• 9.377.389 stemmen

Avatar (2009)

Fantasy / Avontuur | 162 minuten / 171 minuten (special edition) / 178 minuten (extended cut)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.010)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van Stephan

Stephan

Noodless schreef:

bij deze film weet je toch al op voorhand dat het heel fantasierijk verhaal is. Achteraf moet je dan deze film voor deze reden dan ook niet afrekenen.

Ik geloof dat het sarcasme een aantal mensen ontgaat. Het probleem voor velen is het totale gebrek aan fantasie.

avatar van AGE-411

AGE-411

ZoeYy schreef:

ik vond het echt een mega goeie film! Eén van de beste die ik gezien heb!

avatar van dennis1979

dennis1979

avatar van huVILEub

huVILEub

Dan heb je ook alleen maar gekeken

Heb jij hem dan ook meegemaakt?

avatar van Sentinel69

Sentinel69

Leuke maar naar mijn mening een ietsiepietsie overgewaardeerde film.Dan spreekt de (minder technisch bewerkte) fantasie van bijv.LOTR mij toch meer aan.

avatar van Triple G

Triple G

Dan heb je ook alleen maar gekeken

AGE-411 bedoelt waarschijnlijk alleen gekeken want je kunt een film als deze niet volgen, voelen, ervaren of hersens bij gebruiken om inmiddels uitgemolken redenen. Respectloos, als dit werkelijk zo bedoeld is.

avatar van kliko29

kliko29

Geen introductie meer nodig deze film natuurlijk. Deze film in de bios gezien en nu dan weer sindsdien voor het eerst op Blue Ray en maakt nog steeds heel veel indruk zeker op BR zie je alle details. mijn vriendin had em nog nooit gezien en was er helemaal ondersteboven van. Voor ons dus een TOPPER!!!!!!!!!

avatar van Thom1994

Thom1994

kliko29 schreef:

En toch vind je hem niet helemaal 100% fantastisch, want je geeft hem 4*

avatar van Qar

Qar

Thom1994 schreef:

En toch vind je hem niet helemaal 100% fantastisch, want je geeft hem 4*

Hij zegt ook niet dat hij 100% fantastisch is, hij vind het een topper. En een topper is nou niet altijd 5* waard.

avatar van vantagev82

vantagev82

Geweldige film! De effecten en beelden zijn bijna magisch mooi en het verhaal blijft boeien. Een topper!

Jimenez

Jake Sully (Sam Worthington) is een verlamde oorlogsveteraan in de toekomst, die met enkele anderen naar de maan Pandora wordt gebracht. De mensheid wil daar waardevolle grondstoffen uit de grond halen. Deze planeet wordt echter bewoond door de Na'vi, een mens-achtig ras met hun eigen taal en cultuur. De Na'vi doen er alles aan zich te beschermen tegen de mensen. Sully raakt betrokken bij hun vrijheidsstrijd, en wordt ook verliefd op één van hen...

Misschien een rede om hoog te geven is het 3d maar voor de rest echt triest en lachwekkend verhaal, haha.

Jullie spelen zeker ook allemaal world of warcraft

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Gelukkig ben jij wel helemaal helder en bestaat een film dus enkel uit een verhaal.

avatar van Vascago

Vascago

Mja iemand met Bad Santa, Detroit Rock City en Shootfight: nog wat in zijn Top 10 zullen we ook maar niet te serieus nemen als ie begint te praten over lachwekkende verhalen

avatar van Reinbo

Jimenez schreef:

Alleen het verhaal is al achterlijk, als je zo een film 5 sterren geeft leef je volgens mij in een soort fantasiewereld...

Spelen jullie allemaal World of Warcraft

Nee, ik loop het liefst in een jurk door het Schotse hooggebergte als ik vrij ben. En dan roep ik af en toe WOEHAAAA!

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Reactie van het jaar, Jimenez!

Vascago schreef:

Die films zijn ook allemaal komedie's, ja ook shootfighter want die is zo dom dattie grappig is

avatar van Kevin13

Kevin13

@ Jimenez

Eens users de persoonlijke Top10 erbij halen is het best om die te negeren.

Kevin13 schreef:

@ Jimenez

Eens users de persoonlijke Top10 erbij halen is het best om die te negeren.

hoezo

avatar van Nomak

Nomak

@ Kevin13

Normaal gezien zou ik je gelijk geven. Maar als je een film volledig afkraakt op het verhaal en hem daarom 0,5* geeft, dan kan je wel vergelijkingen uit zijn top 10 erbij halen.

Ik begrijp zijn punt sowieso al niet. The Butterfly Effect heeft ook een belachelijk verhaal, en die heeft hij dan op nummer 1 staan.

Nomak schreef:

@ Kevin13

Ja dat tijd veranderen in die film is misschien niet echt maar de film zelf gaat tenminste niet over rare blauwe mannetjes

avatar van Reinbo

dat is realistisch

avatar van Nomak

Nomak

Waarom zijn die blauwe mannetjes raar?

Als ik over tien minuten naar buiten ga en ik zie van die blauwe mannetjes, dan zal ik dat waarschijnlijk ook wel raar vinden.

Maar zo ver in de toekomst, op een planeet die lichtjaren ver van ons verwijderd is,... Je weet maar nooit wat je daar tegenkomt.

En het is maar fantasie natuurlijk.

Puur uit nieuwsgierigheid, pas je dezelfde kritiek ook toe op films als Star Wars & Lord of the Rings?

Nomak schreef:

Waarom zijn die blauwe mannetjes raar?

Lord of the rings vond ik vroeger wel cool maar nu vind ik het beetje dom door die orcs enzo, star wars heb ik nooit lang van gekeken omdat ik het zo dom vind.

Lord of the rings is ondanks die orks enzo wel hele goede film maar ik vind bravehearth of gladiator beter.

avatar van Quido

Quido

Had nog wat magischer gemogen en wat schaafwerk aan de dialogen had geen kwaad gekund (als je dan toch existentiële thema's wil behandelen, zorg dan ook voor meer filosofie), maar ik ben - nadat ik de film bewust vermeden heb door de hele hype eromheen de laatste maanden - aangenaam verrast. Visueel prachtig (op Blu-Ray althans), mooi gedraaid en meeslepend. Bij films als deze mag het wat mij betreft wel wat dikker (dramatischer) wat muziek betreft, vond de score van Horner dan ook net wat te braaf en tam. Dat zijn echter details. Heb nagenoeg drie uur zeer geboeid zitten kijken. Een donkere kamer induiken, geluid lekker hard en genieten maar.

avatar van FillumGek

FillumGek

Is de blu-ray alleen te koop in combinatie met de DVD? Heb eigenlijk alleen de behoefte aan de blu-ray. Ik zie het nut er niet zo van in om ze beiden te hebben, nu betaal je er alleen maar meer voor.

avatar van Quido

Quido

14 euro is anders niks voor een blu-ray (en nu dus met gratis dvd). Maar goed, met nog minstens 4 uitgaven (wel met extra's) in de komende twee jaar stroomt dat geld toch wel binnen.

avatar van -shureun

-shureun

Wat een super film is dit! Heb er echt van genoten van het begin tot het eind. Heel veel mooie effecten erin en een goed, spannend verhaal.

avatar van FillumGek

FillumGek

Quido schreef:

Heb je een link waar ze hem hebben voor 14 euro? Ik zie de combipack overal op 20 euro staan.

avatar van Triple G

Triple G

Jimenez schreef:

Jullie spelen zeker ook allemaal world of warcraft

Avatar was zeker je eerste SF ervaring...?