Genre: Thriller / Misdaad
Met onder meer: Morgan Freeman, Monica Potter en Michael Wincott
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 23 mei 2001
Plot Along Came a Spider
"The game is far from over."
De dochter van een senator wordt van school ontvoerd door één van haar leraren. De kidnapper belt een politieagent, die zodoende betrokken raakt bij de ontvoering. Hij wordt geholpen door één van de leden van de beveiligingsdienst die gefaald hebben in het beschermen van het meisje op haar school.
Alex Cross
Kyle Craig
Ben Devine
Senator Hank Rose
Jordy
Echt slecht vond ik de film niet, hij is goed geacteerd en ziet er (op de neppe special effects in het begin) erg mooi uit. Ik vond het alleen erg jammer dat de opbouw en (vooral) het einde van de film erg cliché zijn. 2 en een halve ster.
SJOE®DO
Along Came A Spider... het begon HEEEEEL erg met een scene waar een paar hele neppe special effects in zaten.. verder was de film wel spannend en nam tegen het einde aan een paar vrij verassende wendingen... toch was het allemaal een beteje te verwachten en was het einde inderdaad niet top.. 2,5 ster...
Dorthe
Ik vond het een goed verhaal ze hadden er alleen wat meer aan moeten doen om het boeiend te maken. Ik vond het eind wel verrassend. Meisje had schattig haar....dus
Jerome-B
De film begon een beetje standaard, met inderdaad een beetje een nep special effect, wat zonde was en de film meteen ff naar beneden haalde, maar na die scene begon de spanning er weer wat in te komen. De karakters worden toch redelijk uitgewerkt, en dat is een pluspunt want dat gebeurt in vele soortgelijke films v/d afgelopen tijd steeds minder of zelfs niet... In het eerste gedeelte van de film heb je toch een beetje idee, van, 'waar heb ik dit eerder gezien'...een beetje cliché zo nu en dan. Maar in het tweede gedeelte van de film, zijn er opeens wat verrassende (grote) plotwendingen wat weer een nieuwe dosis spanning geeft. Conclusie, spannende film die hier en daar wat cliché-matig overkomt, maar waar verder weinig mee mis is. 3 Sterren, want voor een topper mist het toch wat....
Bapomaha
Inderdaad, in het begin van de film zit een errug fout special effect en de film is voor de pauze niet echt goed te noemen. Maar, na de pauze begint het verhaal pas echt.
Hoewel je met enig denkwerk de helft van de oplossing kan bedenken is het einde toch verrassend te noemen.
Er is in deze film zelfs aan de humor gedacht: iets anders kun je die kop van Will Smith tussen die van Einstein en Mohammed Ali niet noemen!
ThaDeez
ik vond em wel koel eigenlijk. beetje in de trant van Kiss The Girls. =] goed verhaal. Morgan is zeker een goede acteur.
jeroen79
Nee, ik vond hem echt een beetje tegen vallen. Uit eindelijk viel er wel naar te kijken maar ik zou er niet graag nog een keer mijn tijd aan besteden, maar nou hou ik er persoonlijk ook van als er een beetje meer actie in zo'n film zit.
You_bastard
Een spannende film die zwak begon maar later steeds spannender werd. En elke keer dat je dacht dat je de film door had kwam er een verrasende wending.
Blindfold
In het vliegtuig gezien. Was wel aardig, maar ik heb het wel een beetje gehad met films die halverwege (of richting het einde) opeens verrassend willen gaan worden en een vage plotwending uit de kast toveren.
Etienne U
Hij is aardig..........vond het einde alleen een beetje te snel omgedraaid worden! Had van mij niet gehoeven. 2,5 ster
dttom
Niks nieuws en einde zag ik alweer ver vantevoren aankomen, maar goed..
shayed
Dit is echt een 'dertien in een dozijn'-film en zeker niet de beste in het dozijn. Eigenlijk niet meer dan twee sterren, maar een half sterretje extra voor Freeman.**1/2
Macmanus
Ben ik de enige die dat stukje met die telefoons erg veel vond lijken op Die Hard: With a Vengeance.
Niet echt best deze film trouwens 1.5 ster.
maximus
Hier had ik erg veel van verwacht!!
Ok stom nooit doen natuurlijk
geen slechte film ofzo maar ja niet orgineel en niet echt
toppie he
eldorado
Zonder Morgan Freeman was dit een matige film zij.De inhoud vrij standaard maar toch het kijken waard.
SlingBlade
Met Morgan Freeman vond ik hem nog steeds matig en vrij standaard.
gandalf
sorry, maar morgan freeman is gewoon een ijzersterk acteur en charismatisch mens vind ik. Maar de film was niet echt sterk. **
NC
WANNEER WORDT ER EENS EEN FATSOENLIJKE PATTERSON-VERFILMING GEMAAKT?!? James Patterson is mijn favo auteur, maar de essentie van de boeken komt niet naar voren in de films! Bah!
NC
Kiss the girls IS toevallig ook een Patterson verfilming, misschien was het je opgevallen dat de hoofdpersonen uit beide films dezelfde naam dragen: Alex Cross?!? Daarbij werd hij ook gespeeld door dezelfde acteur!
Phoenix
Heb de beruchte special-effects gemist dus dat scheelt
. Voor de rest vond ik het best heel aardig. Script gaat net niet de Wild Things kant op maar verrast precies genoeg. Freeman is natuurlijk weer goed en Potter zorgt voor de eye-candy (wat is ze mooi met betraande ogen). Fatsoenlijke thriller, 3,5*.
mister blonde
wat een voorspelbare zooi zeg. die plotwending zag je toch zeker al van mijlenver aankomen, Phoenix?
Phoenix
Ja, eigenlijk wel. Wat ik in mijn bericht zei was onzin. Heb ik wel vaker last van, zal niet meer gebeuren.
mister blonde
je hebt het over een script dat precies verrassend genoeg is. je zegt niets over de plotwending. als ik al geen vragen meer mag stellen....
Phoenix
Als een script verrassend is lijkt het me vrij duidelijk dat ik plotwendingen niet zie aankomen. Als ik al van te voren weet wat er staat te gebeuren is de verrassing er snel af. Maar die vorige post van mij was blijkbaar in een erg cynische bui ofzo...
djelle
Onderhoudende thriller die wel redelijk wat knappe momenten heeft. Enkele verrassende verhaalwendingen en gebeurtennissen waren op z'n minst origineel te noemen. Ofwel ben ik gewoon enorm traag van begrip
maar dit was allesbehalve voorspelbaar! Het is zeker niet "het alledaagse thrillertje" en daar was ik wel mee gediend...
Die beginscene met die auto (specifiek het ongeluk) was één van de leuke en vernieuwende verrassingen die erin zaten, op visueel gebied. Heel goed. Het zette meteen al de juiste toon.
Ah, en wat zie ik Freeman toch graag spelen... Hij schitterde hier weer en gaf opnieuw een leuke meerwaarde aan de film.
Weinig op aan te merken, goeie thriller. 4*
Chainsaw
Aardig filmpje, dat echter nergens bijzonder weet te worden. Het is allemaal op zich prima gemaakt, maar het is geen film die ik me over een paar weken nog voor de geest zou kunnen halen. Met het acteerwerk is weinig mis, hoewel ik Freeman wel eens beter heb zien spelen. Maar goed, de redelijk strakke uitvoering maakt aardig wat goed, je zou de lachwekkende special effects van het begin bijna vergeten.
3 sterren.

Alex Cross
2012

Kiss the Girls
1997

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

The Way
Drama, 2010

Fracture
Thriller, 2007
detectivegebaseerd op boekfbipsychologiepolice operationpolitievervolgleraarpsychologistpsychologische thrillerwhodunitcat and mousesecret serviceontvoering van kinderenu.s. senatorransom demandu.s. secret service agentretired detectiveyoung abducted girlpsychological detectivepsychological profiling