• 9.369.475 stemmen

Met onder meer: David Huband, Zachary Bennett en Stephanie Moore

Gesproken taal: Spaans, Engels en Frans

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Cube Zero

"Every nightmare has a beginning."

Ook nu zitten er weer mensen vast in de Cube, een kubus bestaande uit vierkante ruimtes met aan elke kant een deur die naar een volgende vierkante ruimte leidt. Sommige kamers zijn echter voorzien van dodelijke boobytraps en het is aan hen om deze te ontwijken. Eric Wynn, een observator, meent één van de gevangenen te herkennen.

avatar van Cyberator

Cyberator

Joyy schreef:

is deel 2 nog wat?

NEE!

als je deze al minder vind dan is de 2de echt ongelooflijk slecht!

Zeker geen aanrader!

Al het beste van de 1 en 3 zit er niet in... Enkel het slechte blijft over en dat nog met echt rot slechte acteurs.

avatar van Joyy

Joyy

ok thx

scheelt me weer 90 zinloze minuten van mijn leven

wat me overigens vooral stoorde was het arme decor

in de cube zelf , alsof je gewoon op ene filmset stond, met felle tl verlichting, buiten de cube, een armoedige verzameling van nepapparatuur , waarbij de introductie van het 'brein;'met scheef oog te lachwekkend was voor woorden, evenals de verhaallijn natuurlijk

Daarnaast zaten er zoveel fouten in de film, nee , zeker niet mijn ding

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Eindelijk het derde deel gezien, waarin voor de verandering iets betere acteurs in zitten. Het geheim van de cube is nu per film steeds meer ontrafeld, best leuk gedaan, ook dat de cirkel weer rond is. Nadeel is wel dat het mysterieuze element weg is. Blijkbaar is het een overheidsproject om gedetineerden te testen op van alles en nog wat. Dat gezeur over God komt wel knullig over om toch nog verwarring te scheppen en er een misplaatst filosofisch sausje overheen te gieten.

De kills en duistere kamers zijn gelukkig weer terug zoals in het eerste deel. Alleen de scenes van de bedieningskamer waarvan er veel te veel zijn, zijn pover. En zodra de (onder)leider met z'n wandelstok en glazen oogje binnenhinkt, is het een domper. Die karikatuur verprutst de geloofwaardigheid (voor zover daarvan sprake is) omdat het niet bepaald een figuur is die je verwacht in de hoogste regionen van de overheid. Deel 1 is - zoals vrijwel altijd - verreweg het beste, vooral vanwege het mysterieuze.

avatar van thisistimo

thisistimo

Echt een slechte film. Ik vind het verhaal nergens op slaan.
Cube 1 blijft een mysterie en ik vind dat je uit deze film geen conclusies kunt trekken richting cube 1, omdat deze film ook van andere schrijvers en een andere regisseur is. Ik vind namelijk dat deze schrijvers en de regisseur het echt verneuken.

Ik vind bijvoorbeeld die gasten uit het leger met die groene ogen echt belachelijk. Ook het wissen van het geheugen deugt niet.
En dan dat als je uiteindelijk toch uit de cube bent gekomen, je dan vervolgens de vraag krijgt of je in god gelooft en als je dan nee antwoord word je levend geroosterd. Ik had echt zoiets van wtf is dit?!
Ook geloof ik niet dat Kazan en Wynn dezelfde persoon zijn, als dat wel de bedoeling was vind ik dit ook zeer slecht uitgewerkt.

Ook het acteerwerk vond ik af en toe echt om te huilen (terwijl ik me daar niet zo heel snel aan erger).

Ik geef de film 1.5* omdat ook slechte films toch nog een beetje vermakelijk kunnen zijn.

chevy93

Sorry hoor, maar dit was dus echt een film die ik niet nog een keer hoef te zien.

Het 2e deel was al niet denderend, maar dit sloeg echt alles.

Het begin was zo saai.. Ik heb er nog even over gedacht om maar gewoon te gaan slapen.

Gelukkig heb ik dat niet gedaan, want hij werd wel spannender naarmate hij verder vorderde.

Jammer dat hij aan het einde weer inzakte en het was mij wat te makkelijk. Alsof nooit iemand gewoon 'Yes' antwoord .

Ook snapte ik niks van het einde, maar komt zeker omdat ik mijn interesse verloor..

avatar van cfreak24

cfreak24

Na van de week deel 1 en 2 gezien te hebben, heb ik gister deel 3 gezien en ik moet zeggen dat die stukken beter is dan 2.

Er zitten nu erg brute kills in en het verhaal achter de cube wordt hier verder uit de doeken gedaan, en dat vind ik echt tof. Er zit alleen niet zo heel veel sfeer meer in. In deel 1 zat er echt heel veel sfeer, in deel 2 was die weg door de felle omgeving. En in deel 3 zit het er een beetje tussen. Het acteer werk is soms erg cheap en er kwamen af en toe nog wel een paar "wtf?" momenten in voor. Maar over het algemeen vond ik het zeker een goede film, zeker niet zo goed als deel 1 maar wel beter dan 2.--> 3,5*

Over het algemeen dus zeker een vermakelijke trilogy.

avatar van barns

barns

Veel en veel beter dan Hypercube, maar haalt het zeker niet bij Cube. Er wordt niet echt heel veel duidelijk gemaakt, maar die paar dingen die wel ten toon gesteld worden zijn wel leuk om te weten. Ook leuk is die overgang naar Cube

avatar van xIneke

xIneke

[i]ik vind de 3 films allemaal goed =]

alleen de eindes niet zo.

ik hou meer van een happy end ^^

ik geef een 4,5

xxxx

avatar van JustMike

JustMike

deel 2 is echt best saai alleen deel 3 is ook niet zo super

avatar van Minority_Check

Minority_Check

ik dacht dat deze film wat duidelijkheid zou geven

maar het maakt het alleen nog moeilijker

verder lieten ze ook niet veel zien van de cube

terwijl dat juist het leukste is

avatar van jorrie055

jorrie055

film kan er wel mee door.

lijkt te veel op voorgaande films.

einde snapte ik niet echt.

weet iemand of er nog een vervolg op is of komt?

avatar van barns

barns

jorrie055 schreef:

film kan er wel mee door.

lijkt te veel op voorgaande films.

einde snapte ik niet echt.

Als je dit over de film denkt, waar komen die 5* dan vandaan ?

avatar van jorrie055

jorrie055

barns schreef:

Als je dit over de film denkt, waar komen die 5* dan vandaan ?

hahaha ik snap wat je bedoelt.

maar ik vindt het voor de rest een goeie film.

oh en nog wat cube lijkt veel op saw.

• 1931 stemmen

Mjaah.. oke. Tweede Cube-film die ik zie na Cube 2.

Het idee van het van 2 kanten zien, wordt niet al te vaak gebruikt en heeft wel iets. Het enige probleem is dat het me vooral in het begin vaak uit de 'opgesloten-in-kamer'-sfeer haalde (ook al was die opbouw nodig zodat de whizzkid nog even een grote rol in het verhaal kon gaan spelen).

Gore wel een paar aardige momenten, enkele zagen er daarentegen weer cheap uit.

Moet wel zeggen dat toen die soldaat opeens toch een bio-chip in zich had het al behoorlijk ver ging, maar dat hij dan even 6 meter (?) recht omhoog sprong en dat soort capriolen ging me toch iets te ver. Nee, dat 'bovennatuurlijke' tintje hadden ze weg mogen laten.

Het grootste struikelpunt van de film is de cast. Want die valt, op bijv. de whizzkid na, grotendeels erg tegen.

Regie is ook niet geheel vlekkeloos.

Anyways, ik vond het dus best oke om een keertje te zien, maar iets bijzonders moet je er niet in verwachten.

chevy93

Je bent begonnen met het laatste deel (als 2e gemaakt) en dan het eerste deel (als laatste gemaakt)?

Dat kan, alleen het klinkt niet echt logisch.

• 1931 stemmen

True ik kijk gewoon wat op me pad komt (tenzij de volgorde belangrijk is), maar maakt ook niet uit, het zijn geen Mulholland Drive verhalen o.d.

chevy93

Dat is waar, maar deel 1 (overduidelijk de beste) is nu een stuk minder. De spanning en onwetendheid is er eigenlijk af.

• 1931 stemmen

Mjaah al voordat ik Cube 2 ging kijken had ik wel ongeveer een idee van wat er bij voor te stellen.

chevy93

Uiteraard, veel diepgang zit er niet in de films. Zeker bij dit deel en Hypercube niet, maar het orgineel (uit 1997) is toch een stuk minder als je deze 2 al hebt gezien.

avatar van Elineloves

Elineloves

Nice, een prequel van de succesvolle cultfilm Cube!

Ik vond de openingsscène best briljant. Ik had zoiets wel verwacht, maar toch kwam het als een (hele vieze) schok. Er zitten toch best wat gore passages in deze film zeg. Het is een interessant gegeven, vooral als je Cube en Hypercube niet hebt gezien. Het concept is interessant en vrij origineel, het acteerwerk is prima en met de spanning zit het ook wel goed.

Niet hoogstaand, wel leuk voor een keer.

avatar van Emma'

Emma'

Elineloves schreef:
Nice, een prequel van de succesvolle cultfilm Cube!

Ja ik vroeg me af, waarom begint hij in hemelsnaam aan z'n handen te likken? :O

avatar van Mirob1

Mirob1

Vergeleken met deel 2 een verademing, maar nog iets minder dan deel 1. Deze is het kijken wel waard, al is één keer meer dan genoeg.

avatar van Arnoud87

Arnoud87

Wel leuke film puur vanwege het originele concept .. maar ze hadden er absoluut een veel betere film van kunnen maken.

Om te beginnen laat de film 2uur duren en gooi er meer verrassende elementen in 90 minuten voor zon film is net niet

verder leuke film om eens gezien te hebben

deel 2 vond ik stukke beter meer psychologische mindfuck taferelen om zelf ook nog eens lekker van in de war te geraken

avatar van Pistons

Pistons

Simpelweg matig in alle categorieën.

avatar van Navarro

Navarro

Slechtste deel van de 3 films. Zelfs deel 2 was beter dan deze. Na vele reacties te hebben gelezen hier, verwachte ik dat dit deel beter zou zijn dan deel 2, maar ik vind van niet. Ik vond deze film saai en het één en ander had veel beter uitgewerkt kunnen worden. Er had meer in kunnen zitten. Ik vond het een beetje slapjes uitgewerkt allemaal in dit laatste deel van de Cube trilogie.

avatar van glimlicht

glimlicht

Na zo'n spannende film als Cube verwacht je niet echt dat een vervolg/prequel het niveau behaalt. Cube was unieke suspense met een vleugje horror. Cube Zero is alles behalve dat...

Visueel net zo interessant als een drol (de droom-scene was echt ZO lelijk..) het leek wel of ze Windows Movie Maker hadden gebruikt om de film te editen. Ook de kubus was echt kaal en totaal niet sfeervol. Waar waren de prachtige kleuren uit deel 1?

Dan de dialogen... O man wat een script zeg! Het leek wel of de woorden gelezen werden van de intercom, of van de muren van die walgelijke kubus. De personages? Die man met dat mechanische oog wil ik nooit meer zien, hij is echt het allerslechtse personage in de filmwereld. Hij zou een standbeeld moeten krijgen... Normaal kan ik lachen om over-the-top personages maar dit sloeg echt alles. Verder had iedereen het charisma van een schaap.

Spannend was hij ook niet, er zat wat gore in. Nou woehoe... mensen die uit elkaar worden getrokken... De nadruk lag veel te veel op de traps, terwijl in het origineel de personages juist suspense opbouwden.

Verder ga ik hier geen woord meer aan besteden...
Rommel!

*0,5

avatar van irisjuh1

irisjuh1

Deze film is wel gaaf!! Maar het 2e en 3e deel dat gaat gewoon totaal nergens over :S NIET KIJKEN DUS!! Cube lijkt niet veel op Saw maar Saw lijkt veel op cube t was er namelijk eerder.. Anyway voor de rest is deel 1 wel gaaf en spannend maar deel 2 en 3 zijn waardeloos.. Deel 3 het einde vonk wel weer gaaf omdat je dan ziet waarom die man gehandicapt is in deel 1, wel raar dat t totaal andere mensen zijn haha maar de bedoeling was goed!

Eerste deel is wel een aanrader! Die is 4 sterren

Deze net anderhalf :S

avatar van dominion

dominion

in dit deel zit wel de meeste gore, zeker die scene dat die man zijn huid eraf valt

avatar van Neder0001

Neder0001

Samen met het eerste deel films waar je je wel even mee kunt vermaken. Sla deel twee alleen wel over want die was echt super slecht.

Op de al eerder genoemde nadelen na (de karikatuur van een opzichter, de groenogige sodaten en de niet altijd echt briljante special effects), vond ik deze film toch erg vermakelijk.

Na het uitstekende en mysterieuze eerste deel en het overbodige en pretentieuze hypercube, vond ik dit leuk, juist omdat er meer duidelijkheid werd geschapen. Als dit alleen maar weer hetzelfde verhaal zou zijn met wat nieuwe traps, zou ik zijn afgehaakt. Het achtergrondverhaal vond ik, ondanks de clichés, vermakelijk genoeg en het einde vond ik leuk bedacht.