• 9.381.199 stemmen

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 30 september 2004

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Collateral

"It started like any other night."

De vriendelijke Max (Jamie Foxx) is taxichauffeur in Los Angeles. Hij krijgt Annie (Jada Pinkett Smith), een advocate, als klant en rijdt haar naar haar bestemming. Ze voeren een goed gesprek en er is een klik, maar beiden gaan verder. Max rijdt door naar het vliegveld om daar zijn volgende klant, Vincent (Tom Cruise), af te halen. Deze vraagt hem ergens af te zetten, maar ook om vlakbij die locatie te wachten tot hij klaar is. Wanneer er een lijk op Max' taxi valt, blijkt dat het begin van een helse nacht...

Max Durocher

Ida Durocher

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Pete_033 schreef:

GEWELDIGE film!! Een van mijn favoriete films. Ook omdat ik onderwerp huurmoordenaar fasinerend vind.

De film ziet er fantastisch uit. Niemand anders kan L.A. zo mooi in beeld brengen als Michael Man.

Het verhaal is ook goed maar wel wat voorspelbaar maar dat maakt niet uit bij deze film. Het gaat hier om de actie en het verbale 'gevecht' tussen Vincent en Max.

Tevens vind ik dit een van de beste films met Tom Cruise. Hij is hier op zijn 'coolst'. Zijn dialogen zijn ook sterk.

De soundtrack bij deze film is ook geweldig!

De film zit vol vaart. De 'contractkillscenes' zijn geweldig, vooral die met die dikke chinees en de bluesman.

Topfilm!

avatar van video-dude

video-dude

niet 's werelds grootste cruise fan, maar fantastische film

avatar van Merk

Merk

weer gemist... moet deze toch echt een keer zien.

avatar van niels08

niels08

deze film werd steeds beter naarmate hij vorderde

dacht in het begin dat ik te maken had met een middelmatige actie, maar als het verhaal zich ontwikkelt verandert de film in een toppertje

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Merk schreef:

weer gemist... moet deze toch echt een keer zien.

Kom je 'm toch gewoon? Kost echt helemaal niks en het is nou niet bepaald een film die moeilijk te krijgen is.

Snap echt niet waarom mensen altijd wachten tot een film op tv verschijnt.

avatar van Aazhyd

Aazhyd

Onderhoudende thriller met goed spel van Cruise. Die speelt eens een keer geen good guy. Blijft spannend tot het eind.

Nadeel van de film is dat er nogal wat onwaarschijnlijkheden in voorkomen. Neem bijvoorbeeld alleen al de centrale premisse: dat een huurmoordenaar de hele avond in dezelfde taxi met dezelfde chauffeur blijft rijden, ook na een bijna mislukte moord in een overvolle disco.

Oh, ja: wie zich afvroeg van wie de muziek is tijdens de clubscene: het is een remix van Ready Steady Go van Paul Oakenfield.

Ready Steady Go

Aazhyd schreef:

Ready Steady Go

Everything is possible in America

Zelf vond ik het nogal onwaarschijnlijk/vreemd dat Vincent eerder buiten is na de disco kill maar bij een film als deze kijk ik daar gewoon over heen

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Zag gister een stukje en ik moet eerlijk zeggen dat het niveau erg hoog vond liggen. Grappig, zeker omdat ik allesbehalve een fan ben van Tom Cruise.

avatar van Seifer

Seifer

Misschien wel de enige film waarin Tom Cruise een goede rol speelt.

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

En A Few good men

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Inderdaad een van de betere rollen van cruise (wiehoee) maar voor de rest niet heel bijzonder, gewoon vermakelijk filmje.

avatar van simonvinkie

simonvinkie

TrickySmalls schreef:

En A Few good men

Neh, daar vond ik hem ook maar matig spelen, dit is dan denk ik zijn enige goeie rol ja. Vind het maar een overschatte acteur.

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Hij moet het vooral van zijn uiterlijk hebben, meer diepgang dan een ander kapsel zie je niet echt in films met hem erin.

Pete_033

Magnolia en The Firm misschien?

stfuympos

Tijd voor de Cruise ontwetende Born on the Fourth of July (1989) maar is te kijken!

Meer dan een prima acteur overigens voor de rest is het maar een eng mannetje!

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

In Eyes Wide Shut vind ik hem ook magistraal.

Pete_033

Zijn bankspringmoment bij Opera was ook erg goed geacteerd:D

In bepaalde films is het een goede tot zeer goed acteur maar als mens vind ik het maar een 'aparte' , komt misschien ook door scientology church invloeden.

Davidus

Film had veel beter kunnen zijn. Tom Cruise speelt heel goed maar ik heb me geergerd aan de sukkelige rol van Jamie Foxx. Was deze wat steviger neergezet dan was het spel van Cruise nog beter uitgekomen, maar nu werd alles op een bepaald moment allemaal te onwaarschijnlijk. Wat mi ook veel van de spanning weghaalde de zeer vage motivatie achter die moorden was dat het vaag bleef waarom die 6 mensen nou precies vermoord moesten worden. Ja, een hitlist (verraders enzo) maar dan zomaar die jazzmuzikant en ineens, hoe toevallig, staat die advocate ook op de lijst en wordt helaas nog net op tijd gered door Foxx. Nee, het was het niet helemaal....

avatar van witboek

witboek

Spijtig, maar deze film vond ik niet zo goed, omdat hij te voorspelbaar was.

Toch vond ik de rol van Tom Cruise wel interessant. Hij zou meer de bad guy moeten spelen.

stfuympos schreef:

Meer dan een prima acteur overigens voor de rest is het maar een eng mannetje!

Waarop baseer jij je waardeoordeel? Telegraaf, Prive, Shownieuws? Of ken je hem persoonlijk?

stfuympos

Klaverjas er wekelijks mee.

stfuympos schreef:

Klaverjas er wekelijks mee.

Ah, ok , dat verklaart veel. In die werkelijkheid leef jij. Ik begrijp je. En je slaapt met Catherina Zeta Jones....

Nee met ma Floddder.

gewoon mega spannende film

top!

avatar van Rmie

Rmie

Aardige film en zeker Tom Cruise zet een overtuigende "bad guy" neer.

Moet wel zeggen dat dit niet mijn genre is.

avatar van NKS

NKS

Goed opgebouwde spanning. Had liever iemand anders gezien in de plaats van Jamie Fox maar dat is persoonlijk.

avatar van MMXMMX

MMXMMX

Prima film met goede actie heel spannend

avatar van scorsese

Uitstekende en vakkundig gemaakte thriller met een origineel verhaal en een aantal goeie wendingen. Mooi bijvoorbeeld hoe de, overigens mooie, openingsscene geheel onverwacht later weer in het verhaal betrokken wordt. Uiterst stijlvol geregisseerd zoals we dat gewend zijn van Michael Mann. Goed acteerwerk van Jamie Foxx en ook Tom Cruise in een voor hem a-typische rol.