Hardcore Henry (2015)
Bekijk via Film1
Bekijk via CANAL+
Zondag om 14:20 uur op Canal+ Action
Plot Hardcore Henry
"First they made him dangerous. Then they made him mad."
Je herinnert je niets. Dit komt omdat je net bent teruggebracht uit de dood door je vrouw (Haley Bennett). Ze vertelt je dat je naam Henry is en dat je nu een cyborg bent. Vijf minuten later wordt je vrouw ontvoerd. Door wie? Zijn naam is Akan (Danila Kozlovsky), een psychotische tiran met telekinetische krachten en een leger huurlingen. Je bent in Moskou, een stad die je niet kent en waar iedereen je dood wil. Iedereen, behalve een mysterieuze Britse kerel genaamd Jimmy (Sharlto Copley). Hij is misschien een vriend.
- Trailer (YouTube)
Olga the Dominatrix
Robbie
Nat/Young Bully #2
Black Math
Dank je! Ik kon het me al niet voorstellen dat het niet eerder gedaan was. Het enige dat ik kon bedenken dat in de buurt komt is Enter the Void, al kijk je daar weer een tijd lang tegen een achterhoofd aan.
Knisper
Tonypulp
Het gebeurt de laatste jaren wel vaker. Denk aan Hotel Inferno (2013) en FPS: First Person Shooter (2014) .
Ga er vanavond heen
Can't wait!
Ga er vanavond heen
Can't wait!
Gezien je 5* is de film wel bevallen he
Dying Rose
“You… little… pussy.”
De noot wordt meteen gezet. De fraaie openingstitels in deze POV-film tonen aan dat er keihard geknokt gaat worden. De toch wel onbehaaglijke credits worden mooi gecontrasteerd met stijlvolle cinematografie en muziek van The Stranglers. Dat HARDCORE HENRY je gaat meenemen op een dolle rit staat als een paal boven water. Het eerste kwartier alleen is om je vingers bij af te likken. Er is een korte introductie, niet lang daarna gevolgd door actie en in dit alles krijg je genoeg informatie om door te gaan.
Katharina
Ik had erg lage verwachtingen, maar ik vind het een geweldige film! Kreeg wel een beetje last van motion sickness, het kijkt niet helemaal fijn, maar het chaotische maakt de film wel speciaal. Ik had extreem weinig verhaal verwacht, en er is ook niet veel verhaal, maar het verhaal is verder wel prima! Ik weet niet hoe leuk de film is als je nooit gamed though. Muziek vond ik goed uitgekozen. Aanrader!!
freek_93
Wat een heerlijke achtbaanrit. De toon wordt gelijk gezet met de mooie openingstitels. Anderhalf uur lang bijna constant actie. Niet gewone actie, maar keiharde "hardcore" actie, waarbij het bloed je om de oren vliegt. Hierdoor geniet je van de constante actie en is het verhaal een stuk minder belangrijk.
Het verhaal houdt overigens wel goed alle actie bij elkaar, zodat al die dode in elk geval niks voor niks zijn.
Copley speelde een enorm leuke rol. Heb behoorlijk kunnen lachen om dit karakter.
Enorm fijne film met harde actie, lekkere muziek, goede humor en een leuke filmstijl.
Tonypulp
In een tijd waar grote regisseurs ''flirten'' met POV; Enter the Void (2009) , low budget regisseurs het als een kans zien om op te vallen; FPS: First Person Shooter (2014) en You Are Not Alone (2014), waar de meest extreme splatter cinema zijn beroep op doet; Hotel Inferno (2013) en waar music video's al hoge ogen mee hebben gegooid; Cinnamon Chasers is de First Person-film een terrein waar ik alles aangrijp. Hardcore Henry is daar de onverwachte kers op de taart. Die absurde grand finale is er één die de twijfel van 4.5* of 5* deed verdwijnen en zelfs Necrostorm producties te kakken zet. Moderne filmmakers met krankzinnige ballen... resultaat is de beste bioscoopervaring tot op heden.
Fonzzz002
Hardcore Henry is een actiefilm uit 2015 die volledig vanuit de ogen van het hoofdpersonage is verteld. Hardcore Henry gaat over een super-soldaat die wakker word uit een coma, waarna hij zich niets herinnerd van zijn verleden. Al snel moet Henry, na een aanval van een vijandige bende, op de vlucht slaan om zijn verleden te achterhalen.
Hardcore Henry is een videogame achtige film. Het verhaal voelt als iets wat je tijdens de cutscenes van een first-person shooter zou tegenkomen, en de film gebruikt de videogame trope waarbij het hoofdpersonage niet kan praten. Dit geeft Hardcore Henry een hoog cheesy-gehalte, maar Hardcore Henry is volledig op de hoogte van dit cheesy gehalte en de film lijkt plezier met zichzelf te hebben. Als je er tegenop kijkt anderhalf uur lang door iemands ogen te kijken binnen een cheesy videogame-achtig verhaal dan raad ik sterk af deze te kijken, maar als je denk deze stijl te kunnen waarderen is het zeker de moeite waard gezien te hebben.
De focus van Hardcore Henry zit op actie & humor, en daar heeft de film zeker geen tekort van. Er zaten meerdere brute & spectaculaire actiescenes. Vanuit de ogen kijken voegt een bepaald spektakel toe dat andere actiefilms niet hebben, zeker in de bioscoop was dit leuk om gezien te hebben. Er zitten echter meerdere scenes, vooral ik het eerste halfuur, waarin de camera teveel heen & weer schud waardoor het me een beetje duizelig maakte, en tijdens deze scenes kon ik de actie niet goed volgen. Maar de filmstijl wende naarmate ik langer keek en de latere scenes vielen prima te volgen. De humor zit voornamelijk in de absurditeit van het spektakel, maar hier & daar zitten een paar onschuldige flauwe grappen verwerkt.
Hardcore Henry’s nadelen zitten in dat het niet altijd rustmomenten geeft. Sommige actiescenes kunnen gevolgd worden door een korte praatscene, waarna de bom direct weer barst. In de 2e helft word de balans beter; het is voornamelijk aanwezig in de eerste helft. Het verhaal is cheesy & niet de hoofdreden dat je deze film gaat kijken, maar voor een film die bedoeld is als een spectaculaire adrenalinerush vond ik het onderhoudend genoeg.
Als je zoek naar een leuke actieflick met een hoog videogame gehalte is Hardcore Henry leuk om gezien te hebben. Goede gevechten & stunts met een cheesy maar onderhoudend verhaal. Het geeft je niet altijd de nodige rustmomenten en in het begin moest ik wennen aan de filmstijl, maar deze minpunten nemen de goede aspecten niet af.
kevin_vp
Crank in pov = hardcore henry.
No-brain fun van begin tot einde!
dirkplug
We lopen zelden weg uit een film (we hebben een Pathe unlimited Card) maar deze film konden we niet uitzitten. Na ruim een half uur van schudden en rennen zijn we bij de free running scene weggegaan. We werden er beide misselijk van.
Bij Doom was het erg vermakelijk, er moest natuurlijk een echte Doom the game scene in zitten. Hij duurde niet te lang en de camera bleef nagenoeg stil.
Bij deze film (wat natuurlijk ook niet anders kan als je met Go-Pro camera's opneemt) was het beeld zo onrustig dat je maag vanzelf ging protesteren.
Jammer... Ik had wel willen weten hoe de film verder zou verlopen.
FunkStarr
- 1922 berichten
Ziet er wel apart uit en tof dat er weereens iets anders/nieuws uitgeprobeerd wordt, maar toch denk ik dat het voor mij persoonlijk niets is. De verassing is er na het zien van de trailer al bijna meteen af, en dan te bedenken dat dit anderhalf uur lang doorgaat. Thanks voor de tip anyway.
sdr
heb de trailer zojuist gezien en als de beelden die ik heb gezien de hele film zo is dan denk ik dat ik moet overgeven. wordt gek van die camera beelden
Corcicus
Je merkt wel dat er nog groeipijnen zijn en naar het einde toe wordt het wat saai, maar voor de rest is deze film erg origineel en zeker de moeite waard. Voor wie wat handycam horror gewoon is, vallen de camerabeelden enorm mee. Werd er zeker niet misselijk van zoals her en der weerklinkt.
mcdaktari
Echt een te gekke film dit. Het gaat vanaf het begin allemaal supersnel en het is even een beetje onduidelijk hoe het nou precies met Jimmy zit, maar ik vond dit toch wel vernieuwend wat film betreft.
En de soundtrack is ook nog prima. Sinds District 9 zie ik Sharlto Copley graag acteren, dat was ook de eerste film waarin ik hem ooit zag, maar sindsdien kijk ik graag naar films waarin hij acteert.
Hardcore Henry is wat mij betreft een aanrader.
Alucard133
Vond dit bijzonder leuk vermaak.
Kan wel begrijpen dat dit op een groot scherm duizeligheid opwekt; is op een 13 inch scherm
goed te doen.
Ook altijd wel lachen met Copley!
filmkul
Zeer originele film. Het verhaal is wat maf, met best nog wel een aardige twist. De uitwerking is prima en in zijn geheel in POV geschoten. Dat is even wennen en soms best vermoeiend. Richting het eind gaat het wel wat vervelen. De actie is grof en hard, maar past bij de stijl van de film. Copley is prima gecast voor zijn rol. De film kent tevens een prima en opvallende soundtrack. De 'optiteling' is eveneens opvallend origineel. Kortom, een prima buitenbeentje. 3.5
Gi-Force
Dit is een lekkere film. Veel bloed, geweld en humor. Ik heb wel de neiging om vaak op de spatie knop te duwen
Al die Jimmy's zijn vet. Dus er wordt ook nog eens goed geacteerd. En hierboven wordt iets gemeld over de soundtrack. The Stranglers hebben zelfs eerder betere muziek gemaakt.
MrKowalski
Een beetje teleurgesteld en eigenlijk blij dat ik hem af heb kunnen kijken. Dat gevoel houd ik niet vaak over na een film.
De pure actie maakt het nog geen goede film. Ik heb bewondering voor de mensen die hem op het grote scherm hebben bekeken, of dat nog gaan doen. Ik vond het op een 22 inch af en toe al duizelingwekkend. Het is een flinterdun verhaal. Vond de film methode ook niet echt geschikt voor videomateriaal langer als een paar minuten.
Sharlto Copley is altijd wel een fijne acteur om naar te kijken.
hoffhaan
Leek wel of ik in een schietspel zat. Duke Nukem die ook vaak van wapens wisselt. Vond het eigenlijk helemaal niets. 2.0
Zandadder
Over de top actie, puberale humor, maar geweldig gefilmd!
Top vermaak.
joshua1988
typisch onderaan de langste ladder, leuk voor een kwartiertje en dan liever op YouTube en nu maar rustig proberen te slapen. De 1,5 is voor Tim Roth. Wat jammer dat er geen vrienden van me in spelen, dan had ik me de hele week zalig kunnen uitleven.
Waar is m'n linkerbeen trouwens gebleven?
Left4Dead
Pokke camerawerk maar toch stiekem moeten lachen om de humor.
Verhaal deed mij helemaal niks en door het camerawerk werd ik helemaal knettergek, bijna misselijk van.
Net zo erg als zo'n dom 3d-brilletje opzetten die meegeleverd werden bij aanschaf van de tv, echt een drama en gelukkig laat de tv-markt dit tegenwoordig achterwege.
Freerunners in actie, kun je idd. (zoals boven mij al beschreven) volop op Youtube zien, daar hoef je deze prent niet voor te kijken.
Een 2.5** voor de momenten waarop humor te ontdekken viel.
Snap de hoge waardering hier niet, nergens wil de prent de middelmatigheid voorbij gaan.
Waku
Op het neurotische af deze film.
Inderdaad net alsof je een in een shooter game bent gekomen.
Met een beetje fantasie ben jezelf de hoofdpersonage Henry.
Spectaculaire beelden met soms duizelingwekkende stunts en achtervolgingen.
Aan de andere kant werkt het nerveuze camera werk ook averechts.
Aparte actie knaller.
Donkerwoud
Hardcore Henry: Het slechtste uit games
Hardcore Henry laat vooral zien waarom videogames in deze vorm (First Person Shooters in het bijzonder) hun beste tijd gehad hebben. Het (kunst-) medium zou zijn doelgroep - de van seks verstoken, puisterige puberjongen- al reeds lang voorbij moeten zijn. Interactiviteit, perspectiefwisselingen en open werelden bieden namelijk een schier eindeloos web van mogelijkheden om immersieve nieuwe ervaringen te creëren. Met uitzondering van de sporadische indie developer blijven de grote ontwikkelaars steken bij inwisselbare, generieke middelmatigheden. Met idiote verhaallijnen waar je zelfs in de meest verfoeilijke blockbuster niet mee aan kunt zetten. Met stereotiepe karakters zonder psychologische of intellectuele gelaagdheid, maar altijd hetzelfde blik aan lekkere wijven en stoere kerels. Met nodeloos, excessief geweld dat shock value boven sfeer of suspense stelt. Volwassen gamers zullen moeten toegeven dat 'hun' medium nog niet uitgegroeid is tot iets wat smaakvol en verfijnd in elkaar steekt.
Ondertussen is de populaire filmindustrie wél een andere kant op aan het gaan. Hedendaagse blockbusters als 'Mad Max: Fury Road', 'Star Wars: The Force Awakens' en 'Gravity' proberen om vrouwelijke gezichtspunten meer centraal te stellen. Vrouwen kijken namelijk óók dezelfde blockbusters, dus waarom zijn onze populaire media dan zulke uitdragers van testosteronbommen en openlijk seksisme!? Zoals gezegd, de ontwikkeling naar diversiteit lijkt in games nog verder weg te zijn dan ooit, omdat we het medium gaming zo eenzijdig blijven zien als iets waar bepaalde platgetreden gemeenplaatsen er nou eenmaal bij horen. En nu hebben we Hardcore Henry: een film waar overbekende gameclichés worden nagespeeld door menselijke acteurs.
Visueel is het zeker een opwindend staaltje pief paf poef vanuit het eerste persoonsperspectief. Bij vlagen is het leuk gevonden hoe kleine details in het beeld verwerkt zijn, zoals wanneer Henry een bebloede handafdruk achterlaat. Of als hij een pistool oppakt en hem niet vast kan houden omdat het gloeiend heet is. Ik heb zeker respect ervoor dat het die FPS-gimmick radicaal doorvoert op een manier dat het een nieuwe beeldtaal afdwingt om stunts en actiescènes in beeld te brengen. Op het visuele vlak is de film best vernieuwend en het zal me verbazen als het geen navolging gaat krijgen van andere actiefilm regisseurs. Toch is het in geen enkel ander opzicht een vernieuwende film te noemen. Het machogedoe barst namelijk uit zijn voegen van het gemeenste soort seksisme, plus een zoveelste inwisselbare verheerlijking van excessief geweld (nu dichterbij dan ooit door het FPS-perspectief).
Het slechtste uit het ene medium wordt simpelweg vertaald naar het andere medium. Dan heb ik het niet erover dat het 'moreel verwerpelijk' is of zo- dat geloof ik óók niet zo - maar het getuigt van een fantasieloosheid om verhalen te vertellen die we al honderden keren eerder gezien, gespeeld of gelezen hebben. Daarnaast werkt het óók gewoon niet. De film heeft nul spanning omdat onze Henry zonder uitzondering raak schiet en zich toch wel redt uit de situaties die worden geschetst. Het heeft een bloedeloze, statische film tot gevolg, die meer weg lijkt te hebben van op de bank kijken naar de gameprestaties van je oudere broer. 'Geef godnondeju eens die controller terug, want ik verveel me hier de pleuris om naar jouw geschiet te moeten kijken.'
Hardcore Henry is een nagespeelde game, en dat is een zwaktebod met weinig respect voor het feit dat cinema nou eenmaal een geheel ander medium is dan games. De logica van platgetreden paden uit gaming volgen, levert saai en plat amusement op: inwisselbaar, leeg en verfoeilijk fantasieloos.
leatherhead
Het hectische, geschifte, compromisloze over-the-top gehalte van deze film creëert anders een adrenalinerush die je maar bij weinig FPS games terugvindt. Maar voor jou zal het wellicht allemaal wel één pot nat zijn.
Donkerwoud
Het hectische, geschifte, compromisloze over-the-top gehalte van deze film creëert anders een adrenalinerush die je maar bij weinig FPS shooters terugvindt. Maar voor jou zal het wellicht allemaal wel één pot nat zijn.
Met als verschil dat je wél een controller in je knuistjes hebt. Dan wil ik die 'adrenalinerush' ervaren.

Mysteryfilm 'Identity' van James Mangold verdwijnt binnenkort van Netflix

Kung Fury
Actie / Komedie, 2015

Du Zhan
Misdaad, 2012
cyborgmoordbloedvergietenauto achtervolginglevitationterrorist groupmoscow, russiafirst person view