• 9.369.458 stemmen

Met onder meer: David Huband, Zachary Bennett en Stephanie Moore

Gesproken taal: Spaans, Engels en Frans

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Cube Zero

"Every nightmare has a beginning."

Ook nu zitten er weer mensen vast in de Cube, een kubus bestaande uit vierkante ruimtes met aan elke kant een deur die naar een volgende vierkante ruimte leidt. Sommige kamers zijn echter voorzien van dodelijke boobytraps en het is aan hen om deze te ontwijken. Eric Wynn, een observator, meent één van de gevangenen te herkennen.

avatar van jex

jex

Ben benieuwd naar het waarom. We zullen het weten in deze film dacht ik, tenminste dat las ik ergens.

avatar van morpheus

morpheus

Ik heb Cube Zero net afgekeken (net) en wat een slechte film is dit. Cube 1 en 2 vond ik hele aardige films maar deze film is 97 minuten aan slecht uitgevoerde clichés, lachwekkende situaties met werkelijk hele slechte personages gespeeld door hele slechte acteurs.

De film speelt zich af nog voor de Cube uit de orginele film, wat zich uit in het verder versimpelen van het orginele concept waardoor zoiezo weinig overblijft. Ter compensatie speelt een groot deel van de film zich buiten de kubus af, namelijk de controlekamer. De wereld die buiten de kubus gecreerd wordt is te lachwekkend voor woorden (ik wil het niet eens uitleggen) en de slechterikken die dit maal ook in menselijke vorm geintroduceerd worden lijken uit een kinderserie te komen. Je moet letterlijk in de trend denken van de baron uit Bassie en Adriaan maar dan stijf onder de LSD. De scenes buiten de Kubus voegen inhoudelijk ook niks toe aan de film maar zorgen wel voor enkele enorme plotholes.

Voor de rest zijn de setdesign en de cinematografie ook sterk achteruit gegaan. Het toepassen van kleurenfilters lijken de makers van deze films trouwens ook al niet te kunnen.

Ik maak dan ook verder maar geen woorden meer vuil aan deze film want het is werkelijk heel triest. Cube Zero is de film die je zou krijgen als de makers van de orginele film deze op alle mogelijke manieren verziekt hadden. De toevoeging zero is daarom helemaal zo gek nog niet.

1/2*

avatar van Summerlinda

Summerlinda

Ik ben heel erg benieuwd aangezien deel 1 & 2 in mijn favoriete top 25 staan, maar na het lezen van de comments vrees ik het ergste.

We zullen zien...

Wat mij betreft niet veel beter of slechter dan z'n voorgangers.

The Cube blijft wat mysterieus hebben, ook wanneer er hier en daar tipjes van de sluier gelicht worden.

Soms coole visuele effecten, soms zat het er helemaal naast, maar vooral dankzij de korte lengte en enkele geinige death scenes wordt het allemaal nog wat.

Plotholes of niet, zie het verschil niet met de vorige films. Luchtig, soms campy, maar geinig entertainment, dat wel goed de tijd vult en niet denk dat kwantiteit gelijk is aan kwaliteit. 3.5* maar weer.

avatar van GerwinF

GerwinF

Helemaal niet zo'n slechte film, zeker na het zien van cube 2 (die echt waardeloos was). De death scenes zijn weer net als in deel 1 echt goor. Vooral de eerste was ranzig, ik had gelijk geen trek meer. Het idee van de controlekamer vond ik op zich wel leuk verzonnen (met de geheimzinne man upstairs). De acteurs zijn ook beter dan in de voorgaande delen. En het einde had echt onverwachte wending, erg goed gedaan. Al met al een aardige film die zeker 3,5 sterretjes krijgt.

Tip. Kijk gewoon deel 1 en daarna 3. (sla 2 gewoon over)

ex_uva

Te laat, ik heb deel 2 net gezien! Het was voor mij de eerste uit de Cube-reeks. Ga binnekort Cube Zero en Cube kijken denk ik.

ex_uva

Cube was matig, vond het echt zwaar B-kwaliteit.

Cube zero is niet rond, alleen de deurtjes zijn rond, de kamers zijn nog steeds kubussen, de vallen nog steeds gevaarlijk en de mensen nog steeds B-acteurs.

Ben nog aan het kijken, maar vind de dikke sympathiek.

ex_uva

Deze film onthult hoe die gehandicapte gozer Kazan in Cube in de eerste instantie aan zijn handicap kwam, want aan het eind zien we de ingenieur Wynn dezelfde trekjes vertonen als Kazan! Dit is wel verassend en verklaart waarom Kazan zo slim was...

avatar van raymond1976

raymond1976

Hai,

Ik heb alleen al voor het commentaar bij deze film me aangemeld bij deze site. Ook natuurlijk om de andere films te "raten".

Ik snap de mensen niet die zeggen dat de film slecht is. Je ziet nu wat er achter de schermen gebeurd. Spoiler:Ook dat misdadigers hun doodstraf kunnen "ontlopen". Het leger kan dan tegelijkertijd dingen testen die ze voor hun soldaten gaan gebruiken. Overlevingskansen vergroten in tijd van oorlog.

Wat ik helemaal schitterend vond aan deze film is dat de hoofdrolspeler van deze film dezelfde trekjes als autist uit deel 1 blijkt te hebben (kazan). Alleen jammer dat bijna dezelfde dialoog gebruikt is. "this room is blue...I want to go back to the green room" Zelfs de donkere vrouw houdt haar hand tussen de muur en zijn hoofd (net zoals als de arts Holloway). De personen reageren zelfs op dezelfde manier. Je hebt het meisje (in deel 1 meisje met bril en een wiskundeknobbel, Leaven) en een man (in deel 1 de man die met het ontwerp heeft meegeholpen, Worth)
Het is al weer tijden geleden dat ik Cube gezien heb, Dus ik weet het niet zeker meer maar zo ging het wel.

Wat ik ook fout vond Wynn hij weet dat hij weet dat in een kamer met een Z coordinaat is terwijl de coordinanten door zuur zijn weg gevreten.

Voor de rest een goeie cult film. Ik wacht alleen nog op een pre prequel. Waarin de bedenker op het idee komt. He hoe en waarom.

Raymond

avatar van Korné

Korné

Wat een saaie film! Vooral niet de moeite en tijd nemen om deze film te gaan kijken.

avatar van movie666

movie666

Nu heb je eindelijk een blik gehad van wat er zich achter die kubus afspeelt , maar het blijft een erg vage film

avatar van as

as

movie666 schreef:

Dat niet alleen.... hij blijkt gewoon ook heel erg slecht. het hele mysterieuze is er helemaal af. Oninteressant prul van het laagste niveau.

avatar van N8beestje

N8beestje

Ik vond het geen goede film, slechte verhaallijn en magere acteerprestaties!

avatar van stinissen

Redelijke film die een punt beter had kunnen zijn als het einde wat beter was geweest. Dit is natuurlijk mijn mening.

avatar van as

as

stinissen schreef:

Dit is natuurlijk mijn mening.

gelukkig maar

avatar van Chr.s

Chr.s

Net als de eerste 2 delen weer een prima film. Natuurlijk niet super geacteerd en wellicht zullen er verscheidene plotholes zijn; maar what ever heb me er bij deze reeks nooit aan gestoord dus nu ook niet.

avatar van RealLife

RealLife

Eigenlijk was het een superslechte film maar ik vond hem super

Nee, ik ben niet gek

Maar ik vind het concept van deze film fan-tas-tisch... dat hele gedoe met die dimensies interesseert mij enorm. De vallen zijn telkens weer opnieuw ongelooflijk vermaak, en ik ben één en al aandacht als er een buisje of zo uit de muur komt, dan denk je: yes, daar gaan we weer

Het feit dat ik wat last van claustrofobie heb geeft deze film voor mij een meerwaarde, opgesloten zitten in een oneindig netwerk van miljoenen kubussen, dat zou voor mij een nachtmerrie zijn

Ik heb deel 2 en 3 gezien nu, ik vond 3 een pak beter, maar ik had het gevoel dat er zo weinig kubussen waren :s Ik vergeet nooit dat beeld op het einde van cube 2 waar ze uitzoomen en dan zo'n IMMENS netwerk tonen en blijven uitzoomen, dan ga je ff: WTF ??

Ik wilde eerst cube 1 kijken, maar de ondertitels wilden maar niet gelijk lopen en na een halfuur gaf ik op, en ik zette cube zero op. (ik had wel al 10 min gezien van cube) Vond het wel ff jammer dat er zo veel gelijkenissen waren... ze gooiden met een schoen, de dialogen waren soms LETTERLIJK hetzelfde, echt ongelooflijk

moest het concept niet zo fantastisch zijn, kutfilm

ik wil 4.5 sterren geven (ja zo goed vind ik het idee rond cube ) maar dat zou onfair zijn tegenover goed geacteerde films,dus

avatar van JackNL

JackNL

Ja maar ik vind het zo vreemd dat je heletijd andere kubussen hebt, en in cube 2: hypercube verklappen ze een beetje alles dat als ze inderdaad een netwerk tonen en blijven uitzoomen want ongeloofelijk groot is, want dan kijk je heel anders naar cube zero

(maarre cube zero is eigenlijk deel 1, cube is deel 2, en hypercube is deel 3 he , ik zelf heb gewoon cube, hypercube en cube zero gekeken, maar als je cube helemaal uitkijkt snap je ook waarom cube zero deel 1 is)

avatar van march23

march23

darkcity schreef:

Als het een prequel is gaan ze hopelijk niet teveel uitleggen van wie de Cube gemaakt heeft, waar hij staat, waarom er mensen in zitten enz...

Hopelijk laten ze alle vragen waarin je in deel 1 mee zat onbeantwoord, zo blijft het veel mysterieuzer en spannender !

Ik heb eerst cube zero gezien, daarna deel 1 en 2 maar dit is niet echt storend. Wat wel een beetje storrend is, zijn de acteer prestatie's en de 'afloop'. maar dat persoonlijk.

waarom de mensen daar zitten is in dit deel wel duidelijk. (om 3 redenen) maar na deze film gezien te hebben blijft het toch voor mij mysterieus. Het verhaal vindt ik fantastisch, alleen geeft het geen voldaan gevoel ik wil meer.....''einde'' van de film.

chiquita

[ We hebben te maken met een mysterieuze man upstairs, die zich lijkt te gedragen als een soort God en in feite alle touwtjes in handen heeft. Deze 'God' en zijn onderdanen kunnen de mens transformeren in een conditie conform hun wensen. Hiernaast hebben we te maken met the punished, die een keuze hebben: de dood of een verbanning naar the downstairs dat een soort hel moet voorstellen. Hoe miniem de mogelijkheid op een tweede kans ook is, die hebben ze wel. Daar geeft de exit-procedure antwoord op. Wat zou een 'yes' als antwoord voor gevolg hebben. Verlossing? Opmerkelijk is ook dat een onschuldige vrouw die in een hel is beland, uiteindelijk bevrijd wordt. Waar hebben we mee te maken? Een simulatie van de wereld zoals die geïnterpreteerd wordt door een religieuze? ]

In deze prequel wordt de kijker duidelijker gemaakt waar de gehele filosofie van Cube om draait. Echter, hoe interessant deze gegevens ook zijn, het is in Cube Zero helemaal niet goed uitgewerkt. De film begint onnodig traag, acteerprestaties zijn erg matig, de dialogen lijken rechtstreeks geplukt te zijn uit Cube en Hypercube en in wezen is er geen verschil in de ervaringen van de mensen die zich in de kubus bevinden met de mensen uit de eerdere delen. Slappe herhaling. En dan quote ik ook nog eens morpheus:

morpheus schreef:

avatar van stan

stan

kortom geniaal de moordscenes waaren egt heel mooi gedaan net zoals in final destination het is een toppie film

chiquita

Waaren? Egt? Punt? Komma? Met alle respect, je beseft toch wel dat je op deze manier de Nederlandse taal verkracht?

Over de film: veel slechter dan z'n voorgangers.

avatar van GerwinF

GerwinF

chiquita schreef:

Over de film: veel slechter dan z'n voorgangers.

Beter dan deel 2!? Dacht het niet.

chiquita

Goh, wat goed dat we dezelfde mening delen. Heb namelijk geen zin in een zoveelste herhaling van een welles-nietes-discussie. Veel slechter dan deel 1, maar nog wel iets beter dan deel 2 was correcter geweest.

Cube : 3,5*

Hypercube: 2*

Cube Zero: 2,5*

avatar van primeboy

primeboy

en ik wachten, komt ie eindelijk uit was ie nog niet te koop in de winkels dus heb ik em maar gehuurd.

Ik heb gister avond bekeken nou wat was ik blij dat ik die film niet gekocht heb. De film is egt zo waardeloos vergeleken met de eerste cube delen. Dit film ik begrijp het gewoon niet ,schaamt die ernie barbaresh zich niet hoe kkan die gast nou zo een stomme film maken.

[spoilerde moord scenes vond wel good gemaakt, maar die controle kamer egt nie normaal hoe verzin je nou zoiets en dan met die microchip die in hun hoofden zijn gepllaats en dat ze worden gehersenspoeld, allemaal dingen die niks met de naam "cube" te maken hebben.

De eerste deel was gewoon de beste, hoe die meid die wiskundige getallen ondekt en steeds verder komen en dat ze die handicap tegen kwamen die een genie bleek te zijn

In de tweede deel ging het om een hyper cube, oneindig veel kubussen maar in het einde van dit film bleek het dat die kleine meid die kubus heeft gemaakt ofzo en dat die vrouw al die tijd voor die hogere mensen heeft gewerkt ik vind dat dat egt nergens opslaat je gaat ervan uit dat ze helemaal niks wisten en dan werd ze nog dood geschoten op het laatst maar waaarom ze had toch die kettingje meegenomen...

deze film was stukken minder dan de eeste

en dan komt die zero wat totaal nergens op sloeg met een zogenaamde controlekamertje dit keer waren de mensen de prooi van de hogere mensen die in de controle kamer werkten, het draaide alemaal om het vangen van de prooi

dus waarom de naam "cube"het had zich net zo goed in een groot huis met veel kamers kunnen afspelen

avatar van De_Hollander

De_Hollander

Ja, net als zo veel vervolg delen weet je waar het over gaat.

dus de spanning is er niet meer echt bij.

Maar hij viel niet echt tegen, dus toch nog 3 sterren

avatar van skapig

skapig

Ik had denk teveel verwachtingen van deze film , teveel vergeleken met de andere 2 dus viel me erg tegen 1* ster

avatar van Thrillerfanaat

Thrillerfanaat

De eerste 25 minuten waren erg slap. De film moest duidelijk nog op gang komen. Daarna wordt ie gelukkig wel een stuk beter.

*** sterren

avatar van Thrillerfanaat

Thrillerfanaat

Te hoog. 2,5 ster

avatar van Dead01

Dead01

• 1975 stemmen

IK heb hem nu gisteren gezien en ik weet niet wat ik moet denken,deel twee vond ik vrij zwak,deze doet me wat meer denken aan de eerste maar dan anders met de controle kamer.De vallen waren wel beter als deel 1 en 2,verhaal was zelfde als de eerste enkel dat hier dat hogerop en die mannen dat alles bestuurde,en dat was iets overdreven.

Toch 3 sterren omdat het niet echt een zelfde film is als de eerste 2