• 9.372.317 stemmen

Releasedatum: 19 augustus 2004

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Catwoman

"You can’t CATch her."

Catwoman vertelt het verhaal over de volgzame werknemer Patience Philips (Halle Berry) die zichzelf wegcijfert voor haar heethoofdige baas en ex-model Laurel Hedare. Patience werkt als grafisch ontwerpster voor Hedare Beauty, een mega cosmeticabedrijf dat op de rand staat van het uitbrengen van revolutionaire anti-verouderingsproducten. Als Patience er onverwachts achter komt dat de nieuwe producten van haar werkgever vreselijke bijwerkingen hebben, bevindt ze zich ongewild in het middelpunt van een bedrijfscomplot. Wat daarna gebeurt, zal Patience voor altijd veranderen. Ze wordt vermoord, maar wordt getransformeerd in een vrouw met de kracht, snelheid, behendigheid en het sterke gevoel van een kat. Met haar nieuwe eigenschappen en katachtige intuïtie, wordt ze Catwoman: een sluw en sluipend schepsel dat op de grens balanceert van goed en kwaad. Zoals elke wilde kat is ze gevaarlijk, ongrijpbaar en ontembaar.

avatar van Alldoss

Alldoss

Goede film. Ik heb er met plezier naar gekeken

avatar van Doom

Doom

Over het algemeen genomen heb ik niets met heldenfilms, echter wanneer Halle Berry het witte doek komt oplopen met een strak zwart leren pakje, dan wil je het nog wel eens proberen. Helaas had ik dit alleen niet moeten doen.

Regisseur Pitof beschikt met Halle Berry, Sharon Stone en Benjamin Bratt toch over een bekende cast. Helaas is een bekende cast geen garantie voor succes. Sharon Stone doet haar werk nog aardig, echter Halle Berry en Benjamin Bratt slaan de plank volledig mis. Ze zijn, net zoals de rest van de cast, bedroevend bezig. Ook is het spijtig om te zien dat er totaal geen aandacht aan Catwoman is besteed. Catwoman komt namelijk over als een leeg en saai personage. Haar leren pakje staat lachwekkend slecht en sommige one-liners konden echt niet. Zet in dit rijtje ook nog eens het gebruik van slechte cgi en je hebt wederom een heldenfilm die flopt.

Grappig is wel dat het anderhalf uur redelijk snel voorbij gaat waardoor het qua gevoel geen lange zit was. Dat is toch wel weer positief. Ik heb waarschijnlijk nog goed kunnen genieten van de lachwekkende gebeurtenissen en shots. Hierdoor toch nog een degelijke beoordeling. 2*

avatar van EVIL '84

EVIL '84

Waarom nou niet de hele film alleen maar Halle Berry in dat strakke, leren pakje met zweep??? zou n topfilm geweest zijn! Film was vd rest bagger....

Alleen voor Halle's pakje dan maar 3 sterren

avatar van Doom

Doom

Zelfs het pakje van Halle Berry is geen drie sterren waard. Ze zag er niet uit als Catwoman.

avatar van EVIL '84

EVIL '84

lekker belangrijk!!

avatar van maxo922

maxo922

best stomme film, enige pluspunt is het eindgevecht en hale berry.

* 2,0.

avatar van Pannenkoek

Pannenkoek

EVIL '84 schreef:

Alleen voor Halle's pakje dan maar 3 sterren

Daar sluit ik mij volledig bij aan . Met Halle Berry in zo'n strak pakkie kan ik toch het verhaal niet meer volgen.

avatar van skipy05

skipy05

het is maar een gewoon goede film. ze hadden er iets zeer goed van kunnen maken. als er dan iets gebeurde was het overdreven. het verhaal had veel sterker gekunnen. Halle Berry deed het wel heel goed.

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Ik vond 'm gewoon GOED! Niks meer, niks minder.

avatar van turbothijs

turbothijs

De game staat bekend als een van de slechtste ooit. De film ontstijgt het niveau van de game maar net.

avatar van bobolinski

bobolinski

opzich wel leuke vechtscenes maar het verhaal was echt bout, cosmetica:P

avatar van acquadigio

acquadigio

Het is net een computerspel ....

Ongeloofelijk slecht ... 1,0* ... en dat enkel en alleen voor Halle en Sharon!

avatar van Fairy Princes

Fairy Princes

Pulp, pulp, regelrechte pulp.

Niet dat de verhaallijn zo slecht is, maar de slechte regie maakt je gewoon aan het kokhalzen. De raspberrie die naar Hale Berry ging was terrecht. Een vriendin van me kwam met deze film aanzetten, het was echt van "Look what the cat dragged in." Zo zonde, hier had nog iets moois gemaakt van kunnen worden.

avatar van ®Tc

®Tc

Gefaald op in elk opzicht.

De regisseur faalde enorm: hij wou er duidelijk wat visuele pracht in steken met visuele effecten, long-shots, sfeer een vloeiende camerabeelden maar het is gefaald en slecht. De montage moet zo wat het slechtste ooit gebracht zijn.

Halle Barry doet het nog degelijk in mijn ogen. Zo eventjes wat acteren met trekken van een kat lijkt me niet echt simpel te doen die razzie vond ik nu niet echt op zijn plaats. Benjamin Bratt kon er ook nog mee door maar Sharon Stone... opzich goed gecast maar ze zegt gewoon de lijntjes op en komt gewoon niet dreigend over.

Mja niet dreigend genoeg overkomen, wat viel er te dreigen? Het verhaaltje heeft eigenlijk te weinig om handen, vooral dan voor de bad-guys.

Soit, hopelijk maken ze nooit zo iets met The Joker.

avatar van totalreject

totalreject

Al een lange (zo'n beetje sinds Batman Returns uit kwam) werd er gepraat en gehoopt op een Catwoman spinoff.

Ik denk echter niet dat die mensen van toen op dit ongeinspireerde actiefilmpje zaten te wachten.

Het meest waardeloze aan deze film is nog wel dat de naam Catwoman is gebruikt om een matige actiefilm een beetje in de aandacht te brengen.

Deze film heeft namelijk helemaal niets met de Catwoman uit Batman Returns of de DC comics te maken.

We hebben hier niet met Selina Kyle te maken, maar met een andere vrouw die ineens over katachtige reflexen beschikt na een (bijna) dood ervaring.

En die vrouw is heel boos omdat een andere mevrouw een cremetje heeft gemaakt die niet zo goed voor je gezicht is.

Ja echt HET Catwomanverhaal waar we al die jaren op gewacht hebben.

Ten 2de is er het waardeloze acteerwerk.

Toen bekend werd dat Halle Berry de hoofdrol ging spelen had ik er al weinig vertrouwen in dat het wat zou worden.

Niet om haar huidskleur (Batman Year One laat ook een zwarte Selina Kyle zien) maar vanwege haar eerdere acteerwerk.

Ja Halle Berry ziet er best leuk uit, maar over haar acteerwerk ben ik niet altijd te spreken. Zeker hier laat ze zien dat ze er niks van bakt.

Sharon Stone komt over alsof ze haar carriere hier uit het slop probeert te trekken, maar eigenlijk totaal niet in de film gelooft.

De rest van de acteurs lijkt de film ook niet echt serieus te nemen.

Catwoman zag er in Batman Returns cool uit. In de DC comics nog cooler. In deze film niet. Dit is echt de meest waardeloze Catwoman outfit ooit. Vooral het masker spant de kroon.

Ook is er gekozen om bepaalde beelden, die gewoon live geschoten hadden kunnen worden, als (hele slechte) CGI weer te geven.

Met als toppunt een kat die aan het begin van de film over Patience heenbuigt. (die wat mij betreft als slechste CGI in een bigbudget filmproject ooit mag worden genoteerd)

Wat rest is de montage, die Paul Anderson nog beter had kunnen doen en de dialogen die echt zo slap als wat zijn en zo opgelezen lijken te worden.

Al met al is deze film de meest waardeloze film die ooit aan een DC licentie is gehangen. (Ja, slechter dan Batman & Robin, daar viel tenminste nog om te lachen)

Nee, dit waardeloze stukje prul is de naam Catwoman echt niet waard.

1,0

avatar van BLG1988

BLG1988

Ik weet het, normaal geef je geen extra punt omdat een bepaald iemand in de film er fantastisch uitziet, maar Halle Berry heeft nu wel een uitzondering gemaakt voor mij. Zij is werkelijk één van de weinige positieve elementen in de film.

2,5 sterren, voornamelijk dankzij de knappe Berry (anders was het een twee).

PS: de outfit is inderdaad misschien wat belachelijk, maar wat er onder zit, miauw!

avatar van tomola

tomola

een 2.0 omdat het strakke pakje van Halle berry me wel kon bekoren.

Verder een behoorlijk kinderachtige film.

avatar van Spetie

Zwakke actiefilm, die bijna op elk gebied tegenvalt. Het acteerwerk is zeker niet geweldig en ook de actie en special effects zijn van een matige kwaliteit. Ook diepgang is ver te zoeken in deze film. Halle Berry is helaas ook geen Michelle Pfeiffer en acteert erg matig al is een Raspberry voor haar acteren misschien wel weer iets overdreven, want ik heb het allemaal nog weleens veel slechter gezien. Sharon Stone is ook maar matig en haar personage komt ook niet echt uit de verf. Verder is de montage erg onrustig en lijkt de regisseur niet echt te weten welke kant hij nu precies opwilde met deze film. Gelukkig zit er nog wel wat humor in de film en natuurlijk ziet Berry er in zo'n stoeipakje niet verkeerd uit, maar eigenlijk is dit gewoon een film die nooit gemaakt had mogen worden, tenminste niet op deze manier!

avatar van 88Fabian

88Fabian

Deze film is naar mijn mening zeker niet slecht.best mooi gemaakt.

avatar van totalreject

totalreject

88Fabian schreef:

Deze film is naar mijn mening zeker niet slecht.best mooi gemaakt.

Hoe bedoel je mooi gemaakt dan? Ben ik wel benieuwd naar aangezien ik zelf helemaal niks moois in deze film kon vinden.

avatar van G to the J

G to the J

wat een slap verhaal..

halle berry is weer eens mooi knap :-P

maar de film is gewoon ronduit slecht..

Lol een vrouw die denkt dat ze poes is..

do i need to say more?

avatar van niethie

niethie

Tijdje terug eens op tv gezien, voor een groot deel enkel om te zien waar al die commotie nou om te doen was. had er van te voren al niet veel van verwacht maar het einderesultaat bevestigde dit alleen maar. Bijzonder slecht acteerwerk en een verhaal wat constant van de hak op de tak gaat. Het was geen gigaflopper die in iedere flop 100 thuishoort, maar je hoeft er ook zeker niet over naar huis te schrijven.

avatar van movie fan

movie fan

Bibelonseberg schreef:

Ik vond 'm gewoon GOED! Niks meer, niks minder.

toch nog tenminste iemand anders die hem ook goed vondt , ik begrijp niet voorwat zoveel mensen deze film slecht vinden , ik vondt hem goed , hally barry vondt ik goed acteren , en zo deed de rest ook . special effects waren ook oke , heb al veel en veel erger gezien in meer recente filmen dan nog wel . slot , goede film , leuk vermaak .

avatar van Child in time

Child in time

Ok dat meningen kunnen verschillen en je dit misschien nog een film vindt die best te pruimen is maar 5sterren??

Hoe kan je dan een onderverdeling maken tussen verschillende films?

dan is de ene helft 5 en de andere helft 0 sterren ofzo?

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Redelijke film maar de scene dat Patience Phillips tot leven wordt gebracht door de katten was een beetje nagebootst van de film Batman Returns. Ik vind dat de Catwoman alleen bij Batman moet zitten je kan er niet zomaar een eigen verhaal van maken. Halle Berry deed het heel leuk maar ik vind haar toch de slechtste Catwoman ondanks haar acteerwerk. Dus 2,5 sterren.

avatar van Nieksnut

Nieksnut

movie acteurs schreef:

Zou je daar geen spoiler van maken?

avatar van desert

desert

Hoe de hel heeft die Halle Berry ooit een oscar gewonnen??

avatar van Safira

Safira

Twee sterren, omdat ie vermakelijk was, maar goed kan je 'm natuurlijk niet noemen.

avatar van Rosicky

Rosicky

heel matige film, met veel te flitsende montage waardoor je niets meer ziet. Special effects zijn heel wisselend. Danweer beeldschoon, danweer bijzonder matig.

avatar van AHWA

AHWA

Vreselijk.

Het begint al in de eerste tien minuten waarin Pitof 83.882 keer met de camera om een gebouw zwaait. Alsof hij een trucje kent en dat zoveel mogelijk in z'n films probeert te gooien. Ook de vechtscenes zijn abominabel slecht in beeld gebracht, misschien om het gebrek aan acrobatische kunsten bij Berry nog een beetje te verdoezelen.

Het script is ook erg matig en Bratt, Stone en Wilson spelen vreselijk. Berry deed het op zich nog wel redelijk, behalve als ze stoer moest zijn, want die oneliners sloegen als een lul op een slagroomtaart.

1.5* Redelijk CGI als ze als kat begon te kruipen.