• 9.373.588 stemmen

Along Came a Spider (2001)

Thriller / Misdaad | 104 minuten

Genre: Thriller / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Canada

Geregisseerd door: Lee Tamahori

Met onder meer: Morgan Freeman, Monica Potter en Michael Wincott

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 23 mei 2001

Plot Along Came a Spider

"The game is far from over."

De dochter van een senator wordt van school ontvoerd door één van haar leraren. De kidnapper belt een politieagent, die zodoende betrokken raakt bij de ontvoering. Hij wordt geholpen door één van de leden van de beveiligingsdienst die gefaald hebben in het beschermen van het meisje op haar school.

Jezzie Flannigan

Ben Devine

Senator Hank Rose

avatar van Jordy

Jordy

Echt slecht vond ik de film niet, hij is goed geacteerd en ziet er (op de neppe special effects in het begin) erg mooi uit. Ik vond het alleen erg jammer dat de opbouw en (vooral) het einde van de film erg cliché zijn. 2 en een halve ster.

avatar van SJOE®DO

SJOE®DO

Along Came A Spider... het begon HEEEEEL erg met een scene waar een paar hele neppe special effects in zaten.. verder was de film wel spannend en nam tegen het einde aan een paar vrij verassende wendingen... toch was het allemaal een beteje te verwachten en was het einde inderdaad niet top.. 2,5 ster...

avatar van Dorthe

Dorthe

Ik vond het een goed verhaal ze hadden er alleen wat meer aan moeten doen om het boeiend te maken. Ik vond het eind wel verrassend. Meisje had schattig haar....dus

avatar van Jerome-B

Jerome-B

De film begon een beetje standaard, met inderdaad een beetje een nep special effect, wat zonde was en de film meteen ff naar beneden haalde, maar na die scene begon de spanning er weer wat in te komen. De karakters worden toch redelijk uitgewerkt, en dat is een pluspunt want dat gebeurt in vele soortgelijke films v/d afgelopen tijd steeds minder of zelfs niet... In het eerste gedeelte van de film heb je toch een beetje idee, van, 'waar heb ik dit eerder gezien'...een beetje cliché zo nu en dan. Maar in het tweede gedeelte van de film, zijn er opeens wat verrassende (grote) plotwendingen wat weer een nieuwe dosis spanning geeft. Conclusie, spannende film die hier en daar wat cliché-matig overkomt, maar waar verder weinig mee mis is. 3 Sterren, want voor een topper mist het toch wat....

avatar van Bapomaha

Bapomaha

Inderdaad, in het begin van de film zit een errug fout special effect en de film is voor de pauze niet echt goed te noemen. Maar, na de pauze begint het verhaal pas echt.

Hoewel je met enig denkwerk de helft van de oplossing kan bedenken is het einde toch verrassend te noemen.

Er is in deze film zelfs aan de humor gedacht: iets anders kun je die kop van Will Smith tussen die van Einstein en Mohammed Ali niet noemen!

avatar van ThaDeez

ThaDeez

ik vond em wel koel eigenlijk. beetje in de trant van Kiss The Girls. =] goed verhaal. Morgan is zeker een goede acteur.

avatar van jeroen79

jeroen79

Nee, ik vond hem echt een beetje tegen vallen. Uit eindelijk viel er wel naar te kijken maar ik zou er niet graag nog een keer mijn tijd aan besteden, maar nou hou ik er persoonlijk ook van als er een beetje meer actie in zo'n film zit.

avatar van You_bastard

You_bastard

Een spannende film die zwak begon maar later steeds spannender werd. En elke keer dat je dacht dat je de film door had kwam er een verrasende wending.

avatar van Blindfold

Blindfold

In het vliegtuig gezien. Was wel aardig, maar ik heb het wel een beetje gehad met films die halverwege (of richting het einde) opeens verrassend willen gaan worden en een vage plotwending uit de kast toveren.

avatar van Etienne U

Etienne U

Hij is aardig..........vond het einde alleen een beetje te snel omgedraaid worden! Had van mij niet gehoeven. 2,5 ster

avatar van dttom

dttom

Niks nieuws en einde zag ik alweer ver vantevoren aankomen, maar goed..

avatar van shayed

shayed

Dit is echt een 'dertien in een dozijn'-film en zeker niet de beste in het dozijn. Eigenlijk niet meer dan twee sterren, maar een half sterretje extra voor Freeman.**1/2

avatar van Macmanus

Macmanus

Ben ik de enige die dat stukje met die telefoons erg veel vond lijken op Die Hard: With a Vengeance.

Niet echt best deze film trouwens 1.5 ster.

avatar van maximus

maximus

Hier had ik erg veel van verwacht!!

Ok stom nooit doen natuurlijk

geen slechte film ofzo maar ja niet orgineel en niet echt

toppie he

avatar van eldorado

eldorado

Zonder Morgan Freeman was dit een matige film zij.De inhoud vrij standaard maar toch het kijken waard.

avatar van SlingBlade

SlingBlade

Met Morgan Freeman vond ik hem nog steeds matig en vrij standaard.

avatar van gandalf

gandalf

sorry, maar morgan freeman is gewoon een ijzersterk acteur en charismatisch mens vind ik. Maar de film was niet echt sterk. **

avatar van NC

NC

WANNEER WORDT ER EENS EEN FATSOENLIJKE PATTERSON-VERFILMING GEMAAKT?!? James Patterson is mijn favo auteur, maar de essentie van de boeken komt niet naar voren in de films! Bah!

avatar van NC

NC

ThaDeez schreef:

Kiss the girls IS toevallig ook een Patterson verfilming, misschien was het je opgevallen dat de hoofdpersonen uit beide films dezelfde naam dragen: Alex Cross?!? Daarbij werd hij ook gespeeld door dezelfde acteur!

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

een aardige thriller met een matig einde.

avatar van Rik_stone

Rik_stone

zeer matig thrillertje... 2*

Phoenix

Heb de beruchte special-effects gemist dus dat scheelt . Voor de rest vond ik het best heel aardig. Script gaat net niet de Wild Things kant op maar verrast precies genoeg. Freeman is natuurlijk weer goed en Potter zorgt voor de eye-candy (wat is ze mooi met betraande ogen). Fatsoenlijke thriller, 3,5*.

avatar van jassonn

jassonn

Dan heb je dus niks gemist Phoenix

mister blonde

wat een voorspelbare zooi zeg. die plotwending zag je toch zeker al van mijlenver aankomen, Phoenix?

Phoenix

Ja, eigenlijk wel. Wat ik in mijn bericht zei was onzin. Heb ik wel vaker last van, zal niet meer gebeuren.

mister blonde

je hebt het over een script dat precies verrassend genoeg is. je zegt niets over de plotwending. als ik al geen vragen meer mag stellen....

Phoenix

Als een script verrassend is lijkt het me vrij duidelijk dat ik plotwendingen niet zie aankomen. Als ik al van te voren weet wat er staat te gebeuren is de verrassing er snel af. Maar die vorige post van mij was blijkbaar in een erg cynische bui ofzo...

Phoenix schreef:

voor mij niet. vandaar mijn vraag...

avatar van djelle

djelle

Onderhoudende thriller die wel redelijk wat knappe momenten heeft. Enkele verrassende verhaalwendingen en gebeurtennissen waren op z'n minst origineel te noemen. Ofwel ben ik gewoon enorm traag van begrip maar dit was allesbehalve voorspelbaar! Het is zeker niet "het alledaagse thrillertje" en daar was ik wel mee gediend...

Die beginscene met die auto (specifiek het ongeluk) was één van de leuke en vernieuwende verrassingen die erin zaten, op visueel gebied. Heel goed. Het zette meteen al de juiste toon.

Ah, en wat zie ik Freeman toch graag spelen... Hij schitterde hier weer en gaf opnieuw een leuke meerwaarde aan de film.

Weinig op aan te merken, goeie thriller. 4*

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Aardig filmpje, dat echter nergens bijzonder weet te worden. Het is allemaal op zich prima gemaakt, maar het is geen film die ik me over een paar weken nog voor de geest zou kunnen halen. Met het acteerwerk is weinig mis, hoewel ik Freeman wel eens beter heb zien spelen. Maar goed, de redelijk strakke uitvoering maakt aardig wat goed, je zou de lachwekkende special effects van het begin bijna vergeten.

3 sterren.