Genre: Drama / Romantiek
Bekijk via iTunes
Bekijk via Canal Digitaal
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Monster's Ball
"A lifetime of change can happen in a single moment."
De racistische Hank Grotowski woont samen met zijn vader Buck en zijn zoon Sonny, met wie hij tevens in de gevangenis werkt waar de ter dood veroordeelde Lawrence Musgrove op zijn executie wacht. Wanneer door toevalligheden de paden van Hank en de alleenstaande zwarte moeder Leticia elkaar kruisen, hebben zij meer overeenkomsten dan zij op het eerste gezicht doorhebben.
- Trailer (YouTube)
- Monster's Ball (MusicMeter)
- iTunes: € 7,99 / huur € 3,99
Betty
Vera
Ryrus Cooper

Boneka
Aardig drama zonder echte hoogtepunten. Vandaag op BD gezien en het viel me op voor een film van 2001 dat er toch soms nog wat kleine spettertjes te zien waren. Foei! Alsof deze BD rechtstreeks is gekopieerd van een dvd schijfje. In hetzelfde jaar zag ik Halle Berry ook in Swordfish en die film was 100% zonder een spetter. Het geluid daarintegen is wel dik in orde.
Dan de film zelf ooit een keer gezien. Moet zeggen dat ik sommige kritieken hier deel. Dat rascisme komt er niet echt lekker uit. Teveel momenten zijn helaas niet goed uitgediept. Als je nikkers haat is het toch wel vreemd dat er zo'n grote omslag komt dat je er mee naar bed gaat. Kan er bij mij niet in. Daarnaast vind ik het jammer dat de film te weinig flucturaties krijgt. Het drama moet bijna 2 uur in beeld worden gebracht. Jammer want het had zoveel beter gekund. Het eind vind ik eigenlijk wel mooi. Passend eind zonder bla bla. Resumerend redelijk geslaagd drama met een uitstekende rol voor Halle Berry.

Dogie Hogan
De Blu-ray is momenteel € 10 bij FRS. De transfer is geweldig.
Geen extra's features echter.

K. V.
Hm de film kon me toch niet helemaal bekoren. Het was er een beetje over, zo veel ongeluk dat één persoon kan krijgen dat het niet meer realistisch was. 'k vond ook dat het thema discriminatie te nadrukkelijk wordt aangehaald. Het verhaal vond 'k spijtig genoeg ook een beetje vaart missen.
Wel heel goed geacteerd door Billy Bob Thornton en ook wel door Halle Berry.
Niet direct een film die 'k heel vaak wil terug zien.

killer13
Om terug te komen op die tieten.
Heb deze film net gekocht via mp, schijnt niet meer te koop te zijn in de winkels.
Binnenkort ga ik ze weer even bekijken
het is al wel even geleden dat je dit bericht gepost hebt, maar ik heb em vorige week gekocht voor 1 euro in de bart smit

Driello
UItermate geslaagd drama. Waardering voor de keuze die gemaakt is, er niet een emotionele roller-coaster van te maken, maar een realistisch drama te vertellen, zonder een moment voor sensatie drama te gaan. De uitwerking daarvan is, dat het een zeer geloofwaardige, goed geacteerde rolprent is geworden, die me van het begin tot het einde heeft geboeid.

Tegenvallende film.
Op het acteerwerk is weinig aan te merken, want dat is meer dan in orde. Vooral Halle Berry speelt erg goed, maar ook aan Thornton is dit soort rollen wel toevertrouwd. Maar toch wisten hun personages mij niet echt te pakken te krijgen.
Vooral de ommekeer van Thornton was mij te ongeloofwaardig. Het was te plots en daarnaast stopt regisseur Forster op een gegeven moment teveel drama in het geheel, waardoor het op een gegeven moment niet meer werkt. Discriminatie, rassenhaat, zelfmoord van de zoon van Thornton, de dood van de zoon van Berry, etc. het was voor mij net een paar druppeltjes teveel. Ook de rouwverwerking bij Berry, ging me iets te snel, al kwam daar trouwens wel weer een erg mooie scene uit voort.
Ook boeide het verhaal op een gegeven moment steeds wat minder. Jammer, want het acteerwerk was zoals gezegd, zeker niet slecht en alles wordt ook redelijk goed in beeld gebracht. Helaas overheersen de minpunten en de ongeloofwaardigheid toch teveel.

pvl63
Mooie broeierige vertelling. Halle Berry speelt erg goed in deze film. Billy Bob Thornton zet zijn rol ook erg overtuigend neer. Het wordt nergens te dik aangezet. De film zou nog beter zijn geweest als er iets meer gebeurde, het is nu iets te documentaire achtig.

Dk2008
Voor de variatie, een goede rol van Thornton, want ik heb tot nu toe niet al te beste films met hem gezien,en Berry doet het ook aardig. Aanvankelijk dacht ik dat dit ook geen beste film werd want waar wil men naar toe. Meestal let ik wel vooraf op genre en waar de film zoal over gaat, maar bij deze film dus weer niet.
Lastig onderwerpen ook "uitvoeren van de doodstraf" en "de rassenkwestie" het moet je maar liggen. Maar het dient toch meer als achtergrond, voor twee mensen die naar elkaar toe groeien. Enfin, ik heb het maar even aan gezien, maar naarmate de film vordert, bloeit de romantiek op en wordt de film steeds beter. Hoewel het verhaal toch wat eigenaardig verfilmd wordt, wist het me toch ook wel weer te boeien. De chemie tussen de beide hoofdrolspelers is goed en het is uiteindelijk, tegen verwachting in, dan toch nog een prima romantisch drama geworden. 3.0/4.0

ipman-99
"You hate me. You hate me, don't you? Answer me! You hate me don't you!" ... " !!!
Fantastische Drama !!! Wat een geweldig drama met een uitstekende
acterende cast ! Deze film is zoveel meer dan alleen maar "de meest beruchte seksscène" 'ooit'
in een film ! Keihard drama die veel intensiteit en emoties naar boven brengt in dit gevoelige thema
onderwerp ..., namelijk racisme en rassenhaat !
De veelbesproken seksscène is heftig en duurt naar normale normen veel langer dan de doorsnee
seks scène ! Halle Berry geeft letterlijk en figuurlijk het beste van zichzelf !

steefke
Zeer mooie drama. Halle Berry in topvorm! Een film om nog eens naar te kijken!

Tarkus
Van deze film ga ik mijn eerdere mening toch een beetje wijzigen na hem een tweede maal bekeken te hebben.
Eigenaardig genoeg heb ik bij deze tweede kijkbeurt niet meer dat langdradige gevoel aan de film over gehouden, het kon me deze keer veel meer boeien.
En van de acteerprestatie van Halle Berry heb ik toch ook meer genoten, en dan heb ik het niet alleen over de naaktscènes.
Billy Bob Thornton en Heath Ledger zijn beiden zeer goed in hun rollen.
Ik verhoog mijn score van deze prent van 3 naar 4. Ik heb de prent voor 1 € kunnen kopen en dat is ie meer dan waard.
Een film die je dus meer dan eens moet bekijken om hem te waarderen, wat ik dan ook doe.
En nog maar eens opnieuw bekeken.. het is en blijft een prima film die door de dood van een van de hoofdrolspelers (Heath Ledger), weliswaar een kleine hoofdrol, nog meer betekenis heeft gekregen.

schram101
- 1949 stemmen
Lag al lang op de plank, gisteren moest het er maar eens van komen. Monster's Ball. Aan het begin van de film wordt er al even gerefereerd naar de titel, al kan ik m niet helemaal plaatsen. Maar goed, dat is niet zo boeiend verder.
Wat Foster doet is ontzettend veel drama's samenbrengen, waarvan discriminatie eigenlijk nog de minst interessante in de film is, in twee personages die hij vervolgens ook weer samenbrengt. Je raadt het al, taaie kost. Toch is het niet saai. Wel voelt het allemaal een beetje aan als los zand. Goed los zand, dat wel. Maar wel los. Misschien is een en ander wel iets teveel van het goede. Voor Foster wel althans, want écht boeiend weet hij het niet te houden. Gelukkig wordt de kijker geholpen door twee prima acteerprestaties van Berry en Thornton. Vooral eerstgenoemde is bijzonder sterk. Je gunt de twee het allerbeste in hun moeilijke levens.
De speelduur is voor een film met thema's als deze vrij normaal, maar veel langer had het niet moeten duren.

Lord Flashheart
Zwaar sentimenteel drama.
Twee eenzame en beschadigde zielen vinden elkaar in deze film: Hank en Leticia, gespeeld door Billy Bob Thornton en Halle Berry. Werkelijk alles zit altijd tegen in hun levens. Hun partners stierven jong, hun kinderen sterven voortijdig en de rest van hun familie (als ze die al hebben) is kut. Verder haten ze hun werk, sociaal leven hebben ze niet en hobby's al evenmin. Alles is werkelijk kommer en kwel. Je moet ervan houden en laat ik nu net iemand zijn die wel tegen een beetje sentiment kan.
Zowel Thornton als Berry zitten stevig in hun rol. Met name de laatste verraste me positief, want ik vind haar in de meeste films geen briljant actrice. Ik kreeg altijd de indruk dat ze een Oscar won vanwege haar huidskleur, want zo politiek correct is Hollywood wel. Hier laat ze echter zien dat ze toch kan acteren. Ze is overtuigend als eenzame huisvrouw die alles en iedereen die haar dierbaar is verloren heeft. Met name tijdens de intense seksscène waar ze Thornton vraagt om haar weer gelukkig te maken maakt Berry indruk. Overigens heeft ze ook een prachtig lichaam.
Thornton vond ik meer de typische redneck, maar gelukkig wordt het racisme thema niet al te ver verkend in de film. Het was eigenlijk mij grootste schrikbeeld dat het weer zo'n 'blanken zijn fout' moraal preek ging worden. Dat brengt me dus op het verhaal, dat niet zo zwart/wit is als de plotomschrijving doet vermoeden. Daarom vond ik de omslag van Thornton's personage ook wél geloofwaardig, in tegenstelling tot anderen hier op de site. Immers was hij in aanleg al niet zo racistisch als zijn vader. Bovendien is hij door de dood van zijn zoon anders gaan denken over het leven. Als hij vervolgens Leticia helpt als haar zoon is aangereden ziet hij in hoe vergelijkbaar hun levens zijn. De romance ontwikkelt zich daarna gaandeweg, want ze liggen echt niet na één nacht in bed. En niet onbelangrijk: Leticia is fysiek ook aantrekkelijk. Kortom, ik zie daar het probleem niet.
Wat wel kan tegenvallen is het nogal gezapige tempo. Regisseur Marc Forster creëert daarmee een broeierig zuidelijk Amerikaans sfeertje, dat authentiek overkomt, maar ook wat slaapverwekkend wordt. Veel gebeurt er verder niet in de film: het gaat puur om de ontmoeting en de beginnende romance van twee eenzame, getekende mensen. De film vertelt vooral aan de hand van beelden en biedt weinig verhaal. Als dat echter gebeurt op zo'n mooie, gevoelige manier kan ik dat best waarderen. 3,5*

Boneka
In 2011 voor het laatst gezien. Tijd voor een hernieuwde kennismaking. Half puntje erbij, want al met al zit ie toch goed in elkaar. Het is wel drama van de bovenste plank en misschien is het racisme niet het belangrijkste punt als het alleen daarom gaat. De ommezwaai is wel opmerkelijk. Wie een behoorlijke afkeer heeft tegen kleurlingen, en ze daarna met liefde gaat bedekken maakt toch wel een behoorlijke draai in zijn leven. Maar goed het gebeurt hier en het verleden krijgt om meerdere manieren een soort afscheid en een andere manier van leven. Ik vind dat Lord hierboven het heel aardig heeft neergezet. We missen in deze film alleen een lekker tempo en een lach had hier en daar best gemogen. Nu gaat alles in een slakkengangetje. De seks en begeerte wordt overigens goed in beeld gebracht. Transfer van deze blu ray had beter gekund. Jammer van de vlekjes (soms zelfs groen), maar daaroverheen kijkend zijn de kleuren mooi in beeld gebracht.
Het rouwproces is wat snel, het eind is mooi in elkaar gezet. Monster's ball doet niet geforceerd aan en heeft daarmee gelijk zijn kracht. Kleine topper die je moet waarderen.

wimaroca
Ik vind 'm wat aan de trage kant,en de vonk tussen die 2 ging toch niet echt over,al een verliefd stel,

Glennekeeeee
misschien was de verwachting te hoog en is de bewuste scène van Berry en Thornton een klassieker geworden maar de film in zijn geheel viel me iets te mager uit om hoge toppen te scheren. De 2 losse verhaaltjes die langzaamaan in elkaar verweven zijn was wel mooi en beide verhalen waren op zich onderhoudend genoeg om de kijker te blijven boeien. Alleen in de laatste akte word alles zo snel afgehandeld dat het wat rommelig leek. Acteerwerk vond ik ook niet overweldigend. het was degelijk maar soms echt karikaturaal. Camerawerk was wel goed maar misschien net iets te clean voor dit soort films

dvdfreak123
Zeker en vast geboeid van begin tot einde. Maar miste soms toch iets. Bevat hele goeie scenes maar ook mindere scenes vond ik. Thornton en Berry speelden beiden zeer goed. Er zijn betere films in het genre maar is zeker goed te doen deze krijgt van mij toch een 7/10

K. V.
Deze eens geprobeerd en vond het een prima drama. 'k vond het boeiend gebracht en de cast deed het ook prima en verder zag de film er prima uit.
'k vond hem wel het bekijken waard en verder waren de extra's op de dvd ook nog het bekijken waard, zeker die met Billy Bob Thornton, wat een grappige man

Dievegge
Grauwe kleuren, traagheid en regen zetten een sombere toon. Racisme in de zuidelijke staten is gekoppeld aan de economische situatie. Buck verdedigt z'n landgoed met een geweer. Z'n kleinzoon (Heath Ledger) beschouwt hij als zwak, terwijl die slechts mededogen voelt en een afkeer van wreedheid. De executie op de elektrische stoel wordt realistisch voorgesteld: lang en gruwelijk.
Behalve kleurlingen werden ook vrouwen als minderwaardig gezien. Dat blijkt uit enkele giftige opmerkingen en uit de manier waarop de prostituee behandeld wordt: als een gebruiksvoorwerp. Ondanks hun racisme was gemeenschap met een zwarte vrouw wel bespreekbaar: "Je bent pas een man als je een donkere eik geveld hebt." Seks kan ook een vorm van agressie zijn. Hank (Billy Bob Thornton) zal via Leticia (Halle Berry) veranderen en afstappen van de vooroordelen die hij meegekregen heeft. Ondanks hun verschillende sociale achtergrond en huidskleur groeien de twee geleidelijk aan naar elkaar toe. Een eerste toespeling op Hanks interraciale verlangen is z'n voorkeur voor chocolade-ijs met een witte plastic lepel.
De intrige is zorgvuldig opgebouwd, met als sleutelmoment de herkenning van de tekening. Op dat moment dringt de waarheid door tot Leticia en moet ze een beslissing nemen. In plaats van een uitgebreide dialoog worden haar tegenstrijdige emoties in haar veranderende gezichtsexpressie getoond. Halle Berry heeft haar accent aangepast en de verkrampte lichaamshouding aangenomen die bij haar complexe personage past. Hierna heeft ze helaas geen rollen meer gekregen die hieraan kunnen tippen.

Chainsaw
Erg degelijke drama, vooral bekend vanwege de Oscar voor Halle Berry en een befaamde seksscène, zoals je ze zeer zelden ziet in Hollywoodfilms met acteurs van dit kaliber. Monster's Ball heeft alles in huis voor een echte Oscarfilm, met voorop een arme zwarte vrouw die al het naars overkomt wat een mens maar kan overkomen. Na de executie van haar man valt ook haar zoon dood neer, verliest ze haar baan en heeft ze geen geld voor een auto of de huur van haar appartement. Het is wel erg dramatisch, allemaal. Tóch legt Marc Foster het er wonder boven wonder niet té dik bovenop in de uitvoering. Daar ligt de voornaamste kracht van een drama als Monster's Ball, het wordt gelukkig met enige subtiliteit gebracht; in verkeerde handen had dit een heel vervelend, mierzoet drama kunnen worden. Foster zorgt verder voor een sterke sfeer, met lange shots en stijlvolle montage. Verder haalt hij het beste in zijn acteurs naar boven; Thornton en vooral Berry spelen voortreffelijke rollen en ook de bijrollen van een Ledger of Boyle mogen er zijn.
3,5 sterren.

Lovelyboy
Bijzonder trieste toestand. Op en top drama, met zoveel mensen opzoek naar begrip en troost en een enkeling die het krijgt. Mooi en aangrijpend begin met de executie van Lawrence en hoe men dat in alle rust en professionaliteit doet. Het drama verbreedt zich in die zin met de problemen thuis, het kind dat zijn troost zoekt in eten en Ledger die zelfs zelfmoord pleegt. Alles, iedere reactie en gedacht, gebaseerd op vooroordelen of het voorbeeld van 'opvoeding', of hoe hard iemand is opgevoed. Maar daarna, na de dood van HB haar kind, is het sterke er wat af. Het verflauwt een beetje. De hardheid van het bestaan en de keuzes die vallen is er nog wel maar is toch minder aangrijpend dan in het begin. Wat de ommezwaai van BBT betreft, ik snap wat mensen bedoelen met dat dit nogal plotseling komt terwijl hij kennelijk zoveel haat heeft, maar is de interpretatie dat het bij BBT wel meevalt en voornamelijk gevoed door zijn vader niet beter op zijn plek? Pas op zijn aandringen jaagt hij de twee donkere kinderen van het terrein af in het begin. De hardheid die hij in het algemeen ten toon spreid lijkt gevoed door zijn vader en hij ziet dat in en begint te veranderen. Natuurlijk ook omdat hij sympathie krijgt voor HB.
Heel sterk begin, wat minder einde. Degelijk drama. Top prestatie van HB maar die ouwe Peter Boyle is ook geweldig.

IH88
“I think we're gonna be alright.”
Sfeervol drama. Zeer deprimerend, maar dat is ook het sterkste punt van Monster's Ball. Dit zijn personages die met verschrikkelijke en hartverscheurende situaties te maken krijgen, en Leticia en Hank zijn twee beschadigde personen die uiteindelijk bij elkaar nog iets van troost en hoop op iets beters vinden. Zelf zijn ze ook niet de meest sympathieke mensen, maar dat maakt het alleen maar realistischer. Fantastisch geacteerd door Berry en Thornton.

Supernatural
Vandaag gezien,moet zeggen wat een mooie film.een film hoeft dus niet actie te hebben blijkt wel want deze film heeft een goed verhaal.en dat vind ik genoeg voor deze film.spannend genoeg voor mij.tussen halle berry en billy bob thorton zit echt spanning en chemie ze spelen het echt goed.heb me echt super vermaakt. Ga de film zeker nog wel een keer zien.

Lebarron
Monster's Ball is een film die in mijn omgeving de meningen verdeeld in twee kampen: zij die hem goed vinden en zij die hem saai vinden. Ik zit in het kamp dat hem goed vindt. Het is namelijk een zeer mooie film over twee mensen, de zwarte Leticia en de blanke Hank, met beide een moeilijk leven en die uiteindelijk een beetje geluk bij elkaar vinden. Deze twee door het leven getekende zielen worden prachtig vertolkt door Halle Berry en Billy Bob Thornton. Het is geen film waar je vrolijk van wordt overigens want je krijgt een bak ellende voorgeschoteld van heb ik jou daar. Het feit dat je blijft kijken is Leticia, al is ze niet bijster sympathiek, je gunt haar beter. Tegelijk is ook de verandering die Hank doormaakt is zeer sterk maar ik vrees dat als hij meer centraal had gestaan ik ook afgehaakt was. Dat zou zonde geweest zijn want juist Hanks ommezwaai is heel mooi en komt in mijn optiek ook oprecht over. Wat dat betreft was Billy Bob Thornton perfect gecast. Die man heeft Redneck in zijn paspoort staan als afkomst en heeft een kop die zowel goed als fout kan zijn. Ook Peter Boyle was perfect gecast als Hanks vader. Boyle oogt als een mean old bastard en zijn gemene stem snijdt in je ziel. Berry speelt zeer goed want ze weet zichzelf met haar neerslachtigheid minder mooi te maken dan ze in werkelijkheid is. Dat is op zichzelf al die Oscar meer dan waard. De mensen in mijn omgeving die hem niets vinden zijn over het algemeen mensen die opgegroeid zijn in een familie die je vaak in reclames ziet en die het ook verder nooit heeft tegen gezeten in hun leven. Misschien is een beetje inlevingsvermogen vereist om deze film te waarderen en dat krijg je door ervaring.

stratmans
soms wel trage slaapverwekkende film, somber, racist of niet, is ook niet duidelijk

frans123
Tja...Het eerste half uur is loodzwaar Je krijgt te maken met de doodstraf via de elektrische stoel ( een combinatie van wat pilletjes- wat elke arts wel weet- is veel humaner) racisme, rassenhaat, zelfmoord , de film vliegt eigenlijk uit de bocht. Of het niet genoeg is legt de zoon van Berry ook het loodje. Dan komt er een vreemde ommezwaai. Hank, gezworen rassenhater krijgt een affaire met de zwarte vrouw - Berry- van de ter dood veroordeelde. Vrijwel ondenkbaar in real life.. De film is met name aannemelijk en te pruimen, door het geweldige acteren van Thornton en Berry, die het ongeloofwaardige, geloofwaardig maken. De film kakt verder in in een saaie vertelling Jammer Krappe voldoende mede door het acteren van bovengenoemde. En een ''bevredigend einde...

maurice32
Je zou bijna denken dat de seks echt was. Misschien is dat ook wel zo.
De seks was echt, ik heb toen de uncut versie gezien.
Was toen ook één van de redenen dat Angelina Jolie de relatie heeft beëindigd op het einde.
Halle Berry admitted it was real. The unrated VHS version briefly shows the testicles and base of the penis. Unfortunately, this was cropped out of the DVD and blu-ray releases (even the unrated versions).
"There was no real direction in the screenplay, it just had to be animalistic, and they had to be having sex not just for the act itself but for all the other reasons that they were coming together.
"It was four days before the end of shooting, so we knew who these people were, and we just went for it. We both agreed to be uninhibited with our bodies, so it wasn't just the woman who was being exposed, and we just said, 'Let's service these characters.' We only had to do it one time, which is good, because you don't really want to have to go there that many times..."

tommykonijn
Film die me vooral trok door de behoorlijk grote namen die op de poster pronkten. Daarnaast had ik begrepen dat de film een soort cultstatus heeft bereikt en dat dit deels (of met name) te danken zou zijn aan een opvallende seksscène, maar ik had verder eigenlijk geen idee waar Monster's Ball over zou gaan.
Dat werd gauw genoeg duidelijk. Ik vond het een tamelijk indringende film over een man die is opgegroeid met raciale vooroordelen en een vrouw die het ene na het andere drama te verwerken krijgt. Dat die twee elkaar vinden is een bijzonder uitgangspunt en ik hoopte als kijker toch wel actief met de personages mee. Je hoopt dat Billy Bob Thorntons personage zich kan losmaken van de beperkte denkbeelden waar hij mee is opgegroeid en Halle Berry's personage krijgt het dusdanig zwaar te verduren dat je gewoon hoopt dat ze enige vorm van geluk vindt. De twee hebben chemie als ze het scherm delen, dus de romance vond ik goed uit de verf komen. Hanks omslag komt weliswaar wat snel, maar ik twijfelde er geen moment aan dat hij gevoelens voor Leticia begon te ontwikkelen.
Naast die ene beruchte scène zitten er nog wel meer opvallende momenten in deze film die me zullen bijblijven. De tamelijk expliciete executie, Sonny die niet met de situatie kan omgaan en zichzelf van kant maakt (mooie bijrol van Heath Ledger) en de ongemakkelijke ontmoeting tussen Leticia en de vader van Hank zijn daar ook voorbeelden van. Al met al vond ik Monster's Ball een pakkend drama. De film is mooi geschoten, waardoor het ook visueel aantrekkelijk is, de cast presteert heel goed en door enkele hoogtepunten zakt het ook nergens in. De film wist moeiteloos mijn aandacht vast te houden. Het blijft, ondanks dat het leed misschien er hier en daar iet té dik bovenop ligt, in positieve zin aanvoelen als een kleine film en niet over-sentimenteel.

'Vikings'-acteur Travis Fimmel terug in trailer Netflix-serie, 'Jiskefet'-acteur Michiel Romeyn: 'VPRO niet geïnteresseerd in terugkeer' | MovieMeter Recap

Netflix deelt eerste volwaardige trailer voor langverwachte 'La Casa de Papel'-spin-off 'Berlín'

Tiffany Haddish reageert na arrestatie voor rijden onder invloed: 'Ik ga hulp zoeken'

De tien best beoordeelde films van de jarige Karen Gillan (36)

Walk the Line
Muziek / Biografie, 2005