• 9.175.478 stemmen

Alone in the Dark II (2008)

Horror / Actie | 78 minuten

Genre: Horror / Actie

Alternatieve titel: Alone in the Dark 2

Geregisseerd door: Michael Roesch en Peter Scheerer

Met onder meer: Rick Yune, Lance Henriksen en Bill Moseley

Gesproken taal: Tsjechisch, Engels en Portugees

Plot Alone in the Dark II

"Evil Returns"

De befaamde detective van paranormale en bovennatuurlijke zaken Edward Carnby (Rick Yune) is terug. Ditmaal moet Carnby proberen samen te werken met een speciaal team van heksenjagers. Samen proberen ze de levensgevaarlijke heks Elizabeth Dexter (Allison Lange) te pakken te krijgen. Maar dit is nog niet zo makkelijk als het in eerste instantie lijkt.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van coldheaven

coldheaven

Deze dingt mee voor een plek in de flop 100 of niet?:D

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Stem verwijderd. Het is niet de bedoeling dat er gestemd wordt op films die je niet gezien hebt.

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Oh oh dit was weer eens een hele slechte film waarbij werkelijk niets goed was. Verhaallijn was gewoon heel slecht en nog slechter uitgewerkt. Als de film is afgelopen dan heb je het echt het idee waar heb ik nu weer naar zitten kijken. Acteurs waren stuk voor stuk slecht en er zat ook geen greintje emotie in hun spel. Dan nog twee dingen die mij opvielen ten eerste er komt een shot voorbij waarbij er geschoten wordt met een machinegeweer met daaraan een rits kogels die nog geeneens bewegen. Ten tweede die chinees ( oh wat was die slecht) zat vast met zijn voet maar als hij zijn been bewoog zag je gewoon die metalen deur bewegen. Is er nog iets positiefs te melden? Nee in ieder geval niet over de film alleen over de dvd uitgave. Daarvan was het beeldkwaliteit gewoon goed en het geluid klonk gewoon super. Voor mij is de film 1,5* en dat is eigenlijk denk ik al te veel.

avatar van mixmaster

mixmaster

1 v/d slechtste films ooit !!!

avatar van Phantasm

Phantasm

Verschrikkelijke slechte film, had ook niet meer met deel 1 te maken, echt bagger!

avatar van Loftin

Loftin

dit is werkelijk waar één van de slechtste films die ik ooit heb gezien.

het acteerwerk was niet goed en het heeft me geen moment kunnen boeien.

ik betrapte mezelf op een gegeven moment erop dat ik met andere dingen bezig ging.

wat het verhaal zelf betreft had er best een goeie film van gemaakt kunnen zijn maar dat is dus niet gebeurt.

wat een baggerfilm!

avatar van eppy

eppy

hebben ze nou slater vervangen met een aziaat, jeez

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Niets mis mee, lijkt me.

avatar van wolfie1986

wolfie1986

Drama

avatar van Quisto

Quisto

ik zet niet snel een film uit, desnoods bekijk ik het versneld zodat de ondertiteling nog net leesbaar is qua snelheid en ik mijn kostbare tijd niet verdoe. maar alone in the dark II was dermate slecht dat er mij geen keus restte, uit..

avatar van Elineloves

Elineloves

Een beetje vreemd, maar zeker niet lekker..

avatar van kirk douglas

kirk douglas

weer zo een uwe boll troepfilm. en deze onderbied de meeste andere films van hem ook nog.vooral het einde is wel heel erg belachelijk.

avatar van hellboy.ray

hellboy.ray

• 2056 berichten

het was geen goede film, maar het verhaal heeft mij nog enigszins geboeid...

Ricky Yune als Edward Carnby... hmmm, maar als ik dan de spellen er dan weer als vergelijkingsmateriaal naast hou dan was het spelpersonage uit de New Nightmare en de eerste drie games ook anders... dus Ricky Yune ipv Christian Slater oké...

verhaal... tsja netals het spel occult, mysterie... prima, maar werkt het dan beter uit... maar misschien is dat een te hoge eis voor een film van Uwe Boll

maar al met al... deze past weer lekker in mijn rijtje slechte films die ik ga kijken als ik helemaal geen zin heb om na te denken.

avatar van -Roald-

-Roald-

Vrij hoog IMDB gemiddelde ivm Alone in the Dark 1

avatar van erik1677

erik1677

deze werdt helemaal niet geregiseerdt door uwe boll, alleen de 1e

avatar van Blarown

Blarown

lol, bij AITD 1 dacht ik dit echt niet slechter... maar nu heeft AITD 2 bewezzen dat het wel kan... ik wou dat je ook -5 sterren kon geven... had deze wel verdient

avatar van Q Jones

Q Jones

Dat ze op het o zo slechte deel 1 nog een vervolg maken, maar aan jullie reacties te lezen hoef ik deze niet te zien

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Off topic bericht verwijderd.

avatar van pophey

pophey

Ik hou van A films, ik hou van B films, ik hou zelfs van C en D films, maar een Z film nee dat lukt me echt niet. Ik heb de hele film uitgekeken .....................er zat niet 1, nee niet 1 moment in dat ik dacht...................leuk gedaan. Dit is echt de meest slechte film ooit. Misschien moet je deze toch kijken omdat je dan weet wat het absulute 0 punt is. Dan waardeer je al het andere

avatar van xxc

xxc

Jammer hoor..

In tegenstelling tot vrijwel iedereen hier vond ik deel 1 nog lang zo slecht niet, vond hem lekker wegkijken en hij heeft zelfs een plaatsje gekregen in mijn kast.

Nadat ik Uwe Boll had ontmoet op een conventie, en hij mij dvd's probeerde te verkopen heb ik deze maar meegenomen samen met Rampage. Rampage had wel degelijk wat charmes, maar meer dan dat was het helaas ook niet..

Maar Alone in the dark 2...

Vind het echt heel jammer. Hoe kun je mensen zo slecht casten? Hoe doe je dat? Ik denk dat ik het zelfs nog beter had gedaan. Ik.. En dat zegt wel wat.

Het verhaal zelf is opzich niet zo heel slecht. Matig.

Hoop dat ik hem snel vergeet

avatar van Metalfist

Metalfist

Zowaar nog slechter dan zijn voorganger

De eerste Alone in the Dark moet volgens mij één van mijn eerste DVDs zijn die ik ooit gekocht heb. Ik had me dan ook laten verleiden doordat het om een steelcase edition ging + het gelijknamige spel op PC er als extra bij zat voor maar een paar euro. Oh, en Tara Reid natuurlijk. Ik vond hem op zich niet zo slecht maar na een paar jaar geleden een herziening te hebben gedaan schoot er op zich niet meer zo heel veel over van de film. Dat er een sequel op gemaakt is, was me dan ook compleet ontgaan totdat mijn broer voorstelde om onze horroravond hier mee te openen. De ronkende namen van Danny Trejo en Bill Mosely trokken me uiteindelijk over de streep.

En wat heb ik ze vervloekt tijdens het kijken van deze sequel. Velen lijken de film af te kraken vanwege Uwe Boll. Die regisseerde inderdaad het eerste deel maar nam voor de opvolger alleen maar de productie in zijn handen. Het verhaal deze keer is in handen van Michael Roesch en Peter Scheerer die ook de regie op zich namen. Eerste kennismaking met dit duo maar afgaande op de ratings van hun vorige film betwijfel ik of ze nog veel aan de bak zullen komen. En terecht want het plot van Alone in the Dark II is barslecht. Ik heb de korte inhoud van de DVD een aantal keer moeten lezen om eigenlijk door te hebben wat er nu aan de hand was. De film sleept voort met een jacht op een heks en probeert op het einde de kijker nog even op het verkeerde been te zetten maar die twist waar de heks in het lichaam van Natalie zit is zo ontzettend slecht uitgewerkt. Je ziet dit van zo ver aankomen en de 'climax' is bijzonder flauw. Wat de connectie is met de games is mij trouwens ook een raadsel want van Edward Carnby hebben ze een freakin' Aziaat gemaakt!

Maar dat dit soort films het niet moet hebben van het verhaal, dat kan ik nog ergens begrijpen. Ik verwachtte nu ook niet enorm veel van deze sequel maar zoals gezegd was het voornamelijk vanwege een degelijke cast dat ik dit nog wel een kans wou geven. Danny Trejo heeft echter maar zo'n 3 zinnen in totaal te zeggen en Bill Mosely zet zijn slechtste rol ooit neer. Zijn sik/baard ziet er daarbovenop zo enorm fake uit.. Ze leggen beide dan ook nog eens het loodje halverwege de film dus de enige fun die je zou hebben aan deze acteurs wordt vrij snel de kop ingedrukt. Je krijgt ook nog een Schwarzenegger kloon voorgeschoteld in de vorm van Ralf Moeller, die dan weer veel te lang blijft leven, en het enige lichtpuntje is de aantrekkelijke Rachel Specter. Lance Henriksen is als Abner (had hem alleen echt niet uit Alien herkent) ook nog wel vrij degelijk maar Rick Yune als Carnby goes Asian is vrij slecht.

Nope, dit is het niet. De personages blijven grotendeels in het daglicht (en zijn nooit alleen..) maar qua plot is dit een waar lachertje. De gehele film heb je amper een idee wat er nu eigenlijk is aan het gebeuren en de special effects waren ten tijde van 2008 al verouderd. De cast bevat een aantal goede acteurs maar die komen nooit echt tot hun recht. Hopen dat het bij deze twee films blijft in ieder geval.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Blegh. Uwe Boll's eerste deel was al niet veel (en ben nochtans 'fan' van de beste man), dit tweede deel slaat werkelijk alles. Ziet het er dan niet uit? Mwha, valt alleszins nog prima mee. Is de cast één en al verschrikking? Mwha, voor iedere drol staat er opvallend genoeg een prima naam (Henriksen, Moseley...). Zijn de effecten dan crappy? JA. En daar begint de ellende. Troosteloos vormgegeven zonder enige creativiteit. Kwaliteit maakt me -gezien het budget- nauwelijks uit. Het idee erachter des te meer. Dan volgt nog het ontiegelijk domme plot met het oneindige gelul in de ruimte en dan mag je onze liever Heer op je blote knieën danken dat deze marteling maar 80 minuten duurt. Nogmaals blegh.