Genre: Avontuur / Komedie
Geregisseerd door: Raja Gosnell
Met onder meer: Matthew Lillard, Freddie Prinze Jr. en Sarah Michelle Gellar
Releasedatum: 20 juni 2002
Plot Scooby-Doo
"Be afraid. Be kind of afraid."
De Mystery Inc. bende zijn ieder hun eigen gang gegaan, en zijn twee jaar gescheiden geweest wanneer ze elk een uitnodiging voor Spooky Island ontvangen. Ze ontdekken een amusementspark dat de jonge bezoekers op vreemde wijze beïnvloedt. Fred, Daphne, Velma, Shaggy en Scooby realiseren zich al snel dat ze het mysterie niet op kunnen lossen zonder samen te werken.
Fred
Voodoo Maestro
N' Goo Tuana
Sugar Ray
De Vries
Ow ow wat is deze film slecht nederlands ingesproken.
Ja ja hij was nederlands gesproken op Canal + ja ik kan geen engels
Al de lol (hmmm als dat er al was) is zo helemaal om zeep geholpen.
1,5 *
Moviemeters
Vind het wel een goede film op bassis van de tekenfilmserie. 3,5*
Madecineman (moderator films)
Wat een waardeloze film dit, heb hem met moeite uitgekeken echt deze film mist werkelijk alles wat een film goed kan maken; geen goede acteurs, geen goed verhaal, geen humor en ook al geen mooie special effects... 1,5* hooguit.
The One Ring
Geen goed verhaal? Erger! Het verhaal klopt niet eens. Deze film is af en toe wel leuk, maar 90% van de tijd toch maar matig tot slecht.
b-iancaatjuh
deze film is matig de stukjes humor die erin zitten zijn wel leuk maar het verhaal zelf slaat nerges op vind ik. ondanks alles heeft mijn vader(!!!!!!!) wel heel erg genoten van deze film.8)
Poisonthewell
Bijzonder matige film. Een keer lag ik in een deuk, toen Shaggy werd gevraagd hoe vaak het al is voor gekomen dat een harnas tot leven kwam (12 times). Op die ene grap na kan ik er echt niks leuks aan zien. 1*
Regan_Robbie24
nou, 'k vind deze leuker dan de tekenfilm! de tekenfilm is ook wel leuk, maar dit is echter. Sarah Michelle Gellar speelt er verder ook een rol in en dat geeft ook een sfeer!
Verder zijn Daphne (Sarah Michelle Gellar) & Fred (Freddy Prinze) nu getrouwd.
BoordAppel
Enige lichtpuntje in deze film is (dat ik dit nog ooit zou zeggen) Matthew Lillard die Shaggy erg goed neer zet. Helaas is het materiaal waar hij mee moet werken dan weer beneden pijl. Vooral het verhaal is tegen het eind echt te erg voor woorden.
Ach ja, kreeg eigenlijk precies wat ik verwachtte. Volgt de tekenfilm ook wel in de zin dat die ook niet al te best was.
1,5* voor (godbetert) Lillard.
Angrod_Pallanén
Ik heb geen idee wat ik over deze film moet zeggen of wat ik moet geven. Aan de ene kant is de film heel vermakelijk. Aan de andere kant is het om van te kotsen. Vooral het einde, als iedereen blij is.
Ik hou het op een 3
Woutjinho
de personages zijn grappig, vooral shaggy, maar het verhaal is dus echt helemaal nix, de tekensfilm verhalen zijn beter waarbij je al meteen de dader weet
Fangs (crew films)
De openingsscène, dát is nou Scooby-Doo. De rest van het verhaal niet. Gelukkig zitten er genoeg grappen in om mij te laten lachen. Ook geinig is dat ze Scrappy-Doo helemaal belachelijk maken.
De honden en monsters zijn slecht geanimeerd (beetje meer geld was welkom geweest) en het einde is wel erg belachelijk. Ook zit er veel te veel moraal in (de peptalks en verontschuldigingen zijn om te kotsen), maar al met al toch wel vermakelijk. > 2.5*
Rene1971
Heerlijke kinderfilm, die ik al vaak met mijn zoontje gezien heb. En alle slechte kritieken daargelaten: Het is een kinderfilm!
Obiwan
Hallo ........... tis een kinderfilm!!! Niet vergeten voordat we weer uitermate kritisch gaan lopen doen !!
otherfool
Kinderachtige
film, die zich toch ook wel richt op de 20'ers die opgegroeid zijn met Scooby-Doo (tja, ik bijvoorbeeld). Een paar leuke grappen en een goede Lillard zorgen voor een eindscore van 1,5*. Jammer dat de vaak briljante Atkinson hier niet op zijn plaats is.
Waku
Wel hele melige film met nog meligere grappen en
de cast acteert wel heel erg over de top.
Uiteraard kunnen we de film ook niet helemaal serieus nemen en is en blijft het een verfilming van een tekenfilm voor kids dus met het oog daarop scoort Scooby Doo wel een voldoende voor de doelgroep.
Maar toch kunnen sommige tekenfilms beter niet verfilmd worden..Deze Scooby Doo is daar een van..
Purmerend
Het kan aan mij liggen maar ik vond Velma er op sommige momenten beter uitzien dan Daphne.
Dat vond ik nou ook. Volgens mij zou Velma echt op een lelijke studiebol moeten lijken. En dat was dus helemaal niet het geval.
BlueSword
het is inderdaad een kinderfilm.
heb me er best wel mee vermaakt, het is absoluut geen super film maar het ziet er wel allemaal goed uit.
het humor vond ik best wel slecht, was meestal gewoon niet grappig.
vond sarah michelle gellar juist een pluspunt.
2.5* zeker leuk voor kinderen.
film_kaza
toen ik hem voor het eerst zag vond ik hem heel erg leuk, daarna niet meer. maar omdat hij zo leuk was:
Jessu123
Rowan Atkinson in deze film ? dat is mij niet opgevallen
Turkeyloverz
Rowan Atkinson in deze film ? dat is mij niet opgevallen
The evil guy, de eigenaar van het pretpark.
Sifra
Best grappige film vond ik (omdat sarah michelle gellar er in speelt)
lowhusky
Gellar verneukte juist de helft van de film.
Wat voor een film was dit? Zeker geen komedie, het was om te huilen. Vol tweedehands special effects en flauwe grappen. De acteurs zagen er uit als fabriekspoppen die tot levend zijn gewekt door de goede oude toverfee. Toch verdient deze film een 1 mede door Atkinson.
Joe-K
Ik vond deze film eigenlijk nog helemaal niet zo verkeerd. Ok ik geef mensen gelijk dat het acteerwerk gewoon laag was, ook de effecten en misschien voor een paar ook wel de grappen. Maar ik heb er toch van genoten, gewoon lekker een filmpje kijken, niet teveel bij na denken. Sarah Michelle Gellar maakt dan natuurlijk voor MIJ ook heel veel goed in deze film
Toch een 3*.
jack-sparrow
best een leuke film als je eens niets te doen hebt .
hij is best goed .
geweldig acteerwerk .
ik geef 3.5
kArIzMa_TuRk
leuke film heel leuk gemaakt.. acteerprestaties was goed vooral van Rowan Atkinson
ik geef een 3***

Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed
2004

Freddie Prinze Jr. wilde geen salaris inleveren voor 'Scooby Doo 2' zodat zijn co-sterren loonsverhoging konden krijgen

The Endless Summer
Documentaire / Sport, 1966