• 9.378.534 stemmen

Geregisseerd door: Jay Russell

Met onder meer: John Travolta, Joaquin Phoenix en Robert Patrick

Releasedatum: 2 december 2004

Plot Ladder 49

"Their greatest challenge lies in rescuing one of their own"

Jack Morrison is een ambitieuze brandweerman die van groentje uitgroeit tot doorgewinterde professional. Zijn gevaarlijke en veeleisende baan vergt veel energie en gaat vaak ten koste van zijn vrouw en kinderen. Steun vindt hij bij zijn mentor en commandant Mike Kennedy en bij zijn tweede familie 'De Broeders van de Brandweerkazerne'. Maar als Jack tijdens een zware klus wordt ingesloten door een vlammenzee, wordt hem duidelijk waar het in het leven echt om draait; familie, waardigheid en moed. Terwijl zijn collega's van Ladder 49 alles doen om hem te redden, hangt Jacks leven aan een zijden draadje.

Jack Morrison

Frank Mckinny

Keith Perez

avatar van Scratt

Scratt

Goede film om met je lief te zien ofzo. Misschien wel cliché zoals sommige hier zegge maar kheb eigelijk niks slecht te zeggen hierover. Tis aangrijpend, grappig, goed geacteerd en al de rest.. Gewoon een goeie film !..

avatar van obuma

obuma

ik heb zojuist 3,5 gestemd.

Qua beeld en geluid (vooral dat laatste) meer dan oke.

Op zich best spectaculair, we wennen er helaas te snel aan.

Het verhaal is (super) cliche. Een brandweerheld die met zijn geweten worstelt, moet hij nog wel verder gaan met dit werk voor zijn vrouw en kinderen.

Wie zich daaraan niet al te veel stoort, kan zich met deze film prima vermaken.

Greetz, Obuma

avatar van Gehenna

Gehenna

Een portret over brandweermannen en met name word het karakter van Joaquin Phoenix gevolgt. Phoenix zit helemaal in zijn rol en het blijft een lust om deze talentvolle acteur aan het werk te zien.

ook Travolta is overtuigend als korpsleider/mentor. Mooie film die mij meteen wist te boeien.4*

avatar van DRJeFF

DRJeFF

Wat een verschrikkelijke film.Travolta onwaardig.

Een echte cliche rampenfilm.Overdreven en slecht geacteerd.

Elke scene kun je al vanaf t begin invullen.

0.5

avatar van cobra31

cobra31

heb deze film toch met plezier zitten kijken leuk verhaal wel zeer snel in me kaar gedraait dus niet dat je iets kan verwachten in deze film maar ondanks alles toch nog een 7+

avatar van DRJeFF

DRJeFF

We gaan maar tot en met 5 hier hoor.

avatar van JonathanTucker

JonathanTucker

Ik denk dat hij daarmee 3,5* bedoeld.

avatar van tuinkabouter

tuinkabouter

nou mijn eerste berichtje hoop dat ik het goed doe.

ladder 49 vind ik een aardige film, hij is inderdaad wel voorspelbaar, maar als je de film gewoon over je heen laat komen is hij erg onderhoudend! een eerbetoon aan de brandweermannen van amerika eigenlijk!

avatar van gsusboy_tibor

gsusboy_tibor

deze film ga ik vanavond kijken dus ik weet nog niet hoe die is

avatar van Tarkus

Tarkus

Een van de betere films over een brandweercorps. Mooie opnames en special effects. Voortreffelijker rollen van Travolta en Phoenix. Echt een aanrader !!

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Hele mooie realistische film!!

Ik vond m heel emotioneel, en er werd heel goed in geacteerd!

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Zeer mooie indrukwekkende film. 4 sterren !

avatar van Materny

Materny

Hem 'm één keer gezien maar ben hem gvd kwijtgeraakt.

Kan me wel nog herrineren dat het niet zo'n sterke film was als ik had verwacht.

Travolta speelt op auto-pilot en ik heb Phoenix al betere rollen zien spelen.

Nee, het had beter gekund.

avatar van eerdekes

eerdekes

Ach, aardig filmpje wel.

Prima prestatie al was ik niet meteen echt weg van phoenix maar netjes rechtgezet.

Leuke actiescènes, beetje drama dat de film een uur langer doet lijken.

Toch zie ik er een 3 sterren filmpje in.

avatar van hank

hank

Ere wie ere toekomt, eindelijk nogeens een film die de 'firefighter' in de spotlight zet, mag meer gebeuren.

Leuk film en goed acteerwerk meer moet dat niet zijn!!

avatar van kooppie

kooppie

Nee, niet mijn film, vond er niets aan!

Erg voorspelbaar allemaal...

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Het is geen backdraft, maar wel een leuke film.

avatar van Cennie

Cennie

Tja wat zal ik zeggen, de ene cliché is nog niet eens afgelopen of de andere zit er weer achter aan.

Geen slechte film maar ook geen goede film.

avatar van MrEd

MrEd

Magere film met een slecht acterende Travolta. Was waarschijnlijk bedoeld om de amerikaanse brandweermannen weer in een positief daglicht te zetten na 9/11.

Ik vond het een perfecte film echt top

4,0

Voor mij persoonlijk 1 van de slechtse films van de afgelopen jaren. echt een verschrikking, zo cliche en standaard sentimenteel.

En dat acteerwerk... ongelofelijk voor acteurs van dit niveau. Gewoon een lachertje.
Die dialogen : Twee mensen staan tegenover elkaar en zeggen gewoon 3 keer hetzelfde, wtf is dat? En die humor zo geforceerd... gans in de kastjes... brandende krant op de wc.. mijn hemel.

avatar van coconoto

coconoto

Leuke film, met wel een meeslepend verhaal en een verassend einde.

*3.0

avatar van basketballerke

basketballerke

Een mooie en meeslepende film die helaas te cliche is om het hoger dan 3 sterren te geven.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Vond die minder goed als backdraft en vond best verwarrend met als die dan in eens onder een gebouw ligt en vond wat weg hebben van elkaar maar de acteer werk was wel beter duss toch een 3

avatar van Max77

Max77

Schitterende Film echt heerlijk ik vind dat brandweer mannen meer respect moeten krijgen inplaats telkens die Militaire , echt een heerlijke film zeker een 5,0

avatar van papaEd

papaEd

kos schreef:

Waarom zou deze film slechter zijn dan Backdraft ?

Dat leg ik nota bene uit in het stukje wat je quote.

avatar van my style

my style

vond dit een hele mooie film, erg realistisch en goed verhaal. Vond dat er erg goed acteerwerk werd geleverd. Kortom een mooie film en echt een aanrader 3,5*

avatar van veron35

veron35

Ik dacht dat dit een standaart film zou zijn, maar hij was echt spannend en ontroerend. Ik moest huilen op het eind. En natuurlijk goed geacteerd door mijn lievelins acteur Joaquin Phoenix. De reden waarom ik de film kocht.

avatar van DidierS

DidierS

Ben je brandweerman? Bekijk deze film dan zeker niet met je vriendin, het zou kunnen zijn dat je voortaan een andere hobby mag zoeken. Een leuke film maar alles behalve realistisch vanuit brandweerstandpunt... gelukkig maar dat het er zo niet aan toegaat!