• 9.378.659 stemmen

Avatar (2009)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.751)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van Stephan

Stephan

Cameron is een man met een testosterongehalte van een puber. Dat zie je in al zijn films.

Zolang hij er een komedie van maakt en zichzelf daarmee niet te serieus neemt (True Lies) is het nog leuk, maar wordt hij serieus zakt hij tot nu toe altijd door het ijs.

Ik vrees het ergste voor deze.

avatar van Fonzie

Fonzie

een collega heeft de film net gezien, zijn bevindingen:

Film-O-Rama - Looking for the 'oooh' in movies... - Avatar - filmorama.nl

enjoy!

kappeuter schreef:

Vanavond in DWDD:

Regisseur James Cameron (Titanic, Terminator, Aliens) heeft eindelijk zijn droom waargemaakt: zijn allernieuwste film 'Avatar' draait nu in de bioscopen. Volgens velen heeft deze vorm van filmen (volledig 3D en 'computergenerated') de toekomst. De Nederlandse regisseur Martin Koolhoven en filmrecensent Coen van Zwol zijn in de uitzending van dinsdag 15 december te gast om hun oordeel te geven.

Martin Koolhoven kan goed vertellen waar de film over ging

Stephan schreef:

Ik vrees het ergste voor deze.

Waren er maar meer van deze pubers dan was het aanbod

veel groter.

avatar van eltorro

eltorro

Heb net even gekeken naar de DWDD, en ik kan in ieder geval niet wachten om deze film te zien. Alleen dat 3D lijkt me dus helemaal niks, gelukkig zie ik hem dus komende donderdag gewoon in 2D.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

eltorro schreef:

Dat doet dus wel afbreuk aan de hele belevenis als ik de berichten mag geloven. Deze film is voor 3D gemaakt volgens mij.

avatar van canciser

canciser

Heb het net gezien op DWDD, jammer van het verhaal dus, maar toch wordt dit een heel nieuwe ervaring die je zeker in de Bios in 3D moet zien.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

3D...Da's toch met zo'n brilletje niet? Hoe zit het dan met mensen die een bril dragen? (in casu ik bijvoorbeeld)

avatar van eltorro

eltorro

HarmJanStegenga schreef:

Ik ben vooral bang dat dat 3D lastiger kijkt, dus maar eerst de film kijken in 2D en daarna misschien de film nog een keer kijken in 3D.

avatar van Prudh

Prudh

Gewoon in 3D kijken. Verbluffend om te zien. 2D kan thuis altijd nog (al is dit met recht een bioscoopfilm!).

avatar van canciser

canciser

Jawaddedadde schreef:

Die kun je over je gewone bril dragen.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Jawaddedadde schreef:

Op de eerste rij zitten.

Nee kan gewoon over je bril heen.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Ah okee. Da's prima dan!

avatar van tal1b

tal1b

ik ga zaterdag imax ben benieuwd

avatar van Quido

Quido

De fragmenten zijn echt spuuglelijk in 2D (ziet er meer uit als een niet al te dure videogame), is dat in 3D ook zo?

avatar van wouter1979

wouter1979

Quido schreef:

in alle reviews die ik heb gelezen is dat echt totaal het omgekeerde. Ze raden ook allemaal ten harte aan om het in 3D te bekijken, indien mogelijk.

De clip bij het themalied "I see you" is net op internet verschenen, met nieuwe, prachtige beelden. (zitten misschien kleine spoilers in)

Video “I See You” (Theme from Avatar) by Leona Lewis in HD van Trailer Park - MySpace Video - vids.myspace.com

avatar van wouter1979

wouter1979

kijk ook bijv. even deze nieuwe commercial:

YouTube - Avatar - Promo Spot

avatar van Gish

Gish

Dit lijkt me typisch een film die er prachtig uitziet met de nieuwste technische snufjes, maar waarvan het script bol staat van de amerikaanse cliches. Hopelijk heb ik ongelijk.

avatar van Fabian123

Fabian123

Quido schreef:

Klopt, dat viel mij ook al op! Ga hem in 3D zien, echt een wereld van verschil. Eindelijk eens een film die echt voor Imax 3D is gemaakt. Enige film die ik daarbuiten nog kan bedenken is U2 3D (ook meesterlijk)

kappeuter schreef:

Vanavond in DWDD:

Heeft iemand het gekeken? En, wat was hun mening?

avatar van Montorsi

Montorsi

Ajax&Litmanen1 schreef:

Heeft iemand het gekeken? En, wat was hun mening?

Koolhoven: Een technisch perfecte film, maar met clichématig verhaaltje.

Van Zwol: Kwijl kwijl kwijl.

avatar van The Oceanic Six

We hebben het dan over de Koolhoven van het zeer zwakke en erg clichematige Oorlogswinter? Ach, dan hoef ik me weinig zorgen te maken

avatar van Reinbo

The Oceanic Six schreef:

Alsof je (goede) films moet kunnen maken om een film te kunnen waarderen of niet..... Je zou je juist eerder zorgen moeten maken, als juist hij het clichematig noemt.

Gish schreef:

Veel mensen denken zo maar de meeste vergeten dit

al naar een minuut en laten gewoon de beelden op zich afkomen en daarvoor is deze film ook bedoeld .

Reinbo schreef:

Klopt, maar bedoel meer dat hij een niet al te beste filmvisie heeft in mijn ogen. Ik had het meer jammer gevonden als een erkend recencent de film de grond in had geboord.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Avatar is één van de weinige films waar ik geen review voor nodig heb om mijn enthousiasme aan te wakkeren. Dat dit mindblowing wordt staat zo wat vast, moet wel heel raar lopen wil dit niet de klapper van het jaar worden.

Ik sta ook niet echt hoog met Koolhoven overigens.

avatar van goongumpa

goongumpa

JDSsmetje schreef:

Dit lijkt mij toch eerder RTL.

Euhm..? Die jongen vraagt of Wouter die film gezien heeft, en op dat moment was Martin Koolhoven (die op deze site 'Wouter' heet) op het programma 'De wereld draait door' op NED3 zijn mening aan het geven over die film. Wat heeft RTL daarmee te maken?

avatar van Reinbo

Ajax&Litmanen1 schreef:

En wat maakt dat de mening van een 'erkend recencent' zwaarwegender dan die van een regisseur (die ook een hoop films heeft gezien en bestudeerd)? Wouter heeft namelijk wel een geweldige nummer 1.

Ik ga sowieso morgen mijn eigen mening vormen, maar kan me wel voorstellen dat je na anderhalf uur wel gewend raakt aan de nieuwe en overdonderende techniek. Als het laatse uur dan suiker zoet en vol clichees zit.....

Maar we zullen zien, de meningen zullen wel uiteen gaan lopen, ben ook benieuwd naar verschillen in ervaring tussen de 2d en 3d kijkers.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

The Oceanic Six schreef:

Koolhoven is een erkend MM-recensent.