Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- Trailer (YouTube)
Eytukan
Tsu'Tey
Kelsey16
zwaar gehypte film maar echt extreem saai.
Nou heb ik helemaal niets met het genre maar ik ben nog nooit eerder halverwege een film opgestapt, zelfs Bambi was spannender.
Moet wel lachen om alle zogenaamde "filmkenners" hier die zichzelf beter vinden dan de rest en geen respect hebben voor iemands mening, maar meteen in de stress vliegen als je deze film afkraakt lol
Stephan
Dat mensen onder de indruk zijn van een visuele 'verrassing' snap ik heel goed, maar maak dat een film goed? Wat ik hoofdzakelijk lees is dat het verhaaltje maar magertjes is. Dat is voor mij toch een vereiste voor een goede film.
Het lijkt me dan ook dat de meeste stemmers die lyrisch zijn zich letterlijk laten verblinden door de techniek en niet door de film als geheel.
Met andere woorden... als (zoals Wouter wil geloven) alle films dadelijk met deze 3D techniek werken, en het dus gemeengoed is... wat blijft er dan van het hosanna over bij Avatar?
zwaar gehypte film maar echt extreem saai.
Heb je m 2d of 3d gezien? En wanneer ben je opgestapt?
ehs21
Je kan een punt maken zonder dat je daar de aardse religies moet bij halen hoor. Dat is het hem nou net. Hier in de vorm van een natuurgod.
Grappig dat je dus niet de aardse religies nodig hebt en dat je het tegelijk raar vindt dat er lichtgevende bloemen etc. op een andere planeet zijn.
Dan blijft avatar nog steeds een hele degelijke film met een schitterende jungle en tal van geweldige scenes. Laat ik dit zeggen de film heeft een beter verhaal en is een stuk volwassenner dan Jurassic Park.
BandietjeXL
Beste moviemetersss.....
Ik heb weinig te zeggen. zoals veel van jullie zeggen is de film niet perfect. Maar hierbij ligt dit ook wel aan smaak. ik vond hem namelijk perfect. En ja het verhaal was misschien orgineel genoeg, en soms wat korrelig. Maar het acteer werk was geweldig. Vond ik dan. De grafische kanten waren spetterent. en dan zeker het 3d maakte het 10x mooier. De design van de wereld en de "monsters" de Na'vi vond ik ook geweldig, en zeker het gezicht gaf me een ultiem goed gevoel. Wellicht een stukje hemel in de 3de dimentie!
ik geloof dat ik mijn mond dicht moest doen om te slikken. Want dit was me een spectakel.
De muziek had beter gekunt, en zeker in de film op sommige punten toch te weinig aanwezig,, maar de soundtrack is geweldig. de sweer van de muziek laat me de film her beleven. en nu vond ik de afrikaanse fibe die het met zich mee liet vieren ook bijzonder goed.
het was op veel momenten echt een stukje genieten, en ook omdat ik al gelijk zelf de assosiatie met afrika beet pakte.
ik heb hem donderdag gezien, hij draaide namelijk al. en ik vond hem zo goed dat ik weer ga, vanavond.
dit komt zelfde voor. altans eigenlijk nooit...
het nummer I See You van de film past uitermate met de hele film,
en neem het gedult om te blijven zitten bij de ondertiteling, voor de mooie muziek en na te praten.
Een aanbeveling voor iedereen.
nog eventjes 1 dingetje.
Bij deze film vallen al mijn 5 sterren naar 4. want dit is de nieuwe top. Helaas verander ik geen stemmen.
LOVE IT! ik ga er speciaal een blu-ray speler voor kopen, zodat ik deze film nog vele malen hd kan kijken.
PS. GRAMMATICA EN SPELLING is misschien slecht. Ga een eind fiesten, stamp tegen een boom, maak een sneeuwpop. het maakt me niks uit, jammer dat dyslexie ik zit er niet mee. dit is niet 10 voor taal!
filmfan17
ik vond hem namelijk perfect.
En ja het verhaal was misschien orgineel genoeg, en soms wat korrelig.
Ik neem aan dat er bedoeld wordt het verhaal was misschien "niet" origineel genoeg. Leuke ironische tekst, zo perfect was het blijkbaar niet.
ehs21
Ik ben benieuwd wat voor lap tekst er komt als je wel veel te zeggen hebt
maxo922
Zeker zijn toegangsprijs waard
!
Spectaculaire film!
Pandora is een betoverende en spectaculaire wereld, die zo mooi gemaakt is dat het echt leek. Nou moet ik ook zeggen dat het niet veel verschilt van onze regenwouden...op de planten, monsters en vliegende stenen na
Ook prachtig hoe de Na 'vi is gemaakt, vooral de gezichtsuitdrukking en de emoties.
De muziek was heel betoverend en goed neergezet.
Verder zat er genoeg spanning in, vooral met de achtervolgingsscènes, en natuurlijk de spectaculaire eind vechtscene .
Zover ik kon zien geen minpunten...
Zeker de volle vijf sterren waard.
* 5,0
ruudoosten
Het script hoeft van mij zeker geen prijs te winnen, daarvoor is de verhaallijn te eenvoudig en te voorspelbaar. Maar ach, het zag er spectaculair uit, de liefde bloeide op en er zijn wat helicopters neergeschoten. Mijn eerste film in 3-D, die geef ik maar 4 sterren dan!
Kijk gerust in bij mijn stemmen. Ook ik beoordeel een film op tal van gebieden, maar bovenal telt of de film me bijzonder raakt, prikkelt of vermaakt. Dat laatste deed deze film op fantastische wijze, gevolg 5*
Hier sluit ik me volledig bij aan!
Lees mijn mening(en) dan nog maar eens goed, EN die van anderen! Ik ben minstens, minstens(!) even fel lyrisch door de rest van de film als bij de technieken. En de verhaallijn is wel eenvoudig, maar ook doeltreffend, spectaculair en boordevol met heerlijke actie! Dan neem ik met ALLE plezier die enkele niet-storende clichés erbij, die je overigens in zowat elke film vind!
Tip: Niet lezen wat je wilt lezen.
PS: En, de film al gezien?
Rodehaan
Niemand verplicht je om 3D te kijken je kunt ook de film in 2D kijken , wat mij betreft is zwart wit als je dit leuk vind en met mono geluid
zwaar gehypte film maar echt extreem saai.
Denk eerder dat je bedoelt filmliefhebbers
Stephan
Dat is maar wat ik bedoel. Ik zie liever een mooie zwart/wit film met mono geluid die een geweldig script heeft dan een no-brainer waar de visual effects vanaf spatten.
@ Avatar. Jouw ego lijkt me zo groot als het budget van de film, want niet alle reacties op de film zijn naar jou persoonlijk gericht hoor.
Dat jij de film op alle punten geweldig vindt, vind ik erg fijn voor je. Gelukkig heb ik mijn eigen voorkeuren en 'regels' waaraan een (goede) film moet voldoen.
Neen, het stoort me dat je wel degelijk al kritiek levert op een film die je nog niet eens gezien hebt!
Moest je dit doen bij eender andere film, zou ik je ook erop wijzen.
Groeten!
In dat geval kan je beter naar het filmmuseum dan naar Avatar gaan. Persoonlijk kunnen beide mij soms bekoren.
Rodehaan
Ja goed dat is jouw smaak maar andere zien liever een film
met veel spektakel en willen helemaal geen diepgaand verhaal.
Je hebt er zelfs die beiden graag zien, gelijk moi-même.
Fixi88
Waauuw.... Wat een prachtige film. Was in het begin sceptisch omdat ik dacht dat de film zwaar gehyped werd door de geweldige visuals. Maar zelfs zonder de geweldige 3D effects zou de film de maximale score gekregen hebben. Prachtig uitgewerkt. Lang geleden dat ik zo een goede film gezien had. Eerder op de dag The Notebook gekeken ( Wat helemaal niet mijn genre is) . 2 goede films gezien op 1 dag met als uitschieter Avatar.
Stoeleone
Prachtige film met een mooi verhaal dat van begint tot eind boeit!
Zeker de beste film van het jaar samen met the Bastards van Tarantino alhoewel deze twee films eigenlijk niet te vergelijken zijn.
mandy7
joh, dan ga je toch lekker niet.
ik heb niet het idee dat iemand je gaat vast binden in een bioscoopstoel en luciferhoutjes tussen je oogleden gaat plaatsen,
dus je kan de film gewoon links laten liggen, lekker naar een andere film gaan, en dan die bespreken in het betreffende forum topic.
predator 2
Ik heb hier geen woorden voor deze film was gewoon ongeloofelijk
goed.echt een aanrader voor iedereen.een van de beste films die ik ooit gezien heb misschien wel de beste.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
“Avatar is spektakel dat diepe indruk achterlaat”
Al in de opening van de film krijg ik kippenvel. Ik herken Camerons stijl van filmen en de belichting van Sam Worthington’s gezicht doet mij echt denken aan de cinematography van Aliens en Terminator. Maar Avatar is lang niet zo duister als de twee sciencefiction kaskrakers die Cameron eerder regisseerde; in tegendeel, de film is erg kleurrijk en komt soms zelfs sprookjesachtig over. Ja, Cameron weet je kippenvel te bezorgen met zijn prachtige beelden (met daaronder een meeslepende soundtrack van componist James Horner).
Toch blijf ik een beetje met hetzelfde gevoel achter als in de trailer. Alhoewel de CGI geniaal is vormgegeven en ik zeker weet dat de film daarvoor een oscar gaat winnen, blijf ik toch goed kunnen zien dat het allemaal nep is. Vooral vuur is gewoon overduidelijk nep, waardoor je af en toe gewoon het gevoel krijgt naar een (dan wel ongelooflijk goede) animatiefilm van Pixar aan het kijken bent. Gelukkig maken de 3D-technieken dan wel weer veel goed en blijft Avatar een visueel plaatje om van te smullen. Zeker de actie is erg goed vormgegeven en Cameron geeft je met sommige camerastandpunten het gevoel dat je er echt bij bent. Vooral de scène waarin Neytiri en Jake vliegen wil ik nog even prijzen, dit, met de muziek van Horner, vond ik een van de mooiste scènes en ik kreeg kippenvel van top tot teen (en dat was niet omdat het koud was in de bios).
Verder zijn de acteerprestaties prima. Nergens is een echt diepgaand of bijzonder personage te vinden, maar dat mag in een film als deze de pret niet drukken. Sam Worthington weet een geloofwaardige Jake Sully neer te zetten en ik geloof er zeker in dat die man met een misschien wat specialer personage een topprestatie kan leveren. Sigourney Weaver had denk ik wel beter gekund, alhoewel ik moet toegeven dat ik niet zo bekend met haar ben (eigenlijk alleen de Alien films). En over Zoe Saldana wil ik toch nog wel een paar regeltjes apart over schrijven. Ik vind haar een actrice met een erg goede uitstraling; ze weet je altijd goed mee te nemen in haar personage. En wat ik erg goed vond was dat die sprankelende uitstraling van haar werd behouden in haar Na’Vi vorm. Zij was toch wel de meest interessante van de cast, vond ik. De andere bijrollen waren ook goed gevuld, maar nergens bijzonder.
Het verhaal, zoals al eerder gezegd, is niet bijster bijzonder. Het is een origineel concept, dat wel, maar de uitwerking is voorspelbaar. Er is niets dat je verrast, het is gewoon een clichématig hollywood verhaaltje en het is de bedoeling dat het originele en geniaal geschapen Pandora dat dekt. Helaas, Cameron, ik laat me niet voor de gek houden: het verhaal is absoluut niets bijzonders, maar de wereld die je geschapen hebt kan ik niet negatief over zijn. De cultuur van de Na’Vi, het ecosysteem, de planten, de dieren, alles is aan gedacht. Petje af voor de beelden, Cameron, maar ik hoop dat je in je vervolg wat beter werkt aan het verhaal. Alhoewel ik ook schrik heb voor dat vervolg (wat er hoogstwaarschijnlijk wel gaat komen), ik zou namelijk niet weten wat voor goed verhaal je er nu nog bij kan verzinnen.
Toch was dit een bijzondere film voor mij. Ik werd zelfs een beetje geraakt in de scène waarin Jake voorgoed afscheid neemt van zijn eigen wereld in zijn laatste videolog. Maar vooral visueel is dit een ervaring om niet te vergeten, en alhoewel het cliché en voorspelbaar is, Cameron weet je weer mee te slepen in zijn verhaal en in zijn wereld.
4,0 sterren
hannes64
- 1926 berichten
"If you are one of us, help us"......
Heb wel vaker een film in 3D bekeken maar deze sloeg echt alles.
Een schitterende film die je in feite 2 of 3 keer moet zien , want je mist een hoop bij de eerste poging.
Ikzelf ben ook fan van Cameron, en zijn perfectionisme....zie Aliens.....ook al zo`n schitterende film.
Het verhaal is prima, maar het moet `t echt hebben van de sfx, en de mooie, maar dan ook echt mooie beelden en veel kleuren....en ook vooral de schiterende muziek.
De looptijd van de film is ook lang genoeg, want ik kreeg op `t laatst een beetje koppijn van dat 3D....dus voor mij dan maar de analoge versie.
Al met al, ik heb een leuke avontuurlijke 2 en een half uur gehad.
Nèt geen meesterwerk, maar visueel overdonderend.....dat wel.
Eentje voor de collectie....en dan op bluray.
En ja.....ik kreeg ook kippenvel Albus Dumbledore.
Trouwens ook een mooie recensie van je.
SJRS.VLDT
Gister naar IMAX 3D geweest en ik moet toch eerlijk zeggen dat de film me wel een beetje tegenviel. Het 3D was uiteraard schitterend en vooral de actie-scènes kwam het goed tot zijn recht.
Maar ik vond dat de film te 'diep' ging op een negatieve manier. En ik stoorde me helemaal aan de verwijzingen naar ons klimaat.
Maar visueel was de film adembenemend, geluid was top, muziek was mooi. Maar het is echt heel jammer dat hier niet een iets beter verhaal in zat.
Ook de lengte van de film speelde een rol, omdat ik na 2 uur toch een beetje last krijg van dat 3D. Hij had IETSJE korter gemogen, maar daar verder geen minpunten voor.
Vooral het verhaal deed het niet voor mij.
3,5 ster
cem
Ik kan er niet bijkomen dat iedereen deze film zo geweldig vind, het is eerder een tekenfilm/videogame dan iets anders, de acteerprestatie van Worthington laat te wensen over, het verhaal is exact pocahontas zoals mijn vriend opmerkte, waanzinnig voorspelbaar... Alles is zo matig in deze film, dat ik niet begrijp waar het precies is dat deze film torenhoog boven andere uitsteekt. Het is te bekijken, maar persoonlijk vind ik het niet meer dan dat. Het is kinderachtig entertainment dat het publiek niet serieus neemt.
Wat een anticlimax.
Fabian123
2D versie gezien zeker?
Brix
- 19684 berichten
Nu is het wachten op Cameron's inspiratiebron voor 'Avatar' 'John Carter of Mars' naar de boeken van Edgar Rice Burroughs.
(Disney-Pixar productie)
Misschien nóg een stapje verder?
De 'cheapy' Asylum versie 'Princess of Mars', is zojuist in première gegaan, maar die tel ik even niet mee.
SnakeDoc
Heb deze film zaterdag in 3D mogen aanschouwen in de bioscoop.
Was ontzettend onder de indruk van de grapihcs,
De kleuren, de special effects. Prachtig!
De dieren de planten. Geniaal!
Het verhaal was dan misschien een beetje voorspelbaar,...
Desondanks heb ik er absoluut van genoten!

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Western / Actie, 2012

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful