Genre: Actie / Avontuur
Met onder meer: Brendan Fraser, Rachel Weisz en Oded Fehr
Gesproken taal: Engels en Arabisch
Releasedatum: 17 mei 2001
Plot The Mummy Returns
"The most powerful force on earth is about to be unleashed by the two people who should know better."
10 jaar na de gebeurtenissen in de vorige film hebben de nu getrouwde Rick en Evelyn zich gesetteld in Londen, samen met hun 9-jarige zoontje Alex. Als het lijk van Imhotep in het Britse Museum tot leven wordt gewekt, is de mummy opnieuw op zoek naar eeuwig leven. Rick en Evelyn moeten opnieuw proberen om de wereld te redden van het kwaad, en ondertussen moeten ze ook nog hun zoontje redden.
Rick O'Connell
Mathayus / The Scorpion King
Baltus Hafez
Lock-Nah
EmDee
Ja, of van een attractie in een pretpark.
Ik lees nergens iets over een nieuwe film.
GerwinF
Oei eigenlijk niet bij nagedacht. Waarschijnlijk spandoek voor de attractie zelf, excuses!
August 5, 2003 — A recent series of rumors have popped up surrounding a so-called promotional shot for a third Mummy film, claiming a 2004 release date. While this is already extremely unlikely, as director Stephen Sommers recently told fans at the San Diego Comicon that he hasn't even had time to think about a third Mummy film due to his current monster mash 'Van Helsing', not to mention the fact that neither Brendan Fraser nor Rachael Weisz have made any official statements about signing onto a third film, the answer to this conundrum seems to lie at Universal Studios Theme Parks, where a new Mummy ride is set to open next year. "'3000 Years In The Making'... The Mummy will return in 2004," says an article on Screamscape.com. "Universal has described the new ride as a fusion of "Roller Coaster Technology, Space Age Robotics and 'Live' Pyrotechnic Special Effects". While the Hollywood ride will be similar to the Florida ride opening in 2004 as well, it is clear that the space available in Florida will allow for a much bigger ride than in Hollywood." So for those of you hoping that the image linked below was meant to signal the return of Imhotep to your local cinemas...sorry. You're just gonna have to wait a little bit longer.
Gelukkig maar want op NOG een deel zit ik echt niet te wachten.
Justice4All
Bijna 3 sterren gemiddeld, belachelijk. Nou jongens jullie hebben gelijk volgens mij is hier aan de score geknoeit
. minsten gemiddeld 4 sterren waard. Nogmaals belachelijk. Ik vind absoluut deel 2 beter dan deel 1
lindastuurman
Wat vond ik dit slecht zeg. Veel special effects waren overgenomen uit de 1e film en dan waren ze niet een beter uitgevoerd!
Verder was het acteerweerk drap en ging het verhaal en de gebeurtenissen ook nergens over. Mijn lage verwachtingen waren dus uitgekomen.
lindastuurman
Tuurlijk. Deze film werd gedraaid in de bus op weg naar Frankfurt. Helaas.
Tomaszz
Gewoon een heerlijke film, vol met actie en buitengewoon goede effects
Derkje
Hadden het beter bij 1 deel kunnen laten, deze is niet goed. 1,5
superloef
Bweh.. die Scorpion King op het laatst!! Man o man, wat slecht!! Nogmaals Bweh!!
Deel 1 was nog te genieten, deze niet!
Esteban
Terwijl de eerste Mummy een deftige en typische avonturenfilm was die me wel érg kon bekoren, is de sequel dat alles behalve. Op elk gebied is de prent erop achteruit gegaan en een teveel aan Special Effects -slechte nog wel- is dé domper.
The Mummy Returns **
salvatore
- 1937 berichten
Godverdomme die hart van Nederland ook. Ik word er echt schijtziek van :S
Zombie McGruder
De kwaliteit van de film daargelaten, maar DIT lijkt me toch wel heel erg gaaf eigenlijk.
salvatore
- 1937 berichten
Zeer matig vervolg met een flinke onderscheid in goede special effects en zeer slechte special effects. Wat zag die scorpion king er niet uit! Ik verheugde me eigenlijk de hele film op die grote battle die me zwaar tegenviel. 2.5 *
jassonn
Snel maar een vakantie naar Los Angeles boeken dan!
Ziet er erg cool uit.Bouwde ze dit soort achtbanen maar eens in Nederland.(me is rollercoaster-freak)
aryan
slecht acteerwerk, echt dramatisch zo nep. Wel mooie special effects (als is dat in deze tijd ook niet meer zo moeilijk). Verhaal was ook niet echt heel boeiend 2*
eeflien
Erg jammer, dit vervolg. In tegenstelling tot deel één vrij saai, en verhaal was nogal slap, misschien vooral omdat het vrijwel hetzelfde is als in deel 1. Bovendien zaten er te veel slijmerige scenes in ("love you so much blablabla") En ik zal het maar niet hebben over de kwaliteit van de Scorpion King...
chucknorris
- 1905 stemmen
net gezien, ik vond het vermakelijke pulp.
en begin nou niet over een slap verhaal of slechte acteer prestaties. Ik bedoel: dit is een film over mummy's, met nota bene 'the rock' in één van de bijrollen. Wat verwacht je dan??
gewoon zitten, kijken en niet zeiken
eeflien
Afgezien van het slappe verhaal vond ik deze film sowieso niet zo vermakelijk... Weinig leuke grappen bijvoorbeeld.
The SandMan
Goed vervolg op deel I. Meer achtergronden komen boven en er wordt gebruik gemaakt van heerlijke Engelse humor die, zoals hierboven te zien valt, niet bij iedereen in de smaak valt.
Het is een Adventure film dus ga er niet naar zitten kijken met een serieus oog. Verder weer goede acteurs als Brendan Fraser. The Rock komt echter wat magertjes over. Leuk verhaal, en vooral leuke humor.
Disneyclassicfan
Hij is mooier en kleurrijker dan deel 1 en dat jongetje is echt grappig. Verhaal is ook mooi in elkaar gewikkeld, maar denk wel dat het hier bij blijft. (Geen deel 3), of wel?
miak
zag die "scorpion king" er niet een beetje game achtig uit... ik vond van wel man... niet egt een leuke film...
Leno
Waar deel 1 nog enigszins wat spanning in voor kwam was het nu puur en alleen actie. En dat gaat op den duur vervelen. Special effects waren redelijk. Het einde was erg slecht met bijzonder slechte special effecten, ik wist niet eens wat al dat groene was..
Engine-339
Aardig om te zien, maar het is wel jammer om al die cliches weer naar binnen te moeten krijgen (onorginele liefdes scenes, altijd weer hetzelfde gezeur), die overdreven dapperheid kind grote bek tegen z'n bewaker, terwijl een normaal persoon het 10 keer in z'n broek zou doen altijd alles weer op het nippertje redden zoals bij de gevechten, of piramide die instort en natuurlijk weer de altijd voorspelbare dialogen
Bioscoopfilm
Ik denk dat dat juist alleen maar fijn is. Te veel originaliteit trekt niet veel bezoekers. Wat jouw spoilers zeggen is juist het leuke aan de film, ik ben er tevreden mee en ik denk vele met mij, maar ik snap precies waarom je dat vind, ik zeg het alleen om even mijn mening te geven. BTW een 4
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Er had beter "komedie" bij het genre kunnen staan. Wat een belachelijk slechte film zeg. Ik heb de film met pijn in de ogen afgekeken. De special effects waren in het 1e deel nog goed, maar het gaat nergens over in het 2e deel. Ik heb de film een paar jaar geleden gezien, maar geld voor mij nog altijd als één van de slechtse, of slechtse sequel ooit!! Deze film staat wel in de persoonlijke top 10 van mij, namelijk de top 10 "slechtste films".
Ik heb vaak moeten lachen om deze nepheid.
Vooruit, 1 sterretje voor de moeite.
Angrod_Pallanén
Oké, dat weten we dan ook weer. Ik vond hem helemaal niet slecht en ookal zijn de de special effects niet zo goed het is toch echt wel een goeie film. Ik vind hem bijna net zo leuk als deel 1 en ik zal er nooit genoeg van krijgen!
4, voor "de moeite"
Flipman
Minder dan het originee, duidelijk. Maar ik moet 'm nog een keer zien.
Voorlopig 'n 2,5.

Rise of the Planet of the Apes
Actie / Avontuur, 2011

Indiana Jones and the Temple of Doom
Actie / Avontuur, 1984
egyptepyramidmamanilezoonvervolgtombancient egyptbracelet jaren 30egyptian tomb good versus evil