• 9.378.158 stemmen

Avatar (2009)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.481.971)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van what is truth

what is truth

Is het niet je ding niet gaan.

Is het wel je ding, gaan en SNEL....

avatar van Theunissen

Ik hou normaal niet van dit soort films maar deze was toch qua techniek zeer indrukwekkend. Vanaf de eerste t/m de laatste minuut wordt je door de 3D techniek achterover geblazen in je stoel. In 1 woord adembenemend was het allemaal. Het verhaal opzicht was ook nog vrij aardig. Natuurlijk was het allemaal vrij voorspelbaar en zaten er cliches in maar dat stoorde stukken minder dan bij bijvoorbeeld 2012. Dit is trouwens wel een film die je in 3D moet zien want in 2D zal hij stukken minder zijn. Ik zal deze film waarschijnlijk dan ook nooit meer bekijken en zeker niet pindakazen

Deze film kan ik eigenlijk in 1 woord samenvatten namelijk "WOW".

avatar van Veruca

Veruca

Ik ging zonder verwachtingen naar deze film.

Een beetje door vrienden meegesleurd zat ik dus met een 3Dbril in de bioscoop en BAM ik zat er in, ik háát 3D films, ik háát blauwe wezentjes, ik háát het slappe good versus bad verhaal, maar deze film had iets waardoor ik deze film interessant vond, deze film had iets en ik kan niet zeggen wat en dat is ontzettend frustrerend!

Dus, een dik verdiende 4,5, want damn deze film was goed!

avatar van erck

erck

Tj-83 schreef:

Sluit internet af, verkoop je pc en je kleren en stuur al het geld op naar afrika

+ in een hoekje gaan staan en schamen met z'n allen.

jij snapt het!

avatar van Ruben0s

Ruben0s

Kheb hem vandaag in de bios gezien met 3Dbril.

Film zag er gelikt uit maar het verhaal was duidelijk minder goed.

Het verhaal was heel erg voorspelbaar.

avatar van parcivalis

parcivalis

Mijn lieve God, daal niet op aarde, als een mensenzoon gelijk. Uw gebod heeft hier geen waarde en we zijn al schatjehemelrijk.

Uw paradijs, niet eens zo slecht, afgezien nog van uw zoon. Maar liever virtueel dan echt, u staat al in mijn telefoon.

We zijn de West, en de West, is beslist de very fucking best! Terwijl de West, 't verwende nest, ons natuurklimaat verpest.

Met blinde klucht en jankmuziek, de duurste movie ooit gemaakt. Van vieze lucht uit stinkfabriek, die zo in't milieu geraakt.

Ons Paradijs is digitaal, een echte nieuwetijdse natte droom. Het is beslist heel ideaal, heeft u hier misschien een punt voor stroom?

avatar van Rosicky

Rosicky

Juistum, de beroerde sinterklaasgedichtjes gaan ook na 5 december vrolijk door.

parcivalis schreef:

Je bent wat laat. God heeft zijn stokje al lang overgedragen aan Cameron.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

parcivalis schreef:

De Oost óók hoor! Denk aan China, India...

avatar van ronengel

ronengel

Fortune schreef:

nee natuurlijk niet, maar je kan sowieso iets wat al honderd keer gedaan is, zo maken dat het interessant word.

James Cameron had nog vele andere wegen in kunnen slaan met deze film maar nee hij doet precies het meest voorspelbare en dat is jammer.

Het verhaal is uiteraard al vaker gedaan en wat dat betreft is het dus een keihard cliché. Het wordt echter wel (weer) perfect verteld door dhr Cameron en daar schort het menig ander film aan.

avatar van gotti

Technisch gezien uitstekend en zeer vooruitstrevend, maar de zuurstok kleuren beginnen na verloop van tijd tegen te staan, hoe mooi alles er soms ook uit ziet. Tel daarbij het voorspelbare scenario, de cliché en oninteressante personages en het 'groene', pamfletterige gezeur bij op en je blijft met een zoetzure nasmaak achter in de bioscoop.

Niet dat het niet werkt, want dat doet het, maar het had zó veel beter gekund...

avatar van syntagma

syntagma

Net terug van Imax 3D.

Kan wel een paar minpuntjes gaan verzinnen, maar dat doen de anderen wel voor me. Gewoon van begin tot eind een ervaring gehad die ik niet snel zal vergeten. Vijf sterren meer dan waard.

avatar van rep_robert

domkey schreef:

Dat gezegde gaat echt niet op voor elke film!

Heb ik hier op MM al duizendmaal gelezen.

Maar eerlijk, Avatar was leuk om te bekijken. En dan laten we de verhaallijn achterwege.

Volgens mij geeft hier niemand 4 of 5 sterren voor omdat het verhaal goed gejat is!

Nee, mensen irriteren zich niet aan het verhaal omdat het verhaal goed verteld is, ondanks dat je dit soort verhaallijnen al eerder tegen bent gekomen. Het is gewoon perfect verwerkt in de film.

Tuurlijk had Cameron voor andere verhaallijnen kunnen kiezen(meer actie?meer Science Fiction/Spanning?), maar dan was de film niet toegankelijk geweest voor iedereen. Wat de film nu dus wel is. Dat willen mensen wel is vergeten die simpel een film als dit afkraken omdat ze het verhaal wel is eerder tegen gekomen zijn.

Als het nou een minder dure productie was die andere doeleinde had ok, maar daar is Avatar in zijn dure en lange productieproces dus ook totaal niet voor bedoeld. (mijn reactie haakt ook een beetje aan op de reacties van anderen).

• 1931 berichten

Van te voren had ik al niet het vermoeden dat deze film mij echt zou gaan bekoren. Dat heeft hij dan ook absoluut niet gedaan.

Het ziet er allemaal ontzettend mooi uit, dat zonder meer. Maar laat dat voor mij nou net bijzaak zijn bij een film. Toen het overdonderende effect van het eerste uur zijn werk had gedaan en ik aan de grafische pracht gewend was, werd Avatar voor mij al snel saai en vervelend. Buiten het moois om viel er voor mij nog maar bar weinig te genieten. Dat het verhaal niet al te diepgaand is, is al wel 1000 keer gezegd, maar dat vind ik nog niet eens echt storend bij een film als deze. Bij mij was het meer dat die blauwe wezentjes me echt gestolen konden worden. Het boeide me allemaal geen zak, ik werd echt geen moment opgezogen in deze film. Ik ben er nog niet helemaal uit waar dat aan ligt.

Goed, het mag duidelijk zijn na dit verhaal..Een film als Avatar is zeker niet aan mij besteed. Toch wil ik zulke grote successen van films altijd proberen..

Al met al een film om snel te vergeten (sterker nog, ik ben het al zowat vergeten dat ik er naar toe ben geweest. Heb echt in tijden niet zo veel zitten gapen bij een film). Maar goed, ik zal mild zijn in mijn beoordeling. De grafische/technische pracht van deze film is natuurlijk niet te negeren. Verder slaagt de film met vlag en wimpel in zijn opzet. Het grootste doel is toch om een zo breed mogelijk publiek te behagen en ik kan me goed voorstellen dat dat met Avatar lukt. Dat blijkt ook op deze site wel..

Voor mij echter niet meer dan 2,5*

avatar van dinhus

dinhus

Jammer, ik ging er namelijk ook naartoe zonder al te hoge verwachtingen. Sci-fi was namelijk nooit mijn ding, maar in tegenstelling tot jou, heeft Avatar mij werkelijk overdonderd

avatar van T.M

T.M

Misschien een cursus genieten van de wereld en je raakt nooit aan de schoonheid gewend die je gedurende 161 minuten is geboden.

Waarom mensen af blijven kraken die de film niet goed vinden laat iedereen in zijn waarde.

avatar van J-fan

J-fan

what is truth schreef:

Is het niet je ding niet gaan.

Is het wel je ding, gaan en SNEL....

Dat is bij alle films zowat zo, wijsneus

avatar van Biglia

Biglia

gotti schreef:

mee eens.

avatar is uiteindelijk niet meer dan een dertien-in-een-dozijn westernverhaaltje over de slechte, op geld beluste blanken en de goede, want met de natuur verbonden, indianen (warpaint & veren incluis) maar dan in de toekomst op een verre planeet.

de ecologische boodschap wordt dan ook nog eens in je strot geramd.

Biglia schreef:

Oneens

Avatar is uiteindelijk "een ground breaking Imax 3D ervaring".

Ik snap niet waarom mensen het af doen als een mager verhaaltje, dat is toch totaal niet waar het om draait.......

avatar van hasie

hasie

ik ben met volle verwachting erheen gegaan imax3d

aleen de bril hele tijd vond ik echt rot

voor de rest heb ik genoten van de film

het is wel is waar niet een film die ik zelf heel graag zou willen hebben

maar je moet het wel gezien hebben

geef toe als het niet 3d was dan zou die ook niet zo hoog op de moviemeter komen !

@Reinbo

Misschien kunnen mensen voor zichzelf uitmaken waar het allemaal om draait tijdens het kijken van een film?

avatar van Ninto

Ninto

Ik zit echt kapot te gaan hier. Aan de ene kant was deze film PRACHTIG. Echt geniaal. Maar... aan de andere kant was het verhaal een beetje belabberd en was het echt enorm kinderachtig op sommige momenten. Alsof de makers niet wisten wat ze nou wilden.

Nou zou ik voor het verhaal en dergelijken een 3 geven en voor de pracht een 5. Kom ik op een gemiddelde een 4 uit.

Dit zal ik later zeker naar beneden bijstellen, want er gaan meer van deze enorm vette, mooie films gemaakt worden, en dan is de pracht dus relatief minder waard.

merijn82 schreef:

@Reinbo

Dat mogen ze van mij best, maar Avatar afdoen als "Niet eer dan een 13 in een dozijn verhaal" is volslagen onzinnig en dom. Het is immers een IMAX 3d Experience. Het unique selling point is de 3D ervaring en de geweldig realsitsche cgi. (In ieder geval weer een stuk realistischer dan tot op heden.)

Zeg dat dat het "verder niet veel meer is dan...."

@Reinbo

Oke dan heb ik niks gezegd. Zoals je het nu formuleert ben ik het volledig met je eens.

avatar van goongumpa

goongumpa

Ik ben samen met een vriendin geweest, die dacht dat alle acteurs echt waren. Ze wou me niet geloven toen ik vertelde dat het allemaal met motion-capture gedaan was.

avatar van Actionfreak

Actionfreak

parcivalis schreef:

het word steeds raarder hier.....

avatar van murfie121

murfie121

Ben gisteravond naar deze film geweest.

Dit was m`n eerste film in 3D, dus ik wist niet wat ik kon verwachten, en van het verhaal wist ik ook niets.

In een woord GE-WEL-DIG.

Ik zat zo in de film, dat ik een paar keer het gevoel kreeg dat ik zelf over de boomstammen rende, ik werd er dan ook een beetje onpasselijk van.

Maar dat ging gelukkig snel over.

Het verhaal, och ja daar valt over te twisten, maar de beelden zooo mooi.

Ik kan dan ook iedereen aanraden om naar deze film te gaan, ook al hou je niet van dit soort films, je zou alleen al voor de beelden kunnen gaan.

Kan best nog wel eens wezen dat ik nog een keer ga.

avatar van dikkenek

dikkenek

Absoluut een aanrader voor een ieder die van dit genre houd.

Dromerige fantasie sfeer gecombineerd met prachtige special effects.

Lange film maar deze kan niet lang genoeg zijn. Prima geacteerd!

Kortom: aanrader!

avatar van Straci

Straci

Als je deze film niet goed vind ben je gewoon een fantasieloze ZAK. Dit is een wereld film met de mooiheid van de natuur zoals de wereld zou moeten zijn. Dit is toch gewoon een droom film met wat Romantische stukjes erin. Je moet je niet laten leiden door het verhaal maar een beetje dromen net zoals bij LOTR. Voor mij geen twijfel mogelijk : 5 VERDIENDE STERREN !!!