• 9.378.480 stemmen

Avatar (2009)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.481.971)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

panjoe

Ja want Titanic was ook zo'n topfilm

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Er is een Avatar-beweging, maar dan net even anders.

Avatar is afgeleid van Scientology, een van de meest destructieve sektes in de wereld. De verzinner van Avatar, Harry Palmer was een hoge Scientology figuur die voor zichzelf begonnen is. Veel van wat er bij Avatar gedaan wordt, zijn aangepaste Scientology technieken. Hoewel sommige mensen dit soort technieken als prettig ervaren, krijgen de meeste mensen er meer last van dan baat. Claims dat het ziektes en psychische problemen kan oplossen worden niet gestaafd en het tegenovergestelde komt vaker voor. Mensen krijgen van Avatar ernstige klachten.

avatar van Don MN

Don MN

MNV2 schreef:

Voor sommige mensen is een goed script belangrijker dan de special effects. Bij Transformers ga je tenslotte toch ook geen 5 sterren uitdelen vanwege de zeer goede cgi.

Nee, inderdaad. Qua verhaal is Avatar veel sterker dan bijvoorbeeld Transformers. Cameron's laatste is een blockbuster met een leuke (oké, ietwat schreeuwerige) achterliggende gedachte. Buiten dat deze film op visueel vlak (lees: cgi) de blockbuster van afgelopen jaren wegvaagt is het verhaal veel meeslepender, cliché dat wel, en ligt de focus er volledig op, waar zoveel andere 'simpele' films de fout ingaan een irritant zijplotje aan te maken i.p.v. te doen wat ze horen te doen.

swollenaer68 schreef:

nou, het is gelukt. Avatar is Titanic voorbij wat betreft de bioscoopbrensten. 1.84 miljard....Nu al. Na 6 weekjes....

Jammer voor de anti avatar beweging...die strijd gaan ze verliezen.

Sjongejonge beetje triest om dat als een strijd te zien, sommige mensen schieten een beetje door in hun "waarderingen", bovendien lijkt me de recette weinig te maken hebben met het feit of iets een goede of slechte film is

avatar van sonyjh

sonyjh

nee, maar het zorgt er wel voor dat de middelen voor de volgende james cameron film weer onbegrensd zullen zijn.

Wat alleen maar positief is

Stephanovic schreef:

En je noemt weeral geen concrete voorbeelden. Misschien bedoel je het moment waarop langzaam maar zeker Hometree naar de grond gebracht wordt? Dat moment vond ik juist een van de meest grootse momenten van de film. Zo indrukwekkend gemaakt en als je het in 3D bekijkt zit je er zo dicht bovenop. Wat dat betreft is deze film baanbrekend, een primeur, en daarom zou ik het dan ook geen 13-in-een-dozijn noemen. Iets wat jij doet, en nog zonder een onderbouwing die duidelijk is ook.

Avatar is misschien vernieuwend op bepaalde vlakken maar echt niet baanbrekend, maak je maar geen illusie. Er zullend de komende tijd nog wel wat 3D films voorbij komen druppelen maar verder zal het baanbrekende van Avatar naar de achtergrond verdwijnen.
Meer dan 95% van de toekomstige films zal geen enkele affiniteit met Avatar hebben. Of wilde je het dan nog steeds baanbrekend noemen?

Zoals hier ook zelfs door de Avatar fans hier wordt gezegd, het 3D/'de mooie beelden' is een leuke gimmick maar verder niet.

Als er toch andere redenen zijn waarom Avatar baanbrekend zou moeten zijn moet je dat eens duidelijk aangeven en onderbouwen.

• 12092 berichten

Ben het daar wel mee eens, behalve een leuke gimmick is het verder een zeer vergeetbaar filmpje. En die gimmick boeit ook echt niet genoeg om de hele film verbijsterd uit te zitten, zoals sommigen hier kennelijk hebben zitten doen.

Ew_MK1 schreef:

Ja, want het was baanbrekend, dat het langzaam naar de achtergrond verdwijnt is een logisch gevolg, de baan is immers vrijgemaakt.

Zou is een reis naar de USA inmiddels ook niet meer bijzonder, maar daarmee raakt Columbus niet direct zijn status kwijt.

avatar van Reinbo

Ik vind het juist een sterk verbeterde versie.

orbit schreef:

Het is niet zozeer de gimmick die mij boeide, maar het zag er gewoon allemaal schitterend uit, de cgi karakters waren een stuk realistischer dan in vrijwel alle voorgaande films en het verhaal werd lekker vlot verteld. Prachtige grootschalige actie scenes.

Snap niet dat je denkt dat het enkel om de 3D? gimmick gaat.

Reinbo schreef:

Afgezien van het feit dat je het "ontdekken" van een continent en het voor het eerst zo grootschalig en intensief gebruiken van filmtechnieken onvergelijkbaar zijn (ik snap dat je dit voorbeeld gebruikt natuurlijk wel), zal het ook wel betrekkelijk zijn hoeveel Columbus zelf heeft gedaan om die status te behalen . Zelfde geldt m.i. voor Avatar: overwaardering. Ik vind het altijd fijn als films wat meer diepgang hebben en minder leunen op het visuele spektakel, en al zit er natuurlijk een goede boodschap in Avatar, ik had toch niet het gevoel alsof het door mensen was geschreven met een passie voor films, wat ik bijvoorbeeld bij de LOTR trilogie wel had. Maar dat is natuurlijk persoonlijk.

avatar van Reinbo

Ik snap wat je bedoeld, maar de films van Cameron zijn nooit erg 'warm en liefdevol' geweest. Blijft een technische show off regisseur met een passie voor militair geweld en grote machines. Dit ligt mij wel.

panjoe

Very true. Dat is inderdaad iets wat mij ook niet ligt, oorlogsfilms kijken is nooit mijn sterkste punt geweest.

avatar van james_bond_008

james_bond_008

Geweldige mooie film!

Goed gemaakt, mooie graphics en een redelijke verhaallijn.

Helaas niet de mogelijkheid gehad hem in 3D te aanschouwen maar dat ga ik nog zeker doen.

Reinbo schreef:

Met naar de achtergrond verdwijnen bedoel ik dus dat het niet voortaan grootschalig gaat gebeuren en niet dat het minder interessant wordt.

Ik en de rest van het grote publiek zit niet te wachten op bijv een films als fightclub in 3D á la Avatar en die gaan er dus ook niet komen.

Dat Columbus naar Amerika ging was baanbrekend omdat mensen nu nog steeds grootschalig naar Amerika gaan, dankzij zijn ontdekkingsreis.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Eens, maar ik denk dat we hier allemaal al wel achter waren.

avatar van Toontje35

Toontje35

Na lang twijfelen gisteren deze film bekeken in 3D. Twijfel omdat ik toch vraagtekens had bij de inhoud van de film.

Maar wat een spektakel. Schitterend gemaakt deze productie. En het verhaal op zich prima. Heb genoten van begin tot eind, zelfs deze 160 minuten.

avatar van superbassie

superbassie

Tijd geleden in de bios gezien.

Visueel is 'ie prachtig! Jammer alleen van het slechte verhaal...

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

superbassie schreef:

Tijd geleden in de bios gezien.

Visueel is 'ie prachtig! Jammer alleen van het slechte verhaal...

Ik zou alvast je stemmenlijst gaan doornemen en je huiswerk gaan doen. De kans is groot dat je straks de door jouw hoog beoordeelde films met een mager verhaal moet gaan verantwoorden aan ene Reinbo.. Succes!

merijn82 schreef:

Misschien dat hij er door een beoordeling met 3,5 ster net mee weg komt

avatar van angel-eyes18

angel-eyes18

Jha..je moet hier zo uitkijken wat je zegt...

ik gaf een 5...altijd veilig..

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Nee, want dan word je door mij beschuldigd wegens pure exces!

Maaar bijna 800 users zullen je steunen.. En die andere 1377 zullen het dan niet met je eens zijn.

JacoBaco schreef:

Nee, want dan word je door mij beschuldigd wegens pure exces!

Maaar bijna 800 users zullen je steunen..

Precies, een middenweg kiezen zoals ik, dat is het veiligst en makkelijk te verdedigen.

avatar van Stephan

Stephan

merijn82 krijgt gewoon een bezoekje van een groepje Avatar's Getuigen met een voet tussen de deur

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Reinbo schreef:

En dat viel buiten een scène om wel érg vies tegen. De CGI zorgde er ook voor dat de AMP's nep en cartoonish aandeden, waardoor ik verlangde naar de good old houterige, maar wel tastbare metalen cargoloaders uit Aliens. Die eindscène

Reinbo schreef:

Snap niet dat je denkt dat het enkel om de 3D? gimmick gaat.

Ik weet niet of jij zo nu en dan die bril even van je neus haalde, maar ik wel.. dan is het toch stukken minder met al die beelden hoor! En grote actiescènes.. Ik geloof dat andere iedere film uit de VS inmiddels voornamelijk uit enorme actiescènes bestaat.

Stephan schreef:

avatar van Nand

Nand

Reinbo schreef:

Bwa, hij steekt er toch meestal een beetje warmte en liefde in.

Titanic; uitzondering op de regel want hier zit wel verdomd veel warmte en liefde in.

Terminator; Relatie tussen de Terminator en John connor.

Aliens: Relatie tussen Newt en Ripley.

Er zit allesinds meer warmte in dan films zoals predator. Dát is pas een geweldfilm. Heb hem gisteren bekeken. Kapotlachen.

avatar van Mike_Fcu

Mike_Fcu

Hele goede film heel goed gemaakt!