• 9.375.080 stemmen

Met onder meer: Steven Seagal, Michael Caine en Joan Chen

Gesproken taal: Engels en Tsjechisch

Releasedatum: 7 april 1994

Plot On Deadly Ground

"His battle to save the Alaskan wilderness and protect its people can only be won..."

De Aegis Oil Company vervuilt de natuur en de baas Michael Jennings (Caine) schijnt zich daar geen zorgen over te maken. Als werknemer Hugh Palmer (Richard Hamilton) een diskette voor hem achterhoudt met informatie waarmee hij zijn bedrijf kan verliezen, wordt Palmer vermoord. Forrest Taft (Seagal), een goede vriend van hem, besluit wraak te nemen en er voor te zorgen dat het corrupte bedrijf verdwijnt.

lennox

je hebt recht op een eigen mening da smak.

en ik stel idd vast dat er veel mensen zijn die zijn films niet kunnen apprecieren, maar er zijn ook veel fans van seagal! blijkbaar is het toch iemand die niemand onberoerd laat. conclusie : je bent er voor of tegen, er is geen middenweg

avatar van james_cameron

"What does it take for a man to change?"

Nee echt, leuke film. Eerst wordt half Alaska opgeblazen en dan

wordt er een serieuze Greenpeace-achtige toespraak gehouden door onze favoriete man-met-maar-een-gezichtsuitdrukking. Die bontjas die hij aanheeft is ook geweldig. Fans van Seagal kunnen binnenkort genieten van een nieuw meesterwerk: Into The Sun.

De trailer ziet er alvast geweldig uit. Mooie leren jas.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

M'n eerste 0.5... Wat een emotioneel moment! snik, snik...

lennox

vinden jullie deze film echt zo slecht of is het gewoon omdat steven seagal erin meespeelt??

ik denk meer het tweede want na het meermaals bekijken van deze film begrijp ik nog altijd niet waarom hij zo een lage cijfers krijgt! als er mij iemand genoeg argumenten kan geven waarom hij zo slecht is, ga jullie gang...

en kom weer niet af dat de film onrealistisch is...

avatar van U-96

U-96

• 2077 stemmen

en kom weer niet af dat de film onrealistisch is...

Die speech op het einde in ieder geval wel .

lennox

waarom is die speech onrealistisch??

andere acteurs halen er blijkbaar hun neus voor op om zulke problemen aan te kaarten, maar steven niet.

avatar van U-96

U-96

• 2077 stemmen

Het is gewoon de persoon die het doet. Ik vind Seagal een toffe peer, maar hem de speech laten doen (en dan nog met die beelden erbij), oogde bij mij erg lachwekkend.

De film vind ik toch wel één van de mindere Seagals.

lennox

ik heb nu nog altijd geen goede argumenten gehoord waarom het een mindere film zou zijn...

avatar van dje-em

dje-em

Ik vond de film op zich niet zo erg slecht, maar Seagal als milieu activist was wel erg ongeloofwaardig. Het was alsof hij een soort van credibiliteit wilde halen.

Maar de film op zich is best aardig.

avatar van Reconquista

Reconquista

Door Steven Seagal ben ik me in Aikido gaan verdiepen, en train inmiddels al heel wat jaartjes. Z'n vechtkunst ziet eruit als tovenarij en de agressie keert zich op een magische manier tegen de aanvaller. Als je weet hoe moeilijk die schijnbaar simpele bewegingen zijn kijk je anders naar zijn films.

Dat is voor mij de enige reden om naar zijn films te kijken, want de rest neem ik nooit serieus. De scenes met actie bekijkt ik vijftien keer achter elkaar in slow motion, en bespreek ze met m'n trainingsmaten.

avatar van Mushroom

Mushroom

Op het dodelijk saaie middenstuk en het dolkomische einde, steven als groene activist is bijzonder grappig!!! met zn moralistische praatje afgewisseld met olie besmeurde vogeltjes is gewoon lachwekkend helemaal nadat ie weer tientallen mensen redelijk hard heeft vermoord.

Maar goed, ach tis best te pruimen, wat leuke kills, explosies, en een leuke ERMEY met zn texaanse accent leek wel af en toe weer een klein beetje op zn rol in Full Metal Jacket.

2.0!!

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Bij deze film heb ik mij toch diep lopen ergeren over die boodschap die hij probeerde over te brengen.

Wees zuinig op de aarde ... blablabla..

Nou ben ik het daar natuurlijk wel mee eens, maar ik zit er alleen niet echt op te wachten in een Steven Segal film. Die hoort gewoon boefe overdreven hard in elkaar te meppen.

2,0

avatar van David_D

David_D

In tegenstelling tot sommige mensen hier, vind ik dit een goede film. De film bevat, naar mijn mening, mooie gevecht- en actiescenes.

En in het echt zet Steven Seagal zich ook in voor milieuorganisaties, dus het verbaast me niet dat hij z'n boodschap wil overbrengen in een door hem geregiseerde film.

3.5

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Zo veel slechte berichten, zo weinig goede... Ben benieuwd.

avatar van otherfool

otherfool

I don't wanna resort to violence... but I don't have a choice!

Ach, ik kan wel waarderen dat Seagal zich aan het eind van de film zo uitspreekt, al is het wat over the top en komt het, gezien de hele film, wat onrealistisch over na het botte bijl werk van met name het laatste half uur.

Wat On Deadly Ground echter definitief de das omdoet is het middenstuk, met vage dreamsequences en dodelijk saaie achtervolgingen te paard. Gevoegd bij een teleurstellende Caine is deze film niet meer dan 1,5* waard.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Je gaat geen Steven Seagal-film kijken om het interessante verhaal of om de realistische acteerprestaties, maar om de lekkere actie. En die zit er in dit geval te weinig in.

Seagal gaat in het middenstuk ook nog even de natuur respecteren en aanpappen met de Eskimo's, maar er komt niet veel terecht van een degelijk gevecht. Het eindgevecht is daarentegen wel actievol, maar dan moet je het wel zo ver halen...

En als je het einde haalt, wordt je daarna platgegooid met zielige beelden van met olie besmeurde vogeltjes en allerlei andere rampen, voorzien van een moralistisch tekstje. > 1.5*

Seagal's indianenjasjes zien er trouwens niet uit!

avatar van Stallion

Stallion

Dit is dan wel een vand de slechte seagal films, toch vind ik hem voor een avondje best vermakelijk. Vooral het gevecht in het café, waar die weer zo stoicijns is als altijd.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Ik vond deze film best wel meevallen hoor met redelijke scenes waarom moet deze dan in de flop 100. Zet the foreigner dan in de flop 100

2,5

avatar van SSeagal

SSeagal

Fangs schreef:

Eh... wat dacht je van de super opening in het cafe, prima langdurig gevecht dacht ik zo.

avatar van Crazy~Dutchman

Crazy~Dutchman

Gaaaaaaaap, weer zo'n greenpeace reclamefilmpje waarin Steven her en der wat meppen uit deelt.

Man man man, wat is deze man de laatste jaren slecht geworden. 1,5 * , meer kan ik echt niet opbrengen voor deze puinhoop.

avatar van mr,x

mr,x

het is juist een hele goede film

ik denk dat hier de meeste anti-stevens zitten

alleemaal negatief.

ik geef hem in iedergeval 3 sterren.

avatar van djelle

djelle

Meneer Seagal probeert een extra dikke laag moraliteit te smeren in zijn eerste en enige zelf geregisseerde film (totnogtoe), hetgeen soms charmant, maar ook vaak behoorlijk stupide overkomt. De belerende (ietwat naieve) levenslessen en waarschuwingen (dat iedereen al 80 jaar kent) lijken zo uit de kleuterklas te komen en de kromheid straalt er soms vanaf. "I don't have a choice" Jaja...

Als je door de Sesamstraatmoraal heen kan kijken, en alle voorspelbare shots van de natuur met fluitende vogeltjes en vuile olievlekken voor lief neemt, geen bezwaar hebt tegen een dubbelzinnige speech en zelfs een egotrippende Seagal die zich een bovennatuurlijke Indiaan waant (met hilarisch slechte droomsequenties en knotsgekke filosofieeen) kan pruimen, dan schiet er nog een actiegedeelte over dat redelijk goed meevalt.

Qua frequentie is de actie alvast al wat beter dan het vreselijke "The Patriot" en de kwaliteit is erg behoorlijk. Niettemin had het allemaal nog een pak meer gemogen, om de storende ethiek wat verteerbaarder te maken (sooral het middenstuk is behoorlijk langdradig en saai).

Er is overigens niks tegen actiefilms die wat willen bijbrengen tussen het geweld door, maar als je het dan per sé wil doen, maak er dan tenminste iets deftigs van... Uiteindelijk is dit geen superflop, doch hoedanook vrij teleurstellend.

avatar van danfloz

danfloz

Prachtig steven deheld 5!

avatar van Respekked

Respekked

djelle schreef:

Lukt me niet, auw wat een misbaksel

avatar van hinie

hinie

Ik vind de vechtscenes altijd leuk om naar te kijken en hij is daar ook en meester in als je het mij vraagt, maar qua acteerprestaties blijft hij toch tegenvallen..

avatar van 606

ik snap niet dat (iedereen) hem slecht vind.

ik mag seagal gewoon als acteur.

ps de natuur vind ik een goed doel in de film

avatar van Diekmans

Diekmans

wat een stomme schopfilm met de immer irritante Stevige Staartmans

avatar van Latesta

Latesta

WTF! Komt deze schijtfilm alwéér op televisie!?

avatar van happie

happie

Ik vond dit nog beste een goede film. Steven is best op dreef.

avatar van Boothead

Boothead

Latesta schreef:

WTF! Komt deze schijtfilm alwéér op televisie!?

Inderdaad al 1000 keer op de buis geweest, maar die heerlijke cliché bar gevechten blijven leuk om te zien.