• 9.375.076 stemmen

Met onder meer: Brendan Fraser, Rachel Weisz en Oded Fehr

Gesproken taal: Engels en Arabisch

Releasedatum: 17 mei 2001

Plot The Mummy Returns

"The most powerful force on earth is about to be unleashed by the two people who should know better."

10 jaar na de gebeurtenissen in de vorige film hebben de nu getrouwde Rick en Evelyn zich gesetteld in Londen, samen met hun 9-jarige zoontje Alex. Als het lijk van Imhotep in het Britse Museum tot leven wordt gewekt, is de mummy opnieuw op zoek naar eeuwig leven. Rick en Evelyn moeten opnieuw proberen om de wereld te redden van het kwaad, en ondertussen moeten ze ook nog hun zoontje redden.

Rick O'Connell

Baltus Hafez

avatar van darkjaap

darkjaap

belachelijk slecht

het eerste deel wist me niet te boeien maar dit is gewoon belachelijk slecht en mischien wel een van de slechtste vervolgen ooit !

avatar van Cashmyra

Cashmyra

nog steeds, als ik Brendan Fraser zie, denk ik aan george in the jungle

maar deze vond ik niet echt veel slechter dan het eerste deel. dat met die pilaren, zoals met die boekenkasten in deel 1, vond ik echt een grappig begin. wel vaag dat the scorpion king soort van er ook in zat. maar anders dan de film ervan zeg maar.

avatar van Tarkus

Tarkus

Goed vervolg op het eerste deel, al mist de film natuurlijk wel de originaliteit van het eerste deel.

Ook hier is Brendan Fraser goed gecast, evenals Rachel Weisz.

Maar toch heb je het gevoel dat je alles al eens hebt gezien.

Dit deel is dus iets minder dan het orgineel, wat wel vaker gebeurt met sequels.

Toch nog leuk tijdverdrijf waarbij je niet te veel moet nadenken.

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Soms begrijp ik de lage stemmen niet op moviemeter.

Zulke goede films moet je nooit bekijken terwijl je dronken of high bent. Zonde!

avatar van Lad

Lad

Zuzuu schreef:

Soms begrijp ik de lage stemmen niet op moviemeter.

!!

avatar van megaman

megaman

Dit vervolg blijft voor mij de beste in de reeks. Ik snap ook niet waarom de meeste mensen zo negatief doen over Returns terwijl er dezelfde aktie, humor en fantasie in zit als in het eerste deel...alleen dan nog grootser. Ik vond deze film meer dan de moeite waard. Toegegeven, het is natuurlijk geen Indiana Jones maar Returns is toch vele malen beter dan de matige Tomb Raider films. Ik kijk uit naar de derde Mummy film!

avatar van Mlis

Mlis

Heerlijke film om te zien vooral het kind maakt leuke grapjes tijdens de film. Ik vond deze film ietsje beter als 1 en dat maakt hem toch 3,5* waard

Leuke actie, leuk verhaal en genoeg humor.

avatar van a-rdaa

a-rdaa

darkjaap schreef:

belachelijk slecht

als het eerste deel je niet kon boeien, waarom kyk je dan 't 2e deel??

---------------------------------------

ik vond 'm wel goed, niet super maar voor 'n avondje is ie wel leuk =)

avatar van Prudh

Prudh

Wat een verschrikkelijke, verschrikkelijke (!!) avonturenfilm! Hele slechte plot, lelijke sfx, tergende humor, vervelende personages, geconstrueerde actie. Vanmiddag naar deel 3. Ik houd mijn hart vast.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Als je deze al slecht vond, waarom ga je dan naar 3?

avatar van umbro01

umbro01

Is helemaal niet minder dan deel 1.

4,0 *

avatar van Prudh

Prudh

JohnWilliams schreef:

Als je deze al slecht vond, waarom ga je dan naar 3?

Omdat ik twee kaarten heb voor Tuschinski vanmiddag. De bios is altijd wel leuk met zo'n groot project, ook al draait er een kutfilm.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Met deze film bewijst Sommers enkel dat het nog slechter kan. De eerste was al niet veel, dus deze is niets! Ook in deze film kan de cast nog niet acteren.

avatar van Resh

Resh

Brendan Fraser . . . . . . .

maarja kvond deze film opzich niet zo slecht het is natuurlijk wel minder dan deel 1.

Het einde was wel spannend en de special effects waren heel moooi van toen der tijd!

avatar van Timotei

Timotei

Nog slechter dan uit mijn herrinering... vandaar opnieuw gestemd een 2*

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

De hele film is lachwekkend slecht, maar één moment steekt er bovenuit, de belachelijk lelijke CGI van de Scorpion King. Met afstand de lelijkste computer-creatie van de afgelopen twintig jaar!

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

In mijn herinnering was hij best leuk, dus in ere daarvan toch drie sterren.

avatar van Rancid

Rancid

Mr_White schreef:

Ik heb gisteravond een stukje op tv gezien en zat volledig verbaasd en met grote ogen naar m'n scherm te kijken, terwijl ik me in een slecht computerspelletje waande. Wat zag dat er verschrikkelijk nep uit inderdaad. En ook die strijders die door de woestijn aan komen denderen zien er echt niet uit.

avatar van elandenburg

elandenburg

Een onderhoudende avonturenfilm. Je moet er een beetje van houden van dit genre film. De special effects zijn goed en er zit genoeg humor en aktie in.

Iegh.

Zeker slechter dan deel 1. Lawaaierige draak van een film die alle zogenaamd goeie elementen van het eerste deel neemt en die allen probeert te overtreffen.

Resultaat: meer oerslechte (wtf was dit allemaal) sfx, vreselijke pogingen tot humor met dat kindje (was Benny er maar weer) en een verhaal dat door soapies lijkt geschreven te zijn.

Als duo weten Fraser en Weisz er nog wel wat van te maken, hoewel ze apart ook niet al te veel klaarmaken. Alle lol en fun uit het eerste deel lijken zo'n beetje verloren, rest alleen nog een overdreven lawaaierig avontuurfilmpje en één van de meest idiote villains uit de recente filmgeschiedenis (de Scorpion King zag er echt (!) niet uit).

avatar van mister blonde

mister blonde

Hoe mensen deze sfx goed kunnen noemen, ontgaat me volledig. Ontzettend lelijk gebruik gemaakt van computer. Had van de week mijn Super Nintendo uit de kast gehaald en wat ik daar zag, was een stuk overtuigender dan bijvoorbeeld die Scorpion King. Ongelofelijk. De rest kan niet in de schaduw staan van het zeer aardige eerste deel en de sfx waren zo storend dat ik er niet meer dan 1 ster van kan maken, zeker niet omdat de zogenaamde humor ook al niet uit de verf kwam.

avatar van Timecop

Timecop

Ietsje minder als deel 1, maar wel oké. The scorpion King zelf was niet zo indrukwekkend goed gemaakt moet ik zeggen.

avatar van Dark Knight

Dark Knight

haalt het niet bij zijn voorganger en zelfs die vond ik niet geweldig.

deze geef ik een 2,0****

avatar van hub_011

hub_011

Mr_White schreef:

we weten nu onderhand wel dat de scorpion king er niet uit zag wisten we 7 jaar geleden ook al

avatar van QuidQuoPro

QuidQuoPro

16 aughustus om 17.45 onze tijd op ITV HD !

avatar van Woutrr

Woutrr

Acteerwerk is niet goed... bv:

een 9-jarige jongen krijgt vanop 30cm afstand dat afschuwelijke gezicht te zien en die reageerd met ''oohh''

in het echt zou zo'n kind levenslang niet meer kunnen slapen van de nachtmerries enzo...

en wanneer die vrouw doodgaat, echt emotioneel kan ik dat niet noemen.. eerder lachwekkend?

visuele effecten zijn ook matig tot slecht

en voor de rest mag jij eens een wc uit de grond proberen trekken, mij lukt het niet.. ??maar misschien had dat kind natuurlijk een verborgen spiermassa tot op de grond??

avatar van martinovitch

martinovitch

Zeer goede film !

Maar de 1ste was beter.

3.5 *

avatar van Zinema

Vervelend en verplicht vervolg op het kassucces. De film is erg onevenwichtig en mist alle humor en magie van het eerste deel. The Mummy Returns slaat op vele vlakken de plank mis. Matig.

avatar van hub_011

hub_011