Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- Trailer (YouTube)
Mo'at
Eytukan
Tsu'Tey
Madecineman (moderator films)
@moderator: hoe plaats je meerdere quotes in 1 post?
Je kan een quote splitsen (schaartje) of met knippen en plakken kan het ook natuurlijk.
Wat is eigenlijk het verschil tussen 3D en Imax 3D? Ik heb even gegoogled, en Imax 3D vind je alleen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag momenteel. Dat is me wat te ver weg voor alleen een filmpje. Een normale 3D bioscoop geeft toch wel hetzelfde beeld/effect als Imax 3D mag ik hopen?
CartoonNetwork
Ja en je denk na deze film ook meer na over het echt leven. Mensen zijn echt zo hard. Soms doet men gewoon maar wat en door tijd- en geldgebrek hebben ze niet goed genoeg na gedacht over de gevolgen.
Deze film qua verhaal doet me dan weer eerder denken aan alle goed versus evil films. Zoals alle docu's van Michael Moor enzo.
Ik vraag me bijv. wel af hoe de extended versie er uit gaat zien
en dan hoop ik op een half uur langer plezier in pandora
wimnoot
Zowiezo viel de hele 3D mij een beetje tegen. Ik had gehoopt op meer langs mijn hoofd vliegende beesten en vliegtuigen.
3,5.
Ik heb in een pretpark een keer een 3D voorstelling gezien (met Leslie Nielsen in de hoofdrol) waar de kanonskogels en de bijen e.d. om je hoofd vlogen.Met effecten als water en wind op de koop toe.Had je meer van dat soort 3D verwacht?
Want ik ben blij dat het bij Avatar allemaal wat subtieler gedaan is.Al bij het eerste gesprek van Jake met het videodagboek voelde ik me betrokken door de 3D.
(verwijderd)
wat een wanstaltig slecht makkelijk verhaal met eendimensionale kutkarakters, en een flutmoraaltje waar een gemiddelde b-disneyfilm zich nog voor zou schamen
SandLover
Mooie opsteker dit. Ben net wat moed aan het verzamelen om hem een keertje te gaan zien.
Tonypulp
Slechts 1 v.d 800 met een score die op 4.26 staat, trek je je daar zoveel van aan dan
?
en als je al zo zuur doet voordat je hem gaat zien, zal je hem dan wel gaan bekijken? Met zo'n instelling ga je er alleen maar op letten en verdwijnt al het moois iets meer naar de achtergrond
JeroenE.
Bekijk de trailer gewoon een paar keer en als het onderwerp je aanspreekt moet je heen gaan, zonder te aarzelen. Ja dat is ook waar jeroentjuhh, dan kan je beter wachten tot ie op tv is.
Op een kwart van de film dacht ik al bij mezelf van: dit word de beste film die ik ooit heb gezien!
angel-eyes18
dat gevoel had ik dus ook heel snel.
deze film komt in mijn rijtje met :
C'era una Volta il West
The godfather
The green mile
en nog wat meesterwerken.
dragonmaster
wat een spektakel !!!! deze film moet je zien in 3D. dan is het geen film, maar een belevenis. heb hem vanmiddag gezien en ben zwaar onder de indruk. ik zal niet zeggen dat dit de beste film ooit is die ik gezien heb, maar wel een film die me altijd bij zal blijven. de acteurs zouden zo ingewisseld kunnen worden voor andere (alleen Weaver is van naam een hele bekende). dat wil niet zeggen dat er slecht geacteerd wordt, maar deze film moet het meer hebben van de special effects, en deze zijn (3D) beter dan welke ik ooit gezien heb. het verhaal is redelijk goed : je wordt als kijker meegenomen in een fantasie-wereld welke je nog nooit gezien hebt. je niet laten beinvloeden door mensen die zeggen dat dit een smurfen-film is, maar gewoon zien nu het nog kan !!!! als 3D de toekomst van films gaat worden, dan ben ik nu al een fan !!!!
JeroenE.
Maar ik ben nu wel heel erg benieuwd hoe het is om hem niet in 3D te zien. En niet in de bios maar op Blu-ray. Dus ik ben er als eerst bij als hij te bestellen is........maar voordat het zover is eerst nog maar is een keertje naar 3D.
CartoonNetwork
Als deze straks uitkomt, gaat dat hand in hand met de eerste 3D televisies. Betere reclame als uitgever (sony) kun je niet wensen (om een boel centen te verdienen)
JeroenE.
Haha de blu-ray versie komt al over een maand-anderhalfemaand dus dat lijkt me sterk. Maar ik hoop dat Avatar tegen de tijd van de 3D Tv`s wel mooi in 3D te zien is. Al het filmwerk is opgenomen in 3D dus hopelijk word dat geen probleem.
M Wallace
Imax 3D is gewoon een groter scherm en het geluid staat veelstehard...
TragieStar.*
Vandaag eindelijk gezien in de bios met 3D.
Was echt super vet!!
Vond het verhaal, en geluid en beeld en alles de personages geweldig!
Ik kan er weinig over zeggen. Heerlijk zo'n film.
Veel spectakel en ook liefde er tussen door en grappige stukjes, alles in een dus.
Ik snap echt niet dat sommige mensen hem zo'n laag cijfer geven. Dat snap ik echt niet.
Maarja, er zitten altijd wel mensen tussen die een laag IQ hebben die de film niet snappen ofzo.
En die zo negatief zijn dat ze altijd maar moeten zeiken dat een film slecht is en de slechte stukken alleen maar zien.
Maar goed, geweldige film en mensen die twijfelen of nog willen gaan, gewoon DOEN. Is echt de moeite waard en veel plezier
Eigenlijk nog beter dan Titanic hihi

CartoonNetwork
Vandaag eindelijk gezien in de bios met 3D.
Ik neem aan dat je de link zelf ook al snapt
Als je niet snapt waarom mensen deze film wel goed vinden, maar niet met de 5* beoordelen sja, zelfs de doorgewinterde film kenners hier geven toe dat de film wel goed is, maar dat er hier en daar het verhaal moet genegeerd worden en gewoon moet genieten van de pracht en praal van Pandora.
En jammer dat je jezelf al weer in de vingers snijdt met het gene dat de mensen zeggen dat de film vooral slecht is en alleen maar de slechte stukken zien. Ik denk dat menigeen er over eens kan zijn dat het geen wat ze hebben laten zien met pandora 3D revolutionair hoogstaand is.
getthecool
Mooie beelden, maar persoonlijk kick ik niet zo op CGI, zeker niet wanneer dit in veel gevallen vervangen had kunnen worden door echt acteerwerk. Het verhaal voldeed, zonder ergens te verrassen. Verder val je van het ene in het andere Hollywood cliché ("I didn't sign up for this!"). Leuk voor een avondje vermaak, maar niet meer dan dat.
Ik neem aan dat je de link zelf ook al snapt
En wat is je punt hiermee. Want ik begrijp je namelijk niet. Want nu ga jij mij er op wijzen dat ik de film 5* geef en jij niet.
Het acteerwerk was juist in vrijwel alle gevallen echt. Waarom denk je dat ze al die acteurs hebben ingehuurd?
GastHeer
Vanavond voor de 2e keer in de bios gezien. Dit maal i.p.v. gewoon 3D in Imax 3D in de ArenA, en ik moet zeggen hij is werkelijk fenomenaal!
Ik raad iedere student die geen geld heeft voor een vakantie aan om naar deze film te gaan, want het is een 3 uur lange reis die je, na afloop, met open mond terug in Nederland zal ploffen, deze aanbeveling is trouwens ook voor niet-studenten
De volle 5* voor mij!
CartoonNetwork
Je generaliseert eigenlijk met het feit dat je zegt dat iedereen die de film niet goed vind, of die de film alleen probeert te kritiseren een laag IQ heeft. Dat vind ik wat te ver gaan.
TragieStar.*
Nou, dat vind ik niet. Ik zeg dat sommige, niet iedereen hem een laag cijfer geeft. En ik beschuldig niemand met een laag IQ, ik bedoel er mee dat ze een laag IQ zouden kunnen hebben dat ze elke film afkraken. Want zulke mensen zitten er ook bij. Neem me niet kwalijk.
YTK999
Ach cartoonnetwork ga jij maar tekenfilms kijken , als je hier maar niet rondhangt. Met je kansloze opmerkingen hier, scheer je weg schavuit...
3din
Kom net van de bioscoop, ben helemaal overdonderd! Een geweldige film. Knap werk van Meneer Cameron!
Filmi Corleone™
Accepteer nu gewoon dat de film voorstanders en tegenstanders heeft. Dat zal elke film hebben, dat alleen sommige mensen daar niet tegen kunnen is niet ons probleem, maar toch echt hun eigen probleem.
De film is inderdaad episch, vet tof gaaf en geweldig. Maar verder dan 3* sterren geef ik hem niet. Het had gezien het geld wat er tegen aan gegooid is en de tijd die er aan besteed is zoveel beter kunnen zijn. Als een film naar mijn mening baat heeft bij een goed verhaal, en dat is bij ieder epos zo, dan geef ik films waar het verhaal niet sterk is ook geen goed cijfer.
SilentF0rce
Ik kan deze film eigenlijk heel kort samenvatten..
Alles was gewoon heel erg goed!
Dit was trouwens de 1e 3D film, waarin ik echt het gevoel had dat ik in de film zat in plaats van dat ik het gevoel had een film te kijken met een paar leuke effecten.
Filmi Corleone™
Ik kan deze film eigenlijk heel kort samenvatten..
Alles was gewoon heel erg goed!
? Shrek 3(d)? Eigenlijk heb ik het idee dat de film, nog beter in 3D kan, de 3d effecten kwamen alleen in Pandora goed uit de verf imho.
DonOswaldo
- 1931 stemmen

joostus
Ik ga iets zeggen wat veel mensen op deze site raar doet op kijken denk ik. Ik heb hem in 3D gezien zoals zovelen van julie. En wat ik van te voren niet verwacht had is het volgende:.. Ik denk dat ik hem liever in 2D had gezien en in 2D beter/mooier vind. 3D beloofde in deze film erg bijzonder te worden en iets extras aan de film geven. Maar in deze film was niet veel 3D's aan. Het was er helemaal niet zo op gemaakt. En door het brilletje was het beeld wat donkerder en vager en daardoor zag je bijvoorbeeld de kleuren ook minder mooi, wat toch belanrijk is voor het mooi er uit te laten zien. En door de 3D was de beeldkwaliteit niet echt meer van high definition zegmaar.. Geen hoge mooie kwaliteit. Ik denk dat ik de film daarom mooier zou vinden in 2D.
Verder is het natuurlijk een onrealistisch onderwerp (science fiction) wat ook helemaal geen minpunt is. Maaaar dan kan je nog wel je verhaal wel realistisch maken en laten overkomen. En dat was waar af en toe wat steken lagen met cliches en dingetjes. Dat kon beter vond ik. En de regiseur had zeker wel ze best gedaan om het 'pakkend' over te brengen dat je echt in het verhaal zat en meeleefd. Maar helaas tegen mijn verwachting in lukte dat niet echt helemaal bij mij. Mede doordat de muziek beter kon vind ik. Ik kreeg niet zo'n 'overwinningsgevoel' dat je zegt van woooww wat een film! zoals het einde bij film als 'the island' bijvoorbeeld. Daar word ook laten zien dat je met de goede muziek heel veel kan bereiken.
Het was een erg lange film, maar nog vond ik sommige dingen een beetje afgeraffeld, wat dus ook beter kon.
Dat waren mijn min punten. Maar los van dat kan je er natuurlijk niet om heen dat dit een mesterwerk is! Hoe knap en mooi in elkaar gezet. Een hele nieuwe wereld. En dit is ook geen fim waar je heen moet gaan voor het verhaal ofzo. Dit is gewoon een erg goede film met een uniek, bijzoner verhaal wat heel knap en mooi in elkaar is gezet. Maar naar mijn mening: zeker een goede film, maar geen TOP film.. 4 sterren
joostus
Wat mij trouwes op valt..:p De avatar op de film-poster/cover hierboven de na'vi mens zegmaar die in de film jakesully speelt.. Die klopt helemaal niet
die lijkt niet goed, dat haar klopt niet
Viel me op, wou ik ff kwijt

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Western / Actie, 2012

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful