• 9.378.933 stemmen

Geregisseerd door: Jay Russell

Met onder meer: John Travolta, Joaquin Phoenix en Robert Patrick

Releasedatum: 2 december 2004

Plot Ladder 49

"Their greatest challenge lies in rescuing one of their own"

Jack Morrison is een ambitieuze brandweerman die van groentje uitgroeit tot doorgewinterde professional. Zijn gevaarlijke en veeleisende baan vergt veel energie en gaat vaak ten koste van zijn vrouw en kinderen. Steun vindt hij bij zijn mentor en commandant Mike Kennedy en bij zijn tweede familie 'De Broeders van de Brandweerkazerne'. Maar als Jack tijdens een zware klus wordt ingesloten door een vlammenzee, wordt hem duidelijk waar het in het leven echt om draait; familie, waardigheid en moed. Terwijl zijn collega's van Ladder 49 alles doen om hem te redden, hangt Jacks leven aan een zijden draadje.

Jack Morrison

Frank Mckinny

Keith Perez

avatar van Sexy Lee Ryan

Sexy Lee Ryan

Joaquin Phoenix is ontzettend sexy dus een lekker uitzicht had ik wel. De film vond ik matig 3* Het einde was overigens wel erg emotioneel en er zaten ook wel grappige momenten in de film. Maar ik kom niet hoger uit dan 3*

avatar van BellaVita

BellaVita

leuk gewoon actie film met een paar grappige momenten... maar niet geweldig ofzo.... ook een 3*

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Een schitterende film,al is dat misschien het verkeerde woord hiervoor. Maar hoe de film in elkaar is gezet,vond ik erg prettig kijken, zo met die flashbacks van zijn leven.

Erg goed acteerwerk van 'ouwe rot' Travolta en ook zeker van Phoenix. Ook Phoenix' vrouw speelde haar rol zeer overtuigend als bezorgde vrouw van een brandweerman.

Het einde maakte de film voor mij nog een stuk sterker dan ik hem gedurende film al vond. Erg indrukwekkend einde,waar ik toch zelfs even een traantje moest wegvegen.

Ik had al bewondering voor brandweerlieden, maar na deze film is naast die bewondering ook respect erbij gekomen,want wat deze mannen allemaal mee (kunnen) maken is echt ongelooflijk natuurlijk! Vind het daarom ook des te indrukwekkender hoe deze mannen geëerd worden,wanneer zij tijdens hun werk overlijden,wat ik overigens zéér terecht vind!

4,5 ster

avatar van HiLL

HiLL

Net bekeken........tja..wat vind ik ervan? Ik vond sommige actiescenes wat matig uitgewerkt. Ook begon de film al snel lichtelijk romantisch te worden. Aan de ene kant vond ik de film goed, leuk hoe 'het groentje' wordt opgenomen in de groep, vriendschappen worden opgebouwd, maar echt echt heel spannend wil de film maar niet worden. Tegen het einde wordt ie wel wat spannender en vind ik dat de film mooi afsluit. Ik geef de film een 3.5*

Phoenix speelt overigens goed en ja Johnny Travolta..wat een heerlijk acteur is het toch!

avatar van Nieke

Nieke

Een mooie, sterke en aangrijpende film.

Ik was niet zo heel geïnteresseerd toen ik 'm meenam, maar was direct verkocht.

Net toen ik begon te denken: hij duurt wat lang, draait de film en zit je er weer helemaal in.

Ik heb gelachen met deze film, ineengedoken gezeten en ook een traantje (of drie) gelaten.

avatar van EEE

EEE

Verschrikkelijke Amerikaanse sentiment film waar ik echt koude rillingen van krijg. In de bioscoop gezien, maar het heeft me geen moment kunnen interesseren of ontroeren. Eén sterretje voor de moeite.

avatar van LeeGer

LeeGer

HiLL schreef:

Denk dat 't niet echt de bedoeling was om er een spannende film van te maken. Meer een drama met actie erin.

avatar van HiLL

HiLL

LeeGer schreef:

Waarom niet? Kan een actie/Drama niet spannend zijn dan?

Lijkt mij wel en dat miste ik dan ook in deze film.

avatar van Rickydabadboy

Rickydabadboy

echt vette film! goed gefilmd en goed geacteerd! de eerste film waar k een traantje om moest laten! het einde werd naar mate de film vorderde duidelijk toch was het einde triest om te zien!

avatar van zeus

zeus

Na hem nog eens bekeken te hebben op dvd (eerst in de bios) heb ik besloten om er een halve ster bij te doen. Het verhaal raakte me dit keer erger en ik kreeg nu zelfs een brok in me keel.

avatar van Sexy Lee Ryan

Sexy Lee Ryan

Ik verhoog deze film door herziening met 1 ster van 3* naar 4*

avatar van cherislee

cherislee

goeie film:D..zeker de moeite waard om te kijken.

avatar van Bentley

Bentley

Pakkend verhaal en een verassend eind.

avatar van MrBrown

MrBrown

Zeer goede film..

Heb me geen moment verveeld van begin tot eind.

zeker een aanrader!

avatar van jeroentjuh

jeroentjuh

goede film, mooi verhaal

avatar van Purmerend

Purmerend

Vreugde, verdriet, vriendschap liggen heel dicht bij elkaar in deze film. Met leuke grappen om de "rookie's" te ontvangen bij de brandweer. O.a. door een emmer water, gans en de pastoor. 3,5*

avatar van roda

roda

aardige film met goed acteerwerk, maar haalt bij lange na niet het niveau van Backdraft.

avatar van Purmerend

Purmerend

Ook slim dat ze het dak van dat brandende gebouw op gingen.

avatar van Hansjuh

Hansjuh

Ik vond dit werkelijk een ontzettend mooie film, die ik zonder moeite nog een paar keer zou kunnen kijken!!! Wat is Joaquin Phoenix toch een goede acteur!!! Deze film verdient 4,5*!!!

avatar van limburg

limburg

Sta er van te kijken dat deze film zulke goeie kritiek krijgt van jullie. Ik vond het een behoorlijke standaard film.
Jong broekie komt bij brandweer en werkt zich omhoog. Komt snel een leuk meisje tegen en wordt smoor verliefd. Uiteraard moet er iemand dood tijdens het blussen en raakt er iemand zwaar gewond. Alleen wordt bij de meeste films het hoofdpersoon gered en hier niet.
Van het verrassende verhaal hoeft de film het dus niet te hebben. Neemt niet weg dat de film toch de moeite waard is om te gaan huren.

avatar van WhiteKitten

WhiteKitten

roda schreef:

Ik vond hem juist veel beter dan Backdraft. Echt een topfilm!

avatar van The One Ring

The One Ring

De film begon rampzalig vond ik. Cliché na cliché wordt verwerkt (met wel een paar geinige grappen tussendoor) en ik dacht niet dat het me ooit zou gaan boeien. Maar ondanks dat de film toch wel cliché blijft, greep de film me op een gegeven moment aan. Niet zozeer omdat er tussendor iemand dood ging. Dat zat er dik in. De verminking van die ander deed me veel meer. De film weet best te ontroeren, maar doet dat niet op een bijzonder niveau. Wat het wel doet is een groot sympathie opwekken voor de brandweer. En dat verdienen ze. Voeg daar goed acteerwerk bij en je komt toch op een film uit die de moeite waard is.
3,0 sterren

avatar van Summer

Summer

The One Ring schreef:

3,0 sterren

Beaam ik helemaal, alleen krijgt de film van mij een half sterretje meer

avatar van schorpio1970

schorpio1970

Middelmatige drama-film met een ontzettend hoog amerikaans chauvinistisch tintje. Het begin en het eind van de film is goed uitgewerkt, alleen het middenstuk had zeker wat meer aandacht verdiend. Als voorbeeld wil ik noemen dat er plotseling twee kinderen waren. Dit werd er even zo tussengemoffeld.

Voor de verder rest is de film toch wel een aardige avondvulling.

avatar van RobjeH

RobjeH

Redelijke film met een sterk einde! Zeker de komische stukjes zorgden voor een goede afwisseling... 3*

avatar van Looy

Looy

Wat een fantastische film.. Alles zit erin drama, humor, actie en d.m.v flashbacks wordt het ook nog eens aaridg gebracht.. Eindelijk ook eens geen zoet einde... Al met al erg goed.. Enige minpunt is dat alles misschien tikkeltje overdreven wordt maar het is en blijft een Hollywood productie.

avatar van tess

tess

Ja, hij blijft me toch aan het huilen krijgen....

avatar van sander183

sander183

Redelijke film... Het liefdesverhaal was ontzettend cliché en had geen enkele diepgang...

Wel goed dat hij dood gaat op het laatst, naar mijn mening onverwacht, maar dat draagt wel weer bij aan het chauvinistische geheel. 2.5*

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Cliché film van begin tot... nee, niet tot het eind, want juist dat goed gekozen einde maakte veel goed.

De rookie grappen, de obligatoire dode collega, de heldendaad, alles was vreselijk standaard, op de mooie muziek en (vooral aan het begin) het goede camerawerk na. De rol van Travolta was ongelooflijk vlak (jammer). Leuk om Robert Patrick weer eens te zien.

Eigenlijk een ode aan 9/11 (druipt er vanaf), daarom is de film in de VS wel goed ontvangen denk ik.

3.5 sterren

avatar van moon44

moon44

Dat gevoel had ik ook een ode aan 9/11.

Maar daarom toch een goede film met aan het einde, ja toch weer huilen.