• 9.374.517 stemmen

Woodstock (1970)

Documentaire / Muziek | 184 minuten / 228 minuten (director's cut)

Genre: Documentaire / Muziek

Speelduur: 184 minuten / 228 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Woodstock: 3 Days of Peace & Music

Geregisseerd door: Michael Wadleigh

Met onder meer: Richie Havens, Joan Baez en Roger Daltrey

Releasedatum: 18 augustus 2019

Plot Woodstock

"3 days of peace, music...and love."

Een intieme kijk op het Woodstock Music & Art Festival, dat in 1969 in Bethel, NY gehouden werd. Van de voorbereiding tot het opruimen, met toegang tot bijzondere insiders, registraties van optredens en portretten van festivalgangers. Zowel positieve als negatieve elementen worden belicht.

Zichzelf

Zichzelf - Country Joe and the Fish

Ik vond dat de film er op mocht, en heb toestemming gevraagd en gekregen van Jordy om 'm alsnog te plaatsen.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

... en da's een goeie zaak!

avatar van Wouter

kappeuter schreef:

Zou niet weten waarom ie er niet op zou mogen....

avatar van Ramon K

Ramon K

En nu even over de documentaire graag.......

Schitterende muziek, schitterende docu, prachtige sfeer. Ik heb Woodstock op LP, dubbelvideo en dvd. Al vele malen gezien en gehoord. Hoogtepunten zijn voor mij het nummer 'Freedom' van Richie Havens, het energiek gebrachte 'With a Little Help From My Friends' door een krachtige Joe Cocker, de regendans, de naakte man met het schaap, de LSD-waarschuwing, de reclame voor de hamburgertent (voor de mensen die denken dat kapitalisme niet geheel ziek is), de performance recht uit de ziel van Santana (Soul Sacrifice) etc etc etc......4,5 sterren.....schitterend!

Ramon K schreef:

(voor de mensen die denken dat kapitalisme niet geheel ziek is),

Dus als ik het goed begrijp vind jij kapitalisme erg ziek?

avatar van cornelis

cornelis

BoordAppel schreef:

Dus als ik het goed begrijp vind jij kapitalisme erg ziek?

Ramon is dol op kapitalisme, dat weet toch iedereen? Breek hem de bek niet los.....

avatar van Ramon K

Ramon K

Ach ja, ik heb wat gemixte gevoelens over het fenomeen 'kapitalisme'.

Maar ik zal niet zeuren, ik doe er ook aan mee.

Ik vermeldde het trouwens in mijn post Boordappel omdat die woorden bijna letterlijk in de docu worden uitgesproken. (in het Engels dan).

BoordAppel

Och ja natuurlijk is kapitalisme niet helemaal goed maar een beter systeem is er volgens mij nog niet dus tot die tijd zitten we dr aan vast. Leer dr mee leven zou ik zeggen!

avatar van cornelis

cornelis

BoordAppel schreef:

Leer dr mee leven

/me duikt weg...

BoordAppel

He, verdorie niet zo snel reageren Cornelis ! Ik had Ramon's bericht erna nog niet gelezen toen ik m postte anders had ik m ff weggehaald en wat anders gezegd. Maar goed.

avatar van EmDee

EmDee

Idd een heerlijke docu met enkele (voor mij) onergetelijke momenten:

- kippevel bij Joan Baez

- het anti-oorlogs betoog van Country joe

- het indrukwekkend gebrachtige With a little help from my friends van Joe Cocker

- sex met gitaar door Jimi Hendrix

- het formidabel drumwerk van Keith Moon

- Janis Joplin beneveld door de drank, maar wat een strot.

Alleen één groot minpunt:

John Fogerty heeft nooit toestemming gegeven om het optreden van Creedence op te nemen.

avatar van GFM

GFM

EmDee schreef:

- Janis Joplin beneveld door de drank, maar wat een strot.(

Het hoogtepunt van de film wat mij betrefd,,,wat een wereldstem!!!

avatar van Reinbo

Een grootse registratie van een groots evenement. Martin Scorsese was montage assistent.

De director's cut duurt 228 minuten.

Opvallend weinig stemmen bij zo'n bekende/prachtige film. Sowieso essentieel voor elke zichzelf respecterende muziekliefhebber

Queto Yurlunyur

Vannacht op de WDR, van 00:15 tot 04:00 uur (de director's cut). In het Engels met Duitse ondertitels. Voordeel is dat de WDR de film in letterbox uitzendt (varierend tussen 1.85:1 en 2.35:1), wat met alle splitscreens een heel andere film oplevert dan wat RTL 4 uitzond.

avatar van argus

argus

Film bevat te veel slaperigheden zoals opruimen van het terrein etc. Zwakke optredens zoals van John Sebastian, wat bovendien veel te lang duurde. Slechts een handjevol goede optredens, waarbij die van 'The Who' toch wel nadrukkelijk in het oog springt. Wat is dat toch een schitterende L-I-V-E band.

Desalnietemin alles bij elkaar toch maar: 2½

avatar van bobby51

bobby51

Schitterende muziek. Doet je terug verlangen naar je jeugd. Vooral Jefferson Airplane fantastisch.

savi_7

gewoon super, een must to have voor iedereen die van de jaren 60-70 houdt.

savi_7

Kan iemand mij mischien vertellen wie het liedje over Vietnam zingt??? kan er niet meer opkomen.

avatar van Reinbo

Joan Boaz meen ik

Baez

savi_7

dat is een vrouw, het nummer werd gezongen door een man. dacht dat het nummer na John Sebastian kwam.

het nr gaat ongeveer zo

One Two Tree what're we fightin'for?

Don't ask I don't give a damn

Whooopeee we're al gonna die

en dan zo verder

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Voor het eerst gezien toen ik 13 was (1994, 25 jaar woodstock). Hij kwam toen in een aantal delen op de BBC. Echt, ik was gelijk verkocht. De muziek, de backstage elementen, de regendans, de revolutie, Jimi hendrix, de tijd....héél dope.

Apart al die splitscreens en ik krijg bij het zien van de film echt het gevoel dat het iets bijzonders was. ****

avatar van LeoBT

LeoBT

ik ben anar een lezing geweest bij mij op shcool (sint jans lyseum 's-Hertogenbosch) van de reggiseur... erg boeiend. Volgens mij zouden we idd iets meer kunnen doen voor mensen die eht wat minder hebben op deze wereld.. voor de wereld trouwens ook..

avatar van Jmp

Jmp

savi_7 schreef:

het nr gaat ongeveer zo

One Two Tree what're we fightin'for?

Don't ask I don't give a damn

Next stop is vietnam

An it's five, six, seven

open up the pearly gates

well ain't no time to wonder why

Whooopeee we're al gonna die

en dan zo verder

was van Country Joe & the Fish (country Joe McDonald)

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Is dit de documentaire die tijdens het 25- of 30-jarige jubileum in verschillende delen werd uitgezonden?

Met die beelden van festivalgangers die zo space waren dat ze in een tent werden opgevangen waar ze konden "uitrusten", en waarin vermiste personen werden opgeroepen? En van naakte mensen die door de modder gleden?

Yup. (wat betreft de scenes die je beschrijft dan).

Queto Yurlunyur

Weet je dat zeker? Het klinkt wel als beelden van het festival Woodstock, maar volgens mij zitten genoemde scenes niet in deze film (wellicht in The Lost Performances of Woodstock Diary?).

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Ja, ik zat ook even te twijfelen, maar volgens mij heb ik deze gezien, het was toch wat oudere documentaire.

Misschien als ik nog wat gebeurtenissen schets:

Lange files richting festival, helicopters die af en aan vlogen, optredens van The Who en Ten Years After.

En dat er werd omgeroepen dat er "slechte" drugs in omloop waren....

Queto Yurlunyur

Dat is zonder twijfel wel allemaal in deze film (al sluit dat niet uit dat die scenes ook in andere docu's zitten).