• 9.370.292 stemmen

Releasedatum: 19 augustus 2004

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Catwoman

"You can’t CATch her."

Catwoman vertelt het verhaal over de volgzame werknemer Patience Philips (Halle Berry) die zichzelf wegcijfert voor haar heethoofdige baas en ex-model Laurel Hedare. Patience werkt als grafisch ontwerpster voor Hedare Beauty, een mega cosmeticabedrijf dat op de rand staat van het uitbrengen van revolutionaire anti-verouderingsproducten. Als Patience er onverwachts achter komt dat de nieuwe producten van haar werkgever vreselijke bijwerkingen hebben, bevindt ze zich ongewild in het middelpunt van een bedrijfscomplot. Wat daarna gebeurt, zal Patience voor altijd veranderen. Ze wordt vermoord, maar wordt getransformeerd in een vrouw met de kracht, snelheid, behendigheid en het sterke gevoel van een kat. Met haar nieuwe eigenschappen en katachtige intuïtie, wordt ze Catwoman: een sluw en sluipend schepsel dat op de grens balanceert van goed en kwaad. Zoals elke wilde kat is ze gevaarlijk, ongrijpbaar en ontembaar.

avatar van JdeB

JdeB

Mensen dat gedoe altijd met die cijfeers in sterren......

je moet het zo zien....

3,5* is een beetje een twijfelaar tussen 7 en 8

4* is zeer goede film een dikke 8

4,5* is een bijna meesterwerk een 9

5* een absoluut meesterwerk een 10

en ik heb catwoman gezien en ik vond em gewoon niet goed....de actie is wel redelijk hally is lekker uiteraard. Alleen het verhaal komt maar niet van de grond..toch 2*

avatar van morpheus

morpheus

JdeB schreef:

Mensen dat gedoe altijd met die cijfeers in sterren......

je moet het zo zien.... (lange lijst met cijfers volgt)

Feit is dat iedereen anders waardeerd, kijk maar eens hier: hoeveel zijn jouw sterren waard? Lijkt me dat daar de discussie ook verder kan, maar ik ben natuurlijk geen mod, hint

avatar van zeus

zeus

De film begon vrij goed, maar na ruim een half uur zwakte het toch wel af. Halle Berry is natuurlijk een lust voor het oog maar het maakte het er niet veel beter op. Het geluid vond ik wel weer geweldig. Een krappe 3*.

avatar van stinissen

Eerste half uur vond ik persoonlijk erg goed om daarna langzaam maar zeker af te zakken naar een bedenkelijk niveau... Een magere 4 dus 2*

avatar van mofimel

mofimel

Soms heb je films waar je je bij afvraagt...WAAROM?!:S. Dit is dus ook zo n film. Halle bary die zo goed kán acteren moet zich niet voor dit genre verlenen... Een film is niet goed als je er een mooie vrouw met een sweepie en een leren pakkie neerzet.....In Gothika vondt ik er geweldig.. ik denk dan ga in dat genre verder maar niet in zo'n domme Super hero american KUT film.... Sorry maar ik haat die super hero movie's zoals catwoman superman en badman..... maar goed ieder zn smaak en ik wilde alleen ff zeggen dat ik het jammer vindt van Halle. Laat pamela anderson ofzow dat werk maar opknappen...

avatar van robertvanmourik

robertvanmourik

deze film is een soort namaak van spiderman, maar dan is t een kat, ook zei komt erachter dat ze katachtige trekjes hebt, dus ik vond deze film erg matig, maar wel grappig om een x tezien.

avatar van WiLL

WiLL

mofimel schreef:

Halle bary die zo goed kán acteren moet zich niet voor dit genre verlenen... ...

Dat betwijfel ik ....

alle films waar ik haar in zag ben ik niet van haar acteerwerk onder de indruk hoor ....

avatar van nitai

nitai

Monsters Ball vond ik anders wel goed van haar...

Ik heb gisteren toch maar gezien, en ik heb me wel vermaakt. Niet een super goede film, veel gaatjes en een dun verhaal met vergezochte verbanden. Op een of ander manier vond ik het wel aardig. Mooie manier van filmen was opvallend.... De CGI was wel overduidelijk af en toe...maar m'n vrienden zagen bijvoorbeeld niet dat sommige stukken CGI waren..

Zoals als Midnight en die katten op het eiland komen...en Midnight op Halle Berry gaat zitten

avatar van jedymaster

jedymaster

dit was niet de kat in de zak die ik verwacht had

avatar van mofimel

mofimel

WiLL schreef:

Dat betwijfel ik ....

Ze heeft niet zomaar een Oscar gewonnen.......;) en in gothika vond ik haar vrij goed jah;) :D

avatar van Bad Kitty

Bad Kitty

Ik vond de film zeer vermakelijk om een keer gezien te hebben.

Je moet de film ook echt zien als een stripverhaal, dan is het leuk om naar te kijken, met mooie plaatjes, een 'slap' verhaal en een 'held'.

Halle Berry speelde overtuigend de rol, al is het totaal niet te vergelijken met de rol van pfeiffer in de batmanfilm (mijn favo karakter). Toch doet ze het leuk, en speelt ze met een flinke dosis power. Het moet gezegd worden, ze ziet er super uit in haar catpakje.

Leuker als spiderman2 wat mij betreft.

avatar van Loesa

Loesa

Catwoman is iets/iemand dat eigenlijk elke vrouw stiekem soms wel wil zijn. Sterk, zelfverzekerd en BAD! Halle doet het heel goed, ook die echte katmanieren. Voor de politieman hadden ze wel een ander mogen nemen.

Zeker NIET beter dan Spidy 2!

avatar van Wouter

Mooie poster.

avatar van Diesel

Diesel

Vind de poster extreem lelijk.

avatar van FisherKing

FisherKing

Vind vooral de trailer al zo irritant en lelijk dat ik me niet eens bezig hou met de vraag hoe de poster eruit ziet.

avatar van Diesel

Diesel

Ik probeer sowieso elke Halle Berry flick te vermijden.

avatar van Jordy

Jordy

Diesel schreef:

Vind de poster extreem lelijk.

Beetje kitscherige kleuren, maar 100 keer beter dan de gemiddelde floating-heads poster

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Ik had al een beetje verwacht dat Catwoman zou tegenvallen, maar dat het uiteindelijk zo'n drol van een film zou zijn, daar had ik echt niet op gerekend.

Zo'n beetje alles aan deze film wringt, van het verhaal (pff, weer iets met dodelijke make-up, hallo Batman), de waardeloze montage, tot de belachelijke acteerprestaties. Vooral Sharon Stone speelt alsof ze niet weet wat ze nou eigenlijk moet doen, en ook Halle Berry legt het er veel te dik bovenop. Als Patience is ze het onzekere kneusje en na de reincarnatie (met dank aan een lelijke CGI-kat) is ze plots één en al ballen. Dat hoort natuurlijk wel zo, maar de manier waarop ze het speelt is gewoon schokkend slecht. Er is welgeteld één enkele scène waarin ze als Catwoman plotseling de juiste toon treft, als ze het feestje in haar gebouw crashed om de muziek af te zetten maar daarna is het weer niks dan doffe ellende. Waarbij ze trouwens niet gehopen wordt door haar ronduit afgrijselijke outfit. Catwoman moet het hebben van haar moves en uitstraling, niet van T&A!

Ook de regie van Pitof is niet veel beter. De man heeft duidelijk een goed oog voor mooie plaatjes, maar als het op vertellen aankomt, faalt hij volledig.

Na een lange rij uitstekende superheldenfilms is Catwoman een koude douche, een film die trouwens nieteens gemaakt had hoeven worden. De origin story van Catwoman was in Batman Returns ook al eens gedaan, en ondanks haar beperkte screentime maakte Michelle Pfeiffer in die film duizend keer meer indruk dan een hele film vol Halle Berry.

1 ster.

avatar van robertvanmourik

robertvanmourik

alleen die broek die ze aanhad vond ik goed voor de rest 2*

avatar van Menni

Menni

Tjonge, wat viel dat nog 75% mee..

avatar van dj eye

dj eye

In de recensies was er veel kritiek op Sharon Stone. Ik heb het idee dat Sharon de enige was die begreepd dat je in een (stripfiguren)film als deze je rol moet aandikken.

Halle Berry vond ik niet echt overtuigend. Hoopte de hele avond dat Michelle Pfeiffer haar met 1 haal uit zou schakelen en de film af zou maken.

Had Sharon Stone de rol van Catwoman maar gespeeld, dan was het nog wat geworden.

avatar van Justice4All

Justice4All

Geef mij maar Michelle Pfeiffer als Catwoman, Halle Berry is hier zeer slecht en ik denk dat het met name komt door slechte SFX. 2 **

O ja. Pakje dat Michelle Pfeiffer droeg als Catwoman is tig keer zo beter en mooier.

avatar van BS

BS

opzich geen verkeerde film.
Er zitten alleen veel dingen in die je in zo'n film niet echt moet hebben.
De kat kan ik dan nog wel hebben, maar bijvoorbeeld de slechte CGI-sprongen die zo door de stad maakt ... Die 'kracht' die ze dan gebruikt komt nergens anders in de film meer terug ( op de sprong uit het politiestation na maar die is dan wel weer goed gedaan

Zoals BZ al zei het stukje dat ze naar de overburen gaat om de muziek wat zachter te zeggen is prima! Zo had eigenlijk meer van de film moeten zijn

Sharn Stone is gewoon prima voor haar rol, al had ik wat betere gevechten verwacht, het eind is niet ongewoon maar wel gepast.

Het verhaal opzich is niet slecht,romantiek,actie, aparte dingen.Maar toch is het niet echt mooi uitgewerkt.Het kan allemaal net iets duidelijker in beeld gebracht worden en mooier uitgewerkt worden.

Toch is het een entertainende film.Dat komt niet alleen door de knappe Halle Berry maar misshien ook door het feit dat er nu 2 hoofdrollen voor 'knappe' vrouwen zijn.Dat zie je niet snel in een actiefilm en dat is leuk.

Ik twijfel tussen een 3 en een 2,5 maar persoonlijk denk ik niet dat ik de dvd ga kopen en hem snel nog eens zou kijken ; en dat is het gevoel wat je met zo'n soort film eigenlijk wel moet hebben.
Het wordt het toch een 2,5 ster

avatar van TheOne

TheOne

deze film is dus tien keer niks. Het is een film zonder spanning en een voospelbaar verhaal. de effecten vielen wel mee, maar de film hoef ik geen tweede keer te zien.

avatar van kevke1990

kevke1990

Dit is mijn mening:

-de special effects zijn niet goed(-1)

-de eerste minuten konden me echt niet boeien(-0.5)

De rest van de film was gewoon goed meer kan ik niet zeggen dus deze film krijgt van mij 3,5*

avatar van dope

dope

• 20052 stemmen

Ik hoop echt dat deze film zichzelf niet serieus neemt, want ik wist bij sommige scènes niet of ik moest lachen of huilen, zo slecht was het. 1,5*

Svp niet stemmen als je een film niet gezien hebt, stem verwijderd.

avatar van kimwigger

kimwigger

ik weet niet welke film iedereen heeft gekeken, maar ik vond hem erg goed. onlangs sommige special effects

avatar van Flipman

Flipman

kimwigger schreef:

Nou, ik heb hem niet eens gezien, maar als je de strips van Catwoman (of die van Batman, natuurlijk) leest, snap je waarom ik de film niet eens leuk wil vinden: ze hebben er zoiets anders en comercieels van gemaakt! Catwoman heeft namelijk helemaal geen superkrachten, ze was een gedwongen prostitué (sorry als dit verkeerd geschreven is), die het niet meer pikte en lessen nam in vechtsport, haar pooier inmekaar mepte. Daarna liet ze zich inspireren door een nieuwe vigilante die zichzelf verkleedde als vleermuis (ik hoef je hoop ik niet uit te leggen wie dat is?): ze trok een (zelfgemaakt) kattenkostuum aan en begint, aangezien niemand ooit naar haar omkeek, voor zichzelf: ze werd inbreekster.

Dit klopt niet met dat standaard-superhero flinterdunne k*tverhaaltje dat ze voor de film hebben gebruikt, vandaar.

avatar van Ghecko

Ghecko

leuke film om een keer gezien te hebben maar de actie viel me toch goed tegen. de omslag van haar karakter was echt te overdreven gewoon. maar verder heb ik niet het gevoel gehad dat het zonde van m'n tijd was dus dan zal het wel goed zijn.

3 sterren krijgt ie van me