• 9.377.055 stemmen

Avatar (2009)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.010)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van Sn3ak3r

Sn3ak3r

avatar van evwi

evwi

Ik dacht dat "Lord of the Rings" nog jaren op mijn nummer 1 zou blijven staan, maar nee hoor, Avatar is zo vreselijk goed en gaaf, die staat meteen op 1.

Wat is deze film waanzinnig goed !!!!!!!!!

en de 3D is absolute must, ga van deze geen cam-versie thuis op de bank kijken maar geef die 12 euro uit en ga naar de bios.

6 sterren !!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Ontkennen dat Avatar een visueel spektakel is, is moeilijk. Vooral als je 'm op het grote scherm met een 3D bril op je neus hebt gezien. De denderende special effects, spectaculaire gevechtsscènes en indrukwekkende nieuwste technieken zorgen toch op zijn minst voor een interessante ervaring. Maar gelukkig heeft Avatar dit spektakel in huis, want inhoudelijk is de nieuwste James Cameron nogal een teleurstelling. Men blijkt met een gigantisch budget mooie dingen te kunnen maken, maar een beetje originaliteit in het verhaal is blijkbaar nog niet zo eenvoudig.

Het verhaal van Avatar is eigenlijk niet meer dan één brok cliché, gewikkeld in een originele omgeving. Vooral de ééndimensionale personages benadrukken dit. Zo is er de onvermijdelijke jaloerse Na'vi (die eigenlijk het meisje wilde hebben), het leger heeft een bijna lachwekkende Duke Nukem als leider en het team specialisten krijgt leiding van een imo behoorlijk zinloos karakter, dat ook nog eens tonnen screentijd opeist. Ik zag de toevoegde waarde van Weaver in ieder geval niet helemaal. En dan hebben we het nog niet gehad over dat zogenaamd 'coole' (maar in werkelijkheid zwaar irritante) karakter van Michelle Rodriquez. En Joel Moore? Je hebt een enorm budget te besteden en je neemt ... Joel Moore? Serieus?

Gelukkig zaten er ook een aantal goede keuzes bij; Sam Worthington heeft een sterke uitstraling en draagt de film met gemak op zijn schouders en Giovanni Ribisi zorgt ook voor wat vermaak. Maar goed, uiteindelijk gaat het om de actie en het spektakel en zoals gezegd, dat zit bij Avatar wel goed. De actiescènes, fantasierijke wezens en indrukwekkende settings zijn een lust voor het oog. Toch jammer dat dit gepaard gaat met de nodige heroïsche one-liners en schreeuwmomenten, plus de vaak te aanwezige over-the-top muziek van Horner. Kreeg af en toe een 'I'm the king of the world' flashback.

Al met al doet Avatar wat ie moet doen, maar daar is het wel mee gezegd. De honderden miljoenen die in de effecten en nieuwste techniek zijn gepompt, zijn zeker zichtbaar; de film ziet er geweldig uit en vooral in 3D is het een plezierige achtbaanrit, die zeker aan te raden is. Het is des te jammer dat het script en de karakters nogal te wensen overlaten. Dus misschien moet Cameron die pen gewoon eens neerleggen en zich gewoon volledig bezighouden met techniek en het maken van baanbrekende, überspectaculaire films. Want dat kan de man als geen ander. En daar is ook Avatar een prima voorbeeld van.

3 sterren.

avatar van martinovitch

martinovitch

het is het niet waard om te kijken

En nu een paar duidelijke argumenten aub. Wat jij doet is gewoon afbreken!

avatar van meekmusic

meekmusic

Been there, done that. Dat is voor mij de beste conclusie wat het verhaal betreft. Slechte soldaten die werken voor een niets-ontziend multinational (of multiplanetal ), buitenaardse wezens die er precies als mensen uitzien behalve wat triviale veranderingen, levend in een samenlevingsvorm die ook heel menselijk is, die een taal spreken die via stembanden door de lucht.... pff, en dan gewoon het verhaal van 'Dances with wolves' daaroverheen geplakt. weinig fantasievol wat mij betreft.

Maar ik begrijp ook wel dat het verhaal zo begrijpelijker wordt, wij zijn tenslotte mensen. En het zag er fantastisch uit. Dus ik heb me geen moment verveeld. Maar veel stof tot nadenken zat er voor mij niet in. En dat vind ik toch ook wel fijn voor na de film... Vandaar niet meer dan 3,5 ster.

avatar van Xcobra

Xcobra

Veel films gezien,maar deze is naar mijn mening toch wel een uitschieter.

Uiteraard rekening houdend dat de 3D film toch een andere manier is van film genieten.

avatar van ForestAge

ForestAge

het is het niet waard om te kijken

Puur en alleen geregistreerd om een "recensie" te geven op deze film? Het kan best je film niet zijn, maar volgens mij is het onmogelijk om deze film 0.5 sterren te geven.

Chainsaw schreef:

Haha, die Duke Nukem vergelijking gaat nog wel op ook. De casting op Sam na was dan ook belabberd, met die generaal als 1 van de slechtste, die had ook zo kunnen rondlopen in een Steven Seagal B-Film waar die semi-niet grappige oneliners wel hun doel zouden treffen.

3 sterren.

Kon het niet meer met je eens zijn

avatar van Stephan

Stephan

ForestAge schreef:

Volgens mij heeft-ie dat net gedaan...

het is het niet waard om te kijken

speciaal voor deze film geregistreerd???..hahaha..heeft de film toch ongemerkt een bepaalde indruk op je gemaakt..

als ik een k*tfilm gezien heb zou ik niet eens deze moeite nemen.

angel-eyes18 schreef:

als ik een k*tfilm gezien heb zou ik niet eens deze moeite nemen.

Daar heb je een goed punt.

avatar van predator 2

predator 2

het is het niet waard om te kijken

Daar hebben we er weer zo een.als je niet met iets beters kan opkomen waarom jij de film zo slecht vind hou dan gewoon je mond erover.wat jij wil is gewoon puur het cijfer naar beneden halen.

what is truth schreef:

Daar heb je een goed punt.

Niet? Nou dan zijn jullie uitzonderingen .. als je kijkt naar films met een hoog 'k*tfilm' gehalte zoals Twilight en High school musical moet je eens voor de grap kijken hoeveel mensen er een 1 geven op IMDB.

what is truth

Het maakt niet uit wie wat geeft voor cijfer. Ik beloon een film die me van het begin tot het einde heeft weten te vermaken graag met het allerhoogste. En een onderbouwing van commentaar is vaak erg prettig, omdat je dan de discussie levendig kan houden.

Ik geef wel vaker 5 punten, en als het me echt niet weet te raken nog 1.5 voor de moeite, maar dat komt gelukkig niet zo vaak voor omdat ik probeer films te kijken die me liggen.

avatar van rebecca-angel90

rebecca-angel90

Ik heb deze film in 3d gezien. Ik moet zeggen dat ik er in eerste instantie alleen maar heen ging, omdat ik 3d films echt cool vind om te zien. Eenmaal aan het kijken ging hij me steeds meer boeien, het verhaal gaat, maar de special effects enz. zijn echt super! En ja ik ben snel verkocht met wat romantiek erbij. Soms vond ik zelfs dat het iets weg had van Tarzan (Hoe ze over de bomen rennen en met de natuur leven, en hoe nu "jane" "tarzan" alles leert) ook liet het me denken aan een onmogelijke liefde zoals Pocahontas. Geweldig!

Mooi einde ook.

Zeker een aanrader!

angel-eyes18

pfhjaa...het gaat meer om de manier waarop...als je kritiek hebt probeer het dan te onderbouwen...of zeg niks

what is truth schreef:

truth...

what is truth

JA dat ben ik totaal met je eens. Maakt niet uit al komt de beste film allertijden uit dan zal er altijd iemand 0.5 geven. Geen probleem.

avatar van jan

jan

Heb m als 3D gezien. 3D is aardig maar minder spectaculair als ik had gedacht/gehoopt. Film zelf is prima. Verhaal lijkt op Dances with Wolves, alleen het einde wijkt af. Het verhaal is vrij voorspelbaar, maar toch vermakelijk. Maar een 5 vind ik te veel eer.

Filmi Corleone%u2122 schreef:

Ja heb het even gecheckt. 15 procent geeft Twilight een 1. en maar 2.5 procent geeft Avatar een 1. Zeker een groot verschil. Maar goed ik ben ook geen Twilight fan, alhoewel het wel enigszins mijn genre is.

avatar van Tj-83

Tj-83

Deze film is zo goed dat ik geen mens meer wil zijn:D

Tj-83 schreef:

Deze film is zo goed dat ik geen mens meer wil zijn:D

pfhjaa..daar zeg je wat...ik ga morgen me hele lijf blauw laten tatoeeren

morgenavond ben ik hoe dan ook blauw

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Blauw van de alcohol ja

what is truth

Ik begin 's middags met wat alcoholische versnaperingen, dan ben ik tegen middernacht ook Blauw

avatar van mrwhite

mrwhite

ik wacht eigelijk nog altijd een beetje op de mensen die de film beoordelen op meer dan enkel het mooie plaatje.want dat is toch de bedoeling dacht ik zo.iedereen heeft hier bijna 5* maar spreekt enkel over hoe mooi het er uitzag.

avatar van Stephan

Stephan

Ik wacht op het moment dat de 5 sterren boys knokploegen gaan vormen en de 0,5 stemmers een bezoekje gaan brengen.

avatar van grid8400

grid8400

het is het niet waard om te kijken

Goh speciaal een account aangemaakt om je 0,5 stem uit te brengen?

avatar van dinhus

dinhus

het is het niet waard om te kijken

Werkelijk? Dan heb jij niet staan opletten, hem niet gezien of op een of andere streamsite gezien, zonder ondertiteling, want de film gaat wel degelijk ergens over.