• 9.369.453 stemmen

Releasedatum: 19 augustus 2004

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Catwoman

"You can’t CATch her."

Catwoman vertelt het verhaal over de volgzame werknemer Patience Philips (Halle Berry) die zichzelf wegcijfert voor haar heethoofdige baas en ex-model Laurel Hedare. Patience werkt als grafisch ontwerpster voor Hedare Beauty, een mega cosmeticabedrijf dat op de rand staat van het uitbrengen van revolutionaire anti-verouderingsproducten. Als Patience er onverwachts achter komt dat de nieuwe producten van haar werkgever vreselijke bijwerkingen hebben, bevindt ze zich ongewild in het middelpunt van een bedrijfscomplot. Wat daarna gebeurt, zal Patience voor altijd veranderen. Ze wordt vermoord, maar wordt getransformeerd in een vrouw met de kracht, snelheid, behendigheid en het sterke gevoel van een kat. Met haar nieuwe eigenschappen en katachtige intuïtie, wordt ze Catwoman: een sluw en sluipend schepsel dat op de grens balanceert van goed en kwaad. Zoals elke wilde kat is ze gevaarlijk, ongrijpbaar en ontembaar.

avatar van jassonn

jassonn

starbright boy schreef:

Nou, 12% op Rotten tomatoes is toch al wat serieuzer. Dat zijn geen fanboys meer.

Het wemelt online van recensies waarin dit zo ongeveer als de slechtste superheldenfilm van de laatste jaren wordt gezien.

De schaarse positive reviews zijn vaak van mensen die het zo belachelijk vonden dat het weer vermakelijk werd,

Nog slechter dan Daredevil? :O

avatar van aburefan

aburefan

catwoman's stunt-double schijnt een gozer te zijn

avatar van movie-freak

movie-freak

***ff nieuwe IMDB-update: de film staat nu op 2,4***

Ik vrees toch dat de filmmakers/stripfans het hadden moeten houden bij een leuke Spiderman reeks en alle andere striphelden links hadden moeten laten liggen. Maar laten we eerst wachten tot hij in Nederland uitkomt. Wie weet vind ik hem wel meevallen

avatar van kevke1990

kevke1990

Bij www.movies.com is de score 0,75/5. Nog slechter dan gigli(ik vind hem niet slecht maar de pers!!!)

avatar van Chainsaw

Chainsaw

"Dear Ms. Halle Berry, I want my money back," aldus een Imdb reviewer.

avatar van T®inity

T®inity

morpheus

Catwoman valt idd erg tegen, het meeste kun je wel lezen in de vele reviews en ik kan het helaas eigelijk niet anders dan herhalen.

Slecht en nog erger uitgewerkt plot, 1 dimensionale karakters en totaal geen ziel. Alle connecties met Batman waarvan Catwoman afstamt zijn weg, motieven blijven onduidelijk en een erg slappe Slechterik (gespeeld door Sharon Stone). Op special effects gebied doet deze film ook onder voor zijn tegenstanders en de actie is weinig vernieuwend, hoewel prima te vethappen. Ik heb een zwak voor de slingerscenes in Spider Man en hoopte toch ook zoiets soortgelijks te zien in Catwoman (bekijk de trailer maar). Deze scenes zijn aanwezig maar ze hebben gewoon niet die schoonheid als in Spider Man.

Catwoman is een beetje de Torque van de superheldenfilms en Torque was dan tenminste nog een beetje lekker over the Top.

Naast Halle Berry in Dominatrixpakjes met een mooi decolleté is in Catwoman angstaanjagend weinig te vinden.

*1/2

avatar van Tayama

Tayama

Haha, en ik vond die Catwoman ook altijd al zo'n belachelijke character.

Diesel

Belachelijk is de personage van Catwoman absoluut niet.

In deze film misschien wel...

avatar van eerdekes

eerdekes

Wat een afschuwelijk laag gemiddelde op imdb

avatar van WiLL

WiLL

Ik heb de film gezien in slechte cam kwaliteit, dus ik zal nog geen stem uitbrengen.

Ik denk dat het zwakste punt van de film is dat alles zo serieus is. Op het moment dat Berry veranderd in Catwoman hoor je de mensen in de bioscoop gewoon lachen. Ze begint raar te kronkelen, moet op een kat lijken, maar het ziet er gewoon belachelijk uit. Er zijn meer van die momenten waar de film zich dus te serieus neemt (het verhaal bijvoorbeeld :/). Misschien was een beetje zelf-spot beter geweest en hadden de mensen om grappen gelachen en ze niet uitgelachen. Berry is ook geen top actrice, dat zie je in catwoman dus heel duidelijk. Ik werd persoonlijk ook niet koud of warm van haar catwoman pakje dus bleef er niet veel meer over in deze film .... Sharon Stone zit zo onder de plamuur (moet voor haar personage) dat zij ook niet echt een leuk plaatje was.

Vond het een beetje Daredevil, Batman en Robin niveau ... vond je die films leuk, of ben je een super feminist, ga dan deze film kijken (of laat je even goed onderzoeken bij de dokter )

avatar van FisherKing

FisherKing

De trailer is al a f g r i j s e l i j k.

morpheus

Daredevil vond ik in iedergeval nog beter als dit Vehicle.

avatar van nitai

nitai

@ WiLL: ach, ik vind Halle Berry gewoon prachtig dus ik ben wat bevooroordeeld.

De film stelt inderdaad niet veel voor, maar dat Halle Berry's lichaam je niets doet... you *should* visit a doctor

avatar van jassonn

jassonn

Tja, wat kun je ervan zeggen behalve ,

avatar van davidov

davidov

2.7 na 1748 stemmen.... op #38 van de bottom top 100

beloofd veel goeds.

Maarja niemand zat ook vanaf het moment dat het nieuws naarbuiten kwam op deze film te wachten....gooi daar halle barry bovenop en voila: instant-disaster

ook leuk feitje:

226 mensen gaven een 10, om het cijfer op te hogen lijkt mij, iets wat vrij logisch is als je kijkt naar het aantal 1en...1078 oftewel 61%

avatar van MWX

MWX

Nou ik heb deze film al wel echt gezien en vond het om eerlijk een beetje tegenvallen. zatten best mooie sece's in en het verhaaltje zat verder ook goed inelkaar maar het had allemaal een stuk mooier en grooter kunnen zijn. maar ja om eerlijk gezecht kon ik niet hellemaal wennen aan halle berry niet dat het een slechte actriese is maar omdat tsja catwoman op deze manier niet hellemaal tot haar recht komt naar aanleiding van de strips, films(batman returs) verder best vermakkelijk filmpje maar geen super top film.

avatar van Mister_Pink

Mister_Pink

Wat een grote teleurstelling.

avatar van miak

miak

Best jammer... verwacht je zoveel van de film... blijkt het een grote flop te worden...:(

avatar van De Knip

De Knip

@ miak : film viel nog best mee, hoor.

Eerlijk gezegd denk ik dat catwomen gewoon minder aanslaat dan bijvoorbeeld Spiderman.

Verhaal is in het begin nog best aardig. Halle Berry ziet er leuk uit. Heb me net zo vermaakt als met Spiderman:

**1/2

agent smith

hoezo dan toch een onvoldoende

2,5* is een voldoende.

agent smith

2.5 is tog een 5 in cijfers? want 5* gedeelt door 2 is 2.5* dus in cijfers is het dus een 5

Diesel

Je moet niet omrekenen naar cijfers.

avatar van John Doe

John Doe

Precies, 2,5 is het 1 keer kijken iig waard. Als 3 goed is en 2 matig, dan is 2,5 zeker niet onvoldoende.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Een 2,5 is twijfelachtig. Vind het geen voldoende en ik snap ook niet waarom je niet naar rapportcijfers zou kunnen omrekenen, doe ik namelijk wel. Maar goed, beetje off topic dit al zal dat bij deze film niet veel uitmaken.

avatar van De Knip

De Knip

Dit schreef ik : Heb me net zo vermaakt als met Spiderman

Wil nog niet zeggen dat ik dit een erg leuke film vond. Spiderman 2 heb ik met hetzelfde aantal sterren gewaardeerd

agent smith

maar je hebt je wel vermaakt, en daar is een film voor

morpheus

LOS ANGELES - Halle Berry is already thinking sequel. The actress says she hopes "Catwoman" does well enough money-wise so she can do at least one follow up.

Berry says if there is a sequel she'd bet her life that "you'd see Catwoman walking a little more on the darker side."

When it comes to other sequels Berry isn't so sure.

She says she doesn't know if she'll be back for a third "X-Men" movie, and a proposed spinoff for her Bond character "Jinx" is looking less likely.

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

morpheus schreef:

Dat kan ze wel vergeten. Ik denk dat ze bij WB al lang blij zijn als die 80 miljoen wordt terugverdiend.