• 9.375.065 stemmen

Met onder meer: Steven Seagal, Michael Caine en Joan Chen

Gesproken taal: Engels en Tsjechisch

Releasedatum: 7 april 1994

Plot On Deadly Ground

"His battle to save the Alaskan wilderness and protect its people can only be won..."

De Aegis Oil Company vervuilt de natuur en de baas Michael Jennings (Caine) schijnt zich daar geen zorgen over te maken. Als werknemer Hugh Palmer (Richard Hamilton) een diskette voor hem achterhoudt met informatie waarmee hij zijn bedrijf kan verliezen, wordt Palmer vermoord. Forrest Taft (Seagal), een goede vriend van hem, besluit wraak te nemen en er voor te zorgen dat het corrupte bedrijf verdwijnt.

avatar van Lennert

Lennert

Na zoveel slechts gehoord te hebben over deze film heb ik me zo verschrikkelijk vermaakt, dat ik niet serieus genomen ga worden met mijn stem.

En toch, het werkelijk briljant gevonden middenstuk met de tripscene waarna hij toch ineens besluit niet vreedzaam maar wreedzaam de badguys uit te roeien met stalen pijpen, machinegeweren, explosieven, messen en natuurlijk aikido was voor mij een absoluut fantastisch staaltje pulp waar ik nog vaker naar ga kijken. Deze film verdient echt een hogere score, als veel slechtere films als Half Past Dead wel boven de 2,70 uitkomen.

En Michael Cain is een held als vuilbekkende ploert, wat een fantastische slechterik. Steven acteerde zelf daarnaast ook absoluut niet slecht, maar dat is iets waar je hem bij films waar hij zelf ook echt wat om geeft (The Patriot, On Deadly Ground en Into The Sun) wel vaker op betrapt.

En ja, ik baseer mijn scores over het algemeen op vermakelijkheidswaarde, waarbij soms mijn gevoel voor 'objectiviteit' iets sterker naar voren komt, waardoor een score wel eens lager kan uitvallen. Dat is hier echter niet het geval, mijn persoonlijke ervaring laat ik hier zwaarder gelden

avatar van Aapje81

Aapje81

Ben het eens met mijn voorganger dit is pulp en daarvoor is deze film zeer te waarderen. Vooral de speech op het einde is toch wel een hilarisch hoogtepunt. De reden van de lage score is volgens mij dat Steven Segal het allemaal diep serieus lijkt te bedoelen. Maar eerlijk is eerlijk er zitten af en toe toch best mooie beelden in en ik kan nou niet zeggen dat deze film nu zoveel minder is dan zijn genregenoten. Ik heb hem zelf in de biosscoop gezien en heb me er toen prima mee vermaakt en dat doe ik eigenlijk nu nog steeds

avatar van Max en Joep

Max en Joep

sherena schreef:

Een ding snap ik echt niet: Waarom doen mensen die dit zo'n slechte film vinden zich zo veel moeite om een verhaal van hier tot ginder te typen?

omdat soms bepaalde films op een dusdanige manier de grenzen van het betamelijke overschrijden, dat er actie ondernomen moet worden.

tot het uiterste getergd maar daarom tot op het bot gemotiveerd om tegen dit soort travestie te ageren, klimmen mensen dan in het zadel; omdat er geen andere weg meer is.

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Nou Seagal kan goed acteren in deze film en redelijk goed regisseuren. Het verhaal lijkt af en toe wat ongecompliceerd. Maar het werd toch stukken beter in deze film toen ik deze aan het kijken was.

avatar van Wing Chun

Wing Chun

Een goed natuurfilm met Seagal. het verhaal vind ik erg mooi omdat olie problemen 1 van de ergste problemen op deze aarde is. Seagal komt ook goed over dat hij het ook meent dat ze van zijn land moeten afblijven.

Het verhaal is goed geschreven en niet te slordig of te saai. De lokatie is buitengewoon prachtig en mooi. Het landschap is gewoon prachtig en perfect voor dit soort films.

De actiescenes zijn ook gewoon buitengewoon mooi. Seagal levert bij dit soort films goede choreografie neer en de gevechten zijn en mooi. Vooral het begingvecht in de bar. buiten gewoon goed en fantastich. De andere gevechten waren ook buitengewoon goed.

een goed prestatie voor Mr Seagal

avatar van Zinema

Gemiddelde Seagal-meuk met bio-moraal. Zelfs Caine kan weinig redden aan deze flauwe hap.

avatar van blisteringdude

blisteringdude

Ik snap absoluut niet wat er zo slecht aan was. Bij de films die hij tegenwoordig maakt is dit een verheerlijking! Steven Seagal die in 2 minuten even 10 mannen in elkaar hoekt? Wat wil je nog meer! Wel moet ik zeggen dat het verhaal nogal krom was maar ik heb me vermaakt! 3*

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Gister na jaren weereens bekeken, en er stond mij bij dat ik dit altijd 1 van de leukere Seagal's vond.

Het verhaal rammelt aan alle kanten maar qua vermaak blijft dit leuk.

Onze held laat ons vrij lang wachten op het echte knalwerk, maar als het dan eenmaal komt is het ook erg vermakelijk.

De speech op het einde geeft een mooi beeld van hoe het er in de werkelijkheid aan toe gaat, en verwacht je in eerste instantie niet van iemand als Seagal.

avatar van kaholiic

kaholiic

vind dit tog 1 van beste en meest vermaaklijke seagal films, snap niet dat deze zo laag eindigd.

avatar van -Roald-

-Roald-

Steven Seagal, winnaar van de Razzie Award: Worst Director

Proficiat Seagal

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

kaholiic schreef:

Doe net als ik, geef hem een iets hoger punt!

Ik vind deze ook een van de leukere Seagal films, ben ik met je eens.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Dit vond ik nog niet eens zooo slecht. Seagal beste is voor mij nog steeds Under Siege! Deel 1 dan deel 2 is bagger.

avatar van Cheapcaster

Cheapcaster

2.00 ?

Jullie zouden hem beter eens herbekijken dan...

avatar van IronHide

IronHide

Heerlijke film. Ik vind deze nog altijd veel beter dan de films die hij vanaf 2003 maakt.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Seagal goes Rambo en dat doet hem in ieder geval geen goed. Dit is werkelijk prul van de bovenste plank. Die knokpartij in het café (de gehele scène trouwens) moet toch wel één van de slechtste ever z'n. Belachelijk verhaal, erbarmelijk acteerwerk, ontiegelijk vervelende soundtrack en simpelweg geweldig slecht geregisseerd. 1,5*

avatar van 1907

1907

Met deze film probeerd Seagal zijn politieke belangen naar voren te halen.

Je moet deze film ook niet kijken als je denk dat dit weer een typische knokfilm van Seagal is.

Er wordt meer geluld dan gevochten.

Ik kan deze film eigenlijk wel waarderen, het is met de beste intenties gemaakt.

3 sterren.

avatar van kaholiic

kaholiic

Brix schreef:

Doe net als ik, geef hem een iets hoger punt!

Ik vind deze ook een van de leukere Seagal films, ben ik met je eens.

Sorry, beetje laat, Maar toch maar een half puntje hoger gedaan.. Als ik me zo zie praten, dan walg ik wel een beetje van mezelf Tog, en nog veel meer fouten in 1 zin. Je kan goed zien dat ik toen met veel msn bezig was..

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

@kaholiic:

ach, wanneer ik soms mijn eigen tiksels later nog eens nalees zie ik ook van alles dat beter had gekund.

Is niet tragisch toch.

Maar wel leuk dat je er nog op terug komt natuurlijk

Leland Palmer schreef:

Belachelijk dat deze film zo slecht genoteerd staat! Ik vind het toch een behoorlijk leuke film! Niet om de overweldigende acteerprestaties of het verhaal want die zijn niet super, maar de film heeft mij toch echt vermaakt!

Zeker een voldoende waard....!

* * *

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

yes!

uit de flop 100, werd eens tijd.

ga deze heerlijke old skool actiefilm vanavond maar weer eens kijken!

Iron Maiden schreef:

yes!

uit de flop 100, werd eens tijd.

ga deze heerlijke old skool actiefilm vanavond maar weer eens kijken!

Zeker mag er echt niet meer in terecht komen.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Hele mooie actiefilm. Ik snap eerlijk gezegd niet waarom hij zo laag scoort. Die scène toen ze dat spelletje gingen spelen was echt hilarisch

avatar van pumpking

pumpking

4 sterrenfilm.

avatar van gielus

gielus

ik snap niet waarom mensen zo laag stemmen want het is een topfilm die steven is echt de beste vooral als er lekker gevochten word!! ik geef een -4,00-

avatar van mnrk

mnrk

He's the kind of guy who'd drink a gallon of gasoline so he can piss in your campfire

Vroeger keek ik graag naar dit soort film van Seagal, en nog steeds zijn ze prima om naar te kijken.

Gewoon een lekkere actie film met een boodschap van Steven Seagal erin verwerkt.

De actie is dik in orde met vooral het eind gevecht op het boorplatform.....Seagal neemt ze allemaal te grazen

avatar van GuyB

GuyB

Heerlijke Seagalprent.

Het is wat anders dan een Out For Justice en een Above The Law, ditmaal even stoer, maar nu op het platteland.

Een zalige scène met die dikkerd in de bar, telkens slaagt Seagal erin om positieve boodschappen mee te geven, rekeninghoudende dat een groot deel van de kijkers tieners zijn. Dit alles opnieuw heel stoer en charismatisch gebracht.

avatar van Theunissen

Destijds in de bioscoop gezien en ik kan me nog goed herinneren dat ik hard moest lachen op het einde toen Steven Seagal zijn belachelijke speech ging houden over auto's en het milieu. Dat was wel een enorme afknapper.

Verhaal is niet bijzonder (wat normaal is bij een Steven Seagal film) maar hij zit wel vol met actie en geweld (soms wel grof). Ook zit er hier en daar een vleugje humor in en met het strikken van Michael Caine als badguy en Billy Bob Thornton zijn de acteerprestaties ook nog eens redelijk.

Al met al een vermakelijke actiefilm.

avatar van sofripa

sofripa

Seagal gaat natuurlijk nergens over maar Caine red de hele film. Echt dubbel gelegen om zijn foute bek en opmerkingen. Hulde! 3 sterren voor hem alleen.

Gelukkig uit de FLOP, hoort er NIET thuis

avatar van Poppe

Poppe

Wat een crapfilm.. Seagal verheerlijkt zichzelf zodanig dat het echt zielig wordt..

Over de vreselijke moralen maar niet te spreken.. Ieuw!!!!