• 9.378.933 stemmen

Avatar (2009)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.751)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van Fabian123

Fabian123

Reinbo schreef:

Ik ga sowieso morgen mijn eigen mening vormen, maar kan me wel voorstellen dat je na anderhalf uur wel gewend raakt aan de nieuwe en overdonderende techniek.

Ik in ieder geval niet

avatar van The Oceanic Six

Apollinisch schreef:

Koolhoven is een erkend MM-recensent.

Leg uit?

avatar van Fabian123

Fabian123

The Oceanic Six schreef:

Leg uit?

Hij opereert onder een alias...

avatar van Quido

Quido

Vrij bizar overigens dat er 150 miljoen dollar uitgetrokken is voor publiciteitsdoeleinden ...

avatar van The Oceanic Six

O, op die manier. Nja, ook hij mag zijn mening uiteraard hebben en geven.

Quido schreef:

Da's toch niet zo vreemd. 't volgens mij al

jaren zo dat het marketing budget van dezelfde orde (50%) is als de productie kosten.

avatar van Quido

Quido

Da's toch niet zo vreemd. 't volgens mij al

Hier niet in ieder geval Ik zat meer even te denken hoeveel andere films daarvan wel niet gemaakt konden worden ...

Bovendien vraag ik me af in hoeverre het bij een productie als deze echt nodig is, maar dat weet je natuurlijk nooit.

avatar van Reinbo

Waarschijnlijk kunnen ze van de winst die ze gaan maken, wel nog meer films maken.

avatar van wouter1979

wouter1979

Kan iemand mij vertellen hoeveel stoelen er in 1 rij zitten bij IMAX?

want ik heb stoel 17-19 gereserveerd voor morgen, en ik hoop zo niet dat dat het einde van de rij is.

Quido schreef:

Juist bij zulke films die zich presenteren als the next best thing, en waar ook een mega-merchandising omheen zit. Met de film promoot je namelijk ook een hele berg andere troep.

wouter1979 schreef:

Kan iemand mij vertellen hoeveel stoelen er in 1 rij zitten bij IMAX?

Ik zit in Rotterdam op stoel 15, die zit in het midden, dus ik denk dat je goed zit, maar rij 1 lijkt me niet echt prettig.....

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Jammer dat Sam worthington de hoofdrol speelt. Ik vond hem in Terminator Salvation maar matig.

Vind hem ook helemaal niet charismatisch

avatar van Fikret8

Fikret8

Apollinisch schreef:

Drie keer raden wat voor een cijfer hij zijn eigen film Oorlogswinter heeft gegeven.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Reinbo schreef:

Hij vraagt hoeveel stoelen er in 1 rij zitten, hij zegt niet dat hij op rij 1 zit, beter lezen Reinbo

ghostman

Als ik het goed begrijp is Avatar in principe een animatie- / tekenfilm. Als dat werkelijk het geval is, heeft Avatar dus eigenlijk helemaal niets met de filmkunst (cinema) te maken. Dan is dit een totaal andere categorie en moet je deze film ook anders beoordelen.

avatar van wouter1979

wouter1979

is 15 in het midden ja??

ik ga morgen 20:00 naar R'dam IMAX

dus dat zou wel relaxt zijn, dan zit ik iig niet aan het einde van de rij

ghostman schreef:

Animatiefilm is geen film?

Montorsi schreef:

Animatiefilm is geen film?

Klopt, een totaal andere divisie. Animatiefilms krijgen dan ook andere prijzen dan films / documentaires. Er is bijv. de Oscar voor beste speelfilm en de Oscar voor beste animatiefilm. Heeft een animatie- / tekenfilm ooit de gouden Palm / Leeuw gewonnen? Als dat ooit gebeurt, zal dat het einde beteken voor de filmkunst en cinema in het algemeen.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Film blijft toch wel de overkoepelende categorie, hoewel ikzelf ook moeite heb om animatiefilms 'films' te noemen.

avatar van rep_robert

Volgens mij is het een mix tussen animatie en realisme.

xgogax schreef:

. Heeft een animatie- / tekenfilm ooit de gouden Palm / Leeuw gewonnen? .

Maar een documentaire wel. Je bewering houdt niet bepaald stand zo.

Animatie is gewoon een genre, snap niet zo dat je daar zo terughoudend over bent. Een pure actiefilm die een aansprekende filmprijs heeft gewonnen kan ik zo snel ook niet bedenken, maar maakt dat het genre dan maar geen 'film?'

Montorsi schreef:

Maar een documentaire wel. Je bewering houdt niet bepaald stand zo.

Waar maak ik onderscheid tussen docu’s en speelfilms

Ik neem animatiefilms minder serieus dan documentaires en/of speelfilms. Ik ben van mening dat animatiefilms inferieur zijn aan het ‘echte’ werk, dat ik filmkunst (cinema) noem.

ghostman

Een foto (fotokunst) is toch echt wel veel anders dan een tekening / schilderij (teken- / schilderkunst)...

Montorsi

dat onderscheid tussen docu's en speelfilms was inderdaad mijn fout..

avatar van doe normaal

doe normaal

ghostman schreef:

Je beweert dat Avatar een animatie- / tekenfilm is en dat animatiefilms een andere prijs krijgen dan films / documentaires.

Maar vandaag is Avatar wel genomineerd voor een golden globe in de categorie voor beste speelfilm.

En volgens de regels van de Oscars mogen ook animatie- / tekenfilms genomineerd worden voor de Oscar voor beste speelfilm. Maar dat animatie- / tekenfilms niet genoeg stemmen krijgen om genomineerd te kunnen worden is weer een ander verhaal. Dit jaar maakt Up wel grote kans om genomineerd te worden voor de Oscar voor beste speelfilm, aangezien er dit jaar 10 films genomineerd zullen worden.

En Avatar is natuurlijk geen animatie- / tekenfilm, zoals de golden globes het ook duidelijk hebben gemaakt.

doe normaal schreef:

Waarom is Avatar geen animatiefilm?

Ik denk (en hoop) echt niet dat Avatar het filmklimaat verandert. Filmmakers als Griffith, Pudovkin en Murnau (de 'founding fathers' van de filmkunst) zouden in hun graf omdraaien, mocht dat ooit gebeuren...

avatar van rep_robert

Avatar zal het filmklimaat heus niet veranderen hoor, misschien dat er een nieuw genre bijkomt, maar de film zoals het nu is blijft wel bestaan hoor.

Je gebruikt (onterecht) teveel krachttermen met over het algemeen namen waar 90%(of hoger) van de mensen nog nooit van hebben gehoord.

Deze film krijgt op voorhand al een 0,5* van jou, jou kennende...

rep_robert schreef:

Deze film krijgt op voorhand al een 0,5* van jou, jou kennende...

Nee hoor, waarom denk je dat? En waarom zou ik dat doen? Ik geef hier alleen maar mijn mening. Ik ben geen 'hater' zoals sommige users hier. Ik hoef Avatar niet te zien en dat ga ik dat ook niet doen...

avatar van rep_robert

Maar je wilt er wel de hele tijd over discussiëren...

Verder hoop ik ook niet dat je een hater bent, alleen als ik jou reacties zo lees her en der krijg ik het gevoel dat je een man van uitersten bent.

Als je een film goed vindt is het ook gelijk perfect(Miami Vice, Public Enemies) en zit er geen minpunt aan. Is de film minder goed is het gelijk troep van de onderste plank en krijg je er geen goed woord over uit(LOTR, Inglourious Basterds).

Prma hoor, alleen niet alle films zijn klassiekers of stront. Er bestaat ook zoiets als gemiddelde films, of net niet, of net wel films.

Mijn gevoel over Avatar is simpel, het hele uiterlijk van de film zal stunning zijn, iets waar je van onder de indruk kan raken. Het verhaal daarintegen lijkt me vrij standaard en zorgt ervoor dat het geen klassieker wordt..