• 9.378.515 stemmen

Avatar (2009)

Fantasy / Avontuur | 162 minuten / 171 minuten (special edition) / 178 minuten (extended cut)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.481.971)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

Kevin13 schreef:

Stemmen vallen goed mee, hoop niet dat dit zo'n film gaat worden gelijk The Dark Knight.

avatar van Avatar

Snap je vergelijking eigenlijk niet zo goed.

Kevin13

Ik kan goed geloven dat sommige deze film fantastisch vinden maar net zoals TDK zo'n hoge score hebben is te maf voor woorden. Deze film is puur wat de Morgen beschreef: Pocahontas outer space.

avatar van Avatar

Je moet vooral geloven wat een voddegazetje als De Morgen schrijft! Ik zie tot dusver van verscheidene gerespecteerde leden die al jaren hier actief zijn, knappe recensies en ook nog eens uitermate positief, wat ik zelf ook zeer opvallend vind. Dat zegt genoeg, dus zo'n opmerking van je klopt niet.

Hij zal nog gaan zakken, zeker weten, maar dan door mensen die het niet in IMAX 3D of gewone 3D gezien hebben. Want als je dat wel gedaan hebt, is het gewoon fantastisch! Die wereld alleen al, wow!

Kevin13

Niet alleen De Morgen hoor. Humo geeft Avatar een 'voldoende' net zoals de site Digg. Daarom vraag ik mij af waarom de film hier zo positief wordt onthaald. Omdat J.C. eindelijk nog eens een film uitheeft of omdat sommige zeggen dat dit een revolutionaire film is?

Kevin13

Ik kan goed geloven dat het er allemaal mooi uitziet . Maar dat is niet het enigste waar je naar moet kijken.

Kevin13 schreef:

Al die krantjes zijn belachelijk in hun commentaar, zou je toch moeten weten. Het is "hot" om goede films af te knallen. Ik heb die artikels ook gelezen en moest echt enorm hard lachen. De Humo schreef zelfs "saaie sf-western met goede effecten" neer. Kijk, als er één ding is wat Avatar niet is, is het wel saai zijn. De natuur en de wereld van Pandora is al een enorm pluspunt, maar ook het verhaal weet je, ondanks enkele clichés, van het begin tot het einde te boeien en nu, dagen later, zit ik er nog mee in! Het is gewoon een uitstekende film die tot het kleinste detail klopt (ode aan Cameron!) en dat heeft niks te maken met fan zijn van de regisseur of niet. Ik zou zeggen, ga hem eens bekijken en oordeel dan.

Ik heb eerder het gevoel dat het hot is om deze film goed te vinden.

En de Humo heeft dat niet geschreven, heb de recensie toevallig naast mij liggen.

Ik heb eerder het gevoel dat het hot is om deze film goed te vinden.

Sorry, maar deze opmerking vind ik belachelijk jegens de vele uitgebreide recensies die hier al staan. Allemaal van leden met genoeg ervaring en allemaal met een uiteenlopende mening qua films. Ze zijn allemaal positief, dus.. Zou het niet eens kunnen dat het gewoon ook een heel goede film is?

PS: Eén van die voddekrantjes schreef het.

Avatar schreef:

Zou het niet eens kunnen dat het gewoon ook een heel goede film is?

Moet dat zelf nog ondervinden .

avatar van meclip

meclip

Ik heb hem gister avond gezien in 2D. Hij overtrefte al mijn verwachtingen, en die waren al hoog. Gewoon heel erg goed. *4.5

Denk dat ik morgen ofzo nog eens ga voor de 3D.

avatar van Avatar

Vind het overigens spijtig en veel erger / opvallender dat mensen gelijk robertus65 zomaar een 0,5 geven zonder nog maar een greintje uitleg. Terwijl bijna al de hoge stemmers dat wél doen. Dat is juist het opvallende hieraan en ook omgekeerd dan wat er bij TDK is gebeurd. Mensen proberen zo het gemiddelde omlaag te halen, zonder de film nog maar gezien te hebben. Jammer!

Kevin13

Kun je van de 5.0* stemmers ook zeggen.

Fantastische film, juist wat ik ervan verwacht had. Acteurs waren dik in orde, heb mij ook geen seconde verveelt. Maar wat was het mij een ervaring om deze te kunnen beschouwen. Zal letterlijk op het puntje van men stoeltje toen deze film begon. Fantastisch mooie beelden en Sam Worthington speelde voortreffelijk goed.

En ik kan zo nog een tijdje doorgaan .

avatar van Seifer

Seifer

Ik denk dat de film het beste te zien is in IMAX 3D, in 3D is natuurlijk ook mooi maar dan zie je in het begin toch nog die randen van het scherm.

Het verhaal is ook niet eens zo slecht, en er zit zelfs nog waarheid achter ook. En dan doel ik niet op het fantasie achtige gedeelte, maar op het gedeelte dat de natuur wordt verwoest in de naam van de Economie.

Kevin13 schreef:

Maar wel in IMAX 3D. Bovendien wat is er mis met Pocahintas in Outerspace? Klinkt leuk, zeker als een perfectionist als cameron met een budget van meer dan 300mjn die gaat maken.

Heb je 'm al gezien eigenlijk, dat je dat zo goed weet?

avatar van Rmie

Rmie

Reinbo schreef:

Tja, die boom stond ook al in de tuin van Eden en nu claimt ineens iedereen hem...

Dezelfde boom? Dat is nog eens hergebruiken

Kevin13 schreef:

Bij deze film wel, waarom zou je er anders heen gaan? Als je behoefte heb aan een intellectuele feel bad film, moet je gewoon naar Anitchrist. Voor ieder wat wils.

Ik heb eerder het gevoel dat het hot is om deze film goed te vinden.

Ssssst, niet door vertellen. Eigenlijk vinden we de film allemaal heel matigjes. Maar wat je zegt, het is hot om 'm goed te vinden, dus wij doen allemaal lekker mee.

avatar van Baard

Baard

Avatar, visueel echt een plaatje, gezien in Imax 3D en dat is gewoon super! Maar het is gewoon mijn genre niet. Het verhaal doet me heel weinig, omdat het gewoon niet realistisch is, verder is heeft het een verhaallijn die al te vaak is verfilmd, en het moraal ligt er dik bovenop, als vond ik dat niet zo storend. 3*

avatar van dinhus

dinhus

Wat misschien leuk zou zijn is dat het net zoals the matrix, alle drie de delen naar een groot-epic Eindgevecht toewerken. Maarja, de film was zeker een spetter, hoor!

avatar van grid8400

grid8400

Kevin13 schreef:

Moet dat zelf nog ondervinden .

Doe dat dan. Ga eerst kijken en dan pas kritiek geven.

En kijk hem dan wel zoals hij bedoeld is in 3d IMAX.

avatar van Rbagio

Rbagio

Wat een film, deze kan ik echt iedereen aanraden om in Imax 3D te gaan kijken.

De zaal werd compleet weggeblazen.

Het verhaal was prima, de aktie super en de wereld die voor deze film geschapen is, werelds!

Echt een ongelovelijk oog voor detail zie je in deze film terug. Wat een scifi topper!

Dit smaakt naar meer, top entertainment van de bovenste plank!

avatar van Melkor

Melkor

Avatar schreef:

Je moet vooral geloven wat een voddegazetje als De Morgen schrijft!

Meneer leest kwaliteitskranten zoals "Het Nieuwsblad"?

Baard schreef:

Het verhaal doet me heel weinig, omdat het gewoon niet realistisch is,

Je vond Gladiator, Forrest Gump en Shawshank Redemption wel realistisch?

avatar van rep_robert

Wat een onzin zeg, een film hoeft niet realistisch te zijn, het genre heet niet voor niets Science FICTION!!

Het gedrag van personages moet wel realistisch zijn in een film, maar dan heb je het over wat anders.

avatar van rep_robert

Kevin13 schreef:

En ik vind TDK overrated....so what? Deze film mag niet eens in 1 zin genoemd worden met TDK, het zijn compleet VERSCHILLENDE films.

avatar van Horrorfreak12

Horrorfreak12

wat een machtige film onwaarschijnlijk !!

ben zo blij dat ik deze toch ben gaan zien, want dacht eerst van nee dat lijkt zo stom ... maar echt de moeite

ZIEN is de boodschap !

de beelden onwaarschijnlijk mooi onwaarschijnlijk geweldig gewoon perfect !

3D is zeker niet nodig om hem te zien en ik raad ook aan om dit niet te doen

avatar van Materny

Materny

- 320km rijden.

- 40 euro aan entree/benzine

- Wedstrijd van Ajax missen.

Dit is wat ik over heb voor deze film te gaan zien in Imax te Rotterdam morgen. Hopelijk is deze film het ultieme kerstcadeau.

Kevin13 schreef:

Kun je van de 5.0* stemmers ook zeggen.

Dat heet een recensie en bij deze film is nu eenmaal een 5 veel en dan ook echt veel realistischer dan een halve ster. Give it up en ga de film zien, kom dan nog eens terug!

Nog zo'n hype, films afknallen voor je ze gezien hebt. Ik herhaal het nog eens voor je: kijk welke (!) leden hier hun mening al gezegd hebben, kijk hoe lang ze hier al vertoeven, kijk hun aantal recensies, kijk hun uiteenlopende filmsmaak en kijk dan nog eens naar de inhoud van hun recensies bij deze film, namelijk Avatar. Dan kom je tot het besluit dat bijna allen (op eentje, Wouter, na) hetzelfde oordeel hebben, namelijk dat Avatar een uitstekende film is vol met spectaculair vermaak. Dan moet je niet afkomen met een hype en si en la, want zou het niet gewoon kunnen dat de film gewoon echt leuk en goed is (en dan ben ik niet eens een fan van het genre)?! Jij zou het niet kunnen weten, want je hebt hem nog niet gezien. Toch al kritiek uiten, knap..

Melkor schreef:

Meneer leest kwaliteitskranten zoals "Het Nieuwsblad"?

Ik lees veel liever de recensies die hier verschijnen en véél realistischer zijn dan die van de zogenaamde filmcritici!