• 9.376.805 stemmen

Oorsprong: Ierland

Geregisseerd door: Dennis Bartok

Met onder meer: Shauna Macdonald, Steve Wall en Ross Noble

Plot Nails

Sportcoach Dana Milgrom raakt betrokken bij een ernstig auto-ongeluk. Ze leeft nog, maar is verlamd en voelt zich daardoor gevangen in haar eigen lichaam. Dana ligt in het ziekenhuis en is ervan overtuigd dat er een kwaadaardige entiteit in de buurt is. Ze denkt dat deze haar wil vermoorden en waarschuwt haar familie. De familie van Dana denkt echter dat zij psychisch in de war is en neemt haar beweringen niet serieus. De doodsbange Dana vermoedt dat de entiteit het ook gemunt heeft op de mensen waarvan zij houdt. Maar wat kan ze doen? Ze kan immers haar bed niet uit...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Trevor Helms

Steve Milgrom

Gemma Milgrom

Earl Rossiter

Doctor Stengel

A.V Technician

Nails/Eric Nilsson

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Nice.

only1ELEANOR

Yep

Lijkt me wel wat

Gewoon goed.

Hoogstaande cinema is het niet, wie niet houdt van een basic horrorfilmpje kan deze gewoon links laten liggen, want Bartok heeft niet veel moeite gestoken in het plot. Ziekenhuisje, moord in het verleden en een creepy vent die door de gangen slentert. Checklist checked.

Maar de uitwerking is zeker naar behoren. Bartok weet het sfeervol in beeld te brengen, het sound design is sfeervol en de opbouw rustig en gestaag maar zeker naar een climax toewerkend. Het einde schakelt dan een versnelling hoger, maar ook daar hoef je niks te verwachten wat je nog niet eerder zag.

Typische horror filler dus, maar wel zeer solide in de uitvoering. Best leuk om een keertje gezien te hebben en hoewel het een film is die allicht niet al te lang zal blijven hangen, verveelt het geen seconde tijdens het kijken.

avatar van Rickyman

Rickyman

Visueel ziet het er mooi sfeervol gefilmd uit en de sound design was eigenlijk best top. Niet dat het ergens spannend of eng werd maar je wordt voortdurend opgeschrikt door harde klanken, waarmee je wel op het scherm gefocust bleef want verder is dit veertien in dozijn horrorverhaaltje nogal futloos. Even als die acteurs trouwens.

Toch afgekeken, moet ik toegeven.

avatar van schumacher

schumacher

Der zat zeker iets in maar voor mij een net niet voldoende. Het is ook niet meteen mijn genre dat zal er mss ook wel ietske mee te maken hebben al heb ik al veel slechter als dit gezien dus bij deze toch een 2.

1 keertje zien is oke.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Ondanks de lage score op IMDb IMDb (4,6 / 381) en Moviemeter (2,23 / 11) kon deze film ons wel bekoren. Ok, het geheel is niet sterk maar er wordt goed gespeeld en het verhaal is wel spannend gebracht op het beeld. Stukje "Schrikmuziek" erbij en de kijker kijkt wel door. Want dat is een gegeven bij deze film; als je niet te veel op kleine fouten (o.a. schaduw vallend op patiënt, waarschijnlijk een geluidsman ) gaat letten.

Vandaar de magere 6.

avatar van joolstein

joolstein

Atlete-coach Dana Milgrom raakt betrokken bij een ernstig auto-ongeluk. Hierdoor belandt ze in een ziekenhuis. Een oud ziekenhuis wel te verstaan met natuurlijk een duister geheim. Een van de grootste pluspunten van de film is de aanwezigheid van Shauna Macdonald (The Descent 1&2) Zij houdt deze horrorfilm bij elkaar en maakt dat de film bevredigend genoeg is. Het plot is niet meer dan het aloude spookhuis-verhaal. Wat natuurlijk al honderden keer eerder gedaan is. Beginnend regisseur Dennis Bartok kende de klassieke horror-concepten en clichés goed maar laat helaas links en rechts nogal eens een steekje vallen. Er zijn de nodige plot-holes en ook het monster uit de titel Nails is nu niet een heel erg origineel monster. Gelukkig wordt hij wel effectief ingezet. Van de verdere cast valt alleen Trevor Helms (Ross Noble de clown uit Stitches en Engelse stand-up comedian) nog op. Nagelbijten hoef je bij de film nooit, blinkt nergens uit in originaliteit maar biedt verder best nog wat fijne spanning.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Best nog aardige film. 6/10

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Qua sfeer best aardig en ook het acteerwerk kon er wel mee door, maar de film kent veel ongeloofwaardigheden wat betreft het hele ziekenhuis gebeuren. Gegevens van andere patiënten aan andere patiënten door spelen, dochter die zo bij een andere patiënt naar binnen loopt, ziekenhuispsychiater die s'nachts aan het bed zit en meer van dat soort vreemde dingen. Daarnaast zijn de kills bijna allemaal buiten beeld, dus erg gewaagd was het allemaal niet. Vrij standaard bovennatuurlijke horrorfilm dus.

avatar van Daan258

Daan258

Niet al te best.

Films met dit soort settings vind ik altijd wel wat hebben maar jammer dat het er hier allemaal zo goedkoop uitziet. Het is allemaal zeer voorspelbaar en helaas niet spannend genoeg. Ook qua acteerwerk vond ik het onder de maat vallen.

Dus allemaal niet heel interessant.