menu

Bridget Jones's Baby (2016)

Alternatieve titels: Bridget Jones's Child | Bridget Jones 3

mijn stem
2,89 (511)
511 stemmen

Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / Ierland / Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
118 minuten

geregisseerd door Sharon Maguire
met Renée Zellweger, Colin Firth en Patrick Dempsey

Nadat Bridget Jones heeft gebroken met Mark Darcy loopt haar leven niet helemaal volgens plan. De vrijgezelle 40-plusser besluit zich weer te concentreren op haar baan als top producer en zich weer te omringen met oude en nieuwe vrienden. Voor een keer heeft Bridget alles onder controle. Dan krijgt haar liefdesleven een wending. Ze ontmoet de onstuimige Amerikaan Jack, de minnaar die alles is wat Mark niet was. Wanneer ze zwanger raakt is er slechts één kink in de kabel: ze kan slechts met 50% zekerheid zeggen wie de vader is.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=apscN8Q3yn0

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
2,5
Begint leuk. In een hoog tempo worden aardig wat grappen op je afgevuurd waarvan je op zijn minst moet glimlachen. Maar ergens halverwege, als de twee kerels gaan strijden om het meisje, word het erg melodramatisch en zakt de film behoorlijk in. De belangrijkste vraag op deze aarde die dan blijkbaar beantwoord moet worden(van wie is de baby en wie krijgt Zellweger?) krijgt een laf en voorspelbaar antwoord: Firth krijgt in zijn films bijna altijd uiteindelijk het mooiste meisje aan zijn zijde, Dempsey heeft al een keer verloren in Sweet Home Alabama.
Zellweger doet het opvallend goed in de hoofdrol: dit is haar film en haar personage. Ze ziet er hier trouwens een stuk beter uit dan in The Whole Truth(kijk en huiver). De twee heren hebben wel eens beter werk geleverd. Dempsey kunt je niets kwalijk nemen(is gewoon een beperkte acteur), maar Firth is hier wel erg harkerig en kan veel beter.
Al met al een vermoeiend derde deel, valt te hopen dat deze serie hiermee stopt, maar een hint in de slotseconden doet vrezen dat de deur voor nog een vervolg openstaat.

lezertje
Een met een opgeblazen gezicht (Stiekem toch Botox?) bijna onherkenbare Renée Zelweger mag voor de derde keer in de huid van daboekenierster Bridget Jones kruipen, maar mede door dat geplastificeerde gezicht mist zij de spontaniteit en de charme waarmee het personage je in de vorige twee films zo kon innemen, omdat ze een minder komische uitstraling heeft gekregen.. Hoe kan je jezelf zo laten toetakelen? Los daarvan is ‘Bridget Jones’s baby’ door het nogal zeikerige verhaaltje de minste van de drie.

avatar van Robertdeniro
3,0
Viel niet tegen ondanks lage verwachtingen. Geen topper en minder dan de eerste 2 maar wel goed te kijken. Thompson is erg leuk, eigenlijk de leukste. Hou het hierbij zou ik zeggen.

avatar van john mcclane 2
3,0
lezertje schreef:
Een met een opgeblazen gezicht (Stiekem toch Botox?) bijna onherkenbare Renée Zelweger mag voor de derde keer in de huid van daboekenierster Bridget Jones kruipen, maar mede door dat geplastificeerde gezicht mist zij de spontaniteit en de charme waarmee het personage je in de ie.

Was veel over te doen,,,,gewoon een ander gezicht ,,maar ze komt er mee weg .
Meg Ryan en Mickey Rourke was niet te doen

avatar van john mcclane 2
3,0
Vrolijk filmpje weer.
De rol is helemaal weg gelegd voor Zellweger .
Het is natuurlijk vrouwen voer pur sang .
Maar er zit genoeg humor in, als je niet tot de doelgroep hoort.
Dit zou inderdaad wel het slot akkoord moeten worden.
Anders word het echt een soap verhaal technisch gezien . ( helaas lijkt een hint op het einde er wel rekening mee gehouden
Happily ever after.

avatar van james_cameron
3,5
Best leuk, maar na een sterke eerste helft wordt alles wel steeds flauwer en vlakker. Ik moet zeggen dat ik ook behoorlijk werd afgeleid door de chirurgische ingrepen in het gezicht van Zellweger. Dat werkt toch best vervreemdend. Maar goed, her en der valt er aardig wat te lachen en de onderkoelde aanwezigheid van Emma Thompson maakt veel goed.

avatar van missl
3,0
Vermakelijk maar de dokter steelt de show.

avatar van DragQueen
3,0
De film ontstijgt nergens het niveau van de voorgaande delen, maar weet dit wel op zijn minst te evenaren. Dit derde deel uit de reeks heeft me toch weten te vermaken. Het verhaaltje steekt weer leuk in elkaar, en er word prima geacteerd door de terugkerende castlieden Zellweger, Firth, en de nieuwe toevoeging Dempsey. Hugh Grant had blijkbaar geen interesse in deze film, maar de makers hebben toch de deur op een kiertje gehouden, mocht hij zich bedenken voor een eventueel vervolg in de toekomst. Al met al een vermakelijke 'Bridget Jones' film. 3 Sterren.

avatar van Ajax&Litmanen1
3,0
Na 12 jaar keerde Bridget Jones terug in een film en ondanks dat het allemaal vermakelijk genoeg is, is ook dit tweede vervolg niet echt nodig. Eigenlijk zien we nu al voor de derde keer dat Bridget Jones en Mark Darcy om elkaar heen draaien, elkaar afstoten en elkaar weer in de armen sluiten. Ditmaal is een zwangerschap het hoofdplot en is het de vraag of het van Colin Firth of nieuwkomer Patrick Dempsey is. Je ziet aan alles dat die rol eigenlijk geschreven was voor Hugh Grant zijn personage Daniel Cleaver, maar Grant had geen zin meer in een derde film. Zonde, want ik miste hem wel.

Dempsey zijn personage vond ik niet zo interessant en sowieso draaide het in de 2 vorige films om de driehoek Zellweger-Firth-Grant. Maar goed, niks aan te doen, verhaaltechnisch heeft Dempsey hem namelijk wel redelijk vervangen, al vond ik de tweestrijd nooit echt goed uit de verf komen. Firth zijn rol is wel heel stijfjes, nog meer dan in de vorige films. Gelukkig is Renée Zellweger nog altijd erg overtuigend als de onhandige Bridget Jones, inmiddels ruim voorbij de 40 en nog altijd niet haar leven op orde. Ik was benieuwd naar haar rol, want ze heeft hiervoor jarenlang niet meer geacteerd en al die botoxverbouwingen hebben Zellweger ook geen goed gedaan.

Al moet ik toegeven dat het nog wel redelijk mee is gevallen. Ze is gewoon Bridget Jones, ook 12 jaar na dato. Er zitten nog best wat leuke scenes met haar in, vooral op haar werk waar ze weer ouderwets de verkeerde dingen doet. Het verhaal had overigens nog wel iets grappiger mogen zijn (ook hier missen we de droge, onderkoelde humor van Hugh Grant), maar gelukkig is er nog wel Emma Thompson als Bridget haar gynaecoloog, die haar werk met veel sarcasme en spot doet. Heerlijk bijrolletje maar niet verrassend dat dit goed uit pakt want Thompson is een geweldige actrice. Het einde is wel geforceerd happy, maar het is verder wel een passende afsluiter van deze trilogie. En er wordt toch nog even gehint dat een vierde film nog best mogelijk is, aangezien Daniel Cleaver die eerder in de film nog dood leek dat toch niet is. Maar van mij hoeft het niet; vermakelijke reeks die nooit top wordt, maar wel de moeite van het kijken waard is door de prima personages en de aanstekelijke popsongs.

3*

1,5
Je valt werkelijk van het ene cliché in het andere.

0,5
Wat een slap afgietsel van eerdere films van Bridget Jones. en dat kwam echt niet door de Botox.

avatar van macrobody
3,0
Rommelig geheel met af en toe een leuke grap. Ach ja als je niets beters te doen hebt, waarom niet.

avatar van Elineloves
Ik vond het allemaal wat flauw en langdradig. Ik merkte na een dik half uur dat ik nog geen enkele keer gelachen had. Na een uur nog niet. Heb ik überhaupt wel een keer gelachen? Ik herinner het me niet.

De 'romance' met Jack deed me in het begin vrij weinig, het voelde erg geforceerd aan. Gelukkig werd dat minder en vond ik ze tegen verwachting in schattig samen. Daarentegen werd ik wel kriegelig van dat eeuwige wel/niet spel tussen Mark en Bridget.

Daarbij duurt het ook te lang allemaal, na 1,5 uur was ik er al klaar mee. Bridget is niet meer zo leuk als ik me herinnerde. Geen rake oneliners, geen vrouw die aandoenlijk is door haar tikkeltje onnozele gedrag maar gewoon over the top -en zelfs een beetje vervelend-.

Uiteraard moest ik wel bijna huilen toen het kindje geboren was, maar na de geboorte van mijn eigen dochter hou ik het sowieso niet meer droog als ik dat zie. En dan BAM ineens een jaar verder en alles is duidelijk. uitkomst is te verwachten, maar wel jammer. Dat ze daar twee uur voor nodig hadden..

avatar van scorsese
3,0
Redelijke film over Bridget Jones die zwanger raakt, maar ze weet niet wie de vader is. Op zich een prima gegeven waar ook een leuke driehoeks-verhouding uit voor komt (alhoewel hier wat meer in had gezeten). De humor is soms wat aan de flauwe kant, maar de film heeft een vlot tempo en kijkt wel gemakkelijk weg. Ook is het wel weer leuk om Renée Zellweger in de huid te zien kruipen van het vermakelijke personage Bridget Jones. Een kleine 3.0 sterren.

avatar van mjk87
2,0
Iets beter dan het tweede deel, vooral omdat het laatste halfuur wat liever is en nog wel goed wegkijkt. Maar de enorm flauw niet-grappige humor blijft, slechts een enkele keer moest ik glimlachen. Firth is aardig maar het is vooral Dempsey die veel minder performance geeft dan Grant. Hij mist ook chemie met Firth en Zellweger. Verder wel aardig geschoten en veel moderne eigentijdse muziek die prima past, maar ook helemaal niets bijzonders eigenlijk deze film. 2,0*.

avatar van Onweersvlieg
2,5
Saaie film..

avatar van Rickazio
1,0
Ik word zo moe van dat wijf.

avatar van K. V.
3,0
Alweer het derde deel en toch wel wat minder dan de vorige delen.
Toch wel een paar keren moeten lachen, maar toch is het allemaal iets minder.
Wel leuk dat de cast grotendeels is teruggekomen, maar voor mij mocht de film wel iets korter geweest zijn.
Het was zeker geen slechte film, maar de vorige delen waren toch wel beter.

avatar van nightbreed
2,0
Ik had het na 30 minuten wel gezien. Slappe hap zonder grappige momenten. Wat is er trouwens gebeurd met het gezicht van Zellweger? Ik schrok me de pleuris.

avatar van Decec
3,0
Een goede komedie/romantiek film...
Leuk verhaal...
Prima vervolgd...
Goed acteerwerk...
Bekende acteur Colin Firth...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Prima camerabeweging...

avatar van tommykonijn
2,5
De eerste Bridget Jones-film uit 2001 is een regelrechte klassieker binnen het romcom genre. De typisch Britse humor, duidelijk afkomstig van Richard Curtis, sloeg ook bij mij erg aan. Opvolger The Edge of Reason was wat minder, maar beschouw ik persoonlijk niet als een mislukking door het aantal keren dat ik toch heb moeten lachen om die film. In deze derde film heb ik nooit erg veel vertrouwen gehad en vandaar dat ik 'm ook lange tijd gemeden heb. Nadat ik recent de eerste twee films nog eens bekeken had, leek het me tijd om me alsnog maar eens aan Bridget Jones's Baby te wagen.

Helaas bleek mijn voorgevoel redelijk overeen te komen met mijn bevindingen. Dit derde deel heeft vooral flink te lijden onder de afwezigheid van Hugh Grant. Zijn personage, rokkenjager Daniel Cleaver, zorgde juist voor een beetje pit in de voorgaande films en die pit is hier dus compleet afwezig. Vervanger Patrick Dempsey wist mij niet te overtuigen. Het wil nooit helemaal klikken tussen zijn personage en Bridget en ook de rivaliteit tussen hem en Mark Darcy is nauwelijks noemenswaardig. Overigens vond ik ook Colin Firth wat minder goed op dreef. Ik ben er alleen niet helemaal uit of dat aan Firth lag of dat het script ervoor zorgde dat hij bij vlagen behoorlijk zeurderig overkwam (ik vermoed het laatste).

Het komt dus echt aan op Bridget zelf. En gelukkig weet Renée Zellweger haar personage ook na twaalf jaar nog moeiteloos tot leven te brengen. Haar gestuntel blijft aandoenlijk en er passeren dan ook wederom een aantal leuke misverstanden de revue. Het is dan wel weer jammer dat iets als de ski scène uit de vorige film, waardoor je haast niet anders kan dan eventjes hardop lachen, ontbreekt. Ik kan me niet herinneren dat deze film me ergens écht aan het lachen heeft gekregen. Overigens is het niet alleen Zellweger die de film weet te redden. Ook Gemma Jones en Jim Broadbent weten hun rollen als Bridgets ouders weer goed op te pakken en Emma Thompson is een leuke toevoeging aan de cast.

Ik heb me niet zitten vervelen, maar dit viel, ondanks dat de verwachtingen al laag waren, toch wat tegen. In ieder geval met afstand het minst leuke deel uit de reeks. Een vierde deel zie ik, ondanks de eventuele terugkeer van Daniel Cleaver, niet helemaal zitten. Ik denk dat de koek inmiddels wel op is. Dit was leuk om een keer te zien, maar de volgende keer stem ik toch weer af op het origineel en diens directe vervolg.

2,5*

avatar van Shadowed
2,5
Gewoon.

Andere BJ delen niet gezien, maar deze een keertje meegepakt op TV. Ik vond het helaas niet allemaal even soepel gaan en dan lijken de originele delen me toch wel een stuk beter dan dit deel. Dat deel is overigens alweer deeltje 3.

Zellweger is helaas niet heel overtuigend als Bridget Jones en ondertussen ook alweer een dagje ouder waarmee ze niet echt meer die snoezige uitstraling heeft. Firth valt ook wat tegen als de gladde Engelsman maar ook Dempsey was niet overtuigend.

Gelukkig kent het verhaal enkele schattige en lieve momenten en hier en daar een komisch toontje dat me wel deed glimlachen. Voor de rest is hier niet bepaald veel te beleven, maar dat kan er ook aanliggen dat het genre me niet ligt.

avatar van Captain Pervert
2,5
Daar is ze weer, de klungelige dertiger, nu veertiger, die vooral bezig is met haar zelfbeeld en niet kan kiezen tussen welke vent ze wil en dus hopeloos single blijft.

Na de aardige eerste twee delen hebben we 12 jaar moeten wachten op dit derde en ogenschijnlijk laatste deel. Maar die twaalf jaar eisten wel hun tol.

Bridget Jones is in deze film 43, maar Zellweger was is in werkelijkheid al 46. Ze had vroeger altijd van die wangetjes om in te knijpen (of, zo u wil, uw poederbuks op leeg te schieten). Das war einmal: de nieuwe Bridget heeft één en ander 'laten doen' en wat vroeger een charmante besmuikte grijns was, is nu een grimas alsof ze in een zure bom bijt.

Zellweger wilde de film nog wel doen, maar het gezicht had er geen zin meer in.

Die twaalf jaar hebben ook Colin Firth geen goed gedaan. Zijn hoofd anno 2016 leent zich nog wel voor films met politieke intriges, maar een romkom is bepaald niet iets waar je het eerst aan denkt bij het zien van zijn stijve, ingevallen gezicht en het dunne haar. Maar soit.

Waar ik echter wel wat moeite mee had is het verhaal. Zoals de plot samenvatting al verraadt raakt Bridget zwanger, maar zijn twee mannen de mogelijke vader. Daarna wurmt onze hoofdpersoon zich in de meest ongemakkelijke situaties om het makkelijke en logische (gewoon het vertellen) maar te ontwijken. Dit is natuurlijk de crux van het hele verhaal, maar toch: de hele tijd gaat het vooral over háár.

Maar dat er ook een (ongeboren) kind in het spel is, dat ook rechten heeft, wordt even vergeten. Het bieden van een goede en stabiele toekomst aan een kind vind ik iets wat je zeer serieus moet nemen en eigenlijk is de hele film daarom zeer ongepast. Maar goed, wie ben ik.

Als ik mijn moraalridder-modus even uitzet kan ik nog wel gniffelen om deze film.

2,5 sterren

geplaatst:
Decec schreef:
Een goede komedie/romantiek film...
Leuk verhaal...
Prima vervolgd...
Goed acteerwerk...
Bekende acteur Colin Firth...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Prima camerabeweging...


Jij hebt er verstand van.....

geplaatst:
K. V. schreef:
Alweer het derde deel en toch wel wat minder dan de vorige delen.
Toch wel een paar keren moeten lachen, maar toch is het allemaal iets minder.
Wel leuk dat de cast grotendeels is teruggekomen, maar voor mij mocht de film wel iets korter geweest zijn.
Het was zeker geen slechte film, maar de vorige delen waren toch wel beter.Ik begrijp niet dat een 36-jarige man naar zo'n film kijkt.

avatar van Beffrey28
3,0
geplaatst:
frans123 schreef:
(quote)Ik begrijp niet dat een 36-jarige man naar zo'n film kijkt.


Ik begrijp niet dat een 84 jarige man met een IQ van 123 zo kinderachtig kan oordelen.

geplaatst:
Beffrey28 schreef:
(quote)


Ik begrijp niet dat een 84 jarige man met een IQ van 123 zo kinderachtig kan oordelen.


138......Kinderachtig?? Verkeerde woordkeuze...beter is 'aanmatigend....De doelgroep van de film is vrouwen, tussen pakweg 20 en 40. Maar kan zijn dat je er thuis bij voelt. Ieder zijn smaak..( ...)

2,0
geplaatst:
Als jij alleen maar films wil kijken waar je de doelgroep voor bent, dan is dat jouw probleem Frans.
Maar spreek mensen die wel graag hun blik verbreden daar a.u.b. niet op aan.

avatar van Ajax&Litmanen1
3,0
geplaatst:
frans123 schreef:
(quote)


138......Kinderachtig?? Verkeerde woordkeuze...beter is 'aanmatigend....De doelgroep van de film is vrouwen, tussen pakweg 20 en 40. Maar kan zijn dat je er thuis bij voelt. Ieder zijn smaak..( ...)


Ik zeg dit eigenlijk nooit tegen users, maar kan jij je niet gewoon beter uitschrijven? Wat voeg je toe met je vreselijke zurigheid tegen alles en iedereen?

Mensen die andere mensen ook denken te moeten vertellen wat ze wel en niet mogen kijken

geplaatst:
Ajax&Litmanen1 schreef:
(quote)


Ik zeg dit eigenlijk nooit tegen users, maar kan jij je niet gewoon beter uitschrijven? Wat voeg je toe met je vreselijke zurigheid tegen alles en iedereen?

Mensen die andere mensen ook denken te moeten vertellen wat ze wel en niet mogen kijken


Nee hoor, ik stelde een vraag...Ieder is vrij in zijn keuze....

avatar van Beffrey28
3,0
geplaatst:
frans123 schreef:
(quote)


Nee hoor, ik stelde een vraag...Ieder is vrij in zijn keuze....


"Ik begrijp niet dat een 36-jarige man naar zo'n film kijkt."

Dat is toch echt geen vraag Fransje, zou je moeten weten met je iq van 138...

geplaatst:
Beffrey28 schreef:
(quote)


"Ik begrijp niet dat een 36-jarige man naar zo'n film kijkt."

Dat is toch echt geen vraag Fransje, zou je moeten weten met je iq van 138...


Door de hitte het vraagteken vergeten......

avatar van wednesday
3,5
geplaatst:
Typisch zo’n film die ik bewaar voor de vrijdagavonden dat mijn vriend moet werken.
Gewoon even het verstand op nul en lekker wegkijken.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:12 uur

geplaatst: vandaag om 00:12 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.