• 9.369.458 stemmen

Met onder meer: David Huband, Zachary Bennett en Stephanie Moore

Gesproken taal: Spaans, Engels en Frans

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Cube Zero

"Every nightmare has a beginning."

Ook nu zitten er weer mensen vast in de Cube, een kubus bestaande uit vierkante ruimtes met aan elke kant een deur die naar een volgende vierkante ruimte leidt. Sommige kamers zijn echter voorzien van dodelijke boobytraps en het is aan hen om deze te ontwijken. Eric Wynn, een observator, meent één van de gevangenen te herkennen.

avatar van Diesel

Diesel

Erg amusant, goed uitgewerkt verhaal, spannend, donker, sfeervol, gory en heel veel knipoogjes. Blaast het origineel nieuw leven in. 3,5*

avatar van Waku

Waku

Deel 1 was goed.

Deze derde deel en nummertje 2 een paar jaar terug zijn simpelweg overbodig.

Een paar leuke gore special effects voor de rest voegt het geheel niets nieuws toe.

avatar van darkcity

darkcity

Stukken beter dan Hypercube waar dat gezwans over dimensies wel heel overdreven en vaag was, en gelukkig maken ze het hier weer simpel net zoals in deel 1 wat ook simpel was maar toch zeer pakkend.

Dat ze wat geheimen uit de doeken hebben gedaan kon ik wel waarderen en alhoewel ik bang was dat ze het mysterieuze uit de 1e zouden verpesten vond ik de onthullingen zeker geslaagd en ook er zit veel spanning in de film.

Erg gore momenten (vooral de 1e) maar dat maakt het des te leuker en ik vind dat ze een leuke draai hebben gegeven aan de Cube serie en alhoewel ik deze niet zo goed vind als de 1e vond ik hem erg leuk en vermakelijk. 4 sterren.

avatar van Stargirl

Stargirl

Leuk dat ze er weer wat nieuws mee hebben gedaan, de film blijft goed om naar te kijken mede omdat het gewoon Cube is! Alleen de bassie en adriaan-baas was inderdaad een minpunt, aan de overige dingen heb ik me niet kunnen storen; 4 sterren

avatar van johanm3

johanm3

raymond1976 schreef:
Hai,

Ik snap de mensen niet die zeggen dat de film slecht is. Je ziet nu wat er achter de schermen gebeurd. Spoiler:Ook dat misdadigers hun doodstraf kunnen "ontlopen". Het leger kan dan tegelijkertijd dingen testen die ze voor hun soldaten gaan gebruiken. Overlevingskansen vergroten in tijd van oorlog.

Wat ik helemaal schitterend vond aan deze film is dat de hoofdrolspeler van deze film dezelfde trekjes als autist uit deel 1 blijkt te hebben (kazan). Alleen jammer dat bijna dezelfde dialoog gebruikt is. "this room is blue...I want to go back to the green room" Zelfs de donkere vrouw houdt haar hand tussen de muur en zijn hoofd (net zoals als de arts Holloway). De personen reageren zelfs op dezelfde manier. Je hebt het meisje (in deel 1 meisje met bril en een wiskundeknobbel, Leaven) en een man (in deel 1 de man die met het ontwerp heeft meegeholpen, Worth)
Het is al weer tijden geleden dat ik Cube gezien heb, Dus ik weet het niet zeker meer maar zo ging het wel.

1. Misdadigers konden hun straf niet ontlopen, want dan ging de " uitgangsprocedure" inwerking. Wat er met een gevangene gebeurt bij antwoord "ja" op de vraag: Gelooft u in god? weten we niet.

2. Die kazan uit Cube 1 = lijkt mij de zelfde persoon als die gozer uit cube zero die op het laatst gebrainwashed wordt.
Ze hebben alleen andere acteurs gebruikt. Dus dat de scene op het eind hetzelfde was, als het begin van cube is niet "jammer" zoals jij aangeeft. Maar hebben ze express gedaan.

avatar van Stargirl

Stargirl

[quote]johanm3 schreef:

ik denk dat ze alleen bedoelen dat er met Kazan precies hetzelfde is gebeurt, anders hadden ze wel dezelfde acteurs gebruikt. Dus Kazan was eerst ook iemand van achter de schermen die er niet meer tegen kon

avatar van johanm3

johanm3

En wat als die acteurs nu na de 7 jaar die tussen cube en cube zero zitten niet meer beschikbaar waren?

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Nee, dit vond ik nu niks. Het verhaal en de mensen achter de cube komen me absoluut niet realistisch over. De film geeft enkele geheimen prijs, maar laat je dan toch weer met minstens één grote vraag achter. Deel 1 was spetterend goed, deel 2 dik in orde, maar deze vind ik zonde.

avatar van De GeuS

De GeuS

Geen spanning, slecht acteerwerken een belachelijk plot en ontknoping; 1,5*

avatar van Jeandre

Jeandre

Komt er nou nog een deel 4 of zou het nou afgelopen zijn met The Cube, want je blijft toch met een grote vraag aan het einde van Zero

avatar van Justice4All

Justice4All

Als ze willen kunnen ze heleboel delen maken. Maar dan moeten ze de tijdstek opletten. Een mooie voorbeeld is hiervan: Hellraiser.

Al om al, ik vond deze film beter dan de vorige. ik geef er 3 sterren voor

avatar van Nike125

Nike125

Lijkt mij een leuke film, maar is dit een vervolg van de andere cube films? ik bedoel, moet je cube en hypercube gezien hebben om deze te kunnen volgen?

avatar van Dead01

Dead01

• 1975 stemmen

Niet echt.

Heb ze alle 3 achter elkaar gezien en er zit niet echt veel verhaal in kwa vervolg vind ik toch e:-).

avatar van Snufkin

Snufkin

Leuk aan het eind de link met de eerste film. Wat ik wel vreemd vond was het volgende. Als Wynn in de cube komt worden de letters die de verschillende kamers aangeven gewist. Een eindje verderop echter kunnen ze wel lezen dat ze bij A,Z,Z zijn aangekomen. Vreemd omdat de reset nog niet was afgerond. Ook is het verschil tussen komma's en punten niet van belang gebleken. Leuk tussendoortje deze film, zeker wat minder dan het eerste deel, maar beter dan het tweede.
2,5 **

avatar van Linn

Linn

die gast word telkens terug geplaatst. hij was eerst die slimme gast met die bril die er niet meer tegenkon als straf word hij telkens opnieuw in the cube gezet waardoor hij autistisch word. hij krijgt daar telkens zo'n klap door dat hij autistisch word... ze hebben andere acteurs gebruikt maar het is in de film duidelijk te zien dat het om dezelfde persoon gaat. er word zelfs gezegd dat hij voor straf levenslang terug de cube in moet... veel beter als Hypercube en een gaaf plot ik geef een 3.5

avatar van Jeandre

Jeandre

aaan het einde van deel 3 zit die vrouw met haar kind op schoot midden ergens verscholen in het bos, maar het kan toch niet zo zijn dat het leger over de hele wereld versprijd is..? en zou er nog een deel 4 komen, i just think soow..(h)

avatar van koreaan

koreaan

Als je erbij nadenkt dat dit voor sommige mensen (in de film) gezien wordt als pure entertainment. Is het een goede gedachte om eens na te denken over het feit dat je liever degene bent die de cube bestuurd en dus mensen vermoord of zou je liever in de cube zitten?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Het mysterie van de kubus is echt compleet verdwenen maar door enkele leuke death scene's is het allemaal nog best te bekijken.

avatar van Gehenna

Gehenna

Deze is toch een tikkeltje anders dan zijn 2 illustere voorgangers Cube en HyperCube, die van mij beidden gewaardeerd werden met 4*.

Deze is weer zo donker als het eerste deel, ook word er veel uitgelegt wat ik jammer vind..dat was het charme juist van de vorige twee delen.

Het zieke uitgangspunt "vastzitten in een cubus" is ook weer hier van toepassing, hoe kan het ook anders.

De boobytraps zijn weer erg geweldadig en laten je weer gruwelen, het idee achter het fenomeen Cube is niet eens slecht..maar zoals ik eerder zei neemt het toch iets van het charme van de vorige delen weg.

Sommige mensen die juist dat charme (het niets weten over het hoe en het waarom van the Cube) niet konden waarderen zullen zeker opgelucht zijn na dit derde deel..anderen licht teleurgesteld.

Wat ik jammer vond is dat deze Cube zich té veel op het gebeuren buiten de Cube richt..wellicht is hij voor de echte fan zelfs een beetje te kort.

Desalniettemin blijf ik het een geweldige reeks vinden, erg origineel in eerste instantie en ietwat teleurstellend naar het einde van de reeks toe. 3.5

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Tot tegenstelling tot Hypercube was dit wel weer een waardige opvulling van de Cube reeks. Spannend, donkere grauwe sfeer en gory. Voor mij persoonlijk haalt hij het net niet tot het eerste deel maar Cube Zero mag er zeker weten zijn. Vier dikke sterren.

avatar van Halcyon

Halcyon

Naomi Watts schreef:

Wat een belachelijke lage score hier trouwens.

Ik denk dat die "belachelijk lage score" veel te maken heeft met het feit dat in Cube Zero een pasklaar antwoord wordt gegeven op wat the cube precies is. Dit neemt een belangrijke factor weg waarom Cube zo hoog scoorde, namelijk het mysterieuze en het onbekende. Nuja, volgens mij toch...

avatar van SpyCow

SpyCow

Naomi Watts schreef:

Wat een belachelijke lage score hier trouwens.

Face it; wij zijn veeleisend en nemen dan ook geen genoegen met uitglijders, flutplots, blunders, et cetera.

Met de beste wil van de hele wereld kan ik Cube dikke nul nog steeds niet vergelijken met z,n voorgangers (wat bijna altijd 't geval is met opvolgdeeltjes 1234#).

Echter, 1 verschil: ook hier moet de enige neger voor boeman gaan spelen .

avatar van berth135

berth135

Ik vind niet dat dit deel afbreuk doet aan deel 1.

Er is gewoon een manier gevonden om nog een deel te maken wat mijns inziens interessant genoeg is om te kijken.

Als je The Cube leuk vond, is deze ook een aanrader. Nieuwe bloedige scene's, geen vaag gedoe als in deel 2.

avatar van The_Game

The_Game

Echt goeie film. Ik heb hem gekocht met de gedachte dat hij zeker niet orgioneel zou zijn, maar dat kwam anders uit dan verwacht. Net als deel 1 een goeie sfeer in de gehele film. De min punjtes van Hypercube zitten hier niet in en hij is lekker fris, omdat het een heel andere film is. Cube Zero moet je gewoon zien als je deel 1 geweldig vond.

avatar van BlueSword

BlueSword

deel 1 vond ik erg goed...deze wel een stuk minder hoor.

veel van hetzelfde zoals het begin en het einde... uiteindelijk verveelde me het wel.

nu is het verhaal wel beter uitgelegd, vond dat gedoe in het begin met die 2 mensen erg saai.

wel een goed verhaal en leuke boobytraps.

avatar van nickey

nickey

heb van alledrie de delen genoten

avatar van porcupine

porcupine

Deel 1 vondt ik redelijk,deel 2 is niet meer te huren in de plaatselijke videotheek dus heb ik deel 2 over moeten slaan en heb gisteren deel 3 gezien.Goeie film,mooie effecten en wederom zeer spannend.*4

avatar van code9

code9

Het positieve van Cube Zero is dat ze de film niet exact hetzelfde hebben willen maken als de eerste 2 delen. Verder is het visueel wel aardig gedaan en zitten er ook een paar redelijke gore-scenes in.

Het negatieve is het feit dat wát ze anders hebben doen, erg gebrekkig is. De personages zijn mega-simplistisch en met name de 'baas' (sorry, ik ben slecht in namen) die met z'n ene oog orde op zaken komt stellen, is om te huilen zo ongeloofwaardig.

Wat kun je toch een hoop verpesten in een film. De scene dat de soldaat vrij eenvoudig door 2 vermoeide en ongewapende mede'cube'-ers wordt overmeesterd is belachelijk. En néé hè, niet weer: de vrouw weet te ontsnappen en zit in het bos met haar dochtertje en mijmert over de held die haar heeft helpen ontsnappen... brrrr. Hoezo cliché?!! Als dat woord nog niet was uitgevonden dan was dat nu wel gebeurd.

Mijns insziens had er véél meer in deze prequel gezeten als het concept 'de buitenwereld' op een heel andere en veel intrigerender manier was aangepakt. Zo moeilijk zou dat toch niet geweest zijn?

Aan de andere kant, met hetzelfde 'niveau' acteerwerk was het dan nóg beslist geen meesterwerk geweest.

Om niet al te veel een smet te werpen op de veel betere voorgangers:

avatar van Dead01

Dead01

• 1975 stemmen

Herbeken en moet zeggen ja het viel wel mee.

Ga mijn stem niet verlagen of verhogen want traps zijn beter, verhaal iets minder.

Alles samen goed voor 3 sterren

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Verassend leuk eigenlijk, ik heb de 1ste 2 delen nooit gezien. Maar deze combineerde het realistische mooi met het surrealistische...Niet altijd boeiend maar ik was wel kei benieuwd naar de ontknoping. 3,5*