• 9.376.793 stemmen

Avatar (2009)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.482.741)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van Bartt88

Bartt88

AGE-411 schreef:

Ik wil gewoon zeggen dat sommige mensen soms van niet beter weten.

Refereer je daarmee naar jezelf? ''Sommige'' is in dit geval een klein groepje in dit topic hè.

Maar goed, alle begrip.

dinhus schreef:

Ik vraag naar jou mening. Zo te zien ligt Cameron jou totaal niet, mij wel. Natuurlijk heeft iedereen het recht om een gokje te wagen. Tenslotte hoeft deze niet perse te lijken op zijn voorgangers. Alhoewel Cameron niet echt bekend staat om zijn diepgaande en onverwachtse plotwendingen.

Het ging er meer om dat ik liever ben verzekerd van goede regie, in mijn geval dus van Cameron, dan dat ik een (voor mij dan) onbekende tekeer zie gaan met dat budget. Ik weet eigenlijk ook helemaal niet meer waar dit over gaat

Je kan natuurlijk altijd andere regiseurs proberen.

De top250 staat vol goede regiseurs.

avatar van dinhus

dinhus

Inderdaad, ben al een beetje bezig. The Good, The Bad and The Ugly is me erg goed bevallen, terwijl C'era una volta il West me erg tegen viel. Om maar een voorbeeld te noemen Zo leuk om het Italiaans te typen

avatar van AC1

AC1

ALIENS

Onlangs nog gezien. Wat een belachelijke prent!

De eerste alien, en meer dan in het kwadraat. Een overload aan aliens die met een paar kogeltjes al aan flarden vliegen terwijl in de eerste alienfilm 1 alien de hele bemanning die tot op de tanden gewapend was uitmoordde.

Dat was nou net het probleem van de bemanning van de Nostromo. Ze hadden geen wapens, alleen maar een 'primitief' vlammenwerpertje.

De volgende keer niet in slaap vallen en beter opletten, AGE-411!

Zinema schreef:

Onzin, wat dacht je van deze of dit?

Waren de 3-D technologiën daar al net zo goed doorontwikkeld als bij avatar? Ik denk het eerlijk gezegd niet. Vroeger kwam er af en toe wel een 3-D film langs, maar nu begint het echt een standaard te worden bij de bioscopen. En avatar is in deze reeks van 3-D films een van de eersten (geweest).

avatar van Ramon K

Ramon K

En avatar is in deze reeks van 3-D films een van de eersten (geweest).

En nu nog iemand die er een mooie en goede film mee maakt.

avatar van rep_robert

AGE-411 schreef:

Je kan natuurlijk altijd andere regiseurs proberen.

De top250 staat vol goede regiseurs.

Maar je vond Terminator 1 wel goed dus, toch nog 1 goede Cameron film voor jou

Thom1994 schreef:

Tsja, ik zal eens even vloeken in deze overdreven heilige kerk. Persoonlijk vond ik destijds de 3D-ervaring in de bios van Jaws-3D en Friday The 13th Part 3D i.d.d. veel prettiger. De 3D techniek van Avatar is verfijnder, maar bij de film blijft het beperkt tot diepte. Net als bijvoorbeeld bij Ice Age 3D. Als ik alleen diepte wil zien, dan tover ik mijn viewmaster wel weer uit den ouden doos.

Hell, ik vond zelfs het 3D van My Bloody Valentine (ook eerder verschenen dan Avatar) vetter.

Smaken verschillen uiteraard, maar ik houd er wel van om af en toe verschrikt uit de bioscoopstoel opzij te springen. Iets waarvan bij Avatar absoluut geen sprake was.

De reden waarom ik reageerde is omdat je doet voorkomen dat Avatar een van de eerste 3D-films was. Zelfs in de jaren '50 werkte men dus al met 3D. Eigenlijk is het nooit echt weggeweest, maar feit is dat Avatar het nieuw leven heeft ingeblazen vanwege het enorme commerciële succes.

De diepte is best leuk, maar mooier dan de openingsbeelden in het ruimteschip wordt het niet. Had ik deze film niet in 3D gezien, was ik hoogstwaarschijnlijk niet verder gekomen dan redelijk ofwel 2,5 sterretjes, maar dat terzijde.

avatar van dinhus

dinhus

Maar dat was ook niet de bedoeling, Zinema . Bij Avatar was het bedoeld, de revolutionaire effecten nog meer betekenis te geven. Wat bij mij goed gelukt is.

avatar van Zinema

Ik denk dat de opzet meer was om opa's en oma's geen hartaanvallen in de bios te doen laten krijgen, of het publiek in het algemeen te veel te vermoeien. Kan me nog goed herinneren dat ik na Jaws-3D toentertijd vrij vermoeid was. Alles voor het geld dus.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Zinema schreef:

En van My Bloody Valentine 3D sprong jij verschrikt opzij uit je bioscoopstoel..? Lijkt me sterk.. of je moet schrikken van iemand die 'op je spuugt'..

avatar van Zinema

Viel i.d.d. wel mee, maar goed lezen is natuurlijk ook lastig. Ik zeg dat zelfs het 3D effect van My Bloody Valentine meer indruk maakte dan Avatar. Dacht dat er ergens een bijltje op me af kwam, maar kan ook Night Of The Living Dead 3D zijn geweest o.i.d., don't know.

De film waar ik wèl bij uit het stoeltje schoot, was Jaws-3D.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Ik heb goed gelezen, maar omdat ze elkaar ook zo opvolgen leek het aardig met elkaar verbonden a la: Ik hou van opschrikken, vond dat in My Bloody Valentine. Maar dat je meer met de 3D daar hebt, dat kan, misinterpretatie.

Kwam inderdaad ook een bijltje nog op je af en een oog dat wat naar buiten stak, maar ook dat waren niet echt opschrik-momentjes.

avatar van FransBosch

FransBosch

Een vervolg op Avatar zal zeer waarschijnlijk uitlopen in clichés, althans wel als ik de interviews mag geloven met de regisseur en de acteurs.

Cameron heeft al aangekondigd dat de mensen weer terug zullen komen op de planeet Pandora. Zelfs de acteur Stephen Lang (die Colonel Quaritch speelt) gelooft erin dat zijn rol weer terug zal komen met als argument: "You think those two arrows in my chest are going to stop me from coming back?".

En ook zelfs Grace zou terug kunnen komen in een vervolg. Wellicht gaan ze nog iets bijzonders doen met de reïncarnatie. In ieder geval gelooft Sigourney Weaver erin dat zij ook weer zal meespelen in een vervolg van Avatar.

Kortom, dit wordt niet veel soeps, of ze moeten er een geweldig verhaal achter verzinnen wat ook nog te begrijpen is voor de kijker. Ik ben benieuwd, maar aan de andere kant moeten ze zo'n succesfilm ook niet gaan uitmelken.

avatar van juhnzun

juhnzun

Het hoge aantal berichten is net zo absurd als het hoge gemiddelde cijfer voor deze film

2,5 is ruimschoots voldoende voor deze film

zonder de 3d flauwekul stelt tie weinig voor en voor de rest slechts zwaar gefakt van veel betere soortgelijke films

AC1 schreef:

De volgende keer niet in slaap vallen en beter opletten, AGE-411!

Het gaat hier over ALIENS, mijn beste.

Niet over de eerste ALIEN-film van Ridley Scot.

rep_robert schreef:

Maar je vond Terminator 1 wel goed dus, toch nog 1 goede Cameron film voor jou

Inderdaad. Dat is zijn beste in mijn ogen.

Spijtig dat het daarna snel achteruit gegaan is.

avatar van AC1

AC1

AGE-411 schreef:

Het gaat hier over ALIENS, mijn beste.

Niet over de eerste ALIEN-film van Ridley Scot.

Sorry maar je verwijst duidelijk naar de eerste film. En wat je zei over Alien klopt langs geen kanten. Dus volgende keer wakker blijven als je nog eens naar Alien kijkt, Age-411! Dat is toch niet te veel gevraagd?

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Enkele off-topic berichten verwijderd.

AC1 schreef:

Denk je dat ik alle details van alle films die ik ooit zag heb onthouden?

avatar van rep_robert

Hmm, ik zag toch echt Aiens staan en het plot van Aliens in die post van AGE-411. Op een klein foutje over Alien in de vergelijking na dan...

avatar van Merk

Merk

Ik vond eht geen slecht verhaal, de mens die elke plaats waar die komt een spoor van vernietiging achterlaat, slechts voor geld.

Het enige wat me soms stoorde was het acteerwerk ik vond het wat onder de maat voor zo'n film.

voorderest supermooie effects, al is het toch anders als je hem nu thuis kijkt ipv in de bios.

avatar van Let me see it

Let me see it

Mooie film, maar vooral ergggggg lang!..heb hem 2x gezien, 1x in de bios zonder pauze met 3d (wat eindigde in een op knappen staande blaas en naderhand 3 dagen hoofdpijn) en 1x thuis waar die minder lang duurde door hem af en toe te pauzeren. Ik vond de 3d effecten niet zo heel speciaal (misschien lag het aan de plaats in de bios, alhoewel ik vind dat dit niet uit mag maken, we zaten in het midden) Ik ben in Amerika naar Final destination in 3d geweest en ondanks dat die beelden natuurlijk niet zo mooi zijn als bij Avatar, vond ik de 3d effecten wel beter tot hun recht komen (de ultratopper in 3d gebied zijn films in disney world en animal kingdom in florida maar dat terzijde) qua verhaal vond ik het standaard..btje pocahontas achtig..maar wel mooie actie scenes, en het einde zie je natuurlijk al van ver aankomen.

Let me see it schreef:

Misschien had je dan iets minder cola moeten drinken?

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Let me see it schreef:

Toen ik de film voor het eerst in de bios zag, toen vond ik de film ook lekker lang.
Maar thuis nog een keer bekeken te hebben, vloog de tijd om, het was eigenlijk zo voorbij

Dat heb ik tegenwoordig ook bij de Titanic, die kijk ik in 1 klap af..

Thom1994

De Titanic vind ik na 5 keer gezien te hebben nog vrij lang duren hoor.

avatar van matjuh

matjuh

Als je ziet dat iedereen hier gewoon 5 sterren stemt, vind ik dat een beetje overdreven. Een soort 'meeloper-gedrag'.

Deze film is inderdaad heel goed gemaakt, net geen 5 sterren voor mij.

4,5* (duurde te lang)

Hopelijk kunnen we snel naar de bios voor Avatar 2!

Thom1994

En jij noemt 5* meeloper gedrag, terwijl jij een 4,5* stemt?

avatar van matjuh

matjuh

Thom1994 schreef:

En jij noemt 5* meeloper gedrag, terwijl jij een 4,5* stemt?

Klopt. Is dat tegenwoordig dan ook een 5? Sorry..

avatar van Tha-Joker

Tha-Joker

Nogal een rare constatering.

Het is dan pas raar om jezelf te onderscheiden van degene die een 5* geven door te zeggen dat ze meelopers zijn.