• 9.377.389 stemmen

Avatar (2009)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.010)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

Hakunamatafaka

Je kijkt toch geen film om de actie en beelden?

Hakunamatafaka schreef:

Je kijkt toch geen film om de actie en beelden?

Hoezo niet? Voor het verhaal? Kan je beter een boek pakken, is meestal toch beter dan de film....

Ik kijk actiefilms juist voor de actie de beelden en niet te vergeten het geluid, want dat is ook echt geweldig bij deze film.

Naomi Watts

Waarom niet? Substance is ondergeschikt aan style.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Inderdaad vooral bij dit soort actie/avonturen films.

Hakunamatafaka schreef:

Avatar is voor de dommen.

dan moet jij em vooral kijken

avatar van The Oceanic Six

Ik heb het idee dat een aantal leden er altijd veel genoegen voor zichzelf scheppen om grote blockbusters die vooral op effecten teren af te kraken. Je komt meestal dezelfde namen weer tegen.

Avatar is niet erg origineel qua plot maar dit is dan ook een film die je vooral kijkt voor de prachtige visuele effecten. Niks mis mee lijkt me. Als je diepzinnige verhalen zoekt kan je beter een film van pakweg Kubrick opzetten.

Oké, dat is duidelijk!

Oké, dat is duidelijk!

Mooi dat dat duidelijk is, want ik vind dat je hier wel heel veel reageert voor iemand die de film niet interessant vind.

Verveel je je ofzo?

Hakunamatafaka

Nee, ik vroeg me alleen af waarom iedereen deze film zo goed vind.

Waarom reageer jij überhaupt op mij, verveel je je ofzo?

Rebel80

Waar ik me gewoon aan irriteer is dat het altijd weer dezelfde mensen zijn die met opmerkingen komen als "voorspelbaar verhaal, cliche" shit man, leg me dan maar is uit wat er zo voorspelbaar en cliche was.

Dus je ging zitten en je wist gelijk hoe het zou lopen, tuuurrrlijkkk.

Lijkt me overigens duidelijk waarom zoveel mensen deze film goed vinden, eerder de vraag waarom mensen deze film slecht vinden.

Het kan je genre niet zijn misschien maar daar houdt het bij op

Hakunamatafaka

Ik heb niks tegen blockbusters, ook niet tegen de regisseur, titanic vond ik een mooie film, heb ook nooit gezegt dat hij voorspelbaar is, cliché wel aangezien het verhaal al vaak is gedaaan.

Hakunamatafaka schreef:

Nee, ik vroeg me alleen af waarom iedereen deze film zo goed vind.

Waarom reageer jij überhaupt op mij, verveel je je ofzo?

De actie, de beelden, het geluid en de 3D? Had je na 115 pagina's toch ook zelf wel kunnen ontdekken.

Hakunamatafaka schreef:

Was overigens niet persoonlijk bedoeld

o0Timmy0o

Nee ik schreef net mijn eigen review en ik zag dat jij de film de hele tijd aan het afkraken was. 1 keer je mening laten weten lijkt mij wel genoeg.

En zoals iedereen hier al zegt. Het gaat om het spektakel.

Ik stoorde me niet aan het niet zo sterke verhaal. Ik twijfelde eerst zelfs nog of de ''good guys" nog wel gingen winnen. Dat zegt voor mij iets over de film.

Hm, welke film kent nog meer een romance tussen een mens en een Na'Vi. .

Tussen een Avatar van een gehandicapte marinier en een Na'Vi om exact te zijn...

avatar van AGE-411

AGE-411

valenti13 schreef:

@madecineman heb je mijn laatste bericht waar ik tog wat moeite voor heb gedaan nou ook al verwijderd of wat?

Naar het memorabele quote-topic hiermee

Reinbo schreef:

lol.

Dit is wel echt azijn pissen mensen Het gaat om het grote geheel. Een dude die een volk moet infiltreren en vervolgens zich aansluit bij dat volk omdat hij verlieft word, is echt wel vaker uitgevoert.

avatar van Miron

Miron

Een van de meest grensverleggende films van het afgelopen deccenium met beelden waar je U tegen zegt.

Continu kippenvel gehad waardoor ik mijn koude cola vergat op te drinken.

Film is trouwens veel meer dan alleen 'n leuk verhaal. Avatar scoort op andere vlakken zo hoog dat het flinterdunne plot niet van belang is.

4,5 *

o0Timmy0o schreef:

dat had ik dus ook, klote arrogante mensheid, maar gelukkig liep het anders.

o0Timmy0o schreef:

Tsja, als je zo gaat vergelijken dan is geen enkele film verhaaltechnisch meer one of a kind.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Rebel80 schreef:

dat had ik dus ook, klote arrogante mensheid, maar gelukkig liep het anders.

Slaat nergens op.

Droog

avatar van jipt

jipt

Hakunamatafaka schreef:

Beide, en had wat te maken met de hoge verwachtingen misschien, maar dat mag ook wel met die cijfers.

Verhaal is al zovaak gedaan, en ik kijk een film niet alleen om de mooie beelden dan kijk ik wel een docu over landschappen ofzo.

Waarom vind jij de flim zo goed?

Als je het verhaal cliché vindt moet je dance's with wolves en the last samurai ook geen hoog cijfer geven

Die films concentreren zich juist nog meer op het verhaal, avatar ook op de visuele aspect rondom een film.

Misschien wil jij alleen maar het verhaal en niet alle visuele poespas er omheen.

Ja dan is dance's with wolves en the last samurai meer jouw pakkie an.

Goldenskull schreef:

jouw score

avatar van bennie jolink

bennie jolink

Stel je kijkt deze film over een half jaartje nog eens op dvd op je kleine oude rammelkast tv'tje. Is er dan nog wat aan? Mij lijkt het van niet. En daarom hoef ik 'm eigenlijk ook al niet op het grote doek te zien. Visueel spektakel mag van mij best (lord of the rings bijvoorbeeld), maar dit lijkt me wel zo'n holle vertoning die echt alleen maar boeit omdat die rare blauwe poppetjes in 3D rondspringen.

Dan kan je ook wel naar ponypark slagharen gaan, daar hebben ze zo'n film waarbij het net lijkt of je in een achtbaan zit!

Naomi Watts

Zonder de film gezien te hebben met zulke domme aannames komen. Chapeau.