• 9.377.559 stemmen

Avatar (2009)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.211)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van MoviefreakRob

MoviefreakRob

Zojuist vanmiddag in Nijmegen om 13:30 uur, Avatar eindelijk gekeken!

Helaas in 2D, maar daar vond ik het niet minder om.
Prachtige film, fenomenale beelden, mooie diepte, allemaal heel mooi gemaakt.
Ook vind ik het mooi verzonnen hoe je als Navi je eigen (vogel kan ik het maar zeggen) voor je zelf maakt doormiddel van je staart.

De film was vol spannende actie scene's, de muziek (James horner natuurlijk weer) was prachtig, en je kon horen dat het van de titanic was.

Ik vond het zeker een bioscoopje waard, ik heb erg genoten vooral toen ze voor het eerst gingen vliegen en wat zeker klopt is ze hadden als doel, om de planeet Pandora te vernietigen, in iedergeval de boom op het laatst. Maar als je een Navi bent, dan ontdek je eenmaal die mooie wereld, en dan is die wereld niet meer om te vernietigen.

De film komt zeker in mijn top 10!, op nummertje 2 nog wel! ik ben trots op James Cameron, hij heeft er prachtig werk van gemaakt!

5.0!

avatar van AGE-411

AGE-411

Stephanovic schreef:

representatief --> vertegenwoordigend]

Het vertegenwoordigt dus gewoon dat de film enorm druk bezocht is en dus veel geld in het laatje brengt. Wat is er niet representatief aan verder dan als ik het vragen mag?

avatar van rep_robert

Gelukkig kenden we dat lijstje nog niet...

Oneerlijk vind ik dit lijstje trouwens, er gaan echt niet minder mensen naar de bioscoop dan vroeger hoor. Alleen door de inflatie kunnen films tegenwoordig niet meer opbrengen in die "adjusted" lijst omdat die dollar meer waard is dan 30 jaar geleden of zo.

Dit is trouwens alleen een Amerikaanse chart, zo'n adjusted lijst is gewoon onmogelijk om bij te houden vanwege de wereldwijde opbrengsten die films hebben opgebracht. Moet je van elk land alles aanpassen aan de inflatie.

Ik zie dan liever een (geschat)bezoekersaantallen lijstje, zegt mij veel meer dan die dollardinkies en alleen een Amerikaanse toplijst.

Jaa en neee.

Iedereen die AVATAR gezien heeft

of hij het nou nega- of positief is hij of zij is een ervaring rijker!

AVATAR is zo'n film die iedereen zou (moeten) kijken

AVATAR is zo'n film die iedereen zou (moeten) kijken

Waarom zou iedereen deze moeten kijken?

avatar van rep_robert

Omdat er een compleet nieuwe manier van filmmaken tentoon wordt gespreid.

Oke niet moeten

Maar het is je wel aangeraden...

Pandora en de Na´Vi alleen al zijn erg spraakmakend

Kevin13

Nou, moest deze nieuwe techniek eens toegepast worden op een film die mij wel aanstaat zal ik het eens proberen. Maar zolang Avatar niet gratis te huren staat ga ik hem niet kijken. Ten slotte wordt het overroepen. Het kan er best wel indrukwekkend uitzien maar na 20 minuten heb je het plaatje wel. Had dit hetzelfde voor toen er een beatboxer kwam optreden op mijn school. De eerste minuten waren echt overweldigend maar achteraf weet je het wel al.

geen zorgen vanaf volgend jaar al op rtl4 op je tv gratis en voor niets

Kevin13

Maar al veel sneller op Prime .

avatar van SandLover

SandLover

Ben benieuwd wat er dan van het gemiddelde overblijft.

avatar van rep_robert

Tsja, boeit me eigenlijk niet zo. Hij zal tuurlijk zakken, wat niet vreemd is. Ben blij dat ik dit niet op RTL4 hoef te kijken zeg, krijg je iedere 15 a 20 minuten een reclame voorgeschoteld.

Ja dat is waar

avatar van Mats1989

Mats1989

Heb deze film afgelopen vrijdag gezien. Voor het eerst een 3d film. Was wel vette ervaring. Film zag er ook zeer mooi uit. Leuk verhaal, het enige wat ik jammer vond was de voorspelbaarheid. Desondanks toch een aanrader zeker om in de bioscoop te zien!

avatar van SandLover

SandLover

Binnenkort diezelfde reclame in 3D. Dan zijn we eindelijk waar we wezen willen.

rep_robert schreef:

waarom is dat niet vreemd????

als de film werkelijk zo goed is zoals bepaalde mensen zeggen mag dat toch geen prob zijn.

Kevin13

Ik denk hetzelfde probleem waar The Dark Knight mee kampte.

en dat is?

mrwhite schreef:

waarom is dat niet vreemd????

Het is gewoon vaak zo met films dat ze eenmaal in waardering dalen als de downloaders aan de beurt komen en de tv mensjes. Ik denk dat hij nog steeds solide op een dikke 4 sterren komt te staan hoor. Enkel de "klassiekers" houden hun extreem hoge waardering over het algemeen hier op Moviemeter.

Inglourious Basterds stond ook heel lang tussen de 4,20 en de 4,25, toen de downloaders de film gingen bekijken zakte hij razendsnel naar beneden. Alsnog een zeer goede waardering, maar niet meer zo extreem hoog als eerst.

rep_robert schreef:

Inglourious Basterds stond ook heel lang tussen de 4,2.0 en de 4,25, toen de downloaders de film gingen bekijken zakte hij razendsnel naar beneden. Alsnog een zeer goede waardering, maar niet meer zo extreem hoog als eerst.

wat hebben die downloaders daar nu mee te maken een film blijft toch een film goed of niet goed.de film zal idd zakken maar gewoon omdat de film buiten de bioscoop vertoning veel minder voorsteld thuis is een film kijken toch heel wat anders.

en Inglourious Basterds zal nooit zo ver wegzakken zoals deze uiteindelijk zal doen.

avatar van rep_robert

Inglourious Basterds was vanaf november te downloaden in goede kwaliteit, et voila:

Inglourious Basterds (2009)

Overduidelijk toch? Hoe ver denk jij dat Avatar zal gaan zakken hier dan? Juist het feit dat meer mensen Blu-Ray hebben en een mooie platte tv aan de muur hebben hangen zal ervoor zorgen dat ook thuis Avatar een mooie beleving zal blijven

rep_robert schreef:

Gelukkig kenden we dat lijstje nog niet...

Je bedoelt de tijd dat men nog geen tv en dvd had.....en de rijen bij de kassa soms tot voorbij het volgende blok stonden.

Kevin13 schreef:

Hoe kan je dat nu stellen als je het zelf niet eens gezien hebt?

Film heeft notabene vele overeenkomsten met Howl...en King Kong.

Reinbo schreef:

Dom van mij, maakt niet uit Films halen natuurlijk nu veel meer geld extra binnen met dvd/blu-ray (en tien jaar geleden ook met videobanden). Dat staat natuurlijk niet vermeld in die box-office chart

Om maar even een indicatie te geven hoeveel er aan dvd's en blu-rays wordt verdiend.

mrwhite schreef:

Avatar zal niet zo ver dalen. Zal zo rond de 4.13 -- 4.16 liggen.

Hoe kan je dat nu stellen als je het zelf niet eens gezien hebt?

Film heeft notabene vele overeenkomsten met Howl...en King Kong.

De trailers dat ik gezien heb hebben voorlopig nog niets doen opwakkeren. Jij hebt de film gezien en je zegt dat het overeenkomt met Howl's Moving Castle en King Kong dan zal ik mij er toch eens aan gaan wagen. Maar tenslotte, wat zegt een trailer nu.

avatar van Don MN

Don MN

Kevin13 schreef:

De trailers dat ik gezien heb hebben voorlopig nog niets doen opwakkeren.

(...)

Maar tenslotte, wat zegt een trailer nu.

Daarom, jongeman, ga dat zien!

avatar van Arqa

Arqa

Net gezien in 3D. Zeer indrukwekkend. Ik heb genoten.

avatar van Horrorfreak12

Horrorfreak12

Heb hem gisteren voor de 2de keer in 3D gaan zien !

Ik moet zeggen dat het toch wel nog echter leek, en men nog meer in de film terecht kwam.

Alleen is avatar voor mij duidelijk geen film die voor 3D gemaakt is ( er kwamen amper speciaal gemaakte 3D effecten in)

avatar van Zavo

Zavo

rep_robert schreef:

Omdat er een compleet nieuwe manier van filmmaken tentoon wordt gespreid.

Oh ja? Dat is me dan totaal ontgaan.

3D is niet nieuw hoor en de rest van de film is compleet bij elkaar gejat.

avatar van Reinbo

Motoin capture op deze schaal is weldegelijk nieuw. De 3D techniek is ook een flinke upgrade. Maar er is je klaarblijkelijk wel meer ontgaan.