• 9.375.093 stemmen

Met onder meer: Brendan Fraser, Rachel Weisz en Oded Fehr

Gesproken taal: Engels en Arabisch

Releasedatum: 17 mei 2001

Plot The Mummy Returns

"The most powerful force on earth is about to be unleashed by the two people who should know better."

10 jaar na de gebeurtenissen in de vorige film hebben de nu getrouwde Rick en Evelyn zich gesetteld in Londen, samen met hun 9-jarige zoontje Alex. Als het lijk van Imhotep in het Britse Museum tot leven wordt gewekt, is de mummy opnieuw op zoek naar eeuwig leven. Rick en Evelyn moeten opnieuw proberen om de wereld te redden van het kwaad, en ondertussen moeten ze ook nog hun zoontje redden.

Rick O'Connell

Mathayus / The Scorpion King

Baltus Hafez

avatar van otherfool

otherfool

Prima gemaakt avonturenfilmpje; her en der een grap, dan een spannende scene, uitstekende effecten en de prachtige Weisz. Een no-brainer die dat doet wat ie moet doen: vermaken.

3,5*.

avatar van russell

russell

De sfeer in de eerste film vond ik romantischer dan de tweede, maar desalniettemin vind ik deze zeker ook een 5 waard.

avatar van Kevin13

Kevin13

deze film is overbodig

ze hadden het moeten laten bij de eerste

vooral het verhaal tegenover de eerste is zeer slecht

de acteurs acteerde veel minder, vooral Brendan Fraser, maar in sommige scenes was het wel grappig " Oh, ik hate mummies"

avatar van Minority_Check

Minority_Check

vond de eerste beter

deze had erg slechte effects vooral the rock was slecht als de scorpion (of wat die ook was)

avatar van Chilli

Chilli

Kunnen die nu niet beter op hun zoontje letten ipv hem altijd alleen achter te laten? De dialogen hadden iets van een B-film in het decor van een dure A-film. Ik was wel onder de indruk van Patricia Velasquez.. Rachel Weisz daarentegen heeft mij teleurgesteld, die had trouwens veel te mooie kleren aan om zo op onderzoek te gaan.

1 ster voor het decor en 0,5 punten voor Patricia Velasquez.

avatar van Ravenstein

Ravenstein

De film begint erg goed, erg hoog tempo, veel actie, maar na een tijdje overschrijdt de film zijn eigen grenzen en wordt het uiteindelijk te belachelijk om los te lopen.

Met deel 1 heb ik me uitstekend vermaakt, met deze véél minder.

avatar van zwartexlola

zwartexlola

Hoewel ik de meeste vervolgen echt uitmelkerij vind, vond ik deze evenwaardig als met de eerste, zeer zeker.

Misschien omdat 'k deze eerder heb gezien, maar dat betwijfel ik.

Ook hier weer de dosis humor, spanning, actie en dergelijke.

avatar van killerfreak

killerfreak

deze moet niet echt onderdoen voor z'n voorganger, hoewel die natuurlijk wel nog de originaliteitprijs kreeg.

The Mummy krijgt een 3,5je; deze een 3tje

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

goede film , wel minder dan deel 1

er mist erg veel hier , maar daar let je niet op vanwege de goede effecten

3***

avatar van nightbreed

nightbreed

Boring met de hoofdletter B.

Dit is een film voor kinderen tussen de 8 en de 14.

Volwassen mensen die dit een goede film vinden moeten volgens mij maar eens aan de therapie gaan...langdurige therapie van de beste psychologen van het land.

Cijfer: 1,5

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Zwakke kinderfilm. De eerste helft is nog wel te doen. De tweede helft weet de film maar van geen ophouden, het gaat maardoor. Het verhaal is behoorlijk standaard en met name het jochie acteert zeer zwak/

Wat dan iets goedmaakt is de eerste helft die vrij vermakelijk is en de special effects. die prima zijn.

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Wat een lachwekkend slechte avontuurfilm. Ik vond het meer een komedie dan een serieuze actiefilm. Het jongetje is erg irritant en kan inderdaad voor geen reet acteren.

1 ster.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Blijft een leuke film met een aardig verhaal 3 sterren minder als 1

avatar van mikeh

mikeh

Ja de humor die erin zit is wel mijn humor

avatar van tieske!

tieske!

goede film tof verhaal en toffe personages!! ook die monstertjes met dat spug buisje kreeg ik de kriebels van echt tof!!

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

het is een leuke film. De special effects zijn zeker goed en al helemaal voor die tijd. Er zit veel leuke actie in en veel humor. Ik vond dat er beter in geacteerd werd dan in deel 1, maar ik begon uiteindelijk wel te denken dat ze superveel wilden profiteren van de special effects waarover ze beschikten. Een beetje teveel. Want er zaten door de film heen amper rustmomenten en het was alleen maar actie en special effects. En als dat twee uur lang zo door gaat word zelfs een lekker potje knocken een beetje saai. Dus, leuke film goed geacteerd en goeie special effects, maar af en toe echt een beetje te veel actie.

3.5/4 sterren.

(ik heb hem 4 sterren gegeven)

avatar van DragQueen

DragQueen

Een goed vervolg, dat het niveau van zijn voorganger haalt. weisz en fraser zijn weer terug. zij acteren weer goed. evenals the rock in zijn rol als scorpion king. ook wordt je weer getrakteerd op een goede portie avontuur, actie en humor. de special effects zijn ook goed uitgewerkt. en het verhaal is van hetzelfde kaliber als dat van de eerste film. ik heb me vermaakt met de film. 3,5 sterren.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Vrij goed vervolg met een totaal andere sfeer. De muziek ging wel, en de acteerprestaties ook wel. Wel leuke stukjes. Vooral die Jonathan was vaak wel komisch. Vrij neppe stukjes zaten er in maar dat had ik wel verwacht. Voorla die schorpioen zag er nep uit. 3.0*

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Het was een Geslaagde Film maar ik sluit me er volledig bij aan dat deze film minder was dan zijn voorganger ondanks dezelfde beoordeling vond ik de acteerprestaties wat minder maar deze was ook héél Spannend en dat maakt al een heleboel Goed.

***

avatar van veron35

veron35

BoordAppel schreef:

verstand op 0, paar pilsjes dr bij en kijken. ©Narva77 blep

Verstand op 0, 5 joints, plakje space cake, lijntje coke, fles jenever en dan komt hij (als ik nog niet dood ben aan een over dosis) mischien op 3,5*...

avatar van stan

stan

Vind de film slechter als zijn voorganger, de makers wilde te veel met de special effects die voor die tijd mogelijk waren. Alles zag er echt TE nep uit (The rock als beest, opzuigende planten, het 'leger' en ga zo maar door)

De eerste film wisten ze nog zo te doen dat de special effects geen big issue was omdat alles vrij klein bleef maar in deze film moest het allemaal net even te extreem waardoor er veel neppe dingen tussen zitten.

Het verhaal vond ik daarintegen wel goed.. Leuk uitgewerkt en de humor was weer vol aanwezig 'Honey what you're doing? These guys don't use doors' Geniaal

Toch blijf ik het origineel beter vinden.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

Gisteren nog eens bekeken , en gekocht op dubbel dvd.

I verhoog mijn nummer , want ik vond hem veel beter dan enkele jaren gelden

't was lang geleden dat ik hem nog eens zag , maar hij is echt goed vind ik.

4.0 dus

avatar van Lad

Lad

2,86 op 5, algemeen. ZO streng....(?)

Voor deze film, dat snap ik al helemaal niet meer.

Ik vind dit een zeer geslaagde, tweede deel. Ik heb vaak goed gelachen en het verhaal was ook goed. De actie en de effecten waren ook sterk.

Ook de acteurs en actrices acteren, net zoals in het eerste deel, zeer sterk.

Voor mij persoonlijk 4, dik verdiende, sterren.

avatar van DeCol

DeCol

Tsja, mooie special effects, goed vervolg maar gewoonweg niet mijn film. Het genre vind ik wel vet bijvoorbeeld Indiana Jones. Die vind ik dan veel en veel beter!

avatar van The Oceanic Six

Het vervolg vond ik leuker dan deel 1. Veel meer humor en ongein. Het verhaal stelt weinig voor maar is wel geinig om te volgen. De special effects zijn prachtig! Ook de actie is goed gefilmd.

avatar van wwelover

wwelover

Aardige film. Niet super. Al vind ik Brendan Fraser altijd wel leuk overkomen en natuurlijk The Rock.

avatar van EspenSGX

EspenSGX

Misschien nog wel grappiger dan deel 1, maar The Scorpion King zag er niet uit leek wel of ze hem met de engine van Doom 3 hebben gemaakt.

avatar van DVD-T

DVD-T

Leuk vervolg op The Mummy,maar net niet zo goed als het genoemde eerste deel.

De special effects zagen er niet goed uit maar de entertainment value lag erg hoog en daar gaat het in een film als deze ook om.

Ik vond het verhaal technisch wel wat rommelig,de makers wilden denk ik te veel in het verhaal stoppen om het eerste deel te kunnen overtreffen.Maakt allemaal niet uit want het is echt een hele leuke film met genoeg aktie en een paar hele geslaagde grappen.

En ook mijn hulde aan Arnold Vosloo die heel lekker de badguy weer speelt en ik vind het ook erg knap dat hij zoveel oud egyptisch teksten moest leren en dat toch maar even doet.

avatar van EspenSGX

EspenSGX

DVD-T schreef:

Leuk vervolg op The Mummy,maar net niet zo goed als het genoemde eerste deel.

Het schijnt dat het oude Egyptisch helemaal geen Egyptisch is maar een of ander taaltje dat ze voor de film hebben bedacht . Dat zijden ze geloof ik bij de audiocommentaar van The Mummy.

avatar van DVD-T

DVD-T

Oke, dat wist ik niet.Ik dacht namelijk ergens te hebben gelezen dat er voor de film iemand was ingehuurd om ongeveer na te gaan hoe het oude Egyptisch gesproken werd maar ik kan dit natuurlijk ook mis hebben.

In de making of van deze film wordt trouwens wel gezegd dat The Rock zijn teksten wel echt in het oud Egyptisch waren