• 9.375.149 stemmen

Bridget Jones's Diary (2001)

Romantiek / Komedie | 96 minuten

Genre: Romantiek / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Sharon Maguire

Met onder meer: Renée Zellweger, Colin Firth en Hugh Grant

Releasedatum: 7 juni 2001

Plot Bridget Jones's Diary

"All women keep score... Only the great ones put it in writing."

Bridget Jones is tweeëndertig, rookt als een ketter, drinkt in hoog tempo, haar liefdesleven lijkt een permanente crisissituatie en ze is nog steeds vrijgezel en wordt daar - alsof ze het zelf nog niet erg genoeg vindt - voortdurend aan herinnerd door haar familie en vrienden. Ze wil verandering in haar leven brengen. Haar goede voornemens voor het nieuwe jaar zijn onder andere: drastisch afvallen en op zoek gaan naar een aardige, verstandige man. De onhandige Bridget wil meer grip op haar leven krijgen, maar natuurlijk bereikt ze haar doelen niet moeiteloos. Ze koopt een dagboek waarin ze al haar belevenissen neerschrijft. Haar baas Daniel Cleaver is een aantrekkelijke man. Ze flirt met hem, maar twijfelt. Wanneer ze zich aan haar voornemens wil houden lijkt de keuze niet zo moeilijk, maar toch...

avatar van gimli f

gimli f

YES!
Eindelijk gezien deze film (dankzij mijn uitgekiende vrienden-met-films-netwerk). En jawel hoor: wat een geweldige film!

Kijk, natuurlijk ben ik niet zo objectief wat betreft deze film (ik keek er erg naar uit, want: ben beetje verliefd op Zellweger (of door mij te noemen: Zelliebellie).
Maar dit was gewoon een erg grappige, goede film, vol met geweldige humor! De film ga ik zeker kopen (of de dvd, want dit is een van de beste en grappigste Britse films ooit!). Tenminste, de humor en de jokes waren dus echt op en top Brits. Geweldig!
Ik bedoel: als Bridget op dat verkleedpartijtje aankomt als prostituee-in-konijnenpak en die oom in haar wollige bunny-achterwerkje knijpt en zegt: tuut-tuut . Tja. Daar krijg je toch gewoon lachstuipen van?

Verder past deze film, net als die boeken van Fielding, natuurlijk perfect bij de huidige tijdgeest (neurotische dertigers op zoek naar.. alles wat ze niet hebben ongeveer). Net als Ally McBeal. Erg grappig en vermakelijk!

Trouwens: Zellie is toch wel weer afgevallen he, na het maken van deze film (ik geloof dat ze voor de rol flink moest bijkomen)? Want, hemeltjelief zeg, die kont van haar, de brandweerpaal afglijdend, recht de camera in, mocht er wezen zeg! Dat zou bijna mijn regelrechte Zellie-liefde op het spel zetten.

Maar goed: ik heb nog wat Zellweger-films te gaan (The Bachelor o.a.), en ik weet dat ze in 2003 flink wat in petto heeft voor mij- eh.. voor ons dan. Vooruit!- Dus ik kan nog even vooruit.

Snel kopen deze film, en flink vaak kijken dan maar!

avatar van empirekees

empirekees

Ik vindt haar gewoon er leuk uitzien, ook als in bjd, zelfs nog leuker.

Eem vanweinige actrises die gewoon erg leuk uitziet!

avatar van martine24

martine24

leuke en gezellige film en vooral de acteer prestaties vind ik goed.

avatar van hans vd togt

hans vd togt

100 x leuker dan ik dacht dat ie zou zijn

avatar van wackyboy

wackyboy

Ik sluit me aan bij de kritiek van mijn vriendin, die het niet begreep dat ze voor deze film niet een echte dikke actrice hadden genomen; Camryn Manheim of zo. Bridget is namelijk echt dik in het boek en die twee en een halve kilo (?) die Zellweger voor deze film is aangekomen is dan natuurlijk een lachertje.

Wat is er by the way met Zellweger aan de hand de laatste tijd? Zag haar bij de Golden Globes uitreiking en het leek alsof ze als een gek in de weer was geweest met de Botox en de lipinjecties; ook lijkt ze haar ogen steeds meer dicht te knijpen, kan ze niet een keer naar Hans Anders voor een bril?

avatar van amv@123

amv@123

Leuke film, wel humor, en voor de romatische personen onder ons, toch ook nog wat geflirt, en gezoen

avatar van Ramon K

Ramon K

Het zal wel aan mij liggen.......maar ik vind deze film dus absoluut niet romantisch. Ik heb dan ook problemen met de term 'romantische' komedie, een term die vaak gebruikt wordt voor standaardfilmpjes als deze, waarin mannetje en vrouwtje hun 'liefde' 90 minuten lang gehinderd zien worden door standaard ruzietjes en flauwe onzin om elkaar in de 91ste minuut toch maar in de armen te vallen. Er wordt nooit eens ingegaan op de ware emoties van de karakters. Altijd maar weer dat flauwe geziemel: "Zou hij mij jurk wel mooi vinden?", "Och, ik gaf mijn vader een kus en nu denkt mijn lover dat ik vreemd ga, sniksnik"......iig geneuzel in die trant, bleh!! Nooit wordt er eens een clichee uit de weg gegaan, nooit wordt er eens een draai gegeven aan het standaardverhaaltje. Tuurlijk heb ik wel een paar keer moeten lachen om een paar grapjes in Bridget Jones, maar nooit heb ik het gevoel van romantiek gehad bij het kijken van deze film en andere werkjes van oa Hugh, Julia, Meg en Sandra. Wil dat zeggen dat ik niet romantisch ben? Nee, dat wil alleen maar zeggen dat ik niet verzot ben op matige films die het onterechte predikaat 'romantisch' verkrijgen. Amelie, Romeo&Juliet.....daar zit tenminste echt romantiek en emotie in....

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Ramon K schreef:

Haha Geweldig stukje dit!

avatar van Rascal

Rascal

Zag de film ook nie als een romantische komedie. Eerder de beslommeringen van een dertiger-zonder-man werden in beeld gebracht. Misschien best herkenbaar als je die leeftijd bereikt hebt en je zit dan nog zonder. Ik vond het een grappige film trouwens.

avatar van tovenaar

tovenaar

Couldn't agree more

avatar van T.O.

T.O.

Ramon K schreef:

Het zal wel aan mij liggen.......maar ik vind deze film dus absoluut niet romantisch. Ik heb dan ook problemen met de term 'romantische' komedie, een term die vaak gebruikt wordt voor standaardfilmpjes als deze, waarin mannetje en vrouwtje hun 'liefde' 90 minuten lang gehinderd zien worden door standaard ruzietjes en flauwe onzin om elkaar in de 91ste minuut toch maar in de armen te vallen. Er wordt nooit eens ingegaan op de ware emoties van de karakters. Amelie, Romeo&Juliet.....daar zit tenminste echt romantiek en emotie in....

Een waar woord. Films van bv. Tim Burton zijn eigenlijk een stuk romantischer dan dit soort films. Ik vond dit echt een complete rukfilm overigens.

avatar van Sjaak

Sjaak

Bah.. echt zo'n film waar je niet heen wil maar omdat er iemand van het vrouwelijk geslacht zo graag er wel naar toe wil. Je geen keuze hebt en maar mee moet... Bah

Wel een leuke bunnypakkie!

avatar van Loesa

Loesa

in 1 woord: geweldig!! Must voor elke vrouw!!! Dan weet je dat je niet alleen op de wereld bent!!

avatar van Loesa

Loesa

wackyboy schreef:

Dat is dus echt wel meer! Ik heb de dvd en daarop staat ook een interview en daar is ze alweer bijna graatmager...

avatar van wackyboy

wackyboy

Mijn point was ook meer dat het van lef had getuigd om voor deze rol een echt dikke actrice te casten en niet iemand die speciaal voor de rol een paar kilootjes aankomt en er nog steeds uitziet als dezelfde actrice.

Dat elke actrice er tegenwoordig graatmager uit moet vind ik trouwens een slechte zaak. Ben benieuwd welke studio executives dit soort regels stellen. Neem nou Jennifer Conelly; die zag er toch een stuk beter uit toen ze nog niet zo graatmager was?

avatar van Spider

Spider

Iemand als Queen Latifah zou ik ook realistischer hebben gevonden.......

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

As is verbrandde turf !!

Zeer vermoeiende opmerkingen altijd, Jantje of Pietje zou het beter hebben gedaan, ze hebben die rol niet gespeeld dus zinloos argument.

avatar van Linda

Linda

Tja, het zal wel weer aan mij liggen maar ik vond er niet veel aan. Het verhaal was erg mager maar heeft gelukkig nog een aantal grappige momenten en de acteurs spelen prima. Ook leuk om Hugh Grant eens in een andere rol te zien dan normaal. Zellweger mag trouwens ook wel eens wat meer gaan eten want als ze normaal gesproken een kilo of 10 lichter is dan in de film . 2 sterren.

avatar van Muldertje

Muldertje

avatar van hans vd togt

hans vd togt

Muldertje schreef:

voor een vrouwenfilm goed!!

vond deze toch niet echt heel erg een vrouwe film en vond hem toch wel heel grappig eerlijk gezegd; zijn ze ook al niet bezig met deel 2. moet Zellweger eerst weer ff wat pondjes bijkomen lijkt me

avatar van RolfWolf

RolfWolf

Muldertje schreef:

En voor een mannenfilm?

avatar van V

V

Heb deze film noodgedwongen in de bios gezien (volle zaal, enige man). Alle dames schaterlachten om de wereldgrappen die maar op ons afgevuurd werden. Zo staat, wacht even, ik kom niet meer bij, Hugh Grant op twee roeibootjes en dan val ie in het water. WOEHAHA, das lachen. Tenminste, dat vond de zaal. Ik ergerde me rot, want feit is (idd geen mening, maar een feit) dat dit vermaak is van het simpelste soort en zo voorspelbaar als de pest. Ik vond hem wel het kijken waard, ik kan alleen niet begrijpen dat, vooral veel vrouwen, dit een wereldfilm vinden. 2.5*

avatar van Angie

Angie

oke toegegeven het is een vrouwenfilm, maar sorry guys, het is wel zo'n beetje hoe het is als je als single vrouw door het leven gaat en vaak zulke stereotypes ontmoet. Voor deze vrouwen is het gewoon heel herkenbaar en daarom erg leuk!!

avatar van aegron

aegron

echt niet grappig. misschien door de grote hype. Maar ik wil hem wel nog een keer zien. Het schijnt nl dat deze film namelijk op Pride & Prejudice is gebaseerd (darcy). Daardoor wordt hij wel een stuk leuker

avatar van fredjas

fredjas

ik vind hugh grant zo'n irritante acteur

avatar van Teskuh17

Teskuh17

Ik vond het best wel een leuke film, vooral Colin Firth vind ik leuk. Renee Zellweger is niet mijn favoriet, maar Bridget Jones zet ze wel goed neet. Leuke film. 3,5

avatar van 11501150

V schreef:

Feit?? Toch eens in het woordenboek kijken.....

Dan is het waarschijnlijk ook een feit dat het een erg goede en humorvolle film is en dat ik (man,... alhoewel??:)) ook in de bios zat met alleen vrouwen. En ik heel erg hard heb gelachen, maar dan niet om de grappen die jij aanhaalt. Meer om de subtiele grappen die niet van de simpelste soort waren.... maar waarschijnlijk heb jij die weer gemist.... sorry, kon het niet laten.

Ondanks (of juist dankzij) dat het een vrouwenfilm is en gewoon erg goed natuurlijk 5*

avatar van V

V

Feit: gebeurtenis of omstandigheid waarvan de werkelijkheid vaststaat Bedankt voor de tip, weer wat geleerd (subtiele humor, daar hou je toch zo van?)

Je hebt echter twee saillante details gemist (misschien in al je ijver het bericht niet afgelezen?), namelijk:

Ik vond hem wel het kijken waard
en

Voila, omdat ik een voor mij negatief aspect uit de film belicht, betekent dus niet dat ik het in zijn geheel een wanstaltelijk product vind. Dit geef ik ook aan, weliswaar in het kort. Voor alle duidelijkheid: ik vond de film wel aardig.

Nog iets: je valt over mijn gebruik van het woord feit (het is idd geen feit). Mij is het volstrekt duidelijk dat ik 'feit' lichtelijk overdreven heb gebruikt om mijn statement kracht bij te zetten. Excuses dat dit niet is overgekomen.

Tot slot iets over het zinsgedeelte

.... maar waarschijnlijk heb jij die weer gemist....
Nogal geforceerd en geheel onnodig denigrerend doen, vind je zelf niet?!!

Sorry, ik kon het niet laten.

avatar van Willem-Jan

Willem-Jan

wackyboy schreef:

Ik vind graatmager de bom...

avatar van Vera

Vera

Mijn lievelings film, echt waar!!!

Hoe Renee Zelweger speelt vin ik echt fantastisch en hijs lekker romantisch!

Voor de mensen die het niet weten en die het 1e deel ook zo leuk vonden: in Oktober/November komt Bridget Jone's Diary 2 uit!

5* van mij!