Speelduur: 366 minuten / 400 minuten (miniserie)
Alternatieve titel: The Best of Youth
Italië
Geregisseerd door: Marco Tullio Giordana
Met onder meer: Luigi Lo Cascio, Alessio Boni en Maya Sansa
Gesproken taal: Engels, Italiaans en Noors
Releasedatum: 5 februari 2004
Plot La Meglio Gioventù
"The Possibilities Were Endless..."
'La Meglio Gioventù' vertelt het verhaal van een Italiaanse familie van het einde van de jaren zestig tot nu. Het verhaal focust op de broers Nicola en Matteo. In het begin delen zij dezelfde dromen, lectuur en vriendschappen, tot ze op een gegeven moment Giorgia ontmoeten, een jong meisje dat lijdt aan psychische stoornissen. Hun toekomst neemt noodgedwongen een andere wending. Nicola beslist psychiater te worden, Matteo geeft zijn studies op en meldt zich bij de politie aan.
Nicola Carati
Giorgia Esposti
Angelo Carati
Giovanna Carati
finalman
nou, hier ga ik dan: de pa van m'n vriendin stak deze film op en ik heb eventjes meegekeken, en ik moet zeggen dat deze film totaal niet mijn smaak is. Na een uur en half had ik het wel gezien en ben ermee gestopt. Ik geef hier geen punten op daar ik hem toch niet helemaal uitgekeken heb.
Legan
?
Greeneyelady1
Haha, zolang?
Ik ga m binnenkort ook maar een keer in het weekend kijken..
Kom op nog 4,5 uurtjes doorbijten.
vergeet het maar, ik wil hem zelfs nooit meer bekijken!
En Reinbo,
ik kan het mij niet echt voorstellen, dat ik 6u naar een slechte film moet kijken.
Bwerk, dan is m'n filmavond al verpest.
Heb jij hem eigenlijk uitgekeken als je een 1 gaf?
Ja, was toch benieuwd naar dat zogenaamde meesterwerk. Hoopte steeds dat er iets boeiend zou gebeuren, maar dat bleef uit. Maar ik heb ook wel nog slechtere films uitgezeten.
finalman
ik merk wel dat er op imdb nog niet zoveel gestemd is op deze film. Wellicht omdat hij veel te lang duurt.
speranza
Het is een schande dat dit drama zo ontzettend ondergewaardeerd wordt. Alles klopt aan deze film. De 366 minuten vliegen om. Het boeiendste personage is zonder enige twijfel Matteo. Je moet van steen zijn om niet met hem mee te voelen. Alessio Boni zet dit personage op briljante wijze neer. De acteerprestaties van Luigi Lo Cascio, Maya Sansa en Jasmine Trinca zijn ook zeer goed. Naast een bijzonder boeiende verhaallijn biedt dit nog nooit overtroffen meesterwerk prachtige beelden van alle uithoeken van Italië en een inzicht in de vele ingrijpende gebeurtenissen die de laatste decennia hebben plaatsgevonden in dit bijzonder fascinerende land. Dit drama laat in tegenstelling tot zeer veel bijzonder overgewaardeerde pulp films uit Hollywood veel aan je eigen verbeelding over. In scherpe tegenstelling tot genoemde films is dit drama geschoond gebleven van pretenties. Deze film vervult mij met nostalgie en weemoed. Ik wil terugkeren naar al deze mooie plekken en mijn jeugdherinneringen herbeleven. De enige manier om een heel klein beetje aan dit verlangen tegemoet te komen is het voor de vijftigste keer bekijken van deze parel uit de filmgeschiedenis. Deze film blijft mij tot in het diepst van mijn ziel raken. Ik geef me onvoorwaardelijk over aan dit drama.
Madecineman (moderator films)
Het is een schande dat dit drama zo ontzettend ondergewaardeerd wordt.
Met een 4,13 gemiddeld en een nummer 22 positie in de top250 kan je met geen enkel goede wil van de wereld over "ondergewaardeerd" spreken lijkt me... Wel een Italiaans gevoel voor drama zo'n opmerking, dat dan weer wel
Robert van Gent
Ik heb in 2 middagen deze fantastische film bekeken. Het eerste half uur moest ik even doorbijten, maar daarna had hij me helemaal in de greep. Het gebeurt zo weinig dat alles zo geloofwaardig is.
ben op de helft nu.
tot nu toe geef ik een 4.
er is een minpunt tot nu toe.
de film draait niet meer echt om giorgia wat ik toch begreep na het lezen van de achterkant van de dvd
v2000
Giorgia is een sleutelfiguur die het leven van de broers voor een groot deel beïnvloedt. Zij speelt echter niet de hoofdrol. Maar ik zou zeggen: laat je verrassen.
ben op de helft nu.
tot nu toe geef ik een 4.
er is een minpunt tot nu toe.
13woutie13
haha jullie maken me heel nieuwschierig
13woutie13
oke ik heb hem eindelijk af, moet zeggen alles is een stuk helderder,
ik zal morgen me stem geven en een korte mening geven, nu ga i slapen tis laat
13woutie13
het genre drama apart staat in deze film wel goed.
een familie maakt in deze film zo ontzettend veel mee, waar kinderen de doorslag geven.
ik snap nu ook waarom giorgia zo belangrijk is, als zij er niet was ging nicola nooit achter mirella aan en hadden ze nooit het kind gevonden.
sorry voor de spoilers maar die horen bij het bericht.
ik ben niet 100 % overtuigd door deze film, maar wel 90 %.
de acteurs zijn allemaal op hun beurt heel erg goed in hun rol.
4.5 ster is genoeg, net geen plaats in me top 10
Diederik58
De lange zit is de moeite waard. wijntje, kaasje, beentjes gestrekt en dan wegzakken in de film.
Prachtig geacteerd en mooi in beeld gebracht.
De locaties waar gefilmd is: ontzettend mooi.
Aan het eind van de film begint in feite de cyclus opnieuw.
Een minikritiek: ouder grimeren van personen is toch een lastige klus. Een klein smetje. Kijk je daar doorheen dan is het een boeiend familiedrama.
Zuiderpark
Ik ben vergeten van mijn rode wijntje te slobberen, zo mooi is dit epos. Ik heb hem van pappie en mammie gekregen voor mijn verjaardag en dank ze nog steeds hiervooor.
Een meesterwerk
13woutie13
Geeft echt een prachtig beeld van de italiaanse geschiedenis.
Sjoerdow
Ik kan weinig aan de woorden van Speranza toevoegen, behalve dan dat de film niet echt ondergewaardeerd is, maar er niet tussen het hollywood-geweld uitspringt.
De film vind steun aan het verhaal, dat gewoon steengoed is en de beelden die het stukje Italiaanse historie zo mooi weergeven.
Ook leef je mee met hoofdpersonen als Matteo en Nicola, iets wat ik bij een film als The Godfather een beetje miste.
Misschien wel de beste film die ik gezien heb.
4,5 sterren
speranza
Het enige superlatief dat ik nog niet over deze film genoemd heb is de hemels mooie muziek van Giuseppe Verdi, Maurice Ravel, Ástor Piazzolla, Johann Sebastian Bach en Wolfgang Amadeus Mozart.
speranza
Dit is een bijzonder ondergewaardeerde film die het helaas moet afleggen tegen diverse enorm overgewaardeerde Hollywood films. Dat kan ik niet begrijpen.
Saaie soap zul je bedoelen. Staat zo'n 1298 plaatsen te hoog. Is gewoon een tv-serie, hoort eigenlijk niet thuis op Moviemaker. Enkel voor liefhebbers van onbetrouwbare zeurende Zuid-Europeanen. En voor mensen met een minderwaardigheidscomplex. Misschien wel aardig als je toch zes uur op een bus moet wachten.....
speranza
Je moet van steen zijn om je ogen droog te houden bij deze film. Dat heeft niets met zeurende Italianen te maken. Het heeft alles met pure passie te maken.
Je moet vast heel veel koffie hebben gedronken om niet in slaap te vallen bij dit traag voortkabbelende niemendalletje.... Cinema van het saaiste soort, daar moet ik inderdaad van huilen. Dat je dat passie noemt....
speranza
Geen enkel mens met het hart op de juiste plek kan de tragische gebeurtenissen rondom Matteo weerstaan.
Je moet van steen zijn om je ogen droog te houden bij deze film.
Right ... Je moet van steen zijn om je ogen open te houden eerder.
Moviemaker

Hadashi no Gen
Animatie / Drama, 1983

Hodejegerne
Thriller / Misdaad, 2011
sicily, italyverlies van geliefdepolitical activismgangstercarrièremaatschappijcultural revolutionpolitiekflorence, italyturin brother against brotherfamily reunionfamily conflictna de tweede wereldoorlogyears of leadfamily sagalost youth may 68spanning generationstangentopolibrothers love same woman