Geregisseerd door: Darren Aronofsky
Met onder meer: Ellen Burstyn, Jared Leto en Jennifer Connelly
Releasedatum: 13 september 2001
Plot Requiem for a Dream
De weduwe Sara Goldfarb krijgt te horen dat ze uitgekozen is om in een spelshow mee te doen. Aangezien ze niet meer in haar favoriete jurk past, begint ze met dieetpillen, waar ze al snel aan verslaafd raakt. Ondertussen mislukken de pogingen van haar zoon Harry, z'n vriendin en een vriend om het te maken in de drugsscene. Langzamerhand glijden de hoofdpersonages verder en verder weg in een neerwaartse spiraal van drugsgebruik, misdaad en prostitutie.
Sara Goldfarb
Mrs. Pearlman
Mrs. Scarlini
Mrs. Ovadia
Angelo2
Op zich een goede apart gefilmde film. Vond alleen het drama gevoel wel meevallen. Kon niet echt meeleven met de hoofdpersonen. Vond het sneu voor ze maar door de manier van filmen raakte het me gewoon niet echt. Terwijl ik veel dingen uit de film van dichtbij heb meegemaakt en herkenbaar waren. Toch enigszins wat teleurgesteld in deze prent of me verwachtingen waren gewoon te hoog.
Gaarman
Ik weet nog van toen die net uit was in de videotheek, ik en een paar vrienden (stoned) deze film hebben gekeken, 1 van die maten van mij viel van zijn stoel en kreeg een epeleptische aanval op dat moment met die moeder beetje richting het einde van de film, je weet vast wel welk moment ik bedoel.
sabsabsab
Ja klopt.
Ik was een keer stoned bij het kijken van House Of 1000 Corpses, ik heb nog nooit een film eng gevonden maar toen wel
Maarja, toen ik deze film voor de tweede keer zag vond ik het wel wat minder dan de eerste keer.
Filmpie1
ongelooflijk wat een kutfilm zeg.. dit is echt dramatisch gewoon! Hoe kan iemand dit goed vinden..?
Hoe kun jij dit slecht vinden is de vraag ?
Dit is een tenminste een orginele film die vanaf 't begin tot het einde boeit.
Fortune
En nou nog een berichtje met.... heb deze met veel moeite afgekeken.
Murphyus
Prachtige film die toch echt een raar nasmaakje( in positieve zin) achterlaat. Vooral op het einde, als Rotterdammer herken je de rare vrouw in de tram(Ellen Burstyn) en nu zal ik nooit meer hetzelfde naar zo'n junkachtig figuur kijken. Er zit een heel verhaal en leven achter en als mens uit de maatschappij zie je dat vaak niet. De manier waarop iedereen op het laatst behandeld is is heel herkenbaar. En eigenlijk wel heel erg.
Angelo2
Jij geeft wel vaak films het meest lage cijfer he
gewoon kijken naar een k*oma die naar de tv kijkt
Zo te lezen heb je niet veel op met oma's en junks. Dat laatste kan ik wel begrijpen
Cygor
Wow wat een trip ( letterlijk en figuurlijk )
Vond de personages zeer echt overkomen.
Zeer goed geacteerd en het laatste kwartier sloeg bij me in als een bom.
Zeer mooie film over verschillinde verslavingen.
Top!!!
alles gewoon.. geen spanning, geen diepgang.. gewoon kijken naar een k*oma die naar de tv kijkt, en een stel junks die gewoon zitten te junken..
kijk liever 2 uur naar sesamstraat
Tsjah als je zulke reacties post begrijp ik best dat een kwalitatief goede film als dit niets voor jou is.
Haha lol
Harmonica Man
Geniale film met Jared Leto en ellen Burnstyn als hoogtepunten. Laat deze altijd kijken door kinderen die niet goed weten wat drugs met je doen. Helpt wel aardig kan ik jullie melden.
Bardie
Herkeken, puntje erbij wat een geweldige, brute, zielige en sfeervolle film! Krijg er kriebels van..
Minyahilwen
Ik heb deze film voor mijn opleiding moeten kijken en ik vond hem erg indrukwekkend. Ik vond het in het begin storend dat de beelden zo flitsten. Maar dat heeft achteraf bijgedragen aan de indruk die de film op me achterliet. Ik vond het een heftig verhaal wat ik niet zomaar even van me kon afschudden
black swallow
Een film die heel erg een film blijft (door montage en splitscreen idee etc.) en toch je weet te raken tot in de essentie - dat is vakwerk.
piedy-94
Ontroerende film, mooie soundtrack. Film kent vooral zijn kracht dankzij het personage Sara Goldfarb. Ook het camerawerk was mooi, iets nieuws en dat maakte de film ook vlotter en gaf de kijker meer een kijk in "de ervaring van iemand die net drugs gebruikt"
piedy-94
Zo dacht ik er ook over. Dat moment in de tram maakte haar extra realistischer.
Roelade
Ik vond het eigenlijk vreemd dat ik deze film zo leuk vond. De film eindigt namelijk zeer triest. Ik ben het meest verwonderd over het camera werk. Dit is echt een film die je mee sleept.
eduard
Wat een drama van een film. Ik begrijp miet dat deze zo hoog genoteerd is en iedereen vol lof is.
Ik heb er 40 hele lange minuten naar gekeken en afgezet wat een flop.
sabsabsab
Het is ook de bedoeling dat je het helemaal uit kijkt, want als je het al na de eerste 40 minuten uit hebt gezet dan heb je het meest confronterende stuk nog niet eens gezien.
NYSe
Zoals de bedoeling was een hele, hele nare film. Toch gaat de film uiteindelijk ten onder aan zijn eigen cameratrucs en montage, die zó aanwezig worden dat het gaat afleiden en van de film een perverse videoclip maakt.
Pierre1965
Ik heb er 40 hele lange minuten naar gekeken en afgezet wat een flop.
jazzzz
Oke, kan allemaal wel zijn, maar dan moet je gewoon niet stemmen.
Onzin, als je van een film de eerste 30 minuten serieus hoofdpijn krijgt, kan deze nooit hoger krijgen dan 0,5*. Dit gedeelte van de film is gewoon niet om aan te zien.
Gewoon een asperientje nemen en verder kijken. Als je hoofdpijn krijgt ligt dat heus niet aan de film.
Jediron
Oke, kan allemaal wel zijn, maar dan moet je gewoon niet stemmen.
Of juist wel om het gemiddelde omlaag te schroeven.
Je kan niet voor niets kiezen uit ene 1/2 ster.
NYSe
Of juist wel om het gemiddelde omlaag te schroeven.
Je kan niet voor niets kiezen uit ene 1/2 ster.
Waarom zou je in godsnaam stemmen om het gemiddelde omlaag te schroeven?
(verwijderd)
sorry ik zeg 't niet graag maar jazzz is gewoon niet al te snugger, daar kan hij voor de rest niets aan doen
Sander001
Laat op schokkende wijze de gevolgen van drugs zien. Erg sterke film 4*

De tien best beoordeelde films van de jarige Ellen Burstyn (91)

Dit snuiven, spuiten en roken acteurs tijdens de opnames van drugsscènes

Filmklassieker 'Requiem for a Dream' van Darren Aronofsky opnieuw uitgebracht

Léon
Drama / Misdaad, 1994

Jagten
Drama, 2012
corruptiedrugsmisbruikdrugsverslavingdrugsdealerjunkieheroïnehallucinatiespeeddietorderlyillusiondegradation unsociabilitykrankzinnigheidfondling rouwsurrealismechain gangmarihuanadrug gebruikdrug pusherpostmodern drug tradepsychiaterdruggedillegal prostitutiongay parentsubculturebitternesspsychotichatredindustrial musicforce feeding decadencemarijuana jointboyfriend girlfriend relationshipheroin addictprescription drug abuseeating disorderheroin addiction voyeurismebrunette sign languagesshocknarcoticshospitalizationloss of sanityincarceration gay fatherhomo themahomolesbiancautionary talemethamphetaminedrug addictmoral corruption psychological dramasplit screencult film