Genre: Horror / Thriller
Canada / Duitsland / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Uwe Boll
Met onder meer: Christian Slater, Tara Reid en Stephen Dorff
Gesproken taal: Engels en Portugees
Zondag 22 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Alone in the Dark
"Can mankind defeat the army of darkness unleashed by an ancient evil cult?"
Edward Carnby is een detective die het paranormale en bovennatuurlijke onderzoekt. Hij probeert de moord van zijn beste vriend op te lossen en dat leidt hem naar gevaarlijke gebeurtenissen waarin blijkt dat demonen de wereld over komen nemen. Slechts hij en zijn ex-vriendin en antropologe kunnen de mensheid redden.
Edward Carnby
Agent Cheung
Agent Barr
Sam Fischer
lauwi_b
Ik heb hem van het weekend gekeken.... Dit is echt te slecht voor woorden. Hij was net zo slecht als Eight Legged Freaks!!! Ze staan maar wat te schieten. De special effects passen helemaal niet bij het doen van de acteurs. Mijn advies --Niet kijken!!!--
Nogal een dom filmpje, met een slecht verhaal. Heeft enkele leuke actiescenes, maar die helpen de film niet lang overeind. Goed voor een avondje film kijken zonder nadenken, maar meer zeker niet.
Triax
ja ik heb maar een paar worden voor deze film
Te Grappig
verder hebben de meeste mensen al vertelt hoe het acteren en de lokaties en het script en ga maar door... is
Feenstra KOM OP HEY!!!!
BoordAppel
Er is maar 1 smiley die deze film kan beschrijven:
Omdat deze film in zoveel reviewers het beste naar boven haalde moest ik m natuurlijk een keer gaan bekijken. Ik kreeg ook precies wat ik verwachte: een heel erg slechte film. Op zich zijn de CGI monsters nog best aardig gemaakt maar daar houden ook alle pluspunten bij op.
Vooral het script is echt te achterlijk voor woorden. Het begint al bij een veel te lang durende tekst die het een en ander moet verklaren en het gaat van kwaad tot erger. Ik kan er niet eens aan beginnen alle minpunten in het script op te noemen, dan ben ik morgen nog bezig.
Acteerwerk lijkt ook nergens op, vooral Reid is weer erg slecht bezig. De film is ook nergens spannend en de actiescene's zijn enorm suf. Leuke gore zit er ook al niet in.
Een 1* en geen 0,5 omdat ik perplex sta van zoveel stupiditeit en er toch ook om heb moeten lachen.
Tot slot nog een korte recensie die ik erg grappig vond:
Please God make Uwe Boll stop. He's trying to buy the rights to Half-Life now. This may well predicate the biblical Apocalypse. Weep for the future, Carnby. Weep for us all.
kneuckeretto
wat een ongelooflijk jatwerk uit de Matrix, Alien en X-Files. Echt een slecht en dom verhaal. Ik heb me de hele film af zitten vragen wat ze nou aan het doen waren en waar het over ging enzo...totaal niet spannend en niet boeiend. Nou
ja, het Atarispelletje zal ongetwijfeld heel erg leuk zijn maar hier hoef je nou echt geen film van te maken!
rempsycho
wat een flut film! alles is slecht.. sinds jaaaren niet zo iets slechts gezien
Bulletproof
Trailer leek me goed. Film was echter niets. Op zich wel leuk om een keer te kijken. Maar dat was het ook wel. En dat einde vond ik helemaal niks. Ik geef hiervoor 2*
Johny Flint
Heb net de trailer gezien en de film komt in de eerste instantie goed op me over, hoorde ook nog even Godsmack - I stand alone dus was wel benieuwd naar de beoordeling hier op moviemeter.
na het lezen van jullie commentaar ben ik afgehaakt haha
BoordAppel
De soundtrack is voor metalheads volgens mij ook best wel ok maar de film is inderdaad heel erg slecht.
Wat trouwens ook nog heel erg dom is in deze film: welke motieven had de bad guy nu? Die worden totaal niet uitgewerkt, de bad guy is gewoon slecht. Van karakter en qua uitwerking.
koreaan
Deze film staat wel heel erg snel in de flop 250, moet een film eerst niet ouder zijn.
otherfool
Ontstellend zwak genrewerkje van Boll, de hedendaagse Ed Wood. De film begint al met een matige achtervolging + gevecht, legt ondanks de uitgebreide intro en saaie voice-overs niks uit over het achterliggende verhaal en eindigt met langdradige scenes in het duister. Tussendoor nog het verplichte onder-de-lakens nummertje van Slater en Reed (op '7 seconds' nota bene), op een moment in de film dat het werkelijk nergens op slaat. Ook de lelijke monsters helpen niet. Lachwekkend slecht dus.
1*.
Ik lees overigens net op IMDB: 'The lengthy opening text crawl was added after numerous members of test audiences reported that they were confused by the plot.'
Nou, ik was nog steeds confused by the plot...
BS
Ik ben een beetje in de war.
De film heeft, vind ik, best goede kanten, maar ook best wel slechte kanten.
Het begin ( ja, op die tekst-opening na ) vind ik best wel aardig.Ze beginnen goed en er gebeurt een hoop en dan ineens de door otherfool omschreven "verplichte onder-de-lakens nummertje !
Hele film gebroken en eigenlijk op een paar momenten na is het ook gelijk helemaal weg bij me.
Het wordt nog even leuk als ze bij die deur staan maar wat erachter ligt is een leuke 'fantasie/weergave' maar is niet geloofwaardig.
Wat geef ik de film? Lastig, zou ik hem nog een keer kijken? Heel misschien, zou ik hem kopen? Nee
Ik hou het op 2 sterren en das eigenlijk alleen voor het begin en de leuk uitgewerkte monsters.
Kans is wel aanwezig dat mocht ik hem nog eens zien dat er sterren afvallen ...
as
Aint it cool:
Dr. Toilet Bowl gives us all hope. As long as he is making movies, other filmmakers can fearlessly go forth and crap out whatever diseased filth they want, secure in the knowledge that somewhere, someone is more incompetent than they are. Thanks, Uwe.

bohica
GATVERDAMME!!!!!!!! mag ik ook negatieve sterren geven?? deze hoort niet eens in de flop 100 thuis, maar op een brandstapel
Chainsaw
Uwe Boll; de man is nu eigenlijk al zo legendarisch dat ik er in ieder geval wat van gezien wilde hebben. En zojuist heb ik mijn eerste Boll filmpje gezien: Alone in the Dark.
De film begint al goed als het halve script wordt voorgedragen om ervoor te zorgen dat iedereen het verhaal een beetje kan volgen. Vervolgens maken we kennis met de hoofdpersonen uit de film; een aantal erg oninteressante en ééndimensionale personages.
Christian Slater en Stephen Dorff zijn op zich prima acteurs en hebben ook een aantal erg leuke rollen gespeeld, maar in Alone in the Dark laten ze weinig goeds zien. Alsof ze er totaal geen zin in hadden, maar dat is ook redelijk goed voor te stellen. En dan is er nog Tara Reid, die een slim personage moest proberen neer te zetten. Dus ...
Vervolgens probeert meneer Boll de film 'cool' te maken door veel schietwerk in het donker te filmen en hier een aantal hardrock- tracks eronder te zetten of door gebruik te maken van one- liners van een bedroevend laag niveau. Grappig, want de film wordt hier eigenlijk alleen maar veel slechter van.
Nou ja, ik zou nog wel even door willen gaan, maar ik denk dat het allemaal wel duidelijk is, zo. Sowieso zeggen de plaatsen in de MM en IMDB floplijsten genoeg. Ben erg benieuwd naar de rest van Boll's producties!
metaledje
ik ga deze film nu in de stad kopen voor 7.50
vind het spel wel leuk en als deze echt zo slecht is,vind ik het jammer van de cast,want ik vind christian slater en stephen dorff echt hele goede acteurs en tara reid heeft ook wel een paar goede films
BlueSword
als ik de trailer bekijk leukt de film mij best wel vet maar als ik de reactie's hier zo lees en het cijfer bekijk vind ik het toch wel raar.
wou hem zelf ook bijna voor 7.50 kopen maar ik wacht nog wel even tot ik hem ergens gezien heb.
porcupine
Een verschrikkelijke slechte film,ik heb hem halverwege uit m`n dvd speler gehaald.Dus het kijken niet waard..
code9
Inderdaad mensen, een drama. Ben letterlijk in slaap gevallen tijdens het kijken. Dit was zonde van mijn Home Cinema set, want de laser van m'n DVD heeft nodeloos anderhalf uur z'n werk moeten doen en dat is toch weer slijtage.
Dat ze zoiets durven maken want er klopt werkelijk NIETS van deze film. Als je van deze film uitgaat kun je alle acteurs linea recta voorgoed afschrijven.
BAH.
G!DE0N
Bar slechte film. stel dit maar: als een hoofdpersoon moet vertellen dat iets te dom is om te vertellen is de film dom.
bert&ernie
Het enige voordeel is dat Tara Reid erin meespeelt, maar na die een uur te hebben gezien viel ik ook wel in slaap..
metaledje
ik vond christian slater eerst nog wel heel goed maar nu?nu gaat ie steeds meer spelen in slechte films en WAAROM?
stephen dorf ook zon beetje zelfde verhaal,tara reid is ook wel ok(in een paar andere films) waarom doen ze dit nou?beetje goeie mense gebruiken om de film toch nog een beetje krediet te geven? ik kan hier echt om janken... stelletje sukkels, laat de maker hiervan maar wat anders gaan doen,want dit verpest alles!!!!
SSL-Gladiator
Ik kan niet begrijpen hoe ze heden ten dag zulke films DURVEN maken. Deze film is een regelrechte ramp. Er worden twee verhaallijnen gebruikt die uiteindelijk niet aan elkaar kunnen geknoopt worden. Dit is anderhalf uur tijdverlies en op de koop toe nog barslecht acteerwerk ook. Gewoon een schande voor het filmgebeuren !!
film_kaza
waardeloze film. ik had hem toch maar uitgekeken.
doodsaai hoor. nooit huren.
0,5
RalphDeG
geen commentaar, zelfs tara reid is niet lekker in deze film, hopelijk komt er geen vervolg zoals aan het einde te zien is.
finaldestiny
vond deze film ontzettend tegenvallen, maar dit is vaak het geval bij films die op games gebaseerd zijn. best zonde eigenlijk.

Alone in the Dark II
2008

De afschuwelijke videogame-verfilmingen van Uwe Boll, de man die videogames haatte

Fainaru Fantajî Sebun: Adobento Chirudoren
Animatie / Sciencefiction, 2005