• 9.379.408 stemmen

Avatar (2009)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.783)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van mrwhite

mrwhite

Reinbo schreef:

Ik vind het verre van een flut verhaal, ik vind het verhaal zelfs sterk, het hele gegeven van de Avatar is compleet nieuw, dat lijkt iedereen voor het gemak maar even over het hoofd te zien. Bij Roland Emmerich zijn het altijd een groepje everymen die de strijd aan gaan met een groot kwaad of ramp en elkaar op de meest ongeloofwaardige manier tegen het lijf lopen. Ik vind de strijd tussen wetenschap en het leger en commercie vs natuur en de thematiek rondom identiteit die in Avatar aan de orde worden gesteld stukken interessanter dan de onzin die Emmerich uitpoept. Ook zijn de personages van Cameron altijd stoer vs gewoon bij Emmerich, gewonde mensen interesseren mij de ballen.

Daarbij is de uitwerking en regie van Cameron stukken scherpen dan het middelmatige gedoe van Emmerich. Kan ze absoluut niet vergelijken.

Emmerich's oeuvre bestaat uit de volgende lege hulzen, rampenfilmpjes....

Universal Soldier

The Abyss

Terminator 2

True Lies

Titanic

Vrijwel allemaal, moderne klassiekers. De slechtste Cameron is al stukken beter dan de beste Emmerich....

jezus reinbo begin je jezelf nu bij iedere film belachlijk te maken.je zou beter eens wat zelf kritiek hebben.je kan het blijkbaar niet verdragen dat iemand een bepaalde film goed vind en jij niet.ik geef toe dat cameron iets meer goeie films heeft gemaakt maar je kunt niet zeggen dat :Independence Day,Stargate en the Patriot slechte films zijn.

predator 2

Ik vond deze film goed maar je kan zeggen wat je wil over The patriot en Godzilla maar die films vond ik ook zeker niet slecht.

JacoBaco schreef:

Ik ga er vandaag ook nog een keertje heen!

Begin 2012 zal hij denk in de top 250 staan.... Dat schiet al lekker op inderdaad.

Yeah right op imdb staat die al in de top 250 en op moviemeter komt die pas over een jaar.BYe the way we zijn allemaal dood in 2012 LOL.

avatar van Reinbo

mrwhite schreef:

Met een 1,0*, 2,5* en 1,0* wel hoor.

Al moet ik zeggen dat het eerste half uur van ID4 best goed is, maar daarna vervalt het weer in een multi-raciaal everymen circus.

avatar van mrwhite

mrwhite

predator 2 schreef:

predator 2

maar Reinbo niet slecht bedoeld maar volgens mij volg jij het commentaar tot je een ons weegt Als ik terug ga naar page 88 zie ik nog commentaar van jou LOL.Way to go Reinbo

planet_of_death

Lekker, die sneeuw. Straks kan ik niet eens naar Utopolis vanwege een witte massa.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

predator 2 schreef:

BYe the way we zijn allemaal dood in 2012 LOL.

Jah, dat is waar.

Maar waarom staat deze er dan nog niet in? Into the Wild (2007)

Juist, omdat het 2 jaar duurt. En in Nederland kwam de film pas in april 2008.

avatar van Materny

Materny

Stel je aan.

Heb de afstand Venlo - Rotterdam overbrugt op 20 december voor Avatar in Imax te zien, toen de snelwegen gladder waren dan glad. 60km per uur op de snelweg, een pak sneeuw tot je knieën en een rit van 4 uur terwijl heel Nederland plat lag mbt vervoer.

Dus, ga je het redden ?

avatar van pfan

pfan

Prachtige film, heb geweldig genoten!

Verhaal was ook goed, maakt mij niet uit of dit soort verhaal al vaker verteld is, als het maar goed gebracht is.

avatar van rep_robert

Fuck de sneeuw idd, anders gewoon lopend door de sneeuwstorm, je moet er toch wat voor over hebben he.

Straks weer, maar dan naar Sherlock Holmes.

avatar van Materny

Materny

Hopelijk ligt er dan niks meer Het is dat ik de kaartjes al gekocht had voor deze film, anders was ik de weg ook niet meer opgegaan.

planet_of_death

We gaan het gewoon proberen! Nooit geschoten is altijd mis!

avatar van gmx

gmx

planet_of_death schreef:

We gaan het gewoon proberen! Nooit geschoten is altijd mis!

Hehe, same here, heb enorm lage verwachtingen aangezien Cameron alleen maar pulp op zijn naam heeft staan en in dit forum ook veelvuldig naar voren komt dat zijn nieuwste creatie niet aan dat stempel kan ontsnappen. Vraag me dan eigenlijk ook wel af wat me in godsnaam bezielt om deze te gaan kijken, tis denk ik dat de bios op 50m afstand is en deze wel een HELE hoge score krijgt, dan moet er toch IETS van kwaliteit inzitten zou je zeggen ... Ben benieuwd.

avatar van Arbiter

Arbiter

Reinbo schreef:

Even zwart/wit als dat van Avatar. Rebellen gaan strijd aan met militair sterkere tegenstander. Vind Avatar een stuk sterker.... Beide films moeten het overigens van hun uitwerking hebben.

Je kan ook overdrijven Star Wars heeft een veel beter verhaal dan Avatar en mystische wezens. Maar kwa special effects is Avatar wel beter, ook omdat ze 14 jaar bezig waren om de technologie te ontwikkelen .

gmx schreef:

Emmen is slechts op 7 kilometer afstand, en in de Lexus van me'n pa gaat dat een heel avontuur worden. Als we het niet redden is er altijd nog Snatch.

avatar van Flipman

Flipman

mrwhite schreef:

Je kunt niet zeggen dat :Independence Day,Stargate en the Patriot slechte films zijn.

The Patriot heb ik niet gezien, Stargate zou ik nog 's moeten bekijken maar Independence Day is echt verschrikkelijk! Nu weer on-topic .

planet_of_death

Hoe zit het met Weaver? Doet ze het goed?

Madecineman (moderator films)

Uitstekend vind ik. Die vrouw is 60! maar heeft nog steeds de ballen van een jonge kerel... uh... meid

avatar van Reinbo

Arbiter schreef:

Mytische wezens zitten ook in Avatar. Ben het ook niet met je eens, verhaa van Star Wars stel (ook) geen ruk voor. Zeker deel 1 (4) niet. Zelfde goed vs slecht verhaaltje, met nog veel minder lagen en thema's.

Madecineman (moderator films)

Zowel Avatar als Star Wars zijn verhalen rond het "Jesus" thema, de mythische uitverkorenen verlosser staat centraal.

planet_of_death

Auto staat vast in sneeuw gaat dus niet door.

planet_of_death schreef:

Auto staat vast in sneeuw gaat dus niet door.

Dat is klote het is namelijk een super film.

anders graaf je de auto tog uit je moet wel wat over hebben voor deze film.

planet_of_death

Helaas lukt dat niet meer... Ik ga er morgen naar toe.

avatar van Flipman

Flipman

Madecineman schreef:

En Cameron doet er helemaal niks leuks, nieuws en/of onverwachts mee .

Madecineman (moderator films)

Hij doet er juist heel veel mee. Hij tovert in Avatar een totaal vreemde, verwonderlijke, kleurrijke wereld op het scherm, op zo'n manier als ik nog niet eerder gezien heb. Vind het nog steeds moeilijk te geloven dat het allemaal uit de PC komt rollen, de wezens en de wereld zijn binnen het universum van Avatar volledig geloofwaardig.

avatar van Bratwurst

Bratwurst

Reinbo schreef:

Misschien moet je Avatar dan ook eens dronken kijken, (of juist nuchter). Maar ik wacht nog steeds op voorbeelden.....

Ik ga morgen weer naar Avatar ik zal van tevoren een paar biertjes drinken .

avatar van Stephan

The Abyss

Terminator 2

True Lies

Titanic

Terminator... Hij begon goed... daarna werd het minder.

Aliens. Verkrachting van het concept en infantiel spierballen gerol.

Abyss, of hoe je een briljante 80% kunt verkrachten door een infantiel einde.

Terminator 2 was hoopvol, met dank aan Arnie maar die irritante, baard in de keel schreeuwende Furlong was randje.

True Lies... Dank aan Arnie die zichzelf in ieder geval niet serieus nam en dat was de saving grace van de film. Mijn favoriet BTW.

Titanic. De slechtste acteerprestaties van Winslet en van DiCaprio. Daar had Cameron iets gepresteerd dat niemand meer nadeed. Chapeau.

Avatar... Zal 'm waarschijnlijk 2D kijken en hoop op een pakkend verhaal.

Het is met Cameron een beetje als een bruidstaart.

Het komt binnen (in 3D) lichten gaan uit en een spektaculair sterretjes fontein verblind het feit dat de taart zelf niet te vreten is.

Grappige, vergezochte meningen.