Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- Trailer (YouTube)
Mo'at
Eytukan
Tsu'Tey
Stephan
Cameron is een man met een testosterongehalte van een puber. Dat zie je in al zijn films.
Zolang hij er een komedie van maakt en zichzelf daarmee niet te serieus neemt (True Lies) is het nog leuk, maar wordt hij serieus zakt hij tot nu toe altijd door het ijs.
Ik vrees het ergste voor deze.
Fonzie
een collega heeft de film net gezien, zijn bevindingen:
Film-O-Rama - Looking for the 'oooh' in movies... - Avatar - filmorama.nl
enjoy!
Vanavond in DWDD:
Regisseur James Cameron (Titanic, Terminator, Aliens) heeft eindelijk zijn droom waargemaakt: zijn allernieuwste film 'Avatar' draait nu in de bioscopen. Volgens velen heeft deze vorm van filmen (volledig 3D en 'computergenerated') de toekomst. De Nederlandse regisseur Martin Koolhoven en filmrecensent Coen van Zwol zijn in de uitzending van dinsdag 15 december te gast om hun oordeel te geven.
Martin Koolhoven kan goed vertellen waar de film over ging
Rodehaan
Ik vrees het ergste voor deze.
Waren er maar meer van deze pubers dan was het aanbod
veel groter.
Fabian123
Hier mijn bijdrage
BLIK - Het tijdschrift voor en door studenten - blikonline.nl
eltorro
Heb net even gekeken naar de DWDD, en ik kan in ieder geval niet wachten om deze film te zien. Alleen dat 3D lijkt me dus helemaal niks, gelukkig zie ik hem dus komende donderdag gewoon in 2D.
Leland Palmer
canciser
Heb het net gezien op DWDD, jammer van het verhaal dus, maar toch wordt dit een heel nieuwe ervaring die je zeker in de Bios in 3D moet zien.
Jawaddedadde
3D...Da's toch met zo'n brilletje niet? Hoe zit het dan met mensen die een bril dragen? (in casu ik bijvoorbeeld)
eltorro
Ik ben vooral bang dat dat 3D lastiger kijkt, dus maar eerst de film kijken in 2D en daarna misschien de film nog een keer kijken in 3D.
Prudh
Gewoon in 3D kijken. Verbluffend om te zien. 2D kan thuis altijd nog (al is dit met recht een bioscoopfilm!).
canciser
Die kun je over je gewone bril dragen.
Bottleneck
Op de eerste rij zitten.
Nee kan gewoon over je bril heen.
Quido
De fragmenten zijn echt spuuglelijk in 2D (ziet er meer uit als een niet al te dure videogame), is dat in 3D ook zo?
wouter1979
in alle reviews die ik heb gelezen is dat echt totaal het omgekeerde. Ze raden ook allemaal ten harte aan om het in 3D te bekijken, indien mogelijk.
De clip bij het themalied "I see you" is net op internet verschenen, met nieuwe, prachtige beelden. (zitten misschien kleine spoilers in)
Gish
Dit lijkt me typisch een film die er prachtig uitziet met de nieuwste technische snufjes, maar waarvan het script bol staat van de amerikaanse cliches. Hopelijk heb ik ongelijk.
Fabian123
Klopt, dat viel mij ook al op! Ga hem in 3D zien, echt een wereld van verschil. Eindelijk eens een film die echt voor Imax 3D is gemaakt. Enige film die ik daarbuiten nog kan bedenken is U2 3D (ook meesterlijk)
Vanavond in DWDD:
Heeft iemand het gekeken? En, wat was hun mening?
Montorsi
Heeft iemand het gekeken? En, wat was hun mening?
Koolhoven: Een technisch perfecte film, maar met clichématig verhaaltje.
Van Zwol: Kwijl kwijl kwijl.
We hebben het dan over de Koolhoven van het zeer zwakke en erg clichematige Oorlogswinter? Ach, dan hoef ik me weinig zorgen te maken
Alsof je (goede) films moet kunnen maken om een film te kunnen waarderen of niet..... Je zou je juist eerder zorgen moeten maken, als juist hij het clichematig noemt.
Rodehaan
Veel mensen denken zo maar de meeste vergeten dit
al naar een minuut en laten gewoon de beelden op zich afkomen en daarvoor is deze film ook bedoeld .
Klopt, maar bedoel meer dat hij een niet al te beste filmvisie heeft in mijn ogen. Ik had het meer jammer gevonden als een erkend recencent de film de grond in had geboord.
Naomi Watts
Avatar is één van de weinige films waar ik geen review voor nodig heb om mijn enthousiasme aan te wakkeren. Dat dit mindblowing wordt staat zo wat vast, moet wel heel raar lopen wil dit niet de klapper van het jaar worden.
Ik sta ook niet echt hoog met Koolhoven overigens.
goongumpa
Dit lijkt mij toch eerder RTL.
En wat maakt dat de mening van een 'erkend recencent' zwaarwegender dan die van een regisseur (die ook een hoop films heeft gezien en bestudeerd)? Wouter heeft namelijk wel een geweldige nummer 1.
Ik ga sowieso morgen mijn eigen mening vormen, maar kan me wel voorstellen dat je na anderhalf uur wel gewend raakt aan de nieuwe en overdonderende techniek. Als het laatse uur dan suiker zoet en vol clichees zit.....
Maar we zullen zien, de meningen zullen wel uiteen gaan lopen, ben ook benieuwd naar verschillen in ervaring tussen de 2d en 3d kijkers.
Apollinisch

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Western / Actie, 2012

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful