• 9.371.694 stemmen

Met onder meer: Brendan Fraser, Rachel Weisz en Oded Fehr

Gesproken taal: Engels en Arabisch

Releasedatum: 17 mei 2001

Plot The Mummy Returns

"The most powerful force on earth is about to be unleashed by the two people who should know better."

10 jaar na de gebeurtenissen in de vorige film hebben de nu getrouwde Rick en Evelyn zich gesetteld in Londen, samen met hun 9-jarige zoontje Alex. Als het lijk van Imhotep in het Britse Museum tot leven wordt gewekt, is de mummy opnieuw op zoek naar eeuwig leven. Rick en Evelyn moeten opnieuw proberen om de wereld te redden van het kwaad, en ondertussen moeten ze ook nog hun zoontje redden.

Rick O'Connell

Alex O'Connell

Mathayus / The Scorpion King

Baltus Hafez

Jordy

ik zie zelfs dat de film in sommige grote plaatsen morgen (10 mei) al uitkomt. Da's dus maar 1 week na de release in Amerika. Moeten ze vaker doen...

avatar van dttom

dttom

Zeker alleen jammer dat dit waarschijnlijk niet zo'n goede film is aangezien de eerste eigenlijk ook niet de moeite waard is. maar goed

avatar van iman

iman

YeP deze film is wel leuk....vooral die scene met die kleine gastjes en die dynamiet staaf was erg leuk hehehe.....alleen jammer dat het geluid zo enorm hard stond....DAMN...soms zat ik me wel een beetje te ergeren aan het gebrek aan acteer-talent....maar goed alles bij elkaar is die erg vermakelijk

Jordy

dat probleem had ik inderdaad ook.. PATHE ARENA zaal 14 is een prachtige zaal met erg mooi geluid.. maar dan moet het wel op een niveau staan dat je het nog een beetje kunt bevatten!

Ik vond deel 1 van The Mummy behoorlijk slecht, en ging dus met lage verwachtingen de bioscoop in. Ik was echter zeer prettig verrast door de film: voor de verandering een goed verhaal, een aantal zeer komische momenten, en een paar erg mooie actiescenes. Groot nadeel is echter het overvloedige gebruik van computer-effects. Dit levert een paar erg neppe scenes op, vooral het gevecht met de Scorpion King aan het eind van de film. 3 sterren.

Jordy

en het is echt amazing.. maar ik begin Fraser best een aardige acteur te vinden. Hij heeft in het verleden in wat draken gespeeld, maar ik vond bv. Bedazzled al erg goed (van hem). En in deze film vond ik 'm ook wel goed spelen. Bijvoorbeeld de ongerustheid als hun zoontje weg is.. erg goed gespeeld vond ik. Okee geen oscar-material.. maar toch redelijk goed

avatar van Xan21

Xan21

Wat een zaad-film!Special effects+erg slechte acteurs,where oh where was the magic??!!

Jordy

welke magic? vond je deel 1 beter??

avatar van Xan21

Xan21

Deel I was beter,dat vond ik wel een gewone leuke avonturenfilm,dit was een slappe hap.Kan niet wachten op JPIII,dat is magic!

avatar van g11ndje

g11ndje

Yezz, gisternaar TMR geweest. Heb dl. 1 niet gezien maar deze was wel errug leuk (wel verschrikkuluk nep allemaal). Op naar deel 3

avatar van Anne

Anne

Ik vond the mummy returns wel een goede film, beter als deel 1 tenminste. Goede acteurs/actrices, maar er waren wel veel dingen nep. En ik heb zelfs nog een paar keer gelachen!

avatar van filmgek

filmgek

Als ie net zo kut als zijn voorganger is ga ik maar niet naar de bioscoop....

avatar van Crazy D

Crazy D

Deze film was een stuk leuker als gedacht. Oke het is af en toe aardig nep maar als je daar doorheen kijkt is het gewoon ruim 2 uur goed vermaak met een paar orginele scenes.

Dus wil je weer eens een ouderwetse avonturenfilm zien moet je deze zeker kijken.

avatar van Etienne U

Etienne U

Als je de eerste mummie niets vond moet je toch wel gewoon naar deze gaan hij is vele malen beter zit meer humor in en actie............soms had ik alleen wat op en aanmerking over de film maar ja dat hoort erbij........een lucht schip dat mach 3 haalt bijvoorbeeld ok je kan het lachwekkend op vatten maar dat deed ik niet dus ondanks dat is hij echt super vet dus gewoon een must die je moet zien in de bios............3,5 ster

avatar van jm74dt

jm74dt

Leuke film, niet teveel over na denken en gewoon ontspannen naar kijken. Er gebeurde in iedergeval veel meer in dan The Mummy I.

avatar van azreal

azreal

Ik vond dit echt een gave film. Lekker veel snelheid en best mooie effecten. Het is inderdaad gewoon goed vermaak. Had ik hem echter niet in de bios maar op video gezien, was mijn mening misschien iets anders. Dus ga in de bioscoop naar deze film kijken.

avatar van Blindfold

Blindfold

Ik vond deze gewoon 2 uur verstand op nul en lekker dan onzinnige shit kijken.

Maar waar ik dan goede verhaal nou moest zoeken???

Jordy

nou ja "goed".. in vergelijking met deel 1 dan. De verdwijning van het zoontje, het verleden van de hoofdrolspelers, het verhaal was een stuk minder simpel dan in deel 1

avatar van TheDiz

TheDiz

Deze film viel mij toch best wel tegen, 'k had eigenlijk meer van het vervolg verwacht. Op het gebied van de special effects straalde deze film zijn trots uit, maar er werd niet genoeg aandacht besteed aan het verhaal. * 3 sterren

avatar van kbautr

kbautr

De verweving in een scene, met een scene uit de eerste film vond ik mooi gemaakt. De special effects vond ik erg matig. ILM (light and magic) was zelf bijzonder trots op de scorpionking op het eind, die er dus totaal niet uitzag. Ik weet niet, maar al dat geanimeer (kleine poppetjes) komt me veel te nep over. Het is te perfect geanimeerd, om realistisch te zijn. De film, was vermakkelijk, en moet je verder gewoon zien, als een luichtige avonturenfilm. Niks mis mee, en iets meer avontuur dan in 1.

Groet Kbautr Bart

avatar van gizzmo86

gizzmo86

Ik vond deze een stuk beter als deel een en als je er niet op ging letten dan merkte je de neppe scenes helemaal niet. 3,5 sterren

avatar van Eva

Eva

Ik vond het misschien wel de slechtste film van het jaar.

avatar van vliegtuig13

vliegtuig13

Deel 1 is veel leuker !

Goodfella

Belabberd slechte film. Vervelende en irritante acteurs (vooral dat kleine pestventje...) en ronduit SLECHTE special effects, belachelijk verhaal, veel clichés en gejatte scènes uit andere films... Bah. Het is dat ik dat hele adventure-idee vaak wel aardig vind en deze film toch een paar (1 of 2 ) geinige scènes bevat, want anders had deze film van mij de laagst mogelijke score gekregen...

Wat een belachelijk hoog stemgemiddelde heeft deze film. Leuke special effects, maar daar is ook alles mee gezegd.

Goodfella

Deze pulp blijkt toch op de een of andere manier een groot publiek aan te spreken...

Maar wat vond je in godsnaam goed aan de special effects?

Jordy

vraag me ook af waarom ik deze zo vermakelijk vond... was in een goede bui zeker

Nou Jordy, nu niet ineens terugkrabbelen he ?!

Wat ik zo goed vond aan de special fx ? 't Is alweer een tijdje geleden, maar ik vond die legers aliens wel okay gemaakt. Ik ken films met betere special fx, maar als je dan toch iets goeds van deze film moet noemen, zeg ik de special fx. Leuke special fx staat er trouwens..

Goodfella

Zelfs die legers zagen er nepper dan nep uit, zeker met de beginscène uit Lord of the Rings in m'n achterhoofd...

Ik geloof je graag. Mummy Returns heb ik uit m'n geheugen verdrongen.