• 9.377.366 stemmen

Avatar (2009)

Fantasy / Avontuur | 162 minuten / 171 minuten (special edition) / 178 minuten (extended cut)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.010)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Haha het is idioot maar klopt toch aardig.

avatar van MrDN

MrDN

Mensen die zeggen dat deze film geen revolutie is in de film industrie moeten zich even achter hun oren krabben, want als een film 80% uit de computer komt en je nergens tijdens de film het idee hebt dat je een animatiefilm aan het kijken bent dan is dat een grote revolutie.

avatar van pullie

pullie

Fantastische film!

avatar van BjornH

BjornH

Een redelijk film die echter door het audivisueel spektakel naar een duidelijk hoger platform wordt getild. Zonder het 3D-gebeuren is dit volgens mij een stuk minder en eigenlijk maar middelmatig. Gelukkig maar dat ik die versie niet heb gezien en ook nooit meer zal kijken aangezien ik nu met een lekker gevoel achter ben gebleven. In het begin moest de film nog wat loskomen, maar naarmate het verhaal vorderde, kreeg ik toch meerdere malen kippenvel en zweet in mn handen.

Hoewel er nog een aantal andere minpuntjes zijn te bekennen. Want wat was nou de bedoeling van die verlamming van Sully? Volgens mij was het idee van Cameron om hierdoor het dilemma in hem naar boven te brengen, aangezien hij gewoon weer nieuwe beentjes zou krijgen als hij de mensen zou helpen. Echter komt dit dilemma tijdens de film gewoon helemaal niet uit de verf omdat je vanaf het begin af aan al wist dat hij voor de Na'vi zou kiezen. Hierdoor vond ik dat hele idee maar tijdverspilling en hadden ze hem van mij ook wel een normaal paar benen kunnen geven.

Dikke 4*

avatar van Lunith

Lunith

Het is logisch dat er door deze film, die zo'n grote verwachtingen schepte, aardig wat commotie zou ontstaan. Bij het zien van de trailer dacht ik: nah, lijkt me niet zo bijzonder. Blauwe aliens... Ik moest gelijk aan de Vineanen in de boeken van Yoko Tsuno denken.

Maar toch uit nieuwsgierigheid in de bios gaan zien. Overigens, niet de 3D, maar de gewone versie. Natuurlijk, ieder zijn meug, maar ik vond het een geweldige film! Boeiend van het begin tot het einde. Tja, er zitten wat cliché karakters in, maar laten we niet vergeten dat in elk mens clichés zitten verscholen, en in deze film zijn ze echt te overzien. Het is gelukkig geen 2012 - die ik tenenkrommend heb uitgekeken.

Ik ga hem zeker nogmaals bekijken. Een dikke 4,5!

avatar van ken1976

ken1976

Tja, wat moet ik hiervan zeggen....... een film die wordt geregisseerd door James Cameron (o.a. Titanic) dus dat belooft al iets....

De film is werkelijk een verrijking voor je ogen ( en dan heb ik nog niet eens over de 3D versie ) Een mooi verhaal, echt mooie special effects en natuurlijk een dijk van een cast!!

Ik heb de volle 162 min genoten van de film...4,0 sterren voor de Navi's...

avatar van Actionfreak

Actionfreak

solidus schreef:

Wat een film!! Al 2 keer in de bios gezien (3D uiteraard)!!

1 ding viel mij maar echt tegen in deze film en dat was het ontbreken van de epische muziek uit de trailer. Misschien heeft iemand dit eerder gemeld, maar dit haalt toch wel één ster (vd vijf) eraf.

Heeft iemand deze muziek kunnen vinden op internet??

Hier op Youtube staan alle nummers erg mooi!

Doet me weer denken aan dat moment met dat brilletje op in de zaal in die prachtige wereld

avatar van valenti13

valenti13

ik heb de cd ook gedownload

vind de eerste helft van de cd de betere

met name nr 1&7

avatar van Reinbo

BjornH schreef:

Dikke 4*

Dat heeft natuurlijk meer lagen. Als mens gehandicapt, als Avatar niet: In een virtuele omgeving is ons eigen lichaam niet meer belangrijk, zou je zo kunnen doortrekken naar allerlei geneuzel als The Matrix.
Kan de moderne techniek ons lichaam overbodig maken?

Lunith schreef:

maar laten we niet vergeten dat in elk mens clichés zitten verscholen,

Eindelijk iemand die het heeft begrepen; clichés zijn niet voor niets clichés!

avatar van E2K

E2K

Diepe zucht:

oke, check deze film eens op jullie eigen sub-50inch tv's...

Het detail wordt door de dvd compressie een beetje weggevaagd..

Wat blijft er dan over.... denk eens goed na.

avatar van rep_robert

Tsja, koop hem dan maar op Blu-Ray.

Neemt totaal niet weg dat dit 1 van de meest enerverende tripjes van mij naar de bios is geweest.

avatar van schoop

schoop

Echt een hele mooie film. Maar ik kan het niet helpen om mezelf af te vragen of het zonder het 3D gebeuren nog steeds een mooie film zou zijn.

deft0nes

Net een afspraak gemaakt: vanavond weer!

schoop schreef:

Ik wel, Pandora blijft zelfs een sprookje als je het niet in 3-D bekijkt. Durf ik mijn klok op gelijk te zetten. Het verandert heus niet in een b-film als je het op dvd bekijkt of niet in 3-D, Pandora verandert ook niet opeens in een balzakken planeet.

Wat een negativisme hier zeg.

avatar van grid8400

grid8400

Niet origineel meer, was al gepost (pagina 113 door deft0nes) en draagt dus weinig toe aan de discussie hier door het te herhalen. Ben je inmiddels al naar de 3d IMAX versie gegaan?

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Zelf de IMAX en 2-D versie gezien en Avatar levert dan ook amper kwaliteit in.

avatar van valenti13

valenti13

ik heb ook beide versies gezien, en zelfs een (betere) cam

3D geeft natuurlijk wat extra's maar beide versies erg mooi

en de bluray versie zal er ook zeker goed uit gaan zien,

als ik de hd trailers zo zie

Stephan schreef:

Effe Gummen...

grid8400 schreef:

deft0nes schreef:

Er schiet me ineens iets te binnen.

Stel nu dat Cameron dit precies zo gedaan zou hebben, dus dat Cameron Pocahontas bijna woord voor woord nageaapt heeft. Is dat niet alleen maar goed? Doet Cameron dan eigenlijk niet wat Disney in de 20ste eeuw gedaan heeft; namelijk (eeuwen) oude verhalen in een nieuw, bijtijds jasje stoppen en sprookjes voor een nieuwe (soms heel jonge) generatie toegankelijk(er) te maken?

avatar van swollenaer68

swollenaer68

rep_robert schreef:

Wat een negativisme hier zeg.

Ik sluit me hier helemaal bij aan, bovendien heb ik de film twee keer gezien. De eerste keer 2D en toen vond ik het ook al geweldig.

Daarna in imax 3D en het werd alleen nog maar beter. Zeg maar een 5 en een 5+.

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

rep_robert schreef:

Waarom heb je nog niet gestemd? Bewijst trouwens nog steeds geen reet dat je hem hebt gezien want het woord Pocahontas en Dances With Wolves staat wel op elke pagina bij deze film.

Mooi is dat, moet je tegenwoordig je ticketje al inscannen als 'bewijs' dat je de film zag? . Ik beoordeel Avatar bewust niet, omdat ik deze als film niet meer zou geven dan 2,5 sterren, maar das oneerbiedig tov de lollige, amusante avond dat ik er mee had. Vergelijk het met een vette '90s plaat: Iedereen kan het meebrullen en amuseert zich te pletter op een foute beat, maar je kan het niet écht goede muziek noemen.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Je wilt Avatar dus niet goed vinden .

avatar van SandLover

SandLover

Na zaterdag zal alles anders zijn. Dan heb ook ik dit wonder der techniek gezien. Reservering is gemaakt bij de plaatselijke IMAX 3D uitbater.

avatar van rep_robert

Ben benieuwd of je nog hetzelfde in het leven staat na zaterdag

Kaffeefiltjer schreef:

Nee, maar je komt inhoudelijk niet verder dan Pocahontas of dit. Beetje rare reden ook waarom je niet stemt. Je vindt Avatar niet meer waard dan 2,5*, maar je hebt er zoveel lol en plezier mee gehad dat je vindt dat de film geen 2,5* verdient.

Lekker tegenstrijdig

avatar van chrispie

chrispie

ik ga deze week voor de 2de keer!!

avatar van sonyjh

sonyjh

ben al 2 keer geweest, ben aan't denken over een 3de keer eigenlijk. Mijn broer heeft hem nog niet gezien, mssn ga ik nog wel eens mee

avatar van wim_87

wim_87

prachtige effects maar vond de verhaallijn een beetje te dun.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Ik word het een beetje zat. Heeft Cameron niet gezegd dat je niet bij Avatar moet zijn voor een goed verhaal?

avatar van Reinbo

Dan klopt die opmerking toch.