• 9.376.422 stemmen

Geregisseerd door: Raja Gosnell

Met onder meer: Matthew Lillard, Freddie Prinze Jr. en Sarah Michelle Gellar

Releasedatum: 20 juni 2002

Plot Scooby-Doo

"Be afraid. Be kind of afraid."

De Mystery Inc. bende zijn ieder hun eigen gang gegaan, en zijn twee jaar gescheiden geweest wanneer ze elk een uitnodiging voor Spooky Island ontvangen. Ze ontdekken een amusementspark dat de jonge bezoekers op vreemde wijze beïnvloedt. Fred, Daphne, Velma, Shaggy en Scooby realiseren zich al snel dat ze het mysterie niet op kunnen lossen zonder samen te werken.

avatar van g11ndje

g11ndje

Nou ... ik weet het niet meer. Is nou goed of waanzinnig slecht. Part II is al onderweg las ik net. Mmm ... wacht wel tot 'ie op video uit is.

avatar van iman

iman

ik vond de film erg vermakelijk... het is idd niet een erg goeie film... maar ja de tekenfilmserie is ook diep triest... en dat hebben ze leuk verfilmd.... vooral shaggy vond ik erg leuk... en de flauwe humor kon ik wel enig zins waarderen

avatar van vic

vic

he het verhaal die hierboven staat klopt niet met wat er allemaal in de film gebeurd.

!!Moderators, let's moderate !!

avatar van vic

vic

ok het verhaal is erg simpel. Maar in de originele scooby doo tekenfilm serie zijn de verhalen ook erg simpel dus een live actie versie kan als ze het scooby gevoel willen geven niet te verschillend zijn.

Net niet leuk genoeg voor 3 sterren dus 2.5 sterren

avatar van Jordy

Jordy

nee idd... heb het allemaal weer verdrongen, maar dat verhaaltje klopt niet idd... zal het even aanpassen

avatar van Fletch

Fletch

Lillard was wel goed als Shaggy

Inderdaad, perfect gecast voor deze rol. Kan ik niet zeggen van die Freddie Prinz Jr. zouden ze die er gratis bij hebben gekregen omdat hij het vriendje is van Sarah Michelle Geller...

Het kan aan mij liggen maar ik vond Velma er op sommige momenten beter uitzien dan Daphne.

Verder is het wel een echt Scooby Doo verhaal (alleen Scrappy Doo als de bad guy, come on!) Soms erg grappig, maar vaak erg flauw. Animatie en effecten ver onder de maat.

2 sterren voor Shaggy!

avatar van Pkunk

Pkunk

Ik wil deze film 0,5* geven. Maar misschien moet ik 'em eerst even kijken

avatar van Spider

Spider

Wanneer komt Barbapapa the movie uit?

avatar van tovenaar

tovenaar

Die lijkt me dan weer wél cool!

avatar van EmDee

EmDee

Wanneer komt Barbapapa the movie uit?
Ja, mijn favoriet!

Of zoals Theo Maassen het al eens zei:

Als Barbapapa alles kon worden wat ie wou, waarom speelde hij dan in zo'n stomme tekenfilm

avatar van Moviestar

Moviestar

Zo zie je maar weer dat overal een film van word gemaakt, en deze film is het bewijs dat dat niet altijd lukt. zonde.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

De TV-serie is heerlijke pulp, vind het zelfs nog steeds erg geestig om te zien. De live action verfilming laat jammer genoeg wat te wensen over, maar is al met al gelukkig niet barslecht of ondraaglijk. De vertolkingen zijn aardig, maar met name Lillard is perfect als Shaggy, had geen betere acteur geweten voor de rol. En samen met het uit de PC afkomstige titelkarakter steelt hij de show. Maar goed, op een aantal vermakelijke momenten is en blijft dit toch redelijk standaard. Niet iets dat je lang bijblijft, in ieder geval.

Voordeel van de twijfel, 3 kleine sterren voor het vermaak.

avatar van Danté

Danté

Ik vond scooby doo een leuke film en heb verder niks op de film aantemerken.

3,5 vind ik een redelijke score voor deze film.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Wat een geweldige k*tfilm. Gelukkig was Daphne (Sarah Michelle Gellar) erg schoon, anders had ik hem zeker niet afgekeken.

Jammer ook dat iemand als Rowan Atkinson in een film als deze speelt.

avatar van theamazing

theamazing

Ik vond dit best een leuke film. Het plot is natuurlijk niet al te best, maar dit is omdat het een TEKENFILMVERFILMING is!!!

avatar van Ramon K

Ramon K

Huh?

avatar van ToNe

ToNe

Mijn voornaamste klacht was dat er te veel 'pop-cultuur' in zat [voor zover je dat kan voorstellen]

een highschool-achtige referentiekader met de 'usual suspects': prinze jr., gellar en die goofy shaggy-gast....

Toen realiseerde ik me dat de originele tekenfilm in principe ook een product was van de 'pop-culture' van die tijd...

avatar van visje1991

visje1991

Leuk maar niet super

avatar van Svenga

Svenga

Hij viel me nog mee - mede door een geweldige Shaggy! Eén van de minpunte nwas dat ik af en toe een geluidsmicrofoon kon zien bovenaan beeld! Hoe amateuristisch kun je zijn?!?!? Netaan drie sterren.

avatar van hans vd togt

hans vd togt

viel mij juist tegen, helemaal door het einde met scrappy(?)

avatar van eerdekes

eerdekes

Matig filmpje, en Freddie Prinze Jr. weer op z'n ''best''

avatar van bioscoopstoelen

bioscoopstoelen

meeega koele film.

keej het idee is niet echt inteligent maar mn vriendin en ik hebben ons heeeeeeelemaal doodgelachen in de bios. Waarvoor gaan jullie serieuze mensen ook deze film bekijken als je er toch alleen maar slecht commentaar op hebt(!?) nou, ik heb me in ieder geval erg vermaakt!

5 *en

PUPPY POWER!!!!!!!

avatar van Anatolia

Anatolia

bioscoopstoelen schreef:

Bijvoorbeeld wanneer je je neefje belooft dat hij de volgende keer een film mag kiezen in de videotheek.

avatar van V

V

Leuk vrijdagavond, biertje-in-de-hand, verstand-op-nulfilm 3*

avatar van sydney

sydney

V schreef:

Leuk vrijdagavond, biertje-in-de-hand, verstand-op-nulfilm

Hét biertje in de hand smaakt veel beter bij een goede film.

avatar van bioscoopstoelen

bioscoopstoelen

Anatolia:

ik vattem whaha

avatar van Claire

Claire

wat een vreselijke film! na 10 minuten had ik er alweer meer dan genoeg van en ben ik weggegaan.. wat een afknapper zeg! hij is nog niet eens 0.5 ** waard.. ja misschien voor een kleuter van 3..

avatar van morpheus

morpheus

Claire schreef:

.......hij is nog niet eens 0.5 ** waard.. ja misschien voor een kleuter van 3......

Toch geef je hem 1,5 sterren?

avatar van Chainsaw

Chainsaw

De film toch maar een voldoende (3 sterren) gegeven, maar die zijn eigenlijk alleen maar voor Scooby en Matthew Lillard als Shaggy, die voor de lol zorgen. Alle andere aspecten van de film waren redelijk, zwak of soms zelfs waardeloos ...

avatar van Ikkeuh

Ikkeuh

3 en een half sterren, beter dan de serie.

(Ik ben niet echt een fn van de serie maar de film is keicool!)