planken misgeslagen zeg..De creep kon totaal niet imponeren, de geluidseffecten waren minimaal en de timing was belabberd. Hier had zoveel meer ingezeten. Dat neemt niet weg dat de film daarna nog wel standaard was gebleven, maar wel een goed standaard filmpje.
Goed gemaakte maar zeer ongeloofwaardige en zinloze horrorfilm. Matig akteerwerk van Potente en het ontbreken van enig verhaal doen het geheel al snel de das om.
film_kaza
Deze vind ik beter dan Saw. Een vies eng zweertje. Wel teveel bloed. Ik heb 2 vragen:
- Was die man nou opgevoed door ratten?
- Eindigte die vrouw als zwerver of ging daarna gewoon met haar leven door?
film_kaza
Publiek protesteert tegen Creep
Filmpubliek in Duitsland protesteert
tegen Christopher Smith's horrorfilm
Creep.Volgens de kijkers bevatten de
scènes teveel grafisch geweld.Zo is te
zien hoe een keel doorgesneden wordt en
worden iemands ingewanden blootgelegd.
Distributeur X-Verleih verdedigt zich
door te zeggen dat de filmkeuring de
film heeft goedgekeurd voor 16 jaar en
ouder.Creep is groot uitgebracht in
Duitsland omdat de Duitse actrice
Franka Potente (Lola Rennt) meespeelt.
Ook in Groot-Brittannië was de Britse
productie niet zonder controverse.De
producent noemt het "belachelijk".
bron: Teletekst
Daar wil ik wel iets op zeggen.
Christopher Smith heeft tenminste lef om zo´n horrorfilm als deze te maken. Gruwelijk maar ok. Het is Horror dan wil ik ook wel enge beelden zien. Welke scene ik echt hard vond was die in de operatie kamer met die vrouw op die stoel. Bij deze was ik blij dat je de moord niet zag. Als die er was...

De reden dat ik deze beter vind dan Saw is omdat er tenminste wat in gebeurt en intresante flashbacks. Die moorden en schrikmomenten verdienen ook een pluspunt omdat het niet te overdreven was.
Horrordude
hier hadden ze echt wat beters van kunnen maken , vastzitten op een station, kan je al een goede horrorfilm op baseren, en een freak die er rondloopt ook.
maar ik krijg vragen in mijn hoofd waar ik me aan erger :: Wat doet die freak daar, hoe komt hij daar, hoe is hij zo geworden, wat is zijn achtergrond...
als al die dingen duidelijker waren , was het echt een topfilm!
Naomi Watts
Sfeervol filmpje. De verlaten metrostation setting was zeer sfeervol en de film kijkt lekker weg. De film gaat op het eind wel de mist in maar de sfeer maakt alles goed en beperkt de schade voor de beoordeling. 4*
jack-sparrow
erg goed concept voor een film.
erg griezelig ook en je weet niet wat achter het hoofdpersonage aan zit (in het begin)
en de decors waren sfeervol gemaakt.
erg eng en leuk om een zaterdagavond goed mee te vullen.
ik geef hem 3.5
joopsta
Ik vond dit een erg leuke film. Eigenlijk de hele film spannend en griezelig.
Dead01
- 1977 stemmen
Gisteren deze film gezien en moet zeggen niet slecht.
Het enige spijtige is aan deze film dat je sommige delen zo kunt raden en dat soms delen van de film serieus afwijken van hoe het in het echt gaat in de metro.
Laatste beelden is wel wat verwarend van de hoofdrolspeelster haar gezicht.
Edie
Mooie setting, dat opgesloten gevoel is ook heerlijk, maar eigenlijk alleen het eerste half uur redelijk spannend, de Creep is naar mijn mening tevaak en telang/goed tezien en dat vind ik minder. Het goor mocht ook best...goorder, maargoed...
Vooral wanneer die donkere man uitgepuft voor een raam (daar heb je al een tevaak voorkomende irritant iets!..) uitrust, en UITERAARD is een raam kwetsbaar, met als gevolg de Creep hem eenvoudig pakken kan... Keek ik nu naar Halloween H20 o.i.d?
Het had meer kunnen zijn, ik geef het 3* (vooral dankzij de setting, enkele effecten en de spanning van de eerste 30 minuten ongeveer).

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Frágiles
Thriller / Horror, 2005

The Hole
Thriller / Mystery, 2001
londen, engelandmetrocellarjachtkrankzinnigheidlondon undergroundontsnappenrape attempttreinsewervagrant tunnel