• 9.378.448 stemmen

Avatar (2009)

Fantasy / Avontuur | 162 minuten / 171 minuten (special edition) / 178 minuten (extended cut)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.481.971)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van OliverDogg

OliverDogg

Kevin13 schreef:

Ook grappig dat bepaalde users meteen op hun teentjes zijn getrapt omdat er met hun favoriet filmpje gelachen wordt.

Zo'n stripje kun je toch over elke film maken, niks speciaals aan.

avatar van Kevin13

Kevin13

Precies wat ik bedoel.

Waar slaat het dan op die te posten? Mij gaat het er niet om dat déze film wordt afgekraakt, het is alleen van die goedkope 4chan troep.

avatar van psv_champs

psv_champs

Wat een geweldige film.....

Ik denk wel een van de betere films aller-tijden.

Ik geef het gewoon 5 *

Verhaal goed,special effects goed en in 3d helemaal super(aanrader)

avatar van angel-eyes18

angel-eyes18

ghostman schreef:

Avatar is mijn eerste 3D-(animatie)film in de bioscoop (Pathé Arena). Echt onder van 3D ben ik niet. Wat een bullshit allemaal. Ik vind het 3D gebeuren bij Avatar dus zwaar overrated.

Ik mag aannemen dat je hem in imax3d hebt gezien..met een real3d brilletje.....of ... XpanD...schijnt weer wat minder te zijn.

Pathe Schouwburgplein Rotterdam heeft iig wel imax3d...

ik vond het 3d namelijk wel geweldig...en dan vooral de dieptes in de film..majhaa...iedereen beleefd en ziet een film weer anders..

daar kun je eindeloos over blijven discuseren.

avatar van ghostman

ghostman

angel-eyes18 schreef:

Pathe Schouwburgplein Rotterdam heeft iig wel imax3d...

daar kun je eindeloos over blijven discuseren.

Pathé Arena heeft IMAX 3D zalen. Aanvankelijk wilde ik dat REAL3D brilletje afzetten, maar ik zag alles dubbel en onscherp en kon ik de ondertitels niet meer normaal lezen...

avatar van Stephan

Stephan

Precies wat ik bedoel.

Het is inderdaad alsof er massaal een Stockholmsyndroom is opgetreden.

Voer voor psychologen in ieder geval.

avatar van psv_champs

psv_champs

Ik heb de film gekeken in de Gotcha cinema maar idd met brilletje af zag je alles dubbel.

Nee het waren geen goedkope brilletjes die ze gebruikte.

De planten en dieren waren erg realistisch.

Voor het verhaal van Avatar kun je ook hier kijken.

Een top film echt waar,kan niet wachten op 2e deel.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

De planten en dieren waren erg realistisch.

Realistisch? Dat was toch niet realistisch?

avatar van dimi303

dimi303

Ik had heel grote verwachtingen bij deze film en vond de trailer al heel mooi. Maar dan kwam de film en voor mij mijn eerste ervaring met 3D cinema ( 10.60 euro in kinepolis, slik ).

De grote verwachtingen zijn deels waargemaakt onder de vorm van de schitterende wereld van de na'vi die Cameron ons voorschoteld. Prachtig beeld en kleur en in 3D nog intenser vond ik wel. Hoewel ik mijn volgende 3D avontuur wel wat ga uitstellen. Bijgestaan door een voortreffelijke soundtrack.

Maar daar stop het dan ook. Een typisch voor de hand liggend flinterdun verhaal die van mijlen ver voorspelbaar was. Ik had het ook wat moeilijk met de overgangen tussen de mensenwereld en de wereld van de Na'vi. Vond het op de één of andere manier niet kloppen.

Al bij al een traktatie voor het oog maar zeker niet het WOW effect waar ik op gehoopt had.

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Stephan schreef:

Het verhaal van Avatar...

avatar van JeroenE.

JeroenE.

psv_champs schreef:

Nee het waren geen goedkope brilletjes die ze gebruikte.

De planten en dieren waren erg realistisch.

Voor het verhaal van Avatar kun je ook hier kijken.

Een top film echt waar,kan niet wachten op 2e deel.

Of de planten en dieren er realistisch uitzagen weet ik niet. Ik heb ze tenslotte nog nooit gezien maar ze zullen vast wel op een een of andere planeet groeien. En dat over die deel 2: ik kan ook niet wachten. En ik zou het nog niet eens zo erg vinden als die niet zo goed is als deze, omdat ik vooral wil weten hoe het verder gaat. Maar ik hoop dat Cameron er weer de nodige tijd in gaat steken.

avatar van Kevin13

Kevin13

Heb je de film gezien Jeroen?

Fortune

Gisteren voor het eerst naar een 3d film geweest in de bioscoop en dat was avater.

Ik moet zeggen dat die planeet met al die planten en dieren er geweldig uitziet. echt een mooie wereld word er op het scherm getoverd. adembenemend kun je het ook wel noemen.

Aan de andere kant krijg je wel een voorspelbaar verhaal met eentonige karakters die je moet uitzitten.

avatar van LinkVink

LinkVink

Het verhaal stelt geen drol voor, maar grafisch is het een mustsee film.

Net in Pathé schouwburg gekeken (IMAX 3D) en het is die 15 euro(!) meer dan waard! Het is natuurlijk voorspelbaar, mar heel de 3D idee is echt goed overgebracht, net als de openmind van Cameron. Hij heeft echt een gevoel voor timing en lichtgebruik.

Verder vind ik de film qua wezens erg grauw, wat voor mij iets lichter mocht, maar ach, dat is echt een kleinigheidje waar je zo overheen kijkt!

Zoals ik het al eerder vermeldde, het verhaal stelt niet veel voor. Het is zeker geen filmhuis film, maar ook weer niet een 2012 film.

Gewoon een film wat zich kan meten met de actie van de LOTR Reeks en de verhaallijn van Harry Potter, beide goede films (LOTR NATUURLIJK beter dan...)

Ik kan iedereen aanraden om hem in IMAX te kijken!

avatar van domkey

domkey

psv_champs schreef:
Wat een geweldige film.....

Ik denk wel een van de betere films aller-tijden.

Ik geef het gewoon 5 *

Verhaal goed,special effects goed en in 3d helemaal super(aanrader)

Verhaal goed?
De slechte blanken VS inboorlingen!
Uitgemolkent tot en met, nog maar te zwijgen over de romance die ontstaat!
Zeer slap verhaal, zo zijn er honderden!

avatar van WB

WB

Goeie film, maar vraag me af of dit niet puur door de vertoning komt. Een film digitaal in 3D, in een van de grootste bioscoopzalen van Europa. Tja... Het verhaal is namelijk flinterdun a la Ferngully. Daarentegen toch erg genoten van de prachtige en zeer realistische CGI. Het is moeilijk tot helemaal niet te zien wat Real Life en wat computeranimatie is. Ben benieuwd hoe deze film in 2D is, of ik het dan nog zo'n goede film vind...

avatar van rep_robert

tsja, dan zijn al die honderden films gelijk crap? Is elke romcom dan al bij voorbaat slecht omdat het een uitgemolken thema is?

Je kent het gezegde he, beter goed gejat dan slecht bedacht

nee natuurlijk niet, maar je kan sowieso iets wat al honderd keer gedaan is, zo maken dat het interessant word.

James Cameron had nog vele andere wegen in kunnen slaan met deze film maar nee hij doet precies het meest voorspelbare en dat is jammer.

Inderdaad.

Ik hoorde mensen LotR al "cliché" noemen, omdat het een "standaard" verhaal van goed vs. kwaad is. Als je dat echt al cliché vind, dan is er bijna geen enkel verhaal wat dat niet is. Daarnaast zijn clichés niet voor niets clichés.

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Kevin13 schreef:

Heb je de film gezien Jeroen?

Hij bedoelt (denk ik) dat ie ze niet kan vergelijken met hoe ze in het echt zijn.

avatar van polopolo150

polopolo150

Film was aardig indrukwekkend om te bekijken in IMAX 3D. De CGI, de actie, acteerwerk en voice acting was gewoon geweldig.

Het verhaal was niet zo heel diep, maar voor mij best nog wel een aardig verhaal. Wel jammer, want ik had wel meer verwacht als je met 14 jaar in je hoofd blijft zitten met zo'n verhaal.

Voor de CGI, acite en verhaal geef ik het een 3,5. 0,5 extra vanwege de IMAX 3D expirience.

avatar van domkey

domkey

Je kent het gezegde he, beter goed gejat dan slecht bedacht

Dat gezegde gaat echt niet op voor elke film!

Heb ik hier op MM al duizendmaal gelezen.

Maar eerlijk, Avatar was leuk om te bekijken. En dan laten we de verhaallijn achterwege.

Volgens mij geeft hier niemand 4 of 5 sterren voor omdat het verhaal goed gejat is!

avatar van rogernan

rogernan

Wellicht dat het voorspelbare karakter meer geschikt is voor het massale publiek, wat broodnodig is om de torenhoge kosten van de film terug te verdienen.

Keek erg uit naar deze film, na het lezen van de reccensies hier helaas een stuk minder, al lijkt het me nog steeds een Mustsee in 3D.

avatar van MovieFreakk

MovieFreakk

Tj-83 schreef:

Sluit internet af, verkoop je pc en je kleren en stuur al het geld op naar afrika

Doe ik al jaren.

avatar van angel-eyes18

angel-eyes18

rogernan schreef:

Dus als ik het goed begrijp heb je hem nog niet gezien?

En wat de reccensies hier betreft...het merendeel hier is laaient enthousiast , ga niet van een ander uit maar ga de film beleven.

rogernan schreef:

Hier heb je helemaal gelijk in maar hij zal je zeker niet tegenvallen. Veel voorspelbaarheid maar ook zeker veel originaliteit. Je moet em ook zeker niet voor het verhaal kijken maar voor vormgeving en het 3d effect.

rogernan schreef:

Nouja, alleen maar goed dan, dat je verwachtingen omlaag zijn gehaald. Dat had bij mij ook geholpen.

angel-eyes18 schreef:

Dus als ik het goed begrijp heb je hem nog niet gezien?

Ja, dat snap ik ook niet. Zegt 'ie dat hij nu een stuk minder uitkijkt naar deze film door de recensies, terwijl 80% van die recensies toch een 4+ geeft.

avatar van arnoam

arnoam

Dit is mijn eerste film die ik beoordeel, en kan met een gerust hart zeggen dat ik de film met een 4,5 beloont hebt ! de enigste reden dat ik hem geen 5 sterren geef is idd vanwege het verhaal, wat niet egt slecht is, maar er ook niet egt uitspringt.

avatar van Sasja

Sasja

Eindelijk de film gezien en ik zal niet te negatief zijn omdat ik nogal kan overdrijven en ik dit niet de slechtste film kan noemen want het zag er allemaal erg leuk een aardig uit maar deze film kon me eigenlijk weinig boeien. Ik had al mijn twijfels nadat ik de trailer had gezien maar naar mijn gevoel miste er iets, ik weet alleen niet wat.

het is dus gewoon niet mijn ding

wel 2 sterren voor Sam Worthington