Genre: Drama / Mystery
Geregisseerd door: Geoffrey Sax
Met onder meer: Michael Keaton, Deborah Kara Unger en Ian McNeice
Releasedatum: 14 april 2005
Plot White Noise
"The line separating the living from the dead has been crossed."
Het rustige leven van architect Jonathan Rivers (Michael Keaton) verandert op slag door de onverklaarbare dood van zijn vrouw Anna. Een tijd daarna wordt Jonathan benaderd door een man die beweert contact te hebben met de overleden Anna via EVP - Electronic Voice Phenomenon - waarbij de doden via audio en video apparatuur communiceren met de levenden. Jonathan staat eerst nogal sceptisch tegenover dit verhaal maar gelooft al snel dat de boodschappen werkelijk van Anna komen. Zijn speurtocht via de EVP en de bovennatuurlijke berichten openen een deur naar de andere wereld, waardoor iets onaangenaams zijn leven binnendringt.
Jonathan Rivers
Detective Smits
Police Woman
Minister
Asmahan
Ok, ik gooi mijn scepsis even aan de kant. Laten we er van uit gaan dat een geest er 'als er iemand dood is' van heeft gemaakt. Wat dan als er iemand dood is? Wat dan? Dat zou ik dan graag willen weten. Ze zijn wat onvolledig, die geesten!
Jonkman
Wie kan er een link van een trailer zetten, die van de eerste pagina doet het niet.
Le_Freak
Wat vinden hier veel mensen een film vrij snel vaag, zegt dat iets over de mensen hier of.........
Deze film is namelijk helemaal niet vaag, een film waarbij je de verhaallijn niet kunt volgen of een verhaallijn die rommelig of warrig is zijn films die vaag zijn,maar kom op zeg dit is geen vage film.
- 11915 berichten
Dit is wél een vage film, met een van de allerslechste scripts die ik ken. Waar ging deze film nou helemaal over? Het gegeven van EVP is interessant, maar in deze film zo slecht uitgewerkt dat het onmogelijk eng kon worden gevonden. En wat een anti-climax zeg...
Een van de allerslechtste films die ik in tijden heb gezien. 1 ster.
Wel leuk trouwens om te zien dat vooral over deze film de meningen zo uit elkaar liggen
Tessa000
Zaten veel schrikeffecten in!
Alleen weet ik niet precies wat het doel van deze film is...
xangadix
Safri
De film begon al tenenkrommend slecht. Trefwoorden: Relatie, succes, geluk, zwanger, pianodeuntje, blablabla.
Toen werd hij beter. Het gegeven is namelijk zeer interessant en dat werd in het middenstuk, met behulp van schrikeffecten, best goed verteerbaar. Maar ja, daarna wordt het gewoonweg oninteressant en saai uitgewerkt. Ik kan er niets anders van maken. Jammer dat het toch weer zo'n standaard filmpje is geworden, die wel een voldoende scoort maar ook absoluut niet meer.
- 11915 berichten
Dat zal ik je vertellen. Ik heb een paar vragen, die jij misschien kan beantwoorden.
1: Waarom wilde die vrouw zelfmoord plegen?
2: Wie waren die twee mannen die je de hele tijd op de achtergrond zag bij de videobeelden?]
3: Was Anna vermoord of niet?
4: Wat had 'de dader' voor motieven?
5: Hoe kwam diezelfde 'dader' bij dat EVP terecht?
6: Hoe is die man die Jonathan bij het EVP bracht doodgegaan?
Dit waren er een paar, als me nog wat te binnen schiet zal ik ze posten.
ramses
wat een ramp van een film
langdradig begin, wel een goed middenstuk maar dan de finale, alles door elkaar, je krijgt dan in vijf minuten alles uitgelegd zodat je onmogelijk nog mee bent
xangadix
Patp
Hmm. De film komt aardig snel tot concretie. Ik bedoel , na 10 minuten gaat er reeds een belangrijk hoofdpersoon dood.
De opbouw van de spanning is totaal niet slecht.
Alleen het einde.. ja.. pfff.. het einde.. laat je als kijker met veel vragen achter..
Maar misschien was dat ook wel de bedoeling.
mr_noname
Hmm, heb em nog eens gekeken en moet zeggen dat ik alles nu beter heb mee gekregen, het verhaal blijft voor mij wel het zelfde (zwak) en voral daarin tegen het einde van de film al helemaal..
maar de schik effecten zijn wel leuk! 0.5* >>> 2.0*
timbo_
je bedoelt die keiharde geluidseffecten. want schrikken doe je in deze film alleen door het geluid.
as
Sjammie
ohw jeetje zeg ik vond het super eng
:(:(!!!!
geloof mij maar, als je deze film hebt gezien, wordt je paranoïde als je op de tv een sneeuwbeeld ziet.........
timbo_
kijk dat is dus ook mijn punt. Had hetzelfde bij the boogeyman. (ook al in sneak gelukkig nu een site gevonden waar ik kan zien wat er draait) want je schrikt wel maar niet door toedoen vand e film maar puur door het vele hardere geluid.
- 11915 berichten
Sinds The Ring vind ik het ook niet egt prettig om een sneeuwbeeld op tv te zien.
Token
Eerlijk gezegt vond ik hem een beetje tegenvallen.
Ik vond hem niet slecht maar zeker niet 1 van de toppers. Spanning werd goed opgebouwd maar de schrikmomenten kon je al een minuut voor tijd zien aankomen. Telkens als mijn vriendin zich de pleuris schrok (Home cinema hoge volume
) had ik zoiets van, waar schrijk jij nou van?
Ik denk dat ik hem gewoon nog een keer moet kijken om tot een goede waardering te komen...Heb gewoon té veel van dit soort films gezien!
Ik geef hem toch nog een 3,5 *
frun
je moet er echt voor gaan zitten om het te kunnen begrijpen
1 keer ff schrikken verder viel het wel mee
maar mijn vriendin en ik vragen nog steeds af hoe het eind inelkaar zit
van mij krijgt hij een 3
morpheus
Een duidelijk geval van een film waarbij de trailer meer voldoening geeft dan de film zelf. Het verhaal heeft een interesant uitgangspunt maar wordt helaas zo snel mogelijk in conventionele banen geleid. Wat overblijft is een dertien in dozijn hollywoodhorror. De film beweegt zich traag voort, heeft enkele voorspelbare maar toch ook een aantal goeie schrikmomenten en het eind is uiteraard te cliché voor woorden. In het geval van White Noise doet het einde zelfs af aan de voorgaande 90 minuten. Jammer, gemiste kans, had dan ook stiekem op beter gehoopt. Dan nog maar een keertje de trailer bekijken. De trailers blijken in tegenstelling tot hollywoodfilms zelf ieder jaar beter te worden
*1/2
fientje
de film was boeiend maar ik moest het goed volgen
soms eens terug draaien want snapte het niet goed
vooral het einde niet maar wel af en toe omhoog
gesprongen van het verschieten.
deze film was toch meer een inspanning voor mijn
hersentjes
Sjan
Het idee van EVP is in mijn ogen zeer interessant, maar deze film doet er bijna niets goeds of interessants mee. Het hele EVP-geneuzel wordt alleen maar gebruikt om enkele slappe verhaallijntjes te laten zien. De spanning is nooit echt aanwezig en de schrikeffecten zijn stuk voor stuk voorspelbaar. Keaton acteert zeer matig, zonder enige emotie en de rest van de cast is ook niet bepaald hoogstaand bezig. Jammer, het EVP-idee is goed, maar de uitwerking is matig. 2.5*
meerhoff
Inderdaad, het idee is stukken beter dan de uitwerking. In het midden vond ik het af en toe redelijk eng, maar het einde verziekte veel. Jammer.
Waku
White Noise zoekt zelf nog waarschijnlijk onder welke categorie het valt. Aan de ene kant wil de film een drama zijn, het moet een thriller voorstellen en uiteindelijk ook een griezelfilm zijn...Van alles wat eigenlijk.
Op zich begint de film goed.Nabestaanden die contact willen leggen met de doden is een emotioneel gegeven.
De spanning wordt goed opgebouwd, zeker als ook kwade geesten zich melden. Schimmen vliegen voorbij en de duistere geluiden zijn om kippenvel te krijgen.
Helaas maakt de film zich belachelijk op het eind en is de climax een chaotische koude douche..
Pandabanana
Echt eng is deze film jammer genoeg niet. Boejend was hij wel. Het is best een intrigerend idee, dat EVP. De film beweegt zich te traag voort. Het stuk aan het einde met die geesten... Dat verneukt de film. Die geesten zijn ZO vreselijk nep! Zonde gewoon... Het einde zit vreemd in elkaar.

White Noise 2: The Light

The Frighteners
Komedie / Horror, 1996

Mindhunters
Misdaad / Thriller, 2004
rolstoeltimevoiceinspectorbovennatuurlijkverliesremote controllifting person in air paranormal phenomenadoodwaterfrontaudio cassettelogbookelectronic voice phenomenanear missbedridden