menu
Volg jij MovieMeter al op Facebook?
Mis niets over je favoriete films en blijf op de hoogte van de nieuwste releases op onder andere Netflix.
MovieMeter op Facebook

Our House (2018)

mijn stem
2,80 (110)
110 stemmen

Canada / Duitsland / Verenigde Staten
Thriller / Drama
90 minuten

geregisseerd door Anthony Scott Burns
met Thomas Mann, Nicola Peltz en Percy Hynes White

Ethans ouders stierven bij een auto-ongeluk waarover hij zich enorm schuldig voelt. Het gaat zelfs zo ver dat hij zijn studies op MIT stopzet om een revolutionair experiment te ontwerpen waarmee hij voor zijn jongere broers en zussen kan zorgen. Ethans uitvinding zorgt er echter voor dat de bovennatuurlijke krachten in het huis versterkt worden en dat hij iets kwaadaardigs loslaat.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=MZRC3xfhxnY

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Valak
Ik vind het toch echt vet dat ze iedere keer weer iets nieuws kunnen verzinnen om in contact te komen met gene zijde in dit soort horrorfilms. Tof!

Dit ziet er echt eigenlijk best weer veelbelovend uit; VFX ziet er goed uit, spanning en sfeer lijken ook in orde.
Ben weer benieuwd!

Die hoofdrolspeler (Thomas Mann) kende ik ergens van, wist niet meteen waar van, dus even gezocht op IMDB; hij heeft blijkbaar al een heleboel (kleine) rollen op z'n naam staan, dus grote kans dat je 'm al eens voorbij hebt zien komen. En Nicola Peltz; die de dochter van Wahlberg speelde in Transformers: AoE.

avatar van John Milton
Mij trekt het weer iets minder. Maar ik houd hem in het achterhoofd, als hij goed wordt bevonden laat ik me graag verrassen

avatar van Daan258
1,5
Mijn interesses zijn wel gewekt.

avatar van rebelkush
2,5
Door de plot en behoorlijke hoge score van IMDB vandaag dit film gezien en ik heb wat gemixte gevoelens.

Ten eerste wil ik zeggen dat de acteerprestaties van de acteurs eindelijk van goed niveau was, er was eigenlijk geen één acteur die verzakt heeft en zelfs de kleintjes deden het goed.
Verhaal is inderdaad niet origineel maar ik vind dat ze er wel iets leuks van gemaakt hebben, vooral de gedeelte van de grote broer die ineens zijn broertje en zusje moet opvoeden vond ik wel wat hebben.

Je kunt dit film het beste vergelijken met White Noise en Frequency alleen haalt ie de spanning van die films niet en dat is ook meteen het probleem van dit film, het is eigenlijk meer drama dan thriller.

2,5* voornamelijk vanwege de acteerprestatie en verhaal.

avatar van Onderhond
3,5
Best goed.

Al is het ook hier weer hetzelfde verhaaltje: een teveel aan drama waardoor het te lang wachten is op wat serieuze horror. Vooral het middenstuk van dit soort filmpjes durft wel een keer veel te lang aanslepen. Dat is ook hier het geval.

Gelukkig is het acteerwerk wel op niveau en toont Burns zich ook een goed regisseur. Ondanks dat het drama niet echt hoogstaand is, weet hij de spanning toch genoeg vast te houden. Ideetje met de tech is een grappige toevoeging verder, maar echt veel anders dan anders maakt het de film ook niet.

Het horrorstuk is gelukkig een stuk beter. Ziet er visueel verzorgd uit, wat best sfeervol en spannend en steunt niet echt op de klassieke scares. Toch niet van het soort die de laatste 20 jaar het mooie weer gemaakt hebben in horrorfilms.

Best oké filmpje dus. Burns is een goed regisseur, maar hij mag de balans iets meer naar horror laten overhellen.

3.5*

avatar van mixmaster
2,5
Film kijkt makkelijk weg en het acteerwerk is degelijk.
Echt eng wordt het nooit maar de film heeft wel een aardige spanningsopbouw.
Geen topper maar wel leuk om een keertje te zien.

avatar van schenkowiets
4,0
Was aangenaam verast door deze film waar ik nog nooit van gehoord had . Goede opbouw en lekker geheimzinnig in het begin wat later goed spannend wordt .
Zulke films zien we graag !

avatar van umbra
2,5
Middelmatig filmpje, dat nergens in uitblinkt en niet echt blijft hangen. Geraakt ook uiterst traag op gang. Het acteerwerk was nog redelijk. Bijpassende score van 5/10

Zwolle84
John Milton schreef:
Mij trekt het weer iets minder. Maar ik houd hem in het achterhoofd, als hij goed wordt bevonden laat ik me graag verrassen


Je smaak inschattend ga je net zo weinig van de hoge scores begrijpen als ik. Zeer zwak, sfeerloos formulewerkje waarbij de drama noch de horror beklijven. Een hoop herrie moet het gebrek aan spanning verbloemen, maar dat werkt bij mij alleen maar averechts.

avatar van mikey
2,5
Het klassieke recept van haunted house gecombineerd met wat science fiction: wanneer je technologie de natuurwetten tart, krijg je bezoek van buiten onze dimensie. I downloaded a ghost dus. Maar misschien is het niet de technologie die het kwaad in huis haalt, het kan ook schuldgevoel zijn, verdriet ... misdaad.

Zelf vond ik het middenstuk nog wel aardig ondanks/dankzij de cliches of verwijzingen naar andere films. De met horroractie gelardeerde finale roept vragen op die niet interessant genoeg zijn om beantwoord te worden. De plottwist zag je al aankomen vanaf de eerste minuut. De verschijnsels zijn matig vormgegeven. Gelukkig hadden de makers dat ook door, zie ook het less is more principe hierin. Pluspunt dat je meer huishoudproblematiek gepresenteerd krijgt dan standaard horroreffectjes. Maar goed, wat de film ook belicht, het is het allemaal net niet. Sommige zaken worden helaas vergeten zoals het kalendertje.

Bijna leuk voor een saaie middag. Voor een gezellige avond met chips en zoutjes zou ik Poltergeist aanraden.

avatar van knusse stoel
3,5
Hoe verder de tijd vordert, hoe moeilijker het zal worden om een griezelfilm van formaat neer te zetten?
Vaak krijgen we een ophoping van vorige films te zien, effecten die we al kennen maar waar we nog steeds van schrikken. Een onverhoedse camerabeweging en een drumslag en het publiek stuitert op en neer.
Ook "Our house" bevat veel van vorige griezelfilms uit het verleden.
Maar...is dat erg? Nee, wat verwacht je? Verhaal is niet supersterk maar toch aangenaam om te volgen en ik geloof echt dat regisseur Anthony Scott Burns zijn best heeft gedaan om de kijker(s) te vermaken met deze film. Acteurs doen hun werk goed en ook de muziek is aangenaam. (let op het laatste nummer)
Prima griezelfilm die doet wat het moet doen; vermaken, laten schrikken en entertainen!
Een 7.

avatar van Flat Eric
3,0
Een Geestopwekmachine.

Leuk bedacht. Het drama van het gezin is een goede trigger voor de horrorelementen. Ben je door een persoonlijk drama vatbaarder voor bovennatuurlijke elementen. De kinderen acteerden overtuigend en waren gelukkig niet irritant, alleen de rokerige verschijningen vond ik dan wat minder geslaagd. Toch wel voldoende.

avatar van Dennisj
2,5
Vond de film een fijne opbouw hebben. Alleen wanneer het gaat gebeuren had ik het gevoel naar een soort aflevering van de serie Goosebumps (kippenvel) te kijken van vroeger. Het lag allemaal ook vrij voor de hand wat er ging gebeuren. Niet een heel verkeerd filmpje, maar ook niet bijzonder. Net geen voldoende.

avatar van Elchapo
2,5
Vreselijk dit gedrocht,lijkt wel een afstudeer project van een beginnend regisseur.mijn advies: overslaan mensen!!!!!! 0.5 star.

avatar van beyondo
1,5
Acteurs doen hun werk goed en ook de muziek is aangenaam. (let op het laatste nummer).Ze hadden het beter volledig gespeeld, zonder er tussen te praten, dat was het beste moment van de film.

avatar van Daan258
1,5
Behoorlijk slecht.

Ik had best wat verwacht maar het was niets meer dan een erg simpele,standaard tienerthriller.
Super cliché allemaal. Het is niets wat we nog niet eerder hebben gezien en daarbij wist de film nergens spannend te worden.

1,5*

avatar van jex
2,5
jex
Saai. Niks nieuws. Horror/Thriller maar dan voor kinderen.

avatar van Jimske
1,0
Drama in de breedste zin van het woord. En saai. 1*

avatar van Shadowed
3,5
Goed.

Mij een beetje een raadsel waarom dit zo laag beoordeeld wordt, want dit is voor mij duidelijk toch echt 1 van de betere horrorfilms die er uitgebracht zijn in het laatste jaar. Ik had er niet veel van verwacht, maar ik was toch echt wel op het puntje van mijn stoel.

Wat de film soms te veel doet, iets iets te veel op clichés leunen soms. Weer het kleine kind dat met ouders en ook nog een vriendinnetje gaat praten die eigenlijk kwade geesten zijn. En de drama in de film is echt wat te lang en komt nergens echt goed binnen waarmee sympathie vaak ver te zoeken is.

Burns weet echter de sfeer goed neer te zetten, en weet zelfs een slotfase te maken die gewoon spannend blijft en geen over-the-top horrorspektakel aan het worden is. Ook niet veel schrikmomenten (eindelijk) terwijl alles gewoon spannend blijft en lekker intens is. De sfeer is ruimschoots voelbaar soms.

Mooi cameragebruik en een perfecte, nerveuze soundtrack helpen hier ook goed bij. Eigenlijk keek ik de film voor Mann, maar diegene die verrassend uitblinkt is Hynes White die zich op vrij jonge leeftijd zich vol in zijn rol zet. Het kleine meisje was ook prima, bovengemiddeld in vergelijking met haar leeftijdsgenoten. Visueel waren de verschijningen misschien niet altijd even overtuigend, daar had misschien iets meer detail in gemogen, want toegegeven, het was enger als ze uit beeld waren.

Dit is horror zoals ik het eigenlijk gewoon graag zie, het eerste half uur is voornamelijk drama, maar als de thriller en horror om de hoek komt kijken, keren de tafels en weet het echt wel spannend en sfeervol te zijn zonder al te veel poeha en trucjes te gebruiken. Absoluut 1 van de betere paranormale thrillers van 2018.

Trouwens, waar mensen "saai" vandaan halen is me toch wel een klein raadseltje. Vond het nergens, ook niet de eerste helft, maar een beetje saai worden. Maar dat kan aan mij in persoon liggen.

avatar van boemboem27
3,0
Het duurt nogal een poosje voordat het iets wordt.
Mag rustig zeggen tot echt aan het saaie toe.
Laatste 3 kwartier maakt het uiteindelijk toch nog echt wel goed.
Maw als je even geduld hebt is het echt de moeite waard.

avatar van Elchapo
2,5
Gisteravond nog eens herzien.....van vreselijk slecht nu toch wel iets beter door het laatste half uur.....2.5 stars.

avatar van remorz
3,5
Burns is de regisseur van het leukste segment uit Holidays (2016) , Father's Day. In korte tijd wist hij daar met minimale middelen een verhaal te vertellen met broeierige spanning, een personage waar je empathie voor kon hebben en een einde dat genoeg aan de verbeelding overliet.

Our House toont veel van dezelfde kenmerken, maar komt op een of andere manier toch minder sterk uit de bus. Het begint nochtans goed qua personages. Hoofdpersoon komt door een onfortuinlijke samenloop van omstandigheden met de zorg van zijn broer en zusje te zitten en kampt nog altijd met zijn onvoltooide experimenten. Een heeeeerlijke soundtrack en een prima camera zorgen voor voldoende sfeer.

Burns smeert het narratief echter wat lang uit, waardoor er nooit volledig gas gegeven wordt. Naar het einde toe gebeurt er meer, maar een beetje navenant: iets hoger tempo en iets meer horror, zeker naar het einde, had de film goed gedaan. Nu is het meer een sfeervol familiedrama met thrillerelementen. Zeker het middenstuk, als het verband tussen de experimenten en de geestverschijningen gelegd wordt, voelt repetitief en slepend.

Een bescheiden filmdebuut met genoeg potentie, maar de volgende mag wel iets meer uitpakken. 3,5*

avatar van mrkos
3,0
Opzich had deze film een opzet naar iets leuks. Helaas bewees het einde het tegendeel voor mij.[spoiler na mijn mening vielen de geesten tegen. Ik houd er nog steeds van dat als je iets niet ziet het spannender is dan dat je het wel ziet. Ook in deze film was dat het geval. De geestverschijningen waren gewoon niet eng. Wat ook best onlogisch was, was dat toen Tom en Ethan aan het rollebollen waren de ''geest'' er voor koos om alleen Tom aan te vallen terwijl Ethan van plan was om de uitvinding kapot te maken. Des ondanks wel een voldoende voor het goede acteerwerk, muziek, sfeer en een originele verhaal in deze film.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:46 uur

geplaatst: vandaag om 06:46 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.