Genre: Horror / Mystery
Met onder meer: Justin Long, Gina Philips en Jonathan Breck
Releasedatum: 17 januari 2002
Plot Jeepers Creepers
"Jeepers Creepers"
Tijdens hun reis naar huis worden Trish en haar broer Darry bijna van de weg afgereden door een vies oud busje. Even later zien ze de bestuurder van het busje iets dumpen bij een verlaten kerk. Darry besluit om een kijkje te nemen en doet vervolgens een afschuwelijke ontdekking in de kelder van de kerk. De twee besluiten naar de politie te gaan, maar komen er dan achter dat de bestuurder van het busje hen niet met rust wil laten. Hij wil namelijk iets van hen.
- Trailer (YouTube)
- Jeepers Creepers (MusicMeter)
Patricia 'Trish' Jenner
Restaurant Manager
Binky Plutzker
Officer Robert Gideon
BlueSword
was wel een leuke film hoor.
begon erg goed eindige erg slecht.
3.0* omdat ik het wel een spannende film vond.
vond dat beest alleen vaag, vooral in deel 2, wat slecht zeg.
steefwijnen
eigelijk wel mee eens met het reeds beschreven commentaar maar hij goed te kijken 3,5 ster
Halcyon
Ik vind vooral de titelsong goed: Jeepers Creepers, where did you find those peepers?
hehe
Svenn
Toch wel een sterke film, niet commercieel, in tegenstelling toch JC 2.
metaledje
best wel goed,leuk ontworpen monster. alleen erg saai en spanning is ver te zoeken..ook geen goede cast.. best jammer..toch maar een 3 omdat 1x kijken leuk is
mirjo 2
Zelden zo'n slechte, irritante film gezien. Die broer en zus zijn echt ergerlijk. Voortdurend weg willen lopen, maar dan toch weer terug gaan. Plot rammelt aan alle kanten en acteerwerk is slecht. Nu en dan wat spanning, maar heel erg gekunsteld.
Ongelooflijk dat deze film in de States zo'n succes is geworden.
JannekeB.
die vent was idd heel erg nep, ook op dat moment dat ie die tong eruit bijt van die politie ...... * 2
lucas14
ik vond de film wel heel tof, deel 2 vind ik minder want dat speelt heel de tijd in een bus af... het begin is wel leuk. ik geef hem 4.5*
KarinV
Snap niet dat deze film in de Veronicagids 4 sterren kreeg. De film is saai, voorspelbaar en tenenkrommend. Maar goed, komt misschien omdat ik te nuchter ben voor dit soort 'lachfilms'.
Wezze
Het begin beloofde veel, ook al was het wel een tegenvaller dat het een 'demon' was ipv een gestoorde vent. Op het einde zat ik te wachten op 'het verhaal', maar dit kwam niet..
Het einde is afgeraffeld, en sommige dingen worden niet verteld, die wel verteld zouden moeten worden. Waarom bijvoorbeeld stond de kerk in de brand..? en waarom wilde hij perse die gozer hebben..? Het kan btw zijn dat ik gwoon in slaap ben gevallen en het daardoor gemist heb..
haai
Had het 2e deel al eerder dan het 1e deel gezien, maar het 1e deel viel me toch wat tegen, al moet ik zeggen dat ik soms ook wel schrok, heerlijk als die truck er weer aan komt rijden
(vooral op het begin, en middenstuk) het einde vond ik ook wel wat afgeraffeld ja, maar voor de rest wel vermakelijke film
haai
Waarom bijvoorbeeld stond de kerk in de brand..?
Omdat hij wist dat broer en zus zijn "kelder" ontdekt hadden, en de politie erbij hadden gehaald
haai
Voortdurend weg willen lopen, maar dan toch weer terug gaan.
Typisch zo'n horrorfilm cliche

Spartaan1986
Tja nog maar een keer gekeken en blijf hem erg goed vinden. Victor Salva weet vooral het eerste half uur de mensen aan de buis gekluisterd te houden en ook later in de film neemt weliswaar de spanning wat af maar het sfeertje blijft aanwezig.
Het acteerwerk vond ik vrij goed wat toch wel opvallend is bij Horrorfilms en het camerawerk verdiend ook een pluim. 4*
Achilles
vond hem heel sterk beginnen!! erg jammer dat het een demon is. Had liever een psychopatische kerel gezien!! En misschien hadden ze hier geen open einde moeten doen!
En zoals "haai" al zegt. De typische horrorcliché's zitten erin.
tomray
Best wel knap staaltje moderne horror, één van de weinige die echt nog even indruk op me hebben gemaakt. Het einde was inderdaad iets minder, maar de hele film door heb had het verhaal en de omgeving iets angstaanjagend en origineel (wat uitzonderlijk is voor horror dezer dagen). En ja, inderdaad spijtig van het ééénorm zwakke commerciële tweede deel.
s0njaa
Op het begin had ik zoiets van Jaaa!!! maar al snel werd het neee..!! Waar ik wel even de rillingen van kreeg: toen die twee langsreden en de 'creep' een lijk door die tunnel gooide.. en hoe die creep dan kijkt naar de langsrijdende auto.. (eigenlijk in de camera).. brrrr nou.. 2 sterren .. alleen door dat stukje!
soom
Redelijk enge, bizarre horror, een beetje road trip vermengd met een beetje slasher. Niet echt goed te noemen. Ik merk wel dat de vermoeidheid aardig toeslaat, en vind mezelf dus vanzelfsprekend geen type voor een zeer late filmmarathon. Heb moeite om mijn aandacht bij de films te houden, die ik bekijk. Toch is Jeepers Creepers een zeer enge film, die je zeker weten wel aan de buis gekluisterd houd.
marijana
Ik heb de film ook gezien ik vond het best wel spannend en die jongen in de auto van deel 1 is best wel een lekkerding,toch? ahahaah
sh0rty*prisC
jemig wat een irritante film, niet te filme dit. ik vond het in het begin wel spannend ja, maar zodra je te weten komt wat die freak eenmaal is, kon ik gaan zappen. te nep
volrath
Originele horrorfilm die eens wat anders is dan het recycle-werk van de laatste jaren. Ook zeer spannende scénes en het beest ziet er heel goed uit. 4*
Dennis Evahi
....Verschrikkelijk domme film. De film begint aardig maar halverwege het einde is het eind zoek van banaliteit. Zonde!
JorritS
Het idee van de film is leuk, maar niet fantastisch uitgewerkt. Wel enkele leuke schrikmomenten, maar dan ben je gauw weer back to earth door het slechte artwork van de lijken... heb me toch wel vermaakt, 3*.
Thomas83
Jeeper Creepers had echt een van de toppers in het genre kunnen zijn, maar niet alles is even goed uitgewerkt.
De film begint vrij sterk met dat gedoe met die vrachtwagen en als ze die man dat lijk zien dumpen, en dat ze dan besluiten terug te gaan om te gaan kijken. Ook heel sfeervol akelig met al die lijken en dat slachtoffer dat nog leeft en aan elkaar is genaaid. En dan die hele spannende achtervolging.
Maar het einde vind ik echt een beetje een afknapper. Dat wezen vind ik er net wat te onrealistisch en fantasievol uitzien. Iets te overdreven ziet hij er uit, en hij wordt op een gegeven moment ook wat te vol in beeld gebracht.
Al met al een vermakelijk horrorfilmpje, maar het had echt een topper kunnen zijn. Een gemiste kans helaas. Echt goede en enge films die mij weten te bekoren zijn vrij zeldzaam in dit genre.
marloes v
Aan het begin van de film vond ik het echt eng, maar na die tunnel bij dat kerkje vond ik er niet veel meer aan! Maar wel stukken beter dan Jeepers creepers 2 vind ik.

Jeepers Creepers: Reborn
2022