• 9.378.126 stemmen

Avatar (2009)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.481.971)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van angel-eyes18

angel-eyes18

Ik denk dat we hier ook op een nieuw record afstevenen..en dan denk ik aan het aantal berichten hier van onze pocahontas fans

ik haat dat wijf

MoviefreakRob

Ik heb zojuist de film gewijzigd naar nummer 1, van mijn Top 10, de film The Shawshank redemption die op 1 stond, staat nu op 2.

sportfan27 schreef:

Nou dan vind ik niet.... 1000X mooier, ingrijpender, dramatischer....moet ik verder gaan?

MoviefreakRob schreef:

Nee hoor , doe vooral wat je zelf wilt , maar ik vermoed dat als de hype straks over is dat je daar weer anders over denkt .

Mooier kan ik nog wel inkomen , maar die andere 2 punten ,

avatar van Don MN

Don MN

MNV2 schreef:

Ik vraag me trouwens af hoedanig de waardering zal zakken als de film op dvd gereleased wordt aangezien de geweldige 3D-ervaring dan helemaal verloren geraakt en alles neerkomt op het clichématig verhaaltje..

Ik denk wel een daling van een tot twee tienden t.o.v. de huidige score, net als Inglourious Basterds plots begon te zakken. De 2D (Digitaal) is me trouwens beter bevallen dan de 3D, waar ik af en toe even mijn ogen dicht moest doen vanwege de inspanning, zat misschien ook iets te kortbij. Ik raad degenen die Avatar geweldig vinden aan beide versies te proberen.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Verassend.. want film games zijn normaal gesproken wel goed.

Totaal niet dus , zulke games blijven overeind door de naam die er aan hangt, voor 90% van het aanbod althans..

avatar van $pecial

$pecial

9 van de 10 keer zijn film games ruk. Is er een grote film dat uit gaat komen dan moet de game ook snel komen, er kopen toch genoeg mensen het spel als ze de film goed vonden.. heeeeeel soms zijn ze wel goed

avatar van IcU

IcU

Ik dacht dat Cameron zo'n grote inspraak over de game had. Slechte zaak, dan...

avatar van Reinbo

Alsof de game van een film ooit een topper heeft opgeleverd, gewoon merchandi$$$$$e

avatar van mikey

mikey

Tonypulp schreef:

Ja maar als ze de game eerder was ipv de film, dan was diezelfde game een groot succes en dan werd (totaal logisch allemaal) deze film neergesabeld.. huh?

avatar van Tonypulp

Waarom eigenlijk?

avatar van Stephan

Stephan

Reinbo schreef:

Blade Runner (8bit) was geweldig.

Star Wars idem ditto (X-Wing)

Uuuuuuuren aan gameplay.

sportfan27

Volgens mij dwalen we een beetje af.....

Discussies over filmgames horen thuis op Gamesmeter.nl .

sportfan27 schreef:

Mooier kan ik nog wel inkomen , maar die andere 2 punten ,

Uhm.. ik geef geen hoge cijfers omdat de film zo beroemd is...

avatar van Nand

Nand

MoviefreakRob schreef:

Ik wacht tenminste een jaar voordat ik een film op m'n top tien zet. Hype zou anders al m'n beslissingen overnemen denk ik. Een film die je bijblijft is toch beter dan een film die je op het moment fantastisch vind.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Over een jaar is er weer een film die technisch verder is en dan is Avatar snel weer vergeten, vrees ik.

avatar van rep_robert

Denk het niet

avatar van JeroenE.

JeroenE.

dutchtuga schreef:

Nou het box office record zal nog wel een paar jaar blijven staan tot de volgende film van Cameron (Avatar 2), dus deze legendarisch goede film zal nog lang niet vergeten zijn. En de meeste mensen willen deze film thuis ook nog wel eens op Blu-ray kijken, vooral omdat natuurlijk de eerste 3D televisies dit jaar op de markt komen. En ik weet nu al dat ik in mijn leven niet veel films ga zien die zo goed als deze is.

EN JA HOOR, DE NIEUWE TOP 5 OP BOXOFFICEMOJO.COM:

1 Avatar Fox $1,858.9 $555.0 29.9% $1,303.9 70.1% 2009

2 Titanic Par. $1,843.2 $600.8 32.6% $1,242.4 67.4% 1997

3 The Lord of the Rings: The Return of the King NL $1,119.1 $377.0 33.7% $742.1 66.3% 2003

4 Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest BV $1,066.2 $423.3 39.7% $642.9 60.3% 2006

5 The Dark Knight WB $1,001.9 $533.3 53.2% $468.6 46.8% 2008

avatar van Reinbo

dutchtuga schreef:

Vrees niet. Titanic is ook niet vergeten, evenals Lord of the Rings, Star Wars en Jaws. Dus dat komt wel goed.

avatar van angel-eyes18

angel-eyes18

dutchtuga schreef:

Aan wat voor techniek dacht je dan?

Nand schreef:

Het is toch wel altijd apart,

Op het moment dat je Avatar kijkt zeg je wauw! deze gaat op 1.

Maar dan kijk je the shawshank Redemption, en dan is die weer heel mooi dat ie op 1 moet.

Dus voor mij blijft het gewoon de 2 films een gedeelde 1e plaats.

avatar van Rodehaan

Rodehaan

dutchtuga schreef:

Denk het niet , Titanic zijn mensen ook nog niet vergeten

Misschien over 10 of 15 jaar maar de eerste jaren zal je nog veel horen

over de film.

avatar van swollenaer68

swollenaer68

dutchtuga schreef:

Dat vrees je helemaal niet, want je vindt de film maar niks. Praat dan geen onzin.

avatar van The Oceanic Six

Reinbo schreef:

Goldeneye wordt gezien als grensverleggend en als 1 van de beste shooters ooit.

Games als King Kong (2005) waren ook prima.

Maar vaak is het wel goedkoop cashen inderdaad. Gelukkig lees ik net als bij films ook altijd recensies van games voordat ik interesse toon.

avatar van swollenaer68

swollenaer68

Mattson schreef:

Hopelijk bedoel je niet dat oude films barslecht zijn.

Er bestaat nog altijd zoiets als "verhaal" en "acteerprestatie" en niet alles is computer hoor! ik kan wel merken dat je van spektakelfilms houdt met een groot budget, maar je zou misschien toch maar eens wat meer oudere films kijken en ze leren apprecieren

Dat heb ik gedaan, lang geleden al, ik ben ook al 25 jaar ouder dan jij, moet je niet vergeten en ik kijk dus liever naar recentere films, zeg maar van de laatste 20 jaar. Enkele uitzonderingen daargelaten. Zoals Once upon a time in the west. Dat blijft tijdloos.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

swollenaer68 schreef:

Ik vrees voornamelijk voor allen die nu zo hoog van de toren blazen maar straks gewoon weer met de volgende hype meegaan.