• 9.378.061 stemmen

Avatar (2009)

Fantasy / Avontuur | 162 minuten / 171 minuten (special edition) / 178 minuten (extended cut)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.211)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van rep_robert

Doodnormaal om dat te denken hoor, maar om dat nou te vermelden hier op de site is een ander verhaal

avatar van dimi303

dimi303

Van een ommekeer gesproken. Van 1 ster naar 5 verdiende sterren.

avatar van wibro

wibro

Straci schreef:

Als je deze film niet goed vind ben je gewoon een fantasieloze ZAK.

Ik vind dit een fantasieloze opmerking. Laat andere mensen in hun waarde aub.

avatar van Straci

Straci

[quote]T.M schreef:

Als je van fantasie houdt vind je dit toch GOED. Anders heb je gewoon geen fantasie.Een beetje afdwalen van de realiteit is toch fantastisch. Nou ok ZAK mag ik er wel aflaten. Excuses moi !!

avatar van Biglia

Biglia

Oneens

Avatar is uiteindelijk "een ground breaking Imax 3D ervaring".

Ik snap niet waarom mensen het af doen als een mager verhaaltje, dat is toch totaal niet waar het om draait.......

Fijn voor jou dat je genoten hebt van "een ground breaking Imax 3D ervaring", ik hoop dat je er nog veel mag meemaken. Maar een film draait voor mij om het verhaal/de inhoud (en ik ben blijkbaar toch niet de enige met die mening; veel dommeriken op dit forum). Je kan een lege doos inpakken met de mooiste versieringen die je maar kan bedenken, de doos blijft even leeg...

en btw, ik heb 3* gegeven, dus zo slecht was het allemaal niet.

avatar van Reinbo

Beetje vreemd dat voor jou het bij dit visuele medium met name om het verhalende en de inhoud draait. Juist de audio/visuele kant is wat dit medium kenmerkt. Ik hou persoonlijk er ook erg van om intellectueel geprikkeld te worden, maar zo slecht was het verhaal ook weer niet, beter dan de meeste actiefilms. Daarbij vond ik het ook nog wel een leuk zoekplaatje naar de bekende Cameronesque elementen.

Ik snap ook best dat mensen het verhaal wat ondermaats vinden, dat vind ik ook wel een beetje, maar om het nu als lege doos te bestempelen vind ik onterecht. er zitten zat thema's en boodschappen is, en van sommige cadeautjes is de verpakking ook de moeite waard, zie het dan eerder als een mooie juwelendoos, vol prachtige sierraden, maar als je honger hebt, heb je er niets aan. Dus voor wie een inhoudelijke film wil zien raad ik aan deze links te laten liggen.

avatar van MFEO

MFEO

4 1/2 * voor de IMAX 3D versie.

avatar van grid8400

grid8400

Biglia schreef:

.....

en btw, ik heb 3* gegeven, dus zo slecht was het allemaal niet.

3* is best wel veel. Voor mij is een film met 3* ver boven het gemiddelde.

Anyways, ben erg benieuwd hoelang AVATAR de hoge score gaat vol houden op MM.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Reinbo schreef:

Dat is een mooie omschrijving .

avatar van Master of pl0x

Master of pl0x

Mooie film, ik heb hem in 3D in de bioskoop bekeken, ik heb de hele tijd kunnen kijken. Gelukkig begon het niet te vervelen. Integendeel zelfs...

avatar van Grimey

Grimey

Ongelooflijk

*****

avatar van Theunissen

Naar deze film ga je toch voor 99% voor de 3D effecten en voor 1% voor het verhaal ? Althans dat gevoel heb ik bij het merendeel wat deze film heeft gezien. Ik zou deze film in ieder geval nooit in 2D hoeven te zien in de Bioscoop.

Theunissen schreef:

Naar deze film ga je toch voor 99% voor de 3D effecten en voor 1% voor het verhaal ? Althans dat gevoel heb ik bij het merendeel wat deze film heeft gezien. Ik zou deze film in iedergeval nooit in 2D hoeven te zien in de Bioscoop.

Uw percentage 3D Versus verhaal is wel kort door de bocht.

En 2D belooft voor de dvd-verkoop.

avatar van Fortune

Fortune

inderdaad je kijkt het niet voor het verhaal maar om nou te zeggen dat de film in 2d helemaal niks waard is is ook beetje extreem.

avatar van raafmau

raafmau

Ongeloofelijk mooie film, ben sowieso wel fan van James Cameron zijn films.

Special effects die ik nog nooit gezien heb. En het bekijken in 3d doet de film nog *meer dan goed.

Toppie klasse film komt in mijn top 10 5*

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Inderdaad wel erg overdreven dat de film het alleen van de 3D moet hebben. Het ziet er leuk uit, maar op de dvd moet je het zonder 3D doen. Dus dan zou het ineens een waardeloze film zijn. Klopt niet helemaal.

avatar van Flipman

Flipman

Straci schreef:

Als je deze film niet goed vind ben je gewoon een fantasieloze ZAK.

Het uiterlijk is mooi, de rest doet me helemaal niks. Val ik dan ook in dat rijtje? Verhaaltechnisch is er gewoon helemaal geen fantasie gebruikt.
Straci schreef:

Dit is een wereld film met de mooiheid van de natuur zoals de wereld zou moeten zijn.

Agreed.
Straci schreef:

Dit is toch gewoon een droom film met wat Romantische stukjes erin. Je moet je niet laten leiden door het verhaal maar een beetje dromen net zoals bij LOTR.

Natuurlijk moet je je laten meeslepen maar de uitwerking van het verhaal hield dat proces bij mij dus tegen.
Theunissen schreef:

Naar deze film ga je toch voor 99% voor de 3D effecten en voor 1% voor het verhaal? Althans dat gevoel heb ik bij het merendeel wat deze film heeft gezien. Ik zou deze film in iedergeval nooit in 2D hoeven te zien in de Bioscoop.

Nou, ik ging eigenlijk voor 50-50 maar ik kreeg helaas 99-1.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Ik ben benieuwd hoe ver het gemiddelde gaat zakken na de DVD-release... 0,50? 0,80?

wyatt earp schreef:

Ik denk als de film volledig in 2D werd uitgegeven, de cijfers stukken minder werden. Immers, je wordt nu prachtig in het verhaal getrokken door de 3D. En laten we wel wezen, er is nog geen enkele film die op zo'n verschrikkelijk hoog niveau staat wat betreft 3D en techniek. Op dat gebied is er gewoon nog geen 'eerlijke' concurrentie voor Avatar.

Albus Dumbledore schreef:

Ik schat de kansen 95% dat wanneer Avatar op DVD komt dat gewoon hand in hand gaat met de 3D tv's van Sony.

avatar van Reinbo

Maar slechts 0,01% zal die TV dan ook al kopen..... Ik denk dat het met dat verval wel meevalt, Pandora is in 2D waarschijnlijk ook prachtig, daarbij is het gewoon en goed gemaakte film. Stukken beter dan Star Wars, en daarvan staat deel 3 ook nog in de top 250.

avatar van goongumpa

goongumpa

Vond Pandora eigenlijk wat kitscherig. De 3D-ervaring - met name de actie - was wel indrukwekkend. Ik zou hem persoonlijk nooit op m'n kleine tv-schermpje in 2D kijken.

Reinbo schreef:

Maar slechts 0,01% zal die TV dan ook al kopen..... Ik denk dat het met dat verval wel meevalt, Pandora is in 2D waarschijnlijk ook prachtig,.

Maar valt 50% van de magie weg.

avatar van dimi303

dimi303

CartoonNetwork schreef:

Ik heb hem gezien in 3D, tevens ook men eerste 3D ervaring in bioscoop, en ik moet zeggen dat ik men twijfels heb over of ik de 2D versie al dan niet beter zou vinden.

domkey schreef:

Maar valt 50% van de magie weg.

Maar het verschil tussen 4* en 5* is ook meer dan 20%. Ze zeggen ook wel eens 10% extra kwaliteit maakt zaken 2 keer zo duur.

Denk in ieder geval dat het geen lineair proces is, en als de magie wegvalt, blijft er nog steeds een hele behoorlijke actiefilm over.

Mmmm,...doorsnee?

avatar van Reinbo

Nog een film waar Avatar op gebaseerd is.

Princess of Mars (2009)

domkey

Volgens mij al te down...!

avatar van grid8400

grid8400

wyatt earp schreef:

Hoezo zou je het zonder 3D moeten doen bij de release op BluRay?

2010 komt er erg veel 3D hardware voor de homecinema uit.

Lijkt mij mooi moment om dan deze hardware te releasen met AVATAR als software

Ik kan in elk geval niet wachten!!!

avatar van Reinbo

Zoals ik al aangaf zal die 3d Hardware erg duur zijn, kinderziektes hebben en waarschijnlijk gewoon nog een K.U.T. systeem zijn. Alles wat ik tot nog toe op 3D tv's of met brilletjes gezien heb zag er erg slecht uit. En aangezien ook de gewone bioscoop 3D het niet haalt bij het 3D systeem van Avatar in de bios, lijkt mij het vreselijk om Avatar de komende 2-3 jaar op home cinema in 3D te zien, dan liever 2D op mijn HD projector. Maar iedereen staat vrij op er veel te vroeg in te stappen.....